- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.441
Ciddi misinTemizlik yaparken deterjanlardan korunma amacli maske kullaniyormusunuz. Camasir suyu kullanan bir anne adayinin amniyon sivisinda camasie suyuna rastlanirmis. Camasir suyuna hic yaklasmiyorum o yuzden.. esim yardimci oluyor sagolsun ama içim rahat etmiyor illa ben kendim yapmak istiyorum :) maskenin faydasi oluyormu bilginiz varmi
Ne güzel bildiler bunlar. Gerçekten ben de şahit oldum. Kendi kızımda kkk dan sonra her ay antibiyotik aldı bağışıklık düştü bence çünkü.Çok geçmiş olsun, Türk doktorların da bir kısmı aşı karşıtı ama çoğunluğu yan etkilerinden habersiz olabiliyor. Oysa yurtdışında ciddi bir tartışma var aşı konusunda açılan davalar var, Türkiye'de medyada çok yer bulmuyor. Önceki nesilde çoğunluk su çiçeği, kabakulak geçiriyordu fakat alerjisi, astımı, diyabeti, lösemisi olan bebekler nadirdi. Çevre kirliliği ve besinler de sebep gösteriliyor ama 2 aylık bebekti oğlum nefes almakta zorluk çekiyor, anne sütünü dahi kusuyordu. 2. ayda 7 virüs birden veriliyor (karma aşıda 5 virüs var), ve sonradan öğrendim ki aynı anda doz sayısı arttıkça yan etki riski de artıyor, bilinçsizce oğluma aşıları aynı anda yaptırdım aşı takvimi öyle diye, ne doktorlar ne hemşireler bilgi vermiyor fakat yabancı tıp dergilerinde bilimsel yayınlarda okudum detaylı araştırma yaparken. Birşey üretip pazarlıyorlar, biz de alıyoruz ama detaylı araştırmadan hiçbir ilacı dahi kullanmıyorum artık. En basiti bayere ait elevit adlı multivitaminde domuz jelatini kullanıldığı için dava açıldı sadece birkaç gazete yayınladı. Muadilini kullanıyordum ben ama bilmeden kullanan çok anne vardır. Aşı ve ilaç konusu ciddi bir pazar olduğu için gerçekten iyi düşünmeliyiz. Canlı rota virüsünün yan etkilerini biliyorsunuzdur, bağırsak düğümlenmesi var ve bu canlı aşılarla, aşılanmamış kişiler dahi hastalık kapıyor, dikkat edin salgın var diyorlar, salgın varsa canlı aşı yapıp neden virüsü yayıyorsun? Mesela KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı da canlı aşı ve yurtdışında otizmin sebebi olarak görülüyor pek çok aile bu aşıdan sonra otizm tanısı almış.
Aidin Salih islami perspektiften bakar, ve bazı yorumları gerçekten modern tıpla taban tabana zıt, ama bu öfkesinin sebebi de insanları iyileştireceğiz deyip, çeşit çeşit hastalık türetmelerinden kaynaklanıyor, hak veriyorum. Açlık orucuyla şifa bulan birçok insan var ama her bünye kaldıramaz ama onun düzenli önerdiği oruçlara devam edebilirler, haftada iki gün veya sadece hicri ayın 13,14,15 oruçları gibi. Özellikle sağlıklı insanlarda bu daha faydalı bence. Zaten uzun süreli olanları ciddi hastalar için öneriyor. Aşı konusunda yerli aşı üretim çalışmaları başlamış onun içeriği daha temiz olursa güvenerek yaptırabiliriz. Okuduğum çalışmalar ve doktorların önerileri şu noktaya getirdi beni, aşı yaptıracak arkadaşlara da önerdiğim şu: Aynı anda birden çok aşı yapılmamalı, içeriği en temiz aşılar vurulmalı (farklı markaların farklı aşıları var, içerikleri farklı), canlı aşıların (verem, su çiçeği, KKK, rota) bozulma riski yüksek ve içerisinde bakteriler üreyebiliyor soğuk zincir kırıldığı anda, üstelik etrafa da hastalık yaydığını düşünüyorum. Ve dikkat ettim en çok yanetki bu aşılardan sonra bildirilmiş: KKK ve 5'li karma aşı. 2. ayda 7 farklı virüs veriliyor ve konuştuğum çoğu anne 2. ayda alerji, egzama başlangıcından bahsediyor. 2. ayda aşı sonrası ölen bebekler de var, aşıdan değil deyip gönderiliyor, oysa o kadar doz aşıyı biranda vurmak bütün riskleri artırıyor. Özel hastaneler tek tek vurabiliyor ama sağlık ocağında aynı anda vuruyorlar. Nadir olarak belirtilse de ani bebek ölümü, FDA sitesinde aşı yan etkisi olarak var.
Eczanalerde Burun bandı satılıyor bright right. Hatta uygunu bimde de var. Burun deliklerinin açılmasını sağlıyor süper bişey. İlk hamileliğimde sürekli hasta oldum ilaç da kullanmadık, bu bantlar çok iyi gelmişti geceleri rahat uyuyordum :)Merhaba arkadaslar hasta oldum çok kötü akşam burun tıkanıklığından uyuyamadım.eczaneden otrinatura adlı burun spreyi aldım.bu ilacı kullanan var mı?
Tansiyonunu ölçüyor musun canım. Tsh falan kaç çıkmıştı. Küçük tansiyonun düşüyor olabilir ya da tiroid bezin çok çalışıyor olabilir bunlar hep önemli detaylar. Test yaptırdıysa doktorun çıkar hepsikızlar sizede oluyormu saat birde aşırı birden yorgun düstüm saat 3e kadar yattim yerde gözumu acamadim nefes darlıgi cektim uzandim yerde öylece kaldim. herseyi duyuyorum. ama hareket edemicek kadar yorgun düsüyorum. boyle oldugu zaman kızımla ilgilenemedigim icin cok üzulüyorum neden böyle oldugunu anlayamıyorum bu bende hamile olmadanda oluyordu ama bu kadar degildi sanki