2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
gerçekten böyle açıklaması var mı? benim de kuzum tüp bebek
sanki keyfimizden o kadar acı çekip o kadar ilaca maruz kaldık
napsınmış normal yolla çocuk sahibi olamayanlar?
ay çok kızdım sabah sabah
Can'ım kitabı var bizde. Orda okumuştum. Şimdi aradım bulamadım. Kitaplığın alt kısmında önünde koltuk var. Çekemedim. Net hatırlamıyorum ama buna benzer bişeydi yani. Çok şaşırmıştım hatta. Sezaryenle doğan çocukların yüzde yetmişinin ilerde şizofren olduğu yönünde de değişik iddiaları var.

Saçmalamış bence 2 normal bir sezeryan doğumun var tabi i normal doğum hissi çok farklı ama his yok demek değil anne olmak başka bişey.... Mecbur kalınca napabilirizki rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Aidin Salih islami perspektiften bakar, ve bazı yorumları gerçekten modern tıpla taban tabana zıt, ama bu öfkesinin sebebi de insanları iyileştireceğiz deyip, çeşit çeşit hastalık türetmelerinden kaynaklanıyor, hak veriyorum. Açlık orucuyla şifa bulan birçok insan var ama her bünye kaldıramaz ama onun düzenli önerdiği oruçlara devam edebilirler, haftada iki gün veya sadece hicri ayın 13,14,15 oruçları gibi. Özellikle sağlıklı insanlarda bu daha faydalı bence. Zaten uzun süreli olanları ciddi hastalar için öneriyor. Aşı konusunda yerli aşı üretim çalışmaları başlamış onun içeriği daha temiz olursa güvenerek yaptırabiliriz. Okuduğum çalışmalar ve doktorların önerileri şu noktaya getirdi beni, aşı yaptıracak arkadaşlara da önerdiğim şu: Aynı anda birden çok aşı yapılmamalı, içeriği en temiz aşılar vurulmalı (farklı markaların farklı aşıları var, içerikleri farklı), canlı aşıların (verem, su çiçeği, KKK, rota) bozulma riski yüksek ve içerisinde bakteriler üreyebiliyor soğuk zincir kırıldığı anda, üstelik etrafa da hastalık yaydığını düşünüyorum. Ve dikkat ettim en çok yanetki bu aşılardan sonra bildirilmiş: KKK ve 5'li karma aşı. 2. ayda 7 farklı virüs veriliyor ve konuştuğum çoğu anne 2. ayda alerji, egzama başlangıcından bahsediyor. 2. ayda aşı sonrası ölen bebekler de var, aşıdan değil deyip gönderiliyor, oysa o kadar doz aşıyı biranda vurmak bütün riskleri artırıyor. Özel hastaneler tek tek vurabiliyor ama sağlık ocağında aynı anda vuruyorlar. Nadir olarak belirtilse de ani bebek ölümü, FDA sitesinde aşı yan etkisi olarak var.

İyice araştırıp ona göre karar vermek lazım. Ben de yarın sağlık ocağına kaydımı yaptıracağım ve muhtemelen aşı tarihleri vs bildirilecek. Umarım doğru kararlar verebiliriz hem bebeğimiz hem kendimiz için.

Ben karatay diyeti yapmıyorum ama şekerli içecek içmiyoruz ailecek, tatlı yemiyorum, midem bulandığı için bu aralar ekmek, simit, patates, elma daha çok yemeye başladım ama Canan hocadan şunu duydum sıvı şeker almak direkt kana karıştığı için daha tehlikeli yani bir elmayı sindirmek gerekiyor, patatesi de, kana çok hızlı karışamaz sıvı glikoz gibi. Ben yaptırmayı düşünmüyorum, ilkinde şeker yüksek çıkarsa ne sıkıntısı olur dediğimde, kilolu bebek olabilir demişti, üstelik anne tarafımda herkes şeker hastası ve annemde gebelik diyabeti vardı ben 4.250 doğmuşum; benim oğlum 3.200 doğdu ve ben tatlıyı, gazlı şekerli içecekleri kullanmadım hiç, fast food ilk hamileliğimden beri yemiyorum. Düzenli beslenerek genetik yatkınlık dahi olsa tip2 şeker veya hamilelik diyabeti kontrol altına alınır bence. Ekmeği kesmemiştim, aldığım kiloların sorumlusu o olabilir, Canan hocayı çok seviyorum ama her dediğini yapamıyorum tabiki :) Tatlı yerine meyve yemek, posası olduğu için ve vitamin mineraller barındırdığı için daha iyi olabilir belki. Muz özellikle tatlı ihtiyacını karşılayacak bir meyve hem de potasyum magnezyum var içinde.

@Beyourselff merhaba canim,kan uyusmazligi olan varmi diye sormussun bizde var.suan dokuz haftalik hamileyim.geçen haftalik bir kanama olunca acile gittik.Dr kan uyusmazligi ignesi verdi.bebegimiz tup bebek oldugu icin kendi doktoruma sordum.oda oncesinde indirekt coobms testi yaptirin dedi.negative cikarsa takipte kaliriz.igneye simdilik gerek yok dedi.oteki Dr boyle bir testten habersiz olamaz herhalde ama genede hemen igne yazdi.negative olmasi suan icin benimle bebek arasinda bir kan alisverisi olmadigi anlamnina geliyormus.herhalde 20.haftalardan sonra gene test yapilcak duruma Gore igne verilecek yada verilmeyecek.bu arada aklinda olsun.dilerim asla yasamazsin tabiki ama dusukte olsan kurtajda olsan hatta dogumdan sonra bile(dogumu en guzel sekilde yasarsin insallah)uyusmazlik ignesi muhakkak yaptirmak gerekiyor.benim uc kaybim var.ucundede vuruldum.gelecek gebelikler icin yapiliyor bu onlem amacli.

ben ağızdan alıyorum gece yatarken hıc bır sorun yasamaadım.bünye meselesı sanırım.vajinal kullanmak bana zor gelıo.cok akıntım var dıe doktor vajinal bı ılac verdı bı kere kullandım sadece zor geldı

egzaman demişken bi öneerim var.olurda yasarsanız tekrar.benım oğlumda da baya egzaman oldu yanakları vs doktorlar hep kortizonlu ilaç veriyor oda bi işe yaramıyor.arkadasımın tavsıyesı ile coresatın bebeklerde kullanılan pembe olanı var.hiç bir zararı yok ve o egzama hızla ıyılesıyor.cok cok memnun kaldım sımdı nerde duysam egzama lafının mutlaka onerıyorum

Amin, ben ilk gebeliğimde hiç araştırmadım biyolog olduğum halde hiç merak etmedim, sadece gebelikte ağrı kesici dahi almazken aşı yaptırmam dedim, sağlık ocağına gitmedim bu sebeple, çok zorladıklarını duymuştum çünkü aşı yaptırılmadığında; oğlumda yan etkiler olunca araştırdım ve birsürü kaynak buldum ama çoğu yabancı, neyse ki şimdi Türk doktorların bir kısmı farkında durumun. Her anne en iyisini istiyor, sağlıklı olsun istiyor evladı. Ama nasıl ki ilacın yan etkilerini okuyor, biliyorsak aşı konusu da böyle olmalı bence. Anneler gebelik boyunca bir ağrı kesici dahi almıyorsa bir sebebi var, neden aşının içinde alüminyum gibi bir ağır metal varken birşey olmaz deyip yapılıyor. Karşı olanlar, şüphe duyanlar da tepki almamak için susuyorlar bazen. Ancak sorduğunuzda cevap alıyorsunuz. Benim jinekologum aşıyı yaptırmak zorunda değilsin demişti mesela ben sorunca.

ben ağızdan alıyorum uyku yparyazıo içinde o nedenle doktorumda uyumadan once al dedı.sorun yasamadım

Allah razı olsun, biz de o kremi bulana kadar neler çektik oğlumda, kortizon zararlı diye krem süremiyordum bu sefer kaşımaktan yara oluyordu, iyi ki yazdınız, coresatin hala bulunur bizim evde, egzaması geçti çok şükür ama yumurta yiyemedik uzun süre.

Verdiğin bilgiler gerçekten çok faydalı oldu çok teşekkür ediyorum.
Ben de doktoruma soracağım bu aşı mevzusunu. Ona göre bir rota çizeriz artık.

Bu sağlık işleri biraz çetrefilli bence. Yani hiç bir şey yapmayalım demiyorum ama işlenmiş gıda yiyorsan, çamaşır suyu kullanıyorsan, endüstriyel şeker kullanıyorsan, kalitesiz ucuz yiyecek yiyorsan, bol deterjan ile çamaşır ve bulaşık yıkıyorsan, baş ucunda telefonla modem açık uyuyorsan vs. Şeker yüklemesi, veya aşı zararlı demek ne kadar mantıklı olabilir ki? Onların doğrudan zararlı olduğuna dair kesin kanıt yok ama diğer saydıklarımın var. İş sağlıklı yaşama gelince yapılacak çooook şey var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…