- 13 Kasım 2017
- 352
- 430
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #42.021
canım stres yapmamaya çalış, hazırlıkların tamdı sanırım. seni rahatlatacak müzikler dinle ya da güzel bir film açın. belki de yarın evladını koklayacaksınÖğlen gidicem canım, 12.30 da.. bu gece uyku haram bana :))
Evet cnm grupta çoğu arkadaşın fazla almamış bebişleri..sağlıkla gelsin kuzular yeterki.
Gerçekten böyle durumları evde atlatmaya çalışmamak gerek demekki, sen çok büyük bir risk atlatmışsın ama sonu güzel olmuş. tekrar hayırlı uğurlu olsun. şimdi nasılsın? bebek nasıl? umarım her şey yolundadırKızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Benim bir haftadır yoğun kasılmalarım oldu. Geçen hafta salı kontorlum vardı. Doktorum kasılmalar tekrar olduğunda yanina gitmemi evde beklemememi söyledi. Bu arada ilk doğumun sezaryen 5 sene önce . Cumartesi günü kasilma ve aynı anda sancılarım oldu. Once dusensizdi. Sonra 10 dakika bir şeklinde devam etti. Saat akşam 7 olmuştu. Evde eşimi ve oğlumu bırakarak arabaya binip hastaneye gittim. Bi nst ye girip geleyim siz hiç gelmeyin dedim onlara. Yolda sancım geçti. O kadar gitmişken yinede nst ye gireyim dedim. Ilk yarim saat nst de sancı çıkmadı 20 _30 arasında gidip geldi. Zaten bende sancı hissetmiyordum. Sonra tekrar hissetmeye başladım ve 10 dakika da bir cihazda 80 _90 a vuran tepeler gördüm. Hemşire nst sonucumu doktoruma gönderdi. Sancıyı kesmek icin serum ve agizdan 20 dakika da bir ağrı kesici verildi. Ve tekrar nst ye girdim. Tam.nst bağlanırken tekrar kasilma yaşadım ağrıyla ve o an anladim ise yaramadığını. Nst de sancim sıklasmis bir şekilde cıktı. Sonra hemşire doktorumu aradı ve yanıma kağıtlarla geldi. Imza alıcaz sizden dediler . Beni sancıyla eve gönderecekleri için imza atacağım sandım. Sonra gidiyorum dmi dedim. Hemşire hayır acil sezaryan dedi. 36+5 tim hastane çantam hazır değildi heleki pskolojim hic değildi. Ağladım istemiyorum diye doktorumu aradılar onunla konusturdular. Sancıyla beraber bebein kalp atisnin duzensizlestigini söyledi. Oyle diyince ikna oldum. Hemen giydirip kan aldılar. Ben eşimi bekleyin nolur dedim ama doktorun yolda geldiği gbi gireceksin dediler olmaz dedim. Eşimi oğlumu görmeden girmem dedim. Beni sedyeye yatırdılar ve eşim ve oğlumu 1 dakika görüp ameliyata indim. Sezaryandan çıktığımda o telaşın ve acelenin asıl sebebini anladim. Meğer rüptür başlamış. Eski sezaryen dikişlerim açılmaya başlamış. Doktorum 2 saat daha geç gelseydin kaybedecektik seni yada bebegi dedi. Cok şükür iyiydik ve ben evde sancinin geçmesini beklememiştim. Uzun oldu kızlar ama ayrıntılı yazmak istedim .
Ay zaten yiyordum da. Hastaneden geldiğimden beri elimde besinlerle geziyorumBen bugün yarın gelir diye panikledim durmadan bi şeyler yiyorum, soluma yatıyorum. Sen de öyle yap bari, oyyy yerim o kızçeyi, manken mi olacakmış annesinin kuzusu
Aynen canım takılıp kalmayalım..stres en kötü etkileyen şey..çok hareketli hiç durmuyor ki cadı..yediklerini geri ertiyor..şimdiden formunu koruyamaya çalışiýor galiba..Benimde almamış canım kilo ama doktorum çok takmadı demekki olabiliyor bu haftalarda baksana coğumuzun almamış hiç eksilen bile var. Son haftalarda böyle olabiliyor diye kendimi üzmedim ben ilk bi içim gitti ama nst de falan herşey normal çıkınca üzülmedim ben. Sende takma kafayı sağlıcakla gelsinler biz onlara kilo aldırırız.
Sonuna kadar katılıyorum ama ozel hastaneler doğumda da randevu usulü çalışmak istiyorlarCanim ben de 34. Haftada falan gittigimde bebegim 37 cikiyordu. Bak ustunden bir ay gecti bebegim 38 oldu. Biz sona yaklastikca bebegin ilerlemesi yavasliyor. Doktorlar da hicbir muayene etmeden nasil hemen sezeryana yonlendirebilirler ya. Bence bu doktorlara normal dogum icin teşvik edici seyler falan yapmalilar. Kafalarina gore sezeryan denmemeli. Sezeryan ciddi bir ameliyat. Zorda kalinmadikca veya annenin fobi derecesine korkusu yoksa bir tercih olmamali.
Geçmiş olsun canım kilosu haftası gelişimi iyiydi hatırladığım kadarıyla...olsun bari evde beklemeyip gitmişsin ikiniz de iyisiniz en azından...ben dikişleri hiç aklıma bile getirmiyordum valla hiç ağrı sızı da olmadı NST den mi anlamışlar valla bravo...kaç gün kaldınız hastanede...bebiş de iyi di mi...devamıni anlatmamışsınKızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Benim bir haftadır yoğun kasılmalarım oldu. Geçen hafta salı kontorlum vardı. Doktorum kasılmalar tekrar olduğunda yanina gitmemi evde beklemememi söyledi. Bu arada ilk doğumun sezaryen 5 sene önce . Cumartesi günü kasilma ve aynı anda sancılarım oldu. Once dusensizdi. Sonra 10 dakika bir şeklinde devam etti. Saat akşam 7 olmuştu. Evde eşimi ve oğlumu bırakarak arabaya binip hastaneye gittim. Bi nst ye girip geleyim siz hiç gelmeyin dedim onlara. Yolda sancım geçti. O kadar gitmişken yinede nst ye gireyim dedim. Ilk yarim saat nst de sancı çıkmadı 20 _30 arasında gidip geldi. Zaten bende sancı hissetmiyordum. Sonra tekrar hissetmeye başladım ve 10 dakika da bir cihazda 80 _90 a vuran tepeler gördüm. Hemşire nst sonucumu doktoruma gönderdi. Sancıyı kesmek icin serum ve agizdan 20 dakika da bir ağrı kesici verildi. Ve tekrar nst ye girdim. Tam.nst bağlanırken tekrar kasilma yaşadım ağrıyla ve o an anladim ise yaramadığını. Nst de sancim sıklasmis bir şekilde cıktı. Sonra hemşire doktorumu aradı ve yanıma kağıtlarla geldi. Imza alıcaz sizden dediler . Beni sancıyla eve gönderecekleri için imza atacağım sandım. Sonra gidiyorum dmi dedim. Hemşire hayır acil sezaryan dedi. 36+5 tim hastane çantam hazır değildi heleki pskolojim hic değildi. Ağladım istemiyorum diye doktorumu aradılar onunla konusturdular. Sancıyla beraber bebein kalp atisnin duzensizlestigini söyledi. Oyle diyince ikna oldum. Hemen giydirip kan aldılar. Ben eşimi bekleyin nolur dedim ama doktorun yolda geldiği gbi gireceksin dediler olmaz dedim. Eşimi oğlumu görmeden girmem dedim. Beni sedyeye yatırdılar ve eşim ve oğlumu 1 dakika görüp ameliyata indim. Sezaryandan çıktığımda o telaşın ve acelenin asıl sebebini anladim. Meğer rüptür başlamış. Eski sezaryen dikişlerim açılmaya başlamış. Doktorum 2 saat daha geç gelseydin kaybedecektik seni yada bebegi dedi. Cok şükür iyiydik ve ben evde sancinin geçmesini beklememiştim. Uzun oldu kızlar ama ayrıntılı yazmak istedim .
Okurken gözlerim sulandı resmen ay bu hormonlar evladinla eşini bekleyip gitmen beni kötü yaptı ben olsam bende öyle yapardım.ama cok şükür sende evladinda iyisiniz hadi gözün aydın. Hayırlısı ile sağlıkla bizde alırız kucaklarimiza insKızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Evet önce hafif dondurup sonra poşetleyip tekrar atayim birçok kişi böyle yapmış galeta ünlü eşim sevmiyor malesefDışına galeta unu bulanmışlar yapışmıyor sanki. ama dediğim gibi eğer yapabiliyorsanız tekli şekilde tespide dondurup öyle poşetleyebilirsiniz :)
Hi şimdi oldu o zamanYok kız 36+3 de gittiğimde 39+3 du gelişimi onu söyledim şimdi ne oldu bilmiyorum. Bebişler anne ve babanın doğum kilolarinin ortalaması dogarmis bir doktordan dinledim. Beni de 38. doldurunca sezeyana almak istiyor yani 20.sinden sonra
Mantıklı poşete yapışmazcok guldum ya ayni durumdayim.
Fotograf atabilirsen bakabilirmiyin.
Instadan siparis verdim hatali urun cikmis die iptal ettiler.
Bende muxikle dogum yapmistim.
Hersey cok iyiydi sadece ikinamamistim
Ebe yardim etmisti
Cok tatli olmus canim ellerine saglik
Ben buzdolabi poseti koyuyorum canim
Poseti ikiye kesip aralara borek koyarak atiyorum buzluga ...
Benim yurumeye enerjim kalmiyor vallaBen de perşembe agdadan sonra elimden geleni ardıma koymicam insapaçiler gibi müzik açıp sokaklarda gezcem serseri serseri, bağcılar oturuşu yapcam, benim herifin üstüne atliycam
Aynen canım benimkide hareketli ultrasonda bile kaç kez tekmeledi nst de desen hiç durmadı. Önemli olan sağlıklı olmaları misler gibi biz kilo aldırırız onlara. Rahatım ben valla cidden stres yapınca herşey daha ters gidiyor. Rahat olacaksınki bebekte rahat olsunnAynen canım takılıp kalmayalım..stres en kötü etkileyen şey..çok hareketli hiç durmuyor ki cadı..yediklerini geri ertiyor..şimdiden formunu koruyamaya çalışiýor galiba..doktorum da hareketli maşallah korkma hiç dedi.
Sanırım bu en güzel fikir çok iyi anlatmışsın teşekkürlerCanım buzdolabı poşetleri var ya onları kenarlarından yırtıp açıyorum.sonra tepsiye seriyorum.üzerine börekleri diziyorum.dizdiğim böreklerin üzerine de yine buzdolabı poşeti koyup bir sıra daha dizebiliyorum.arada poşet olunca hiç yapışmıyor.aynı şekilde köfte de atıyorum buzluğa.
Ben de daha carsiya cikip hurma alamadimBi manyak ben değilim demekki çok sevindimbende on dakikadır dans edip tepiniyorum . Çömelip duruyorum üstüne hurma kasesini de aldım kucağıma saymadan yiyorum niyeti fena bozdum
Canım pişmiş bana nedense sürekli kokuyor 2 poşete koyuyorum yine aynı o nedenle pişmemiş tercihim yine de aklımda bulunsun tesekkurlercanım pişmiş gül böreğini çıkartın fırına yada mikro dalgaya atıyorum hic yapışmıyor.Yanlız bir sefer kendi acilsmasi için peteğin üstüne koydum o zaman buzdolabı kokusu aldım.Gerçi hemilelikten mi koktu bana bilmiyorum
Buyuk ihtimalle gozumden kacmistirBen bi ara demiştim ama denk gelmedik herhalde.doğumdan sonrada veriyorlarmış sanırım
Ben artik kilosunda falan degilim. Saglikla dogaun da artik.Çoğumuzda var bu kızlar demekki son haftalarda normal olan birşey, benim doktor çok önemsemedi gayet güzel dedi bir aksilik olsa dikkat et derdi sanırım. Markete gidip doldurdum herşeyi bakalım belki faydası olurne kadar alsa kar diye düşünüyorum.
Kek kurabiye hatta mercimek köftesi bile atıyorum ama börek sanki pişmiş kokuyor bir kısmına yağlı kağıt bir kısmına da buzdolabı poşeti geçirip atacagim en mantiklilar bunlar sanki teşekkürlerBen buzluk için çok şey yaparım aralarına yağlı kağıt koyup atıyorum hiç bişey olmuyo.. az bişe dene istersen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?