- 24 Ağustos 2017
- 657
- 666
- 103
- 42
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #42.041
36+5 te 3580gr 50.5cm dünyaya geldi. Son kontrolumde doktoruma söylediğim şikayetlerden anlamış aslinda. Bana yat dinlen bol su ic kasilmam olursa muhakkak gel önceki dikişlerin incelebilir demişti. Son günlerde karnımın sağ alt tarafında ince ince ağrılar oluyordu. Doktorum o ağrı için dikiş ağrısı dedi. Ayrıntılı yaziyorumki ilki sezaryen olanlar uyanık olsun bu konuda. Benim 5 sene geçmesine rağmen böyle bisi geldi basima. Sizlerde her ağrınızı önemseyin. Son haftalardayız kasilma ağrı normal demeyin sakin.Geçmiş olsun canım kilosu haftası gelişimi iyiydi hatırladığım kadarıyla...olsun bari evde beklemeyip gitmişsin ikiniz de iyisiniz en azından...ben dikişleri hiç aklıma bile getirmiyordum valla hiç ağrı sızı da olmadı NST den mi anlamışlar valla bravo...kaç gün kaldınız hastanede...bebiş de iyi di mi...devamıni anlatmamışsın
Sorma canım bizimkiler tembel çıktı, sözde gelişimleri ilerdesenin kontrolün bugün müydü? Nasıl geçti?
Çok geçmiş olsunKuzular evime geldim kizcemin kalp.atislari fazla.cikti ilk nstde 200lere vurdu çokta hareketliydi doktor tedbir amaçlı salmadi eve serum.verildi sonra tekrar nst çekildi normale dönmüştü ve eve geldik çok şükür haftaya tekrar nstye gidicem hepinize teşekkür ederim iyiki varsınız
Canım ya çok geçmiş olsun çok şükür ikiniz de iyisiniz benim de ilk sezaryen üstünde 5 yıla yakın geçti neden böyle birşey olmuş peki nasıl anladılar sen de ne gibi belirtiler vardıKızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Benim bir haftadır yoğun kasılmalarım oldu. Geçen hafta salı kontorlum vardı. Doktorum kasılmalar tekrar olduğunda yanina gitmemi evde beklemememi söyledi. Bu arada ilk doğumun sezaryen 5 sene önce . Cumartesi günü kasilma ve aynı anda sancılarım oldu. Once dusensizdi. Sonra 10 dakika bir şeklinde devam etti. Saat akşam 7 olmuştu. Evde eşimi ve oğlumu bırakarak arabaya binip hastaneye gittim. Bi nst ye girip geleyim siz hiç gelmeyin dedim onlara. Yolda sancım geçti. O kadar gitmişken yinede nst ye gireyim dedim. Ilk yarim saat nst de sancı çıkmadı 20 _30 arasında gidip geldi. Zaten bende sancı hissetmiyordum. Sonra tekrar hissetmeye başladım ve 10 dakika da bir cihazda 80 _90 a vuran tepeler gördüm. Hemşire nst sonucumu doktoruma gönderdi. Sancıyı kesmek icin serum ve agizdan 20 dakika da bir ağrı kesici verildi. Ve tekrar nst ye girdim. Tam.nst bağlanırken tekrar kasilma yaşadım ağrıyla ve o an anladim ise yaramadığını. Nst de sancim sıklasmis bir şekilde cıktı. Sonra hemşire doktorumu aradı ve yanıma kağıtlarla geldi. Imza alıcaz sizden dediler . Beni sancıyla eve gönderecekleri için imza atacağım sandım. Sonra gidiyorum dmi dedim. Hemşire hayır acil sezaryan dedi. 36+5 tim hastane çantam hazır değildi heleki pskolojim hic değildi. Ağladım istemiyorum diye doktorumu aradılar onunla konusturdular. Sancıyla beraber bebein kalp atisnin duzensizlestigini söyledi. Oyle diyince ikna oldum. Hemen giydirip kan aldılar. Ben eşimi bekleyin nolur dedim ama doktorun yolda geldiği gbi gireceksin dediler olmaz dedim. Eşimi oğlumu görmeden girmem dedim. Beni sedyeye yatırdılar ve eşim ve oğlumu 1 dakika görüp ameliyata indim. Sezaryandan çıktığımda o telaşın ve acelenin asıl sebebini anladim. Meğer rüptür başlamış. Eski sezaryen dikişlerim açılmaya başlamış. Doktorum 2 saat daha geç gelseydin kaybedecektik seni yada bebegi dedi. Cok şükür iyiydik ve ben evde sancinin geçmesini beklememiştim. Uzun oldu kızlar ama ayrıntılı yazmak istedim .
Ben bu buzluk kapları oluyo ya onun içine diziyorum aralarına poşette olur yağlı kağıtta yapışmasın diye koyuyorum.. kapağını da sıkı sıkı kapatınca hiç bişey olmuyo.Kek kurabiye hatta mercimek köftesi bile atıyorum ama börek sanki pişmiş kokuyor bir kısmına yağlı kağıt bir kısmına da buzdolabı poşeti geçirip atacagim en mantiklilar bunlar sanki teşekkürler
Canım benim arkadaşımda 6 sene olmuştu doğum.yapali onunda dikisleri patladı kanamayla gitti hastaneye Allah korusun dikkat edelim dediğin agrilara36+5 te 3580gr 50.5cm dünyaya geldi. Son kontrolumde doktoruma söylediğim şikayetlerden anlamış aslinda. Bana yat dinlen bol su ic kasilmam olursa muhakkak gel önceki dikişlerin incelebilir demişti. Son günlerde karnımın sağ alt tarafında ince ince ağrılar oluyordu. Doktorum o ağrı için dikiş ağrısı dedi. Ayrıntılı yaziyorumki ilki sezaryen olanlar uyanık olsun bu konuda. Benim 5 sene geçmesine rağmen böyle bisi geldi basima. Sizlerde her ağrınızı önemseyin. Son haftalardayız kasilma ağrı normal demeyin sakin.
Canım teşekkür ederim, hepimizin bebegi ne zaman hayırlıysa o zaman gelsin inşallahcanım stres yapmamaya çalış, hazırlıkların tamdı sanırım. seni rahatlatacak müzikler dinle ya da güzel bir film açın. belki de yarın evladını koklayacaksınİnşallah doktor güzel şeyler söyler, bebeğin de doğru zaman ne zamansa o zaman gelir
Tesekkür ederim canım şükür iyiyim. Bebeğim biraz önden gidiyor. Şimdilik haftalık takiple devam ediyorum. Sen nasılsınKahverengikus canım nasılsın bugün aklıma geldin
Şuan hain bir plan geldi aklimaTeyzem gelecekti doğuma. Aramiz 3 saat. Sancilaninca haber ver sen dogurana kadar yetisirim diyordu. Simdi galiba dogumdan once gelme karari almishem de halam da teyZemle beraber gelmek istiyor. İkisi de hic anlasamaz. :/ allahim ya. Dogumdan once gelmese kimse ne var sanki? Dogum sancim tutunca yetisirsiniz zaten. Her me kadar yardimci olmak icin gelecek de olsalar insan evinde bir baskasi olumca rahat edemiyor ki. Simdiden strese girdim of. Ayrica normal dogum bekleniyor ne zaman gelecegi belli mi? Tutar haftaya gelirsiniz az kaldi diye bebegimin gec gelecegi tutar. Ben zaten her seyi stres yapabilen bir insanim. Deli oluyorum ya deli.
Benim de sezaryenin üstünden 6 yıl geçti hiç kondurmadım bak sen söyleyene kadar...bi de benim karnımı sağdan soldan hareketlerle acıtıyor bebek dikişle ilgili bişey hissetmedim ya da farkında değilim...perşembe kontrolüm var...soru listesi yapıyordum bunu da mutlaka sorucam canım sağol36+5 te 3580gr 50.5cm dünyaya geldi. Son kontrolumde doktoruma söylediğim şikayetlerden anlamış aslinda. Bana yat dinlen bol su ic kasilmam olursa muhakkak gel önceki dikişlerin incelebilir demişti. Son günlerde karnımın sağ alt tarafında ince ince ağrılar oluyordu. Doktorum o ağrı için dikiş ağrısı dedi. Ayrıntılı yaziyorumki ilki sezaryen olanlar uyanık olsun bu konuda. Benim 5 sene geçmesine rağmen böyle bisi geldi basima. Sizlerde her ağrınızı önemseyin. Son haftalardayız kasilma ağrı normal demeyin sakin.
Aaa ben bu haftalardaki ölçümlerin doğru olmadığına kanaat getiriyorum yavaş yavaş, nst yi de neye göre yapıyorlar anlamadımm gitti, bizim Doğum paketinde 4 nst hakkkmız vardı, cumartesi itibariyle bitti.. senin haftandan itibaren haftada bir gel dedi bana.. hepsi ayrı telden çalıyor maşallah :) ama kuzun iyi demek ki iki hafta sonra dediğine göre, maşallah diyelimNasıl geçtiğini İnan bende anlamadım son kontrolde sol kasıkta olan bebeğin kafası bu hafta sağ göğüs altımdaydı en fazla 3 kilo doğar diyen dr bu hafta 2600 dedi sonra çok hareketli düzgün ölçülmüyor dedi nts yapmadı sen 39 görürsün dedi sonra suyun hala çok fazla suyunun erken gelme riski var dedi birşey anlamadım Kısacası kızımda hiç durmadı 2 hafta sonra gel dedi :/
O benim taktiğimŞuan hain bir plan geldi aklimasen kimseyi istemiyordun dimi doğumdan sonra gelsinler istiyordun..şimdi onlara deki doğum tarihinden 15 gün sonrasını şöyle o zaman bekliyor Dr diye..doğurunca erken geldi dersin
Ah ah en basindan beri nisan sonu mayis basi diyorum. Anlarlar bilerek yaptigimi ayip olur. İlk cocuk diyorum insanin cagilligine geliyor. Simdiki aklim olsa mayisin ortalarinda gorunuyor doğum dersim. Aynen kimseyi istemiyorum. Gelecek olan varsa dogum yaptiktan sonra gelsinler.Şuan hain bir plan geldi aklimasen kimseyi istemiyordun dimi doğumdan sonra gelsinler istiyordun..şimdi onlara deki doğum tarihinden 15 gün sonrasını şöyle o zaman bekliyor Dr diye..doğurunca erken geldi dersin
Hadi doğum.sonrasi anlarim yardıma gelecekler eeee doğumdan önce ne işleri var tobe bismillahAh ah en basindan beri nisan sonu mayis basi diyorum. Anlarlar bilerek yaptigimi ayip olur. İlk cocuk diyorum insanin cagilligine geliyor. Simdiki aklim olsa mayisin ortalarinda gorunuyor doğum dersim. Aynen kimseyi istemiyorum. Gelecek olan varsa dogum yaptiktan sonra gelsinler.
Kızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Benim bir haftadır yoğun kasılmalarım oldu. Geçen hafta salı kontorlum vardı. Doktorum kasılmalar tekrar olduğunda yanina gitmemi evde beklemememi söyledi. Bu arada ilk doğumun sezaryen 5 sene önce . Cumartesi günü kasilma ve aynı anda sancılarım oldu. Once dusensizdi. Sonra 10 dakika bir şeklinde devam etti. Saat akşam 7 olmuştu. Evde eşimi ve oğlumu bırakarak arabaya binip hastaneye gittim. Bi nst ye girip geleyim siz hiç gelmeyin dedim onlara. Yolda sancım geçti. O kadar gitmişken yinede nst ye gireyim dedim. Ilk yarim saat nst de sancı çıkmadı 20 _30 arasında gidip geldi. Zaten bende sancı hissetmiyordum. Sonra tekrar hissetmeye başladım ve 10 dakika da bir cihazda 80 _90 a vuran tepeler gördüm. Hemşire nst sonucumu doktoruma gönderdi. Sancıyı kesmek icin serum ve agizdan 20 dakika da bir ağrı kesici verildi. Ve tekrar nst ye girdim. Tam.nst bağlanırken tekrar kasilma yaşadım ağrıyla ve o an anladim ise yaramadığını. Nst de sancim sıklasmis bir şekilde cıktı. Sonra hemşire doktorumu aradı ve yanıma kağıtlarla geldi. Imza alıcaz sizden dediler . Beni sancıyla eve gönderecekleri için imza atacağım sandım. Sonra gidiyorum dmi dedim. Hemşire hayır acil sezaryan dedi. 36+5 tim hastane çantam hazır değildi heleki pskolojim hic değildi. Ağladım istemiyorum diye doktorumu aradılar onunla konusturdular. Sancıyla beraber bebein kalp atisnin duzensizlestigini söyledi. Oyle diyince ikna oldum. Hemen giydirip kan aldılar. Ben eşimi bekleyin nolur dedim ama doktorun yolda geldiği gbi gireceksin dediler olmaz dedim. Eşimi oğlumu görmeden girmem dedim. Beni sedyeye yatırdılar ve eşim ve oğlumu 1 dakika görüp ameliyata indim. Sezaryandan çıktığımda o telaşın ve acelenin asıl sebebini anladim. Meğer rüptür başlamış. Eski sezaryen dikişlerim açılmaya başlamış. Doktorum 2 saat daha geç gelseydin kaybedecektik seni yada bebegi dedi. Cok şükür iyiydik ve ben evde sancinin geçmesini beklememiştim. Uzun oldu kızlar ama ayrıntılı yazmak istedim .
Keske en basta da benim aklima boyle bir sey gelseydiO benim taktiğimeşimin tüm yakınlarına Mayıs’ın 10 una kadar normal Doğum bekliyoruz diyoruz sonra da suyum geldi aniden sezeryana aldılar dicez
Bilmiyorum ya bir sey de diyemiyorum kimseye. Onlar da iyi niyetli. İlk dogumum. Bulundugum sehirde yalnizim. İyi niyetli düşünüyorlar ama iste. Hayatim boyunca her seyi o kadar tek basima yapmaya alistim ki, biraz kalabalik beni panikletip strese sokmaya yetiyor.Hadi doğum.sonrasi anlarim yardıma gelecekler eeee doğumdan önce ne işleri var tobe bismillah
Bari sırayla.gelsinler biri doğumdan önce biri doğumdan sonra yardımcı olur :)Bilmiyorum ya bir sey de diyemiyorum kimseye. Onlar da iyi niyetli. İlk dogumum. Bulundugum sehirde yalnizim. İyi niyetli düşünüyorlar ama iste. Hayatim boyunca her seyi o kadar tek basima yapmaya alistim ki, biraz kalabalik beni panikletip strese sokmaya yetiyor.
İnan ki kafam bir dünya birşey anlamadım karnım taş gibi yürüyemiyorum diyorum suyun fazla diyor benim de sürekli alt bölge de ağrı var dün ağrıdan ağladım dedim o kramptır dedi bak grupta ilki sezaryen olan arkadaşın dikişleri açılmış Allah korusun bazı şeylerin dönüşü Yok başka bir dr daha mı görünsen diye düşünüyorum açıkçası Sen 39 görürsün diyip sonra da heran suyun gelebilir demesini anlamıyorumAaa ben bu haftalardaki ölçümlerin doğru olmadığına kanaat getiriyorum yavaş yavaş, nst yi de neye göre yapıyorlar anlamadımm gitti, bizim Doğum paketinde 4 nst hakkkmız vardı, cumartesi itibariyle bitti.. senin haftandan itibaren haftada bir gel dedi bana.. hepsi ayrı telden çalıyor maşallah :) ama kuzun iyi demek ki iki hafta sonra dediğine göre, maşallah diyelim
Eşimin tarafından kimseyi bende istemiyorum..şu ana kadar kimse doğru düzgün aramadı..o gün çıkıp gelmelerini istemiyordum..kociş meO benim taktiğimeşimin tüm yakınlarına Mayıs’ın 10 una kadar normal Doğum bekliyoruz diyoruz sonra da suyum geldi aniden sezeryana aldılar dicez
üfff demeseydin baştan keşkeAh ah en basindan beri nisan sonu mayis basi diyorum. Anlarlar bilerek yaptigimi ayip olur. İlk cocuk diyorum insanin cagilligine geliyor. Simdiki aklim olsa mayisin ortalarinda gorunuyor doğum dersim. Aynen kimseyi istemiyorum. Gelecek olan varsa dogum yaptiktan sonra gelsinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?