- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #42.101
Cnm çok şükür iyisiniz bebiş de sende. Aynı benim bebis gibi iriymis demekki bu kasılmalarimin geçmemesi bu nedenle oluyo.Kasilman yoksa ve bebek iri değilse cok korkma. Benim 36+1 de 39+5 çıkmıştı ve kasilmam hergun saatlerce sürüyordu.
Ben beyazları önce 40 la iki göze de kosla koyup uzun program yıkıyorum sonra 60 la yine iki göze de kosla koyup tekrar yıkıyorum bembeyaz oluyolar çamaşır suyu çok yıpratıyo diye koymuyorum.Kizlar cok alakasiz ama beyazlar icin camasir makinesinde ne kullaniyosunuz. Ben bi tatli kasigi camasir suyu koyuyorum baska turlu istediğim beyazligi yakalayamiyorum. Çamaşırlarınizi nasi yikiyosunz. Tavsiye verirmisinz. Herseyi konusuyoruz artik dost olduk. Nolur ne alaka demeyin :)
Ay kuzum ariel kullanıyordum çamaşırlarım kar gibiydi şimdi başka marka almış bulundum ve öyle pişmanım ki deterjani da dökmeye kiyamiyorum günah para verdik diye. Markayı soylemiyim kötü reklam diye banlamasinlarKizlar cok alakasiz ama beyazlar icin camasir makinesinde ne kullaniyosunuz. Ben bi tatli kasigi camasir suyu koyuyorum baska turlu istediğim beyazligi yakalayamiyorum. Çamaşırlarınizi nasi yikiyosunz. Tavsiye verirmisinz. Herseyi konusuyoruz artik dost olduk. Nolur ne alaka demeyin :)
Bimden bint camasir beyazlatici aldim bi yerde okudum tavsiyesini. Denemedim daha.Kizlar cok alakasiz ama beyazlar icin camasir makinesinde ne kullaniyosunuz. Ben bi tatli kasigi camasir suyu koyuyorum baska turlu istediğim beyazligi yakalayamiyorum. Çamaşırlarınizi nasi yikiyosunz. Tavsiye verirmisinz. Herseyi konusuyoruz artik dost olduk. Nolur ne alaka demeyin :)
teşekkürler canım.amin hepimizinki adları bahtlariyla yaşasınlar.harfler küçük hep canım.harfler babamızın fikriydi o yaptı.onunda emeği olsun gönlü olsun diye tamam dedim yoksa ben kesecektim keseden
Benimki de telefon kullanmayi bilmiyor canim benimAy çok şükür benm kaynanam bn onu aramıyom diye o da beni aramıyor
Sekerle alakasi yok canim. Ben de oyleyim. Hamileligime dair en cok ozleyecegim seylerden birisi bu üşümemek olabilir. Cunku ben yazin bile yorganla yatabilen, corapsiz duramayan bir insanim .Kızlar kansız olan ve normalde kat kat giyinen ben şimdi soyunuyorum resmen . 4-5 gündür Ayaklarım yanıyor ya neden acaba. Inşallah şeker falan yoktur. Sadece açlık tokluğa baktırmıştım simdi de pişmanım keşke icseydim o glikozu
Ön yıkamalı pamuklular programinda yikiyorum. Deterjaninda bir tık fazla koyuyorum. Camasirin cinsine göre de 60 veya 90 da yikiyorum bembeyaz oluyor. Ön yikamayi dene gercekten etkisi cok. Bazen zamanim olmuyor disari cikacak oluyorum veya gece gec saate denk geliyor. O zaman on yikama yapmiyorum ve grimsi cikiyor. Bu arada deterjanim Ariel. Deterjanla alakasi var mi bilmiyorum.Kizlar cok alakasiz ama beyazlar icin camasir makinesinde ne kullaniyosunuz. Ben bi tatli kasigi camasir suyu koyuyorum baska turlu istediğim beyazligi yakalayamiyorum. Çamaşırlarınizi nasi yikiyosunz. Tavsiye verirmisinz. Herseyi konusuyoruz artik dost olduk. Nolur ne alaka demeyin :)
Dinlen canim gecerse arama .Kızlar oğlum 1 saattir resmen dışarıya çıkmaya çalışıyor.5 dk bile durmadı birseyi yoktur dimiayakta durunca aşağıya da baskı yapıyor sağ kasigimi fena ağrıttı şimdi uzanıyorum doktoru da böyle saçma birşey için arayamam dimi
Ne müzik seçeceğimide bilmiyorum bana kalsa roman havası açar doğururumda
Masallah canimLastMadOnEarth @adven @Dodine @lamezi @tired hepiniz sağolun kızlar. Evet benim hikayenin sonu cok şükür ki güzel bitti. Saglikla aldım Nehir imi kucağıma. Inşallah sizde saglikla kavuşursunuz yavrularınıza. Dikişlerin açılmaya başlamasından dolayı agrım var ama kızım sağlıklı cok şükür. Buarada telefonumdaki gebelik uygulamalarından bugün bi mesaj geldi. 37 haftalık oldum annecim diye. Cok duygulandım... hiç aklıma gelmezdi bu kadar erken kavuşacağım .
Bildrcin yumurtasi zordaKizlar bebege kilo aldirmak icin bence bildircin yumurtasi yiyin sabahlari 3-4 tane haslayip. Protein bebege kilo aldiriyor. Bir de kasar peyniri cok kilo aldiriyomus.
Deseydin canim acik acik .kirmadan ama net sekilde soyle bence gecte gelebilirmis dr dedi de.Teyzem gelecekti doğuma. Aramiz 3 saat. Sancilaninca haber ver sen dogurana kadar yetisirim diyordu. Simdi galiba dogumdan once gelme karari almishem de halam da teyZemle beraber gelmek istiyor. İkisi de hic anlasamaz. :/ allahim ya. Dogumdan once gelmese kimse ne var sanki? Dogum sancim tutunca yetisirsiniz zaten. Her me kadar yardimci olmak icin gelecek de olsalar insan evinde bir baskasi olumca rahat edemiyor ki. Simdiden strese girdim of. Ayrica normal dogum bekleniyor ne zaman gelecegi belli mi? Tutar haftaya gelirsiniz az kaldi diye bebegimin gec gelecegi tutar. Ben zaten her seyi stres yapabilen bir insanim. Deli oluyorum ya deli.
Seninki yine 2 tulum 3 çorap almış büyük başarıValla hiç bir işime yardımcı olamadılar, doğru dürüst arayıp hatırımı sormadılar, anca babaannesi iki tulum üç çorap almış.. bir tek çarşafım dikilecekti makinası var söyledim, makineyi çıkarayım sen dik dedi.. ne işi var Doğumdasinir oluyorum hepsine
Ayy onlar gelmesin be daha iyi...kız acaba onlar hamilede senin mi haberin yok acabaBu millet yardıma falan gelmiyor ya valla bak gelince daha çok yorulcaksınız. Bu hafta sonu annemle kardeşim vardı öğlen on iki de ancak kalkıyolar ee onlar uyuyor diye bnde bekliyorum ki uyansınlarda kahvaltı yapalım . Kalkıyolar kahvaltı hazırlayayım diyen yok yine bana kalıyor iş . Ev temzliği desen onlar yaparken bnde yapıorum . Hele annem tam bi çay tiryakisi sürekli çay demle çay getir . Sonra ben söyleniyorum tabi sizin bana bakmanız lazım diye . Bi de lafı direk söylerim ben yanlış bişey görürsem bu sefer bana kaynanamdan betersin diyor . Hele cmtsi akşamı ay sen doğursan da bizde kurtulsak dedibu zamana kadar her işimi kendim halletmişim zaten sanki yük oldum . Valla annem falan demeden atıcaktım kapıya zor tuttum kndimi . Şimdi de eşine diyorum bana biraz destek ol hmn iyileşeyim de kendim bakayım bebişe diye . Bi hafta bile katlanamicam annemlere
Ohhh be bütün stresimi attım şunları yazarak buraya yazınca rahatlıyomuş gerçekten insan
canım tecrübesizlik işte bu ssvd nekiKızlar ssvd den bu sebepten vazgeçmiştim. Korkan olmasın diye yazmamıştım ama dikişlerime ben de hiç güvenmiyorum. Geçen hapşırdım dikişlerim yırtıldı resmen. Ssvd düşünenler dikişlerini sık sıl kontrl ettirsin. Ay ben de çok korkuyorum dikişlerden.
Ne sancıdan ne sudan ne sezeryan sonrasından korkmuyorum. Sadece dikişlerim açılmadan doğurmak istiyorum
Valla en güzeli sırf şu dikişlerden dolayı normal doğum. Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin
Aslinda gecen dediginde dedim dogumdan sonra gel, normal dogum bekliyoruz ne zaman gelecegi belli olmaz doye ya dur bakalimDeseydin canim acik acik .kirmadan ama net sekilde soyle bence gecte gelebilirmis dr dedi de.
Yada birak gelsinler doguma kadar kavga eder giderler
Film gibiymis seninde isin zor canim ya .
Canim doktoruna guven stres yapma benceÜff yaaa mustuyu falan okuyunca iyice strese girdim benimkide sezeryan olcak ilkide sezeryan kasılmalarım oluyor sancı çıkıyor ama drum rahat davranıyor bu konuda 25inde alırız diyor cuma akşamı nstye girdim haftaya cumaya kontrole gel diyor ya benmi acaba panik yapıyorum lütfen birşey diyin ultrasondada çok uzun baktı nstyi çok önemsemedi gibi
Deterjan degistirmistim bn ariel den memnun kalmistim .Kizlar cok alakasiz ama beyazlar icin camasir makinesinde ne kullaniyosunuz. Ben bi tatli kasigi camasir suyu koyuyorum baska turlu istediğim beyazligi yakalayamiyorum. Çamaşırlarınizi nasi yikiyosunz. Tavsiye verirmisinz. Herseyi konusuyoruz artik dost olduk. Nolur ne alaka demeyin :)
Olabilir canim benim ilk gebeligimde olmustu .Kizlar sizce bu haftadan sonra catlama olur mu karinda? Cevrenizden veya kendi tecrubenizden yardimci olabilecek olan var mi?
Tekrar tekrar soyle canim cekinme kirmadan.Aslinda gecen dediginde dedim dogumdan sonra gel, normal dogum bekliyoruz ne zaman gelecegi belli olmaz doye ya dur bakalim
Bel ağrım çok nadir oluyor canım işte ben en ufak ağrıyı tehlikelimi acaba diye kuruyorum kafamda istiyorumki ağrı sızı olmasın sanırım çok şey istiyorumHareketliyse hiç korkma canım ne güzel maşallah
Rüptür ne bilmiyordum canım inan. Çok geçmiş olsun. Nehirini sağlıkla kucaklamışsın maşallah ya. Allah korumuş seni de. Bebeğini de. Ne zorluklar atlattınız bundan sonra rahat edersiniz inşallah.
Beni de haftaya salı çağırdı canım. Bence normal yani ağrın olursa gel diyordur zaten. Ki sancı olursa kasılma olursa anlarız. Bel ağrın geçmedi mi
Canım çok şükür iyisiniz ikinizde, Allah analı babalı uzun bir ömür versin bebişe,sana da çok ama çok geçmiş olsunKızlar merhaba. Bugün taburcu olduk. Benim doğum hikayem pek güzel değildi maalesef.
Benim bir haftadır yoğun kasılmalarım oldu. Geçen hafta salı kontorlum vardı. Doktorum kasılmalar tekrar olduğunda yanina gitmemi evde beklemememi söyledi. Bu arada ilk doğumun sezaryen 5 sene önce . Cumartesi günü kasilma ve aynı anda sancılarım oldu. Once dusensizdi. Sonra 10 dakika bir şeklinde devam etti. Saat akşam 7 olmuştu. Evde eşimi ve oğlumu bırakarak arabaya binip hastaneye gittim. Bi nst ye girip geleyim siz hiç gelmeyin dedim onlara. Yolda sancım geçti. O kadar gitmişken yinede nst ye gireyim dedim. Ilk yarim saat nst de sancı çıkmadı 20 _30 arasında gidip geldi. Zaten bende sancı hissetmiyordum. Sonra tekrar hissetmeye başladım ve 10 dakika da bir cihazda 80 _90 a vuran tepeler gördüm. Hemşire nst sonucumu doktoruma gönderdi. Sancıyı kesmek icin serum ve agizdan 20 dakika da bir ağrı kesici verildi. Ve tekrar nst ye girdim. Tam.nst bağlanırken tekrar kasilma yaşadım ağrıyla ve o an anladim ise yaramadığını. Nst de sancim sıklasmis bir şekilde cıktı. Sonra hemşire doktorumu aradı ve yanıma kağıtlarla geldi. Imza alıcaz sizden dediler . Beni sancıyla eve gönderecekleri için imza atacağım sandım. Sonra gidiyorum dmi dedim. Hemşire hayır acil sezaryan dedi. 36+5 tim hastane çantam hazır değildi heleki pskolojim hic değildi. Ağladım istemiyorum diye doktorumu aradılar onunla konusturdular. Sancıyla beraber bebein kalp atisnin duzensizlestigini söyledi. Oyle diyince ikna oldum. Hemen giydirip kan aldılar. Ben eşimi bekleyin nolur dedim ama doktorun yolda geldiği gbi gireceksin dediler olmaz dedim. Eşimi oğlumu görmeden girmem dedim. Beni sedyeye yatırdılar ve eşim ve oğlumu 1 dakika görüp ameliyata indim. Sezaryandan çıktığımda o telaşın ve acelenin asıl sebebini anladim. Meğer rüptür başlamış. Eski sezaryen dikişlerim açılmaya başlamış. Doktorum 2 saat daha geç gelseydin kaybedecektik seni yada bebegi dedi. Cok şükür iyiydik ve ben evde sancinin geçmesini beklememiştim. Uzun oldu kızlar ama ayrıntılı yazmak istedim .
Canım bn daha yeni çatlıyorum üç dört hafta önce tam belimin yanında ufacık bi kırmızılık çıkmıştı . Bir iki tane daha çıktı ama küçük olduğu için sivilce gibi duruyor. Uzun uzun değilKizlar sizce bu haftadan sonra catlama olur mu karinda? Cevrenizden veya kendi tecrubenizden yardimci olabilecek olan var mi?
Sorma valla az önce eşimle plan yapmaya başladım diyorum ilk bi hafta kalsın yanımda sonra gönderirim sen öyle yıllık iZin alırsın diye . Eşim daha çok yardımcı olurSeninki yine 2 tulum 3 çorap almış büyük başarıbizde oda yok..1 çorap bile yok düşün ha bide bir haftayı geçirirsem aramayı küsüyor ..sen ara belki kötüyüm
Ayy onlar gelmesin be daha iyi...kız acaba onlar hamilede senin mi haberin yok acaba
canım tecrübesizlik işte bu ssvd neki
Estağfirullah canım sezeryan sonrası vajinal doğum. Bizim gibi ilki sezeryan olanlar ikinci de normal doğum isteyenlere ssvd düşünenler diyorlar.Seninki yine 2 tulum 3 çorap almış büyük başarıbizde oda yok..1 çorap bile yok düşün ha bide bir haftayı geçirirsem aramayı küsüyor ..sen ara belki kötüyüm
Ayy onlar gelmesin be daha iyi...kız acaba onlar hamilede senin mi haberin yok acaba
canım tecrübesizlik işte bu ssvd neki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?