2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Gerçekten zor, biraz daha sabır az kaldı inşallah

Lavman yapıldı yapılmasada ben isterdim isaldim zaten iyi oldu

Hayırlı olsun öncelikle. Burada hiçbirimiz bir doktor.degiliz ama birbirimizden öğrendiklerimiz farklı tecrübelerle bilgi sahibi oluyoruz canım. Adet tarihinden hesaplamalarının nedeni o zaman yumurtanın oluşmaya başlaması hamile kalmak için adet tarihinden 14 gün sonra ilişkiye girin derler çünkü yumurta o zaman en olgun verimli döneminde olur ve daha sonra olgunluğu biter ve regli ile atılır. O atılırken yeni yumurtaların oluşmaya başlar.
6 haftalık gebelikte (yani döllenmiş yumurtan 6 haftalık 2 hafta geçimiz reglin) sadece kese gozukur bazen 14. Günden önce ilişkiye girildiğinde erken döllenme olur ve kalp atışı 6 haftada duyulur. Bazen 14 günden sonra ilişki gerçekleşir ve kalp atışı geç duyulur. Ama kesin olan 6 haftada kesenin gözükmesi 8 haftada kalp atışının duyulması. Bazi Doktorlar kalp atışı için 10 haftaya kadar beklerler. Şu anda doğal seyrinde ilerliyor herşey. Bebeği görmek için erken. Ama sen bu kadar stres yapıp kafaya takarsan rahat bir hamilelik olmaz. Bayagi uzun anlattim aklinda birsey kalmasin. Rhatla ve kafana takma Herşey Allah tan. Benim ikinci hamileliğim ve kanamam vardi sağlıklıysa benimle kalsin dedim 9 haftada kalp atisini duydum. Bak sukurler olsun son 20 günün diyorum artık.

Canimmm hadi gözün aydinn:)bebis nasıl kaç kilo boyu ne kadar.ağrıların nasıl ben de normal istiyorum ama Epidural bi türlü cesaret edemiyorum.seninki epiduralsiz değil mi
Benim epidüralsiz oldu doğum anı çok güzel çok özel istemezdim epidural ama sancı olayı farklı yanımda bir kadın vardı 7-8 cm açılmış gıkı çıkmıyodu ben daha saçımı başımı yoldum 7 de eğer çok sancılı olmayacaksanız benim gibi epidurale gerek yok bebek 3500 ort 50 cm

Doğum yapanlar sütünüz yetiyor mu
Benim bebek sarılık sınırında
Yetmedi canım, mama verdik her emmeden sonra.. 8 gün sonra düşmeye başladı, şimdi iyi çok şükür kendisi uyanıyor, uyanıkken aktif oluyor.. önceden patates gibiydi yazık

Bebek.yogun bakım.doktoru sut arttırmak için bol bol meyve ve su iç dedi birde bı damla verdi eşim almaya gitti ismini yazarım sizede
Canım neler yiyorum içiyorum artmıyor süt, yetmiyor 11 günlük oldu hala etkili çekemiyor, çekse belki açılacak. Bebek emdikten sonra pompa ile sağıyorum, yine de çok az, beni de etiketler misin damla adını yazarken
Canım kaç gün oldu senin doğum yapalı 5 güne kadar çok olmuyormuş süt emdikce acilicak damarlar doktor öyle soyledi
İlk beş güne oranla yine çok şükür ama öyle doyuracak kadar da yok, çok üzülüyorum aslında mama veriyorum diye ama napayım çaresizim

Ömürlü olsun kuzum, sağlık içinde büyütün inşallah.. iri değil miydi senin bebiş, maşallah normal Doğum olmuş, allah emanet kuzucuk

İyiki sezaryan olmuşsun ozaman:) sende benim gibisin 3 cm öyleysen 6-7 iyi ki görmemişsin:)

Hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim. Bizi burada unutma haber ver kısa kısa da olsa canim

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ebem masaj bile yapıyodu bana o olmasa yapamazdım ve ben yaptıysam herkes yapar gerçekten yapar zaten biz bişey yapmıyoruz 3-5 defa ıkındım okadar
Çocuğa olmaz dediler iri dediler Allah o gücü vermiş bize hiçte iri değil:)
Ben artık daha yoğun olacam umarım faydam olmuştur doğmayan Arkadaşlar rabbim yardım etsin çok kutsalmış annelik

Ben ev tipi anakucağı ve puset almışım portbebeyi sevemedim diye almamıştım çok lazımlı değil galiba dimi?

Yok canım gerek yok portbebe ye. Zaten hastaneden çıkışta yada gezmeye gidemem genelde kullanılıyor oda 40 ina kadar. O zaman kadar puset ide kullanabilirsin. Hem puset daha kullanışlı geliyor bana. Yanlardan darbelere karşı da korunaklı. Ama portbebe öyle değil. Misafirlikte anakucagi gibi kullanabilirsin. Hafiften sallayabiliyorda. Bence en kullanıslisı puset zenderu yani dolunay22 da açıklamış ama ben halk arasında söylenilenleri yazdım canım. Genelde bu yüzden çok karışıklık oluyor.

Yenidogan yoğun bakım doktoru ekteki damlayi tavsiye etti takviye edici gıda imiş

Eklentiler

• Screenshot_20180502-180128.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 76
Ben 6 bebek 4 hafta diye bir sey yok. 6 hafta once son adet gorduysen bebek 6 haftalik. Gebelik dollenme gunune gore hesaplanmiyor. O yumurta 2 hafta gelisiyor filan diye dusun.

Bosuna stress yapma, ozellikle bu haftalardaydi cok onemli. Daha bulantinda baslamamistir pek, cik gez toz. Sana bunlari yasama diye 8 inci haftaya kadar doktora gitme demistim. Su an Sana doktorun yapabilecegi allah korusun kotu bir sey olursa yardim edebilecegi hic bir sey yok. O yuzden kanaman olmadi surece 8i bekle. Bosuna durturtme kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…