- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #42.061
Bence de. Bir de gorumcem var ki bunlar dan ayri. Evde cocugum hakkinda tam bir kaos ortami :) hepsi de cok bilmis :)Bari sırayla.gelsinler biri doğumdan önce biri doğumdan sonra yardımcı olur :)
Can'ım geçmiş olsun yA. Yeni okudum. Çok şükür iyisiniz.Kuzular evime geldim kizcemin kalp.atislari fazla.cikti ilk nstde 200lere vurdu çokta hareketliydi doktor tedbir amaçlı salmadi eve serum.verildi sonra tekrar nst çekildi normale dönmüştü ve eve geldik çok şükür haftaya tekrar nstye gidicem hepinize teşekkür ederim iyiki varsınız
Her dediklerine he he deyip kendi bildiğini yapacaksın canım en güzel çare buBence de. Bir de gorumcem var ki bunlar dan ayri. Evde cocugum hakkinda tam bir kaos ortami :) hepsi de cok bilmis :)
Saol canım iyiyiz bin şükür azıcık daha sabır etsin meleğim :)Can'ım geçmiş olsun yA. Yeni okudum. Çok şükür iyisiniz.
Ay geçmiş olsun çok şükür atlattın canım ama sen anlatınca ödüm koptu benim dikişlerden dolayı zaten ödüm kopuyor açıldı açılacak diye Rabbime emanet inşKızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Benim bir haftadır yoğun kasılmalarım oldu. Geçen hafta salı kontorlum vardı. Doktorum kasılmalar tekrar olduğunda yanina gitmemi evde beklemememi söyledi. Bu arada ilk doğumun sezaryen 5 sene önce . Cumartesi günü kasilma ve aynı anda sancılarım oldu. Once dusensizdi. Sonra 10 dakika bir şeklinde devam etti. Saat akşam 7 olmuştu. Evde eşimi ve oğlumu bırakarak arabaya binip hastaneye gittim. Bi nst ye girip geleyim siz hiç gelmeyin dedim onlara. Yolda sancım geçti. O kadar gitmişken yinede nst ye gireyim dedim. Ilk yarim saat nst de sancı çıkmadı 20 _30 arasında gidip geldi. Zaten bende sancı hissetmiyordum. Sonra tekrar hissetmeye başladım ve 10 dakika da bir cihazda 80 _90 a vuran tepeler gördüm. Hemşire nst sonucumu doktoruma gönderdi. Sancıyı kesmek icin serum ve agizdan 20 dakika da bir ağrı kesici verildi. Ve tekrar nst ye girdim. Tam.nst bağlanırken tekrar kasilma yaşadım ağrıyla ve o an anladim ise yaramadığını. Nst de sancim sıklasmis bir şekilde cıktı. Sonra hemşire doktorumu aradı ve yanıma kağıtlarla geldi. Imza alıcaz sizden dediler . Beni sancıyla eve gönderecekleri için imza atacağım sandım. Sonra gidiyorum dmi dedim. Hemşire hayır acil sezaryan dedi. 36+5 tim hastane çantam hazır değildi heleki pskolojim hic değildi. Ağladım istemiyorum diye doktorumu aradılar onunla konusturdular. Sancıyla beraber bebein kalp atisnin duzensizlestigini söyledi. Oyle diyince ikna oldum. Hemen giydirip kan aldılar. Ben eşimi bekleyin nolur dedim ama doktorun yolda geldiği gbi gireceksin dediler olmaz dedim. Eşimi oğlumu görmeden girmem dedim. Beni sedyeye yatırdılar ve eşim ve oğlumu 1 dakika görüp ameliyata indim. Sezaryandan çıktığımda o telaşın ve acelenin asıl sebebini anladim. Meğer rüptür başlamış. Eski sezaryen dikişlerim açılmaya başlamış. Doktorum 2 saat daha geç gelseydin kaybedecektik seni yada bebegi dedi. Cok şükür iyiydik ve ben evde sancinin geçmesini beklememiştim. Uzun oldu kızlar ama ayrıntılı yazmak istedim .
Son derece haklısın canım, katılmamak elde değil.. şimdiye kadar akılları neredeydiKeske en basta da benim aklima boyle bir sey gelseydivallahi cok rahat ederdim. Hayir bu zamana kadar dogum baslayinca haber edin sen dogurana kadar biz yetisiriz diyorlardi. Simdi niye öne cekiyorlar ki. Normal dogum bu ne zaman gelecegi belli mi olur? Dogum iki hafta gecikirse siz de iki hafta erken geliraeniz bir ay burda mi kalacaksiniz? Hem bize hem kendinize sıkıntı yani. 15 -20 saatlik yol degil ki altinizda araba var. Ben dogurmadan yetisirsiniz. Bazen boyle düşündüğüm icin kendimi cok nankör gibi hissediyorum sonucta onlar da yardimci olmak icin gelecekler. Ama en ihtiyac duydugum zamanda yapayalniz oldugumu hissettiren insanlari da hayatimin belki de en mutlu gününde bana stres yasatmalarini istemiyorum.
Al bende de o kadar benim Dr fazla rahat bugün sürekli ağrım oluyor dememe rağmen nts falan yapmadı benim de ilk sezaryen 5 yıl geçti ama demekki birşey ifade etmiyormuş zamanÜff yaaa mustuyu falan okuyunca iyice strese girdim benimkide sezeryan olcak ilkide sezeryan kasılmalarım oluyor sancı çıkıyor ama drum rahat davranıyor bu konuda 25inde alırız diyor cuma akşamı nstye girdim haftaya cumaya kontrole gel diyor ya benmi acaba panik yapıyorum lütfen birşey diyin ultrasondada çok uzun baktı nstyi çok önemsemedi gibi
aa benimde aynı öyle ya sağ alt kısım hani böyle ince ince bişey oluyo sanki dayanılmayacak gibi değil ama hani böyle bir düzelme isteği oluyo eşimle tutmak istiyorum oan dikişmi acaba ki benim aram çok kısa36+5 te 3580gr 50.5cm dünyaya geldi. Son kontrolumde doktoruma söylediğim şikayetlerden anlamış aslinda. Bana yat dinlen bol su ic kasilmam olursa muhakkak gel önceki dikişlerin incelebilir demişti. Son günlerde karnımın sağ alt tarafında ince ince ağrılar oluyordu. Doktorum o ağrı için dikiş ağrısı dedi. Ayrıntılı yaziyorumki ilki sezaryen olanlar uyanık olsun bu konuda. Benim 5 sene geçmesine rağmen böyle bisi geldi basima. Sizlerde her ağrınızı önemseyin. Son haftalardayız kasilma ağrı normal demeyin sakin.
Bana da tuhaf geldi, bence sen her hafta git.. bi ara beni ayda bir çağırdı doktor, iki haftada gittim merak ediyorum ben diye.. agrın fazlalaşırsa da git bekleme hiç onuİnan ki kafam bir dünya birşey anlamadım karnım taş gibi yürüyemiyorum diyorum suyun fazla diyor benim de sürekli alt bölge de ağrı var dün ağrıdan ağladım dedim o kramptır dedi bak grupta ilki sezaryen olan arkadaşın dikişleri açılmış Allah korusun bazı şeylerin dönüşü Yok başka bir dr daha mı görünsen diye düşünüyorum açıkçası Sen 39 görürsün diyip sonra da heran suyun gelebilir demesini anlamıyorum
Canım senin de mi bugün kontrolün vardı ben mi yanlış hatırlıyorumAy geçmiş olsun çok şükür atlattın canım ama sen anlatınca ödüm koptu benim dikişlerden dolayı zaten ödüm kopuyor açıldı açılacak diye Rabbime emanet inş
Valla hiç bir işime yardımcı olamadılar, doğru dürüst arayıp hatırımı sormadılar, anca babaannesi iki tulum üç çorap almış.. bir tek çarşafım dikilecekti makinası var söyledim, makineyi çıkarayım sen dik dedi.. ne işi var DoğumdaEşimin tarafından kimseyi bende istemiyorum..şu ana kadar kimse doğru düzgün aramadı..o gün çıkıp gelmelerini istemiyordum..kociş me
Kabul ettirmedim..kendi planım bana yaramadı size yarasın bari
Yok canım çarşamba ama şimdi stresten valla çarşamba olmaz ödüm koptu Mustu yu okuyunca ... Rabbim korusun İnş açılsa haberimiz olmaz k i heralde ay ne bileyim ya canım sıkıldı iyice onu 5 yıl benim 5 ay düşün yani off içime daral geldiCanım senin de mi bugün kontrolün vardı ben mi yanlış hatırlıyorum
weryew sonun da gün vermişler inşallah uyandığında kuzunu yanında görürsün sağ Salim çıkarsınız beraber hastaneden
EEe napcaz biz gidiyorum nstye giriyorum yine tarihte falan değişikliğe gitmiyor çok korkuyorum gerçekten benimde iki sezeryan arası 5 yıl ama şunuda düşünüyorum ssvd yapan drlarda son dakikaya kadar bekletiyorlar ben anlamadım bu işiAl bende de o kadar benim Dr fazla rahat bugün sürekli ağrım oluyor dememe rağmen nts falan yapmadı benim de ilk sezaryen 5 yıl geçti ama demekki birşey ifade etmiyormuş zaman
Bunun aynısı canım ama tabi 5 kati büyük bedenidir heraldebu kız çıtı pıtı maşallah
Bu millet yardıma falan gelmiyor ya valla bak gelince daha çok yorulcaksınız. Bu hafta sonu annemle kardeşim vardı öğlen on iki de ancak kalkıyolar ee onlar uyuyor diye bnde bekliyorum ki uyansınlarda kahvaltı yapalım . Kalkıyolar kahvaltı hazırlayayım diyen yok yine bana kalıyor iş . Ev temzliği desen onlar yaparken bnde yapıorum . Hele annem tam bi çay tiryakisi sürekli çay demle çay getir . Sonra ben söyleniyorum tabi sizin bana bakmanız lazım diye . Bi de lafı direk söylerim ben yanlış bişey görürsem bu sefer bana kaynanamdan betersin diyor . Hele cmtsi akşamı ay sen doğursan da bizde kurtulsak dediKizlar gecen dediydim biraz erken dogurayim millet gelmeden diye bana gulduydunuz bakın haklıyımbenim de son 3 günüm millet gelmeden doğurmak için sonra geliyorlar Allah'ım tam kafaları yemelik
En iyi en mükemmel koca sülalesi görüşmediğin koca sülalesiymiş.. vallahi kafam pırıl pırıl miss gibi :)Valla hiç bir işime yardımcı olamadılar, doğru dürüst arayıp hatırımı sormadılar, anca babaannesi iki tulum üç çorap almış.. bir tek çarşafım dikilecekti makinası var söyledim, makineyi çıkarayım sen dik dedi.. ne işi var Doğumdasinir oluyorum hepsine
Firsat verirlerseHer dediklerine he he deyip kendi bildiğini yapacaksın canım en güzel çare bu
Kasilman yoksa ve bebek iri değilse cok korkma. Benim 36+1 de 39+5 çıkmıştı ve kasilmam hergun saatlerce sürüyordu.Y
Yok canım çarşamba ama şimdi stresten valla çarşamba olmaz ödüm koptu Mustu yu okuyunca ... Rabbim korusun İnş açılsa haberimiz olmaz k i heralde ay ne bileyim ya canım sıkıldı iyice onu 5 yıl benim 5 ay düşün yani off içime daral geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?