- 30 Ocak 2015
- 812
- 1.052
- 63
- 36
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.381
Hamile pantalonu aldim onun bile lastigi acitiyor sistigimdeTam olarak beni tarif etmişsin tartıya bile çıkmadım karşılaşacağım rakamlardan korkuyorum 5 aylık gibi karnım var ilk hamileliğimde herşeyimi son iki aya kadar giymiştim bu sefer 9. Haftada hamile kıyafeti almak zorunda kaldım
aynen cips pizza. Karbonhidratlilari cok sever oldum.Kendime sinirlerim bozuluyor en sağlıklı beslenmem gereken dönemde en kötü şekilde besleniyorum cips aseriyorum pizza aşeriyorum ben zannetmiyorum şimdiden pantolonlarım göbeğimo çok zorluyor acıtıyor
Hamilelikte kabiz olmamak gerekiyor. Bazi negatif etkileri var. Bircok kitu etkisi var. Diger annelerin onerdigi bitkisel tedavileri deneyin. Bir de flax seed diye bir sey var , goruntusu Susam tanesi gibi ve lif deposu. Marketlerde saglikli yyasam reyonunda yada aktarda bulursunuz sanirim. Ayrica mor erik te tavsiye ediliyor. Bitkisel yolla gecmezse ilac almak zorundasiniz.benim ilk gorusmemde hemsirem demisti. Ya Kabiz olmayacaksin ya ilac alacaksin secm senin diye. Bence 4 gun cok olmus doktorunuza konusun size ilac versin bu sefer bundan sonra onleminizi alirsiniz. Bana hamilelere uygun Kabiz ilaci ilstesi vermislerdi turkiyede de mutlaka vardir Boyle ilaclar. Ihmal etmeyinKizlar merhabalr umarim bebislerinizle beraber iyisnizdir ki iyi haberler alalim insalh. Bulantilarda azalma oldu cok sukur fakat gaz problemi beni mahvediyor hani diyoruz ya karnimiz simdiden 5 aylik gibi simdi bennoyleyim ama hazimsizlik karin sisligi sindirim skintisi wc ye cikamama heosi birarada olunca vucut pimi cekilmis bomba gibi cok zorlaniyorum korkudan yemeden de kesildim bugun 4 gun oldu lavobaya cikamdim(((
Benim de goguslerim sis gecmiyor. Yatakta sagdan Sola donunce goguslerime bi Agri saplaniyo.off cok fena.Ben de ekmeği azaltırım diye düşünürken mide bulantımı bastırdığı için ekmek arası peynir zeytinden, salatalıktan başka birşey yiyemiyorum, kilodan çok şişkinlik yapıyor bence ilk aylar, sebebi gaz sorunu ve sindirim problemleri gibi. Ama tartılmaya da korkuyorum, eski kıyafetlerim olmakla beraber göğüslerim şiştiği için sutyen giymek istemiyorum, hala acıyorlar kaçıncı ayda geçiyordu bu ağrı onu da unuttum.
kardelen384 nasil oldunn canimm
Canım iğnenin saatini geçirme, iğnenin süresi 24 saat diye biliyorum ve biliyorsun bebegin onun sayesinde besleniyor. Bende kullanıyorum daha önce kan pıhtılaşması olduğunu bilmediğim için 2 kez düşük yaptım. Bu yüzden ilaçlarımdan çok iğneme dikkat ediyorum. Gerekirse erken yap ama geciktirme derim.Kızlar ben dün gece yollardaydim. memleketime geldim. Doktora sordum sıkıntı yok gidebilirsin dedi. Senelik iznim vardı 1 hafta. Yaklaşık 600 km yol.
Annemle babamin yanina geldim. Biraz önce onlara söyledim hamile olduğumu.Babam canımın içi gözyaşlarini tutamadı.
Annemde .
Otobüs te müsait ortam olmadı kan sulandırıcı iğnemi yapamadım. Ama gündüzleri coraspin ilacımi içiyorum. Sizinde yapamadığıniz zaman oluyor mu. Böyle nadiren de olsa ,arada ignemizi yapamazsak problem olur mu . Doktora sormayı unuttum da biraz
Progestan yapiyor bunlari cnm olsun bebisini alacagin gunu dusun hatta bebislerini insallaahhIyiyim demek cok isterdim. Ama Nefes darlığı cekiyorum. Progestan ignenin agrsindan dolayi kimildayamiyorum. Midem bulaniyor surekli, cubuk krakerden bile tiksindim. Tansiyonum düşüyor, basim agriyor. Ne cok saydim.. Ilaclari azaltarak birakacagim, ins iyi olurum
Offf aynı şey benim başımda. Bugün bizde oğlanla biraz boğuştuk, hemen kasıklarımda ağrı başladıbenim 2 yasinda oglum var surekli kosa kosa gelip ustume atliyor o kendin ceoyun yapiyor ama bende bi yandan karnimi korumaya calisiyorum bazende karnima carpiyor bisey olurmu diye baya endiseliyim
Geçmiş olsun canım bende de bulantılar arttı. Hem açım hem midem bulanıyor. Önceki hamileliğimde de çok ağır geçirmiştim bulantıları. 1 hafta hastanede yatmıştım. Bunda olmaz inş diyordum ama yine başlıyorIyiyim demek cok isterdim. Ama Nefes darlığı cekiyorum. Progestan ignenin agrsindan dolayi kimildayamiyorum. Midem bulaniyor surekli, cubuk krakerden bile tiksindim. Tansiyonum düşüyor, basim agriyor. Ne cok saydim.. Ilaclari azaltarak birakacagim, ins iyi olurum
Teşekkür ederim kizlar, zaten yemek temizlik hicbir sey yapmiyordum, halsizligimden dolayi. Simdi hic kalkmam yataktan. Yeter ki onlar iyi olsun
Çok geçmiş olsun, Türk doktorların da bir kısmı aşı karşıtı ama çoğunluğu yan etkilerinden habersiz olabiliyor. Oysa yurtdışında ciddi bir tartışma var aşı konusunda açılan davalar var, Türkiye'de medyada çok yer bulmuyor. Önceki nesilde çoğunluk su çiçeği, kabakulak geçiriyordu fakat alerjisi, astımı, diyabeti, lösemisi olan bebekler nadirdi. Çevre kirliliği ve besinler de sebep gösteriliyor ama 2 aylık bebekti oğlum nefes almakta zorluk çekiyor, anne sütünü dahi kusuyordu. 2. ayda 7 virüs birden veriliyor (karma aşıda 5 virüs var), ve sonradan öğrendim ki aynı anda doz sayısı arttıkça yan etki riski de artıyor, bilinçsizce oğluma aşıları aynı anda yaptırdım aşı takvimi öyle diye, ne doktorlar ne hemşireler bilgi vermiyor fakat yabancı tıp dergilerinde bilimsel yayınlarda okudum detaylı araştırma yaparken. Birşey üretip pazarlıyorlar, biz de alıyoruz ama detaylı araştırmadan hiçbir ilacı dahi kullanmıyorum artık. En basiti bayere ait elevit adlı multivitaminde domuz jelatini kullanıldığı için dava açıldı sadece birkaç gazete yayınladı. Muadilini kullanıyordum ben ama bilmeden kullanan çok anne vardır. Aşı ve ilaç konusu ciddi bir pazar olduğu için gerçekten iyi düşünmeliyiz. Canlı rota virüsünün yan etkilerini biliyorsunuzdur, bağırsak düğümlenmesi var ve bu canlı aşılarla, aşılanmamış kişiler dahi hastalık kapıyor, dikkat edin salgın var diyorlar, salgın varsa canlı aşı yapıp neden virüsü yayıyorsun? Mesela KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı da canlı aşı ve yurtdışında otizmin sebebi olarak görülüyor pek çok aile bu aşıdan sonra otizm tanısı almış.sen ciddimisin ya bende kizim zamanimda cogu cocugun asidan sebeb öldügünu duymustum cok etkilenmistim ama korka korka tüm aşılarını yaptirdim simdi kizimda bilinmedik bi alerji cıkti ve bizim doktor var aileden ömür boyu üzerinde kalicani her alerjik zamanda mecbur ilac kullanmam gerekdigini soyledi ki bu alerji kizimi yaz kis zatureye kadar goturuyor kizim hic bir ilac icemiyor kusuyor igne yaptirmak zorunda kaliyorum sebebi bundan olabilirmi 10 aylikken basladi heryeri pullaniyor hırlamaya baslıyor hava makinesi almak zorunda kaldim dusunun yazin memleketten havanin en guzel zamanLrinda bile yola cikicaz doktor bizi yatirmak istedi simdi hep en basinda anliyorum ileri gidecek surekli erkenden doktor gidiyorum. hastane yattimizda kizima surekli serum igneler verildinde artik damar kalmamisti basindan olacaktiki ciktik hastaneden sukur
Çok geçmiş olsun, Türk doktorların da bir kısmı aşı karşıtı ama çoğunluğu yan etkilerinden habersiz olabiliyor. Oysa yurtdışında ciddi bir tartışma var aşı konusunda açılan davalar var, Türkiye'de medyada çok yer bulmuyor. Önceki nesilde çoğunluk su çiçeği, kabakulak geçiriyordu fakat alerjisi, astımı, diyabeti, lösemisi olan bebekler nadirdi. Çevre kirliliği ve besinler de sebep gösteriliyor ama 2 aylık bebekti oğlum nefes almakta zorluk çekiyor, anne sütünü dahi kusuyordu. 2. ayda 7 virüs birden veriliyor (karma aşıda 5 virüs var), ve sonradan öğrendim ki aynı anda doz sayısı arttıkça yan etki riski de artıyor, bilinçsizce oğluma aşıları aynı anda yaptırdım aşı takvimi öyle diye, ne doktorlar ne hemşireler bilgi vermiyor fakat yabancı tıp dergilerinde bilimsel yayınlarda okudum detaylı araştırma yaparken. Birşey üretip pazarlıyorlar, biz de alıyoruz ama detaylı araştırmadan hiçbir ilacı dahi kullanmıyorum artık. En basiti bayere ait elevit adlı multivitaminde domuz jelatini kullanıldığı için dava açıldı sadece birkaç gazete yayınladı. Muadilini kullanıyordum ben ama bilmeden kullanan çok anne vardır. Aşı ve ilaç konusu ciddi bir pazar olduğu için gerçekten iyi düşünmeliyiz. Canlı rota virüsünün yan etkilerini biliyorsunuzdur, bağırsak düğümlenmesi var ve bu canlı aşılarla, aşılanmamış kişiler dahi hastalık kapıyor, dikkat edin salgın var diyorlar, salgın varsa canlı aşı yapıp neden virüsü yayıyorsun? Mesela KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı da canlı aşı ve yurtdışında otizmin sebebi olarak görülüyor pek çok aile bu aşıdan sonra otizm tanısı almış.
Çok temizlik yapamıyorum Zaten ama yaptığımda maalesef çamaşır suyu kullanıyorum. Özellikle wc de.Temizlik yaparken deterjanlardan korunma amacli maske kullaniyormusunuz. Camasir suyu kullanan bir anne adayinin amniyon sivisinda camasie suyuna rastlanirmis. Camasir suyuna hic yaklasmiyorum o yuzden.. esim yardimci oluyor sagolsun ama içim rahat etmiyor illa ben kendim yapmak istiyorum :) maskenin faydasi oluyormu bilginiz varmi
Aşı konusunda uzlaşılamama olduğunu biliyorum ama yazılarını okudukça iyice dehşete düştüm.Çok geçmiş olsun, Türk doktorların da bir kısmı aşı karşıtı ama çoğunluğu yan etkilerinden habersiz olabiliyor. Oysa yurtdışında ciddi bir tartışma var aşı konusunda açılan davalar var, Türkiye'de medyada çok yer bulmuyor. Önceki nesilde çoğunluk su çiçeği, kabakulak geçiriyordu fakat alerjisi, astımı, diyabeti, lösemisi olan bebekler nadirdi. Çevre kirliliği ve besinler de sebep gösteriliyor ama 2 aylık bebekti oğlum nefes almakta zorluk çekiyor, anne sütünü dahi kusuyordu. 2. ayda 7 virüs birden veriliyor (karma aşıda 5 virüs var), ve sonradan öğrendim ki aynı anda doz sayısı arttıkça yan etki riski de artıyor, bilinçsizce oğluma aşıları aynı anda yaptırdım aşı takvimi öyle diye, ne doktorlar ne hemşireler bilgi vermiyor fakat yabancı tıp dergilerinde bilimsel yayınlarda okudum detaylı araştırma yaparken. Birşey üretip pazarlıyorlar, biz de alıyoruz ama detaylı araştırmadan hiçbir ilacı dahi kullanmıyorum artık. En basiti bayere ait elevit adlı multivitaminde domuz jelatini kullanıldığı için dava açıldı sadece birkaç gazete yayınladı. Muadilini kullanıyordum ben ama bilmeden kullanan çok anne vardır. Aşı ve ilaç konusu ciddi bir pazar olduğu için gerçekten iyi düşünmeliyiz. Canlı rota virüsünün yan etkilerini biliyorsunuzdur, bağırsak düğümlenmesi var ve bu canlı aşılarla, aşılanmamış kişiler dahi hastalık kapıyor, dikkat edin salgın var diyorlar, salgın varsa canlı aşı yapıp neden virüsü yayıyorsun? Mesela KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı da canlı aşı ve yurtdışında otizmin sebebi olarak görülüyor pek çok aile bu aşıdan sonra otizm tanısı almış.
Canan hoca Karatay diyeti yapanlara sakıncalı diyor şeker yüklemesiniBen de ikili test, şeker yüklemesi ve aşıya karşıyım. Testleri yaptırmayacaktım çevredekiler zorla ikna etti, o sonuçlar çıkana strese giriyor insan. Şeker yüklemesi de sağlık açısından zararlı bir test diyor Canan hoca, kadın yılların doktoru o kadar hekimi karşısına aldıysa bir bildiği var. Ki herkes şekerden kaçarken, kanser hücrelerinin bile şekerle beslendiği kabul edilmişken hamileye şeker yüklemesi yapmak çok mantıklı değil. İlla ölçeceksen açlık ve tokluk ölçersin. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, hayvan hücrelerinde hazırlanan yan etkileri bulunan aşıları da bebeğin en kritik döneminde vurulmak istememiştim, sonrasında detaylı araştırınca aşı karşıtı birçok doktoru okuyunca fikrim sabitlendi.
gerçekten böyle açıklaması var mı? benim de kuzum tüp bebekAşı konusunda uzlaşılamama olduğunu biliyorum ama yazılarını okudukça iyice dehşete düştüm.
Aidin Salih'te okumuştum ilk.
Gerçi o kadın bütün ilaçlara hatta sezaryene bile karşı. Hatta tüp bebeği bebekten saymıyor ruhunun olduğunu kabul etmiyor nerdeyse. Benimki tüp bebek. Onun karşı olduğu birçok ilaca işleme maruz kaldık. Üstelik eşim ve yengemiz onun açlık oruçlarını uyguladı. Öleceklerdi nerdeyse.
Ne yapacağız peki biz? Yaptırmasak bir tarafta acabalar dürtüp duracak. Yaptırsak o da ayrı dert. Ama hangisi yaptırılabilir hangisi tamamen gereksiz? Bu konuda bilgin var mı?
Günaydın bende çamaşır suyunu banyo tuvalette özellikle kullanıyorum.evimde banyodan bir koku geliyor biraz onu engelleyip temizlik sağlamaya da çalışıyorum.elimde eldiven oluyor ama artık maskede kullanırım.amniyosentezde çamaşır suyu çıkması kötü olmuş mesela belki bizimki çok değildir ve o çok kullanmıştır.Çok temizlik yapamıyorum Zaten ama yaptığımda maalesef çamaşır suyu kullanıyorum. Özellikle wc de.
Maske takmadım hiç. Ama geçen gün aspirin ile lavaboyu temizlerken ciğerlerime dolduğunu hissettim resmen. Boğulacak gibi oldum. Çok dikkat etmeliyiz aslında.
Evet bazıları hastalık derecesinde kullanıyor.Günaydın bende çamaşır suyunu banyo tuvalette özellikle kullanıyorum.evimde banyodan bir koku geliyor biraz onu engelleyip temizlik sağlamaya da çalışıyorum.elimde eldiven oluyor ama artık maskede kullanırım.amniyosentezde çamaşır suyu çıkması kötü olmuş mesela belki bizimki çok değildir ve o çok kullanmıştır.
Merhabaaaa seninle de günlerimiz aynıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?