2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben de anneme ağzıma sokturtcam hurmayı neden dokunamıyorum bilmiyorum çok saçma.. lokumun da tadını bilmem mesela hiç yemedim.. petibör değilde sütle cicibebe olsa hayır demezdim şu saatte

Tansiyonu olanlar peki hurma ve ekmek yiyebiliyorlarmi .meyvelerin hepsi serbestmi .
Beyaz Ekmek çok yükseltiyor tam buğday yükseltmiyor canım.
Bu arada tansiyonun inş düşer ama düşmeSe sezeryan olursan diye söyleyeyim. Sezeryanlı biri olarak eve geçtiğim gün rezenelerimi humana çaylarımı süt sağmalarımı bebeğimin bütün bakımını 4. Gün bebek yıkamasını herşeyini ben yaptım. Annem yenidoğan bebeği tutamaz kadında korku var.
Hiç unutmuyorum girdim duşakabine aldım kucağıma bebeği ters çevirdim dizime yatırdım yere de havlu koydum üstüne oturdum. Bebeği bir güzel yıkadım korka korka. Duruladım su kaşacak diye ödüm kopa kopa dualarla. Anneme verdim sen giydir ben güzelce bir sabınlanıp çıkayım sütm artsın dedim.
Anam bir çıktım annem bebeği havluya sarmış sıkı sıkı beni bekliyor. Giydirememiş bile korkusundan. Bize de 3 ay halamlar bakmış. Napsın kadın korkuyor. Yemek de yapamaz elleri sedefli. Deterjan da tutamaz yine elleri ayakları heryeri azıyor. İnan hiç zorlanmadım yemek bile yaptım. Sezeryan ağrı olarak zor ama hemen ayaklanıp paso yatmazsan hemen iyileşirsin. Bukadar korkutmayın kendinizi. İnşallah normal olur tabi ama olmazsa sezeryan da ölüm değil hastaneden eve geldiğinizde ağrı sızı azalmış oluyor zaten. Eve gelince yatsaydım belki iyleşemezdim ama gündüz hiç dikişliym diye yatakta yatmadım. Misafirleri hep salonda karşıladım. Bunlr beni daha çabuk iyileştirdi sanırım

EvBoregi @Aarohi Kuzularım detaylara takılmayın...bu arada kaç yaşındasınız bilmiyorum da kuzular dedim ama yanlış anlamayın...Sadece o bebeği sağ salim kucağınıza almaya odaklanın...dua edin...Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var...o anda gözünüz ne sonda görüyor ne dikiş ne ağrı ne başka şeyler...Bebek çıkar çıkmaz eli ayağı düzgün mü demişim ben ilk...Allah bizi kibirden böbürlenmekten uzak tutsun...Ağız dolusuyla "onu ben doğurdum, benim dogurduğum çocuk" falan derler ben hic demedim Rabbim in emaneti hediyesi onlar bizlere...onlarla imtihan etmesin bizi...Çok güzel doğumlarımız olacak inşallah...evrene pozitif enerji gönderin iyileri çekin kendinize

Canim yapmayi sevdigimden
Bir de insan çalışınca evde çok sıkılıyor izinde olunca zaman bol geliyor
Derin dondurucum var canım ona buzluk mu dayanır
afiyet olsun canım şimdiden..aslında bende çok severim hem yapmayı hem yemesini..yer olmayınca hiç girişmedim o islere..izinli olmak iyi geldi bana baya yorulmuşum anlaşılan

işin esprisi tabi cnm..zamanında olması dileğim..keşke 39 a olsa diyordum sanırım o kadar bekletmeyecek doktorum..senin kuzucuklar nasıl bu arada ay birini al emzir,öbürünü al emzir seni hayal ediyorum bazen zihnimde...hem yorucu hem üç tane melekRabbim n mucizeleri ne büyük..bakıp bakıp hayret ediyorsundur

Son düzenleme:
Bu yazı gönlüme biraz su serpti..

Bu yazı gönlüme biraz su serpti..
Ben bu tarz durumlara ağrı eşiği ile alakalı diye bakıyorum canım. Canı tatlı kişiye tırnak batsa zor gelir bir hafta yatar. Normal de doğursak dikişlerimiz acıyacak yani. Normal daha ağrısız diye güzel değil. Bebek için daha sağlıklı diye güzel bence. Yoksa sezeryan ölüm gibi görülmesin. Hastanede ilk gün zor geçiyor ilk kalkma yürüme vs. Eve zaten yürüyerek gidiyoruz demekki 2 3 günde ayaklanıyoruz.
Gerçekten iy düşünürsek kötü bile geçse çabuk atlatırız. Ama kötü düşünürsek üstüne her aksilikte karalar bağlayacağız.

Yaşımız büyük bile olsa sen tecrübeli bi anne olduğundan senin kuzularınız biz :) tek derdimiz bebeğin sağlıklı olması tabi ama bizi neyin beklediğini bilmediğimizden biraz korkuyoruz işte ama yapcak bişey yok.. bi şekilde doğurcaz rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize..

Bi de bişey daha sorcam kızlar çok kafama takılıyo.. ben 2.5 sene önce babacığımı kaybettim Allah izin verirse doğumdan sonra evime geçerken önce bebeğimle beraber babama gitmek istiyorum. Ama bi arkadaşım bebeğin 40’ı çıkmadan gitme mezarlığa dedi niye diye defalarca sordum gitme iyi değil derler falan dedi.. bu konuda bilgisi olan var mı yaa ne alaka? Ne olabilir ki?

İnan ki sondanın ne zaman çıkarıldığını bile hatırlamıyorum...heralde o anda şuurum yerinde değilmiş...ama zaten bilmemek daha iyi kötü geçirmiş bi insandan dinleyince felaket gibi gelecek boşu boşuna korku panik endişeler...Göreceli şeyler bunlar canım...

Afedersin bir de o şişliği içeri ittir canım her taharette. Gerçekten bana da sıcak su fayda etti hiç ilaca gerek kalmadı. O bölgeyi sıcak suyla yıkamak ve pamukla hindistancevizi yağı koydum.
Şimdilik zeytinyağlı pamuk koydum, procto... Merhemi ni almaya gittik ama eczacı çok mecbur değilseniz kullanmayın dedi..bende cesaret edemedim..yarın kuşburnu çayı ve Hindistan cevizi yağını deniyim..sıcak suya devam..Alllah dusmanima vermesin..cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar..

Evet canım çok haklısın her iki türlüde zorlukları var elbet..kiminin normal zor geçiyor..kiminin sezeryan..burda başka yerde olumsuz sezeryan doğum hikayeleri okudukça insan etkileniyor elbet..ama karar aldım okuyup dinleyim geçeceğim sadece..herkesin aynı sıkıntıları yada kolaylığı yaşayacak diye kural yok..herkesin durumu kendi yapısına özel..

Mezarlık için mi dedi acaba...genel olarak 40ı çikmadan evden çıkmamak gibi bir şey var ondan mı...40ı çikarmak için birinin evine falan gidiyorlar...ben inanmam canım böyle şeylere...hurafe...10 günlukken biz pikniğe gitmiştik...sonra kuafore gittim bebekle...ve daha bir sürü yere gittim...bunun sebebi olsa olsa anne ve bebek henüz yeterince bağışıklık sahibi olmadığı için mikrop kapmasınlar dünyaya uyumlanma surecinde bebek üşümesin mikroplarla karşılaşmasın falan diyedir...o da eskisi gibi değil zaten bir süre antibiyotik vitamin kullanıyorsun biraz dikkatli olup her yere gidilebilir bence...bebek için de eve gelenler esas daha tehlikeli el kadar şeyi bi de öperler falan ıyyyy...mezardakilerden kimseye zarar gelmez

O zaman gönül rahatlığıyla giderim canım babama.. çook teşekkür ederim canım benimm

Ne çok sayfa birikmiş valla bir saattir okuyorum :) EvBoregi canım gözün aydın ya be güzel tarihin belli oldu sAğ salim al kucağına inşallah darısı biz bekleyenlerin başına yarın kontrolüm var nst de sancı falan çıkarda azcık mutlu olurum inşallah

Ahh canım ya ne güzel anlatıyorsun maşallah sana yasın ne önemi var, ne güzel tecrübe aktarıyorsun, daha kıymetli bir şey var mı

Sen nerelerdeydin canım benim, her şey yolunda mı

Ay bi yağ daha var ama şu an beni kesseler adı aklıma gelmiyor, kırmızımsı bi yağ hani yaralara sürüyoruz. LastMadOnEarth bilir belki daha önce konuşmuştuk, o da baya iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…