2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
benim 2 yasinda oglum var surekli kosa kosa gelip ustume atliyor o kendin ceoyun yapiyor ama bende bi yandan karnimi korumaya calisiyorum bazende karnima carpiyor bisey olurmu diye baya endiseliyim

Hamile pantalonu aldim onun bile lastigi acitiyor sistigimde
Kendime sinirlerim bozuluyor en sağlıklı beslenmem gereken dönemde en kötü şekilde besleniyorum cips aseriyorum pizza aşeriyorum ben zannetmiyorum şimdiden pantolonlarım göbeğimo çok zorluyor acıtıyor
aynen cips pizza. Karbonhidratlilari cok sever oldum.

Hamilelikte kabiz olmamak gerekiyor. Bazi negatif etkileri var. Bircok kitu etkisi var. Diger annelerin onerdigi bitkisel tedavileri deneyin. Bir de flax seed diye bir sey var , goruntusu Susam tanesi gibi ve lif deposu. Marketlerde saglikli yyasam reyonunda yada aktarda bulursunuz sanirim. Ayrica mor erik te tavsiye ediliyor. Bitkisel yolla gecmezse ilac almak zorundasiniz.benim ilk gorusmemde hemsirem demisti. Ya Kabiz olmayacaksin ya ilac alacaksin secm senin diye. Bence 4 gun cok olmus doktorunuza konusun size ilac versin bu sefer bundan sonra onleminizi alirsiniz. Bana hamilelere uygun Kabiz ilaci ilstesi vermislerdi turkiyede de mutlaka vardir Boyle ilaclar. Ihmal etmeyin

Benim de goguslerim sis gecmiyor. Yatakta sagdan Sola donunce goguslerime bi Agri saplaniyo.off cok fena.

Asi konusunda dusuncelerim:
Bu arada ne icin olan asidan bahsediyorsunuz?
Benim doktorum 12 haftadan sonra grip asisi yapalim Sana Dedi. Esime ve evimde yasayan herkese oneriyor. Olup olmamak benim secimim ama grip olursam yine ilac veriyorlar. daha once zaturre olmustum o yuzden akcigerlerim cok hassas aninda oksuruge ceviriyor. Sonra ondan kurtulmak icin yine bir suru ilac ic diyecekler.
Yani siz ne siklikta ne agirlikta hasta oldugunuzu bilirsiniz ona gore degerlendirin. En azindan ev ahalisini kaynanayi filan asilattirin.

Cocuk asilarina karsi amerikada itiraz eden buyuk bir grup var. Bir iki anne cocuklarin asi yaptirmamis zamaninda cocuk daha saglikli diye bir cook yazilar yazmis. O zaman onun cocugu 500 kisilik okulda Tek asisiz cocukmus hasta olmamis hic.
Simdi bir cok Anne bundan etkilenmis. Okuldaki cocuklarin yarisi asisiz. Ozellikle zengin mahallelerinde bu itirazci gruplar yogunlasmis durumda o yuzden zengin mahallesi okullarinda agir , 3. Dunya ulkesi salgin hastaliklari gorunuyor. Artik hastalik o kadar yayginki asili cocuklarda haftaligi kapiyor ama cabuk atlatiyor. Neyse bir kac cocugumuz oldu ilk defa gecen yillarda bu salgin hastaliklardan.
Herkes asiliyken asisiz bir cocugun hasta olmamasina toplum asisi olmus deniliyor. Cocuklarin yarisi asisizken asi olmus cocuklarin bile hasta olmasina toplum asisinin bozulmasi sebep oluyormus.
Asilarin Yan etkisi var, icinde civa varmis eskiden bizim olduklarimizda simdi yok sanirim. Ama asi yaptirmamanin etkisinin daha buyuk etkileri var

Iyiyim demek cok isterdim. Ama Nefes darlığı cekiyorum. Progestan ignenin agrsindan dolayi kimildayamiyorum. Midem bulaniyor surekli, cubuk krakerden bile tiksindim. Tansiyonum düşüyor, basim agriyor. Ne cok saydim.. Ilaclari azaltarak birakacagim, ins iyi olurum

Canım iğnenin saatini geçirme, iğnenin süresi 24 saat diye biliyorum ve biliyorsun bebegin onun sayesinde besleniyor. Bende kullanıyorum daha önce kan pıhtılaşması olduğunu bilmediğim için 2 kez düşük yaptım. Bu yüzden ilaçlarımdan çok iğneme dikkat ediyorum. Gerekirse erken yap ama geciktirme derim.

Progestan yapiyor bunlari cnm olsun bebisini alacagin gunu dusun hatta bebislerini insallaahh

benim 2 yasinda oglum var surekli kosa kosa gelip ustume atliyor o kendin ceoyun yapiyor ama bende bi yandan karnimi korumaya calisiyorum bazende karnima carpiyor bisey olurmu diye baya endiseliyim
Offf aynı şey benim başımda. Bugün bizde oğlanla biraz boğuştuk, hemen kasıklarımda ağrı başladı
Geçmiş olsun canım bende de bulantılar arttı. Hem açım hem midem bulanıyor. Önceki hamileliğimde de çok ağır geçirmiştim bulantıları. 1 hafta hastanede yatmıştım. Bunda olmaz inş diyordum ama yine başlıyor

Aşıların yan etkisiyle ilgili ürkütücü senaryolar mevcut fakat ne kadar dogrudur bilinmez. Uzun vadede yan etkileri olsada hastaliktan korudugu gercek. Şöyle düşünün eskiden su cicegi geciren biri ileri derecede kötüleşiyor ve ölüme kadar gidebiliyordu simdi ise aşısı oldugu icin hafif atlatılıyor. Bu aşının yan etkisi riski var diye yaptirmayip cocuklari daha buyuk risklere atmis oluruz diye dusunuyorum. Zamanında annelerimiz bizede her asiyi yaptirmis. Asinin amacını iyi arastirmak lazim gerekli gereksiz her asiyi yaptirmamayi düşünüyorum. Mesela grip aşısı sart degil bana gore mutlaka yan etkisi vardir. Vitaminli gidalar tuketerek korunabiliriz. Tabi bu benim düşüncem herkes en iyisini bulmak istiyor ama hersey çelişkilerle dolu karar vermek zor. Rabbim bebeklerimizi korusun

Temizlik yaparken deterjanlardan korunma amacli maske kullaniyormusunuz. Camasir suyu kullanan bir anne adayinin amniyon sivisinda camasie suyuna rastlanirmis. Camasir suyuna hic yaklasmiyorum o yuzden.. esim yardimci oluyor sagolsun ama içim rahat etmiyor illa ben kendim yapmak istiyorum :) maskenin faydasi oluyormu bilginiz varmi

Sadece klozete en son çamaşır suyu döküp kapağını kapatıp çıkıyorum. Eşimin alerjisi olduğu için Diğer her yeri sirke gibi ekolojik dogal malzemelerle temizliyorum. En büyük sıkıntım yer supurmek makinenin geri püskürttüğü tozdan cigerlerimin yandigini hissederim bazen. Yerleri supururken mutlaka bütün pencereleri açıyorum ki toz gitsin. Her zaman olmasa da cogunlukla tek kullanımlık ince tibbi plastik eldivenlerinden giyip temizlik yapıyorum. Sirke biraz kokuyor ama alıştık artık zaten çabuk uçuyor. Hem durulamak da gerekmiyor
Çok çamaşır suyu kullanmamaya çalisiyorum.

Çok geçmiş olsun, Türk doktorların da bir kısmı aşı karşıtı ama çoğunluğu yan etkilerinden habersiz olabiliyor. Oysa yurtdışında ciddi bir tartışma var aşı konusunda açılan davalar var, Türkiye'de medyada çok yer bulmuyor. Önceki nesilde çoğunluk su çiçeği, kabakulak geçiriyordu fakat alerjisi, astımı, diyabeti, lösemisi olan bebekler nadirdi. Çevre kirliliği ve besinler de sebep gösteriliyor ama 2 aylık bebekti oğlum nefes almakta zorluk çekiyor, anne sütünü dahi kusuyordu. 2. ayda 7 virüs birden veriliyor (karma aşıda 5 virüs var), ve sonradan öğrendim ki aynı anda doz sayısı arttıkça yan etki riski de artıyor, bilinçsizce oğluma aşıları aynı anda yaptırdım aşı takvimi öyle diye, ne doktorlar ne hemşireler bilgi vermiyor fakat yabancı tıp dergilerinde bilimsel yayınlarda okudum detaylı araştırma yaparken. Birşey üretip pazarlıyorlar, biz de alıyoruz ama detaylı araştırmadan hiçbir ilacı dahi kullanmıyorum artık. En basiti bayere ait elevit adlı multivitaminde domuz jelatini kullanıldığı için dava açıldı sadece birkaç gazete yayınladı. Muadilini kullanıyordum ben ama bilmeden kullanan çok anne vardır. Aşı ve ilaç konusu ciddi bir pazar olduğu için gerçekten iyi düşünmeliyiz. Canlı rota virüsünün yan etkilerini biliyorsunuzdur, bağırsak düğümlenmesi var ve bu canlı aşılarla, aşılanmamış kişiler dahi hastalık kapıyor, dikkat edin salgın var diyorlar, salgın varsa canlı aşı yapıp neden virüsü yayıyorsun? Mesela KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı da canlı aşı ve yurtdışında otizmin sebebi olarak görülüyor pek çok aile bu aşıdan sonra otizm tanısı almış.

ilac konusunda sana katiliyorum asida hep ölu virus biliyordum. cocugun ona karsi bagisiklilik kazanip ilerde rasladigi an vucudu direk atmasi diye biliyordum. ilac konusu bakiyorum agri kesicinin bile renkleri birsuru ismi var hangisini alacaksin. aslinda ilacdan cok dogal seylere gitmek gerek. kizimda geniz akıntisi oldugunda artik o surup icemedigi icin hep kusuyo bi tek ilaclari kusuyo. bende onu oturur pozisyonda tutup 1 saat yılmadan sogani burnun ucunda tutuyorum. gerekden ise yaradini fark ettim. bas ucumuzda hasta oldugu cogu zaman sogan bi kac parca bolup koyuyorum kizima dayanabilden fazla burnunda tutmaya calisiyorum cabuk atlatiyor gibi geldi bana. zaten zature oldugunda doktora sordum evden cikmiyorum hersey ayni nasil diye. bana bi kisi hastalagin en basinda olsa bile o kisi senin cocugunu sevdigi zaman direk cocugun cigerlerine gectini soyledi kizimi kimse sevdiremez olmustum. 8 gun hastanede kaldik hemsireler asıri kotuydu bi cocuga bakamamis getirmis bir suru seyler yemekcisine kadar. ve daha hastane hic kalmak istemiyorum. hic bir anne cocugunun hasta olmasini istemez her zaman kendinden once evladini dusunur o yemeden yiyemez o giymeden giymez. ben istermiydim kizim cok harekeli surekli damar yolunu bozup yenisi acikiyi ben bu acilar ceksin istermiydim. oyle oksuruyordu nefes alamiyordu morariyordu. nasil korkmusum oysaki doktora gittimde ufak bi hiriltidan baska birsey yoktu zaten gittim gibi yatirmak istedi ve bu derece ileri geldik. simdi en ufak birseyde o acilari yasamasin diye once sogan yontemi basvuruyorum ise yariyor bakiyorum boyle olmicak hemen gidiyorum. cok basta gidiyorum doktor artik tam vaktinde geliyorsn diyo ilerlemeden baslangicda dediniz gibi bu asilar boyle yapiyorsa yatacak yerleri yok

Çok temizlik yapamıyorum Zaten ama yaptığımda maalesef çamaşır suyu kullanıyorum. Özellikle wc de.
Maske takmadım hiç. Ama geçen gün aspirin ile lavaboyu temizlerken ciğerlerime dolduğunu hissettim resmen. Boğulacak gibi oldum. Çok dikkat etmeliyiz aslında.

Aşı konusunda uzlaşılamama olduğunu biliyorum ama yazılarını okudukça iyice dehşete düştüm.
Aidin Salih'te okumuştum ilk.
Gerçi o kadın bütün ilaçlara hatta sezaryene bile karşı. Hatta tüp bebeği bebekten saymıyor ruhunun olduğunu kabul etmiyor nerdeyse. Benimki tüp bebek. Onun karşı olduğu birçok ilaca işleme maruz kaldık. Üstelik eşim ve yengemiz onun açlık oruçlarını uyguladı. Öleceklerdi nerdeyse.
Ne yapacağız peki biz? Yaptırmasak bir tarafta acabalar dürtüp duracak. Yaptırsak o da ayrı dert. Ama hangisi yaptırılabilir hangisi tamamen gereksiz? Bu konuda bilgin var mı?

Canan hoca Karatay diyeti yapanlara sakıncalı diyor şeker yüklemesini
Çünkü hiç şeekr kullanmadıkları için birden yükleme olunca sıkıntı olur diyor
ama normal beslenen (yani hayatında şeker de olan) kişiler zaten gün içinde o kadar şekere maruz kalıyor
o sebeple onlara bir zararı olduğunu düşünmüyorum
Ha şeker kesinlikle çok çok zararlı, keşke hepimiz 0 şekerli yaşayabilsek
Ben 21 gün şekersiz hayat detoksu yapmıştım, çok çok iyi hissetmiştim kendimi
şimdi maalesef yiyorum tatlı şeyler

gerçekten böyle açıklaması var mı? benim de kuzum tüp bebek
sanki keyfimizden o kadar acı çekip o kadar ilaca maruz kaldık
napsınmış normal yolla çocuk sahibi olamayanlar?
ay çok kızdım sabah sabah

Günaydın bende çamaşır suyunu banyo tuvalette özellikle kullanıyorum.evimde banyodan bir koku geliyor biraz onu engelleyip temizlik sağlamaya da çalışıyorum.elimde eldiven oluyor ama artık maskede kullanırım.amniyosentezde çamaşır suyu çıkması kötü olmuş mesela belki bizimki çok değildir ve o çok kullanmıştır.

Evet bazıları hastalık derecesinde kullanıyor.

Günaydın kızlar çamaşır suyu olayını bende mecburen haftada bir kullanıyorum temizliği mi mecburen kendim yapıyorum yanımda kimse yok çünkü... Bizde bugun 8+1 olduk şükür Rabbim 38 leri görmeyi nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…