- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #42.641
Yok canım hissetmiyorsun ama ayık olduğum için biliyorum yani doktorum espriler falan yapıyordu senin oğlan koca kafalı bak çıkmıyor falan diye 1-2-3 deyip bastırıyorlardı hepsi birlikte 2-3 kişi ben bişey hissetmedim sonra galiba kaburgalarım ağrıdı biraz ama o da bişey değil yani...Çişin falan gelmez sonda takilı ya uzunca bir zaman...hissizlik de öyle uzun süreli degil canım odaya gelince 1 saat sonra falan heralde hemen yürütmüşlerdi beni...tam hatırlamıyorum da yeni sezaryen olanlar daha iyi anlatır...ama ben çok acılı şeyler hatırlamıyorum yani çok mutluydum oğlum da ben de çok sağlıklıydık pehlivan gibiydi...acı falan bişey değil emzirmeye çalışıyordum anca...yalnız bebek çıkınca ben agladım duygulandım falan tansiyonu düşüyor dediler orda hafif bi bayılır gibi oldum galiba az bi narkoz ya da sakinleştirici falan verdiler çünkü sonrasını hatırlamıyorum gözumü actığımda ameliyathanenin çıkişına dogru beni park etmislerdi...genelde dikişi ordan çiktığını hatırliyor herkesBenimki de mi sezeryan için kesilen yerden zor çıkar kiKarnına falan bastırıyorlarmış ya, acıyı hissediyor musun? Bir de uzun süre hissizlik oluyor ya bel altında, çişimiz falan gelince hissediyor muyuz ayyy beni yeni bi telaş sardı
Ay tabiki hissediyosunBenimki de mi sezeryan için kesilen yerden zor çıkar kiKarnına falan bastırıyorlarmış ya, acıyı hissediyor musun? Bir de uzun süre hissizlik oluyor ya bel altında, çişimiz falan gelince hissediyor muyuz ayyy beni yeni bi telaş sardı
Birden cok stres oldum .Bende anlamadim kendimden bisey hem evdeki duzensizlikler hem yalnizligim korktum sanirim nasil basedicem diyeCanım çok geçmiş olsun, niye ağladın kuzum böyle yaparsan tansiyonun hiç düşmez ki. Kendini rahatlat bi dusa gir gevse. Allah beterinden korusun bak çok örnek var önümüzde, kendini teskin et lütfen
Evet bugun hic dusmedi stresimden sanirimÜzülme tuzu tamamen kes çok faydası oluyo tansiyon düşürmeye stres yaptıkca da çıkar sıkma canını hiç
Benim dr zaten kesmeye merakli buldu bi bahane hemen soylediHamir isi ve tuz cok yukseltiyor. Kac cikti? Benimkide yuksek cikiyor ama doktor hic sezeryan ihtimalinden bahsetmedi
Oyleymis bilmiyordum suyu bol iceyim eniyisiperi masali canım üzme kendini su içmeyi ihmal etme suda baya dengeliyor
Korktum bian hissetmiyorumda ciktigini yukseldgini.Doktorda yuzu asik konusunca dedim kesin kotu bisey normalde guler yuzluyduperi masali hiç üzülme cnm doktor ne derse yap dikkat et ve olacaksa da çok şükür sağlıklı haftada bebişin önemli olan onun iyi bir şekilde dünyaya gelmesi. herşeye hazır olmalıyız hepimiz her gün birimiz doğuruyor baksana önemli olan bebişin ve sen iyi olun. limon ve sarımsaklı yoğurt, bol su da ekle.
Sonrasindan cok korkuyorum.oglum okula nasil gider .esim zaten hasta annem memlekete giderse yalniz kalirim oyle .Canım sakin ol bence tansiyon diyeti de bizim şeker diyetine benziyor bizde şeker kadar tansiyonda da tuz kadar hatta daha fazla beyaz unlu hamurişi şeyler yükseltiyor...diyete dikkat edersen hiçbir şey olmaz inşallah...biraz da belki yüruyebilirsin açık havada...yine de olmazsa olsun sezaryen nolacak senin ve bebeğinin sağlıklı olması önemli olan...
Hayırlısı inşallah, böyle önceden bilince insanı bi heyecan sarıyor, cumaya kadar uykular haram bana sanırım..Yok canım hissetmiyorsun ama ayık olduğum için biliyorum yani doktorum espriler falan yapıyordu senin oğlan koca kafalı bak çıkmıyor falan diye 1-2-3 deyip bastırıyorlardı hepsi birlikte 2-3 kişi ben bişey hissetmedim sonra galiba kaburgalarım ağrıdı biraz ama o da bişey değil yani...Çişin falan gelmez sonda takilı ya uzunca bir zaman...hissizlik de öyle uzun süreli degil canım odaya gelince 1 saat sonra falan heralde hemen yürütmüşlerdi beni...tam hatırlamıyorum da yeni sezaryen olanlar daha iyi anlatır...ama ben çok acılı şeyler hatırlamıyorum yani çok mutluydum oğlum da ben de çok sağlıklıydık pehlivan gibiydi...acı falan bişey değil emzirmeye çalışıyordum anca...yalnız bebek çıkınca ben agladım duygulandım falan tansiyonu düşüyor dediler orda hafif bi bayılır gibi oldum galiba az bi narkoz ya da sakinleştirici falan verdiler çünkü sonrasını hatırlamıyorum gözumü actığımda ameliyathanenin çıkişına dogru beni park etmislerdi...genelde dikişi ordan çiktığını hatırliyor herkes
Peki sondayı uyuştuktan sonra takıyorlar dimi :) Ayy sonda işi de korkunç geliyor bana, ben biraz tırstım sanırım bu işten, şu oğlanı bi kucağıma alayım da daha bebek istemiyorum sanırımAy tabiki hissediyosunayağa kalkana kadar sonda takılıydı bende kalkınca cıkardılar o zamana uyusuklukta gecti zaten tired ın dediği gibi bende hiç acılı hatırlamıyorum ben o gece bütün gece yürüdüm koridorda bi sağa bi sola cabuk gaz cıksın diye toist in dediği tarifi yapabilirsin canım gaza yardımcı bagırsakları calıstıran sıvı seyler tüket zaten gaz cıkarana kadar katı seyler yasak bende öyleydi yani
Zirvede bırakalım bu işi bence :) ikinci çocuk şuan an için ben de düşünmüyorum.. stresten ellerim egzama içinde!Peki sondayı uyuştuktan sonra takıyorlar dimi :) Ayy sonda işi de korkunç geliyor bana, ben biraz tırstım sanırım bu işten, şu oğlanı bi kucağıma alayım da daha bebek istemiyorum sanırım
1-2 tanecikŞekeri olan arkadaşlar biz hurma yiyebiliyo muyuz?
Ya iste sezeryan sonrasida sikinti oluyormus haftalarca surebiliyormus oyuzden korkuyorum.Kızlar lütfen ama lütfen dikkat edin tansiyon yüksekliği bebeğe çok zararlı ve hemen sezeryana alıyorlar düşmezse. gebelik zehirlenmesi tansiyondan kaynaklanıyor. kuzenimin eşini geçen ay 17 ye yükseldi diye sezeryana aldılar basit değil yani dikkat edin.
Insallah canim aslinda dogru bunada sukur bu haftalara geldim enazindanCanım hiç sıkma canını kendine dikkat edersen atlatırsın. Bazı gebelerde tansiyon yüksek olabiliyor. Benim iş arkadaşımı tansiyon yüksekliğinden sezeryana almışlardı 2 sene önce kendiside çocuğu çok sağlıklı bebeği 2500 doğdu hemde. Sen canını sıkma şimdi doğsa bile çok rahat atlatırsın.
Evet resmen stresten dusmedi .Sıkma canını varsın sezeryan olsun Stres yaptıkça.dusmez tansiyonun sakin olmam lazım
Yarin alicam ins ilaci .birde magnezyum verdi ne alaka pek anlamadim.Nerden bilebilirsin ki Allah yardımcıları olsun kimseyi evladıyla imtihan etmesin canım benim bir kızım daha var çocuğun yatma saati 11 buldu evde tüm düzen bozuluyor hepsini geçtim gerçekten kaldıracak durumda değiliz olsak amenna
Allah şifa versin canım hastane kalıp takip edilseydi keşke ne kadar mümkün bilmiyorum ama sakin kalmaya kalış stres üzüntü tansiyonu direk tetikliyor ilaç aldıysan birşey olmaz inşallah
Tekrar 15 lere cikarsa giderim sanirim bakarlar artik.ins olmazda gerek kalmazGeçmiş olsun canım kaç çıkıyor hala. İdrarda proteine baktırman gerekiyor eğer protein kaçağı varsa çok tehlikeli ama yoksa sıkıntı yok yeme içmeyle kontrol altına alınıyor. En kötü serum alıyorsun hastaneye gidip düşürüyorlar.
Canım bana incir kompostosu yapmışlardı eve gelince faydasını hem wc için hem süt içingörmüştüm. Şimdi incir kurusu günkurusu ve armut karıştırıp kaynatıcam şekerle komposto yapıp dolaba doyucam. Giderken alalım içine sıcak su koyup içerim yerim diye düşündüm.
Bence bilmemek çok daha iyi...perşembe çatı muayenesi yapıp pzt sezaryen randevusu vermişti doktor ben de fena oldum sizin gibi...ama cmt sancım tutup acil gittim o daha iyi oldu sanki...şimdi de hepsini bilmek gerçekten daha zor...bilmemek daha güzeldiHayırlısı inşallah, böyle önceden bilince insanı bi heyecan sarıyor, cumaya kadar uykular haram bana sanırım..
Ben hayatımda hiç yemedim hurma.. daha doğrusu hurma ve lokuma dokunamıyorum tadını bilmiyorum ama tatlı bişeymiş gibi geldi ondan sordum tatlı dimi tadı.1-2 tanecik
Ben de zirvede bırakabilirim :) bir de bakımları var ki bence bu grubun peşini bırakmayalım, ne güzel tecrübeli arkadaşlar hem çok hem de paylaşımcılar sagolsunlar, allah hepsinden razı olsunZirvede bırakalım bu işi bence :) ikinci çocuk şuan an için ben de düşünmüyorum.. stresten ellerim egzama içinde!
Ben doğumla ilgili tek bişey okumadım izlemedim de hiç bişey bilmiyorum resmen kör gitcem doğuma inşallah beni süprizler beklemiyodurBence bilmemek çok daha iyi...perşembe çatı muayenesi yapıp pzt sezaryen randevusu vermişti doktor ben de fena oldum sizin gibi...ama cmt sancım tutup acil gittim o daha iyi oldu sanki...şimdi de hepsini bilmek gerçekten daha zor...bilmemek daha güzeldi
Gerçi o da doğru, ay nerden tutsan zor benceBence bilmemek çok daha iyi...perşembe çatı muayenesi yapıp pzt sezaryen randevusu vermişti doktor ben de fena oldum sizin gibi...ama cmt sancım tutup acil gittim o daha iyi oldu sanki...şimdi de hepsini bilmek gerçekten daha zor...bilmemek daha güzeldi
Yok canım en güzeli bilmemek...herkesin bunyesi yaşantısı durumu farkli farklı...başkasının anısından esinlenip kendi kendine kötü senaryolar yazmamalı..iyi düşünün iyi olsun...Ben doğumla ilgili tek bişey okumadım izlemedim de hiç bişey bilmiyorum resmen kör gitcem doğuma inşallah beni süprizler beklemiyodur
Bu arada ben son zamanlarda canmin istediklerinden yiyorum sekerim oyle cok yukselmiuo da baya baya normal cikiyo sennde zaten hicbi zaman sekerin yuksek olmadi cok fazla bildgm kdaryla kendine eziyet etme tatmak istedgn seylerden tat bana haftaya dogum hakkinda konusalim dedi sanirim basida buyuk oldugu icinBen bunda 9-10 kilo aldım sabit kaldı bir süredir...keşke oğlumdaki gibi olsaydım kaç kilo alsam da umrumda olmazdı...sıfır karbonhidrat sıfır şeker yani bilemiyorum...hiç mi ihtiyacı yok bu bebeğin bunlara
Aminn hepimiz için iyi düşünelim iyi olsun..Yok canım en güzeli bilmemek...herkesin bunyesi yaşantısı durumu farkli farklı...başkasının anısından esinlenip kendi kendine kötü senaryolar yazmamalı..iyi düşünün iyi olsun...
Bana uyusmadan takmıslardı canım ama bunda bende uyustuktan sonra takın dicem sende öyle dePeki sondayı uyuştuktan sonra takıyorlar dimi :) Ayy sonda işi de korkunç geliyor bana, ben biraz tırstım sanırım bu işten, şu oğlanı bi kucağıma alayım da daha bebek istemiyorum sanırım
Evet tatlı tabi epey...ya o lokumla püskeviti bir özledim aman Allah ım olsa da yesek...bizim eve yakın bi lokum fabrikası var geçerken alıyorduk yumuşacık bisküvinin arasına koy koy ye...ben de normalde öyle lokum sevmem yemem fıstiklı vs sadece beyaz ve pembe güllü olan pötibör bisküviyle olacakBen hayatımda hiç yemedim hurma.. daha doğrusu hurma ve lokuma dokunamıyorum tadını bilmiyorum ama tatlı bişeymiş gibi geldi ondan sordum tatlı dimi tadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?