evet böyle bir durum var,zaten sezaryen oranları bizim ülkede çok fazla.bunun birsürü açıdan çeşitli sebepleri var.tüp bebekte hele %98i nerdeyse sezaryan oluyor,genelde zaten doktorlar böyle tercih ediyor.ee annelerde zaten zor bulmuşlar çocugu dktor ne derse he diyorlar. işin doğrusu tüp olsun olmasın kadının çatısı normal dooguma müsaitse normal dogum yapabilir.tüp bebekte sezaryen tercihinin zorunlulugu gibi bir durum sööz konusu bile olamaz.yani spontan oluşan bir gebelikte normal dogum nekadar riskliyse tüp bebekte de okadar riskli.türkiye de hukuksal sıkıntılar sebebiyle norma dogum doktorlar tarafından tercih edilmiyor.. çünkü normal dogum sezaryana kıyasla daha fazla komplikasyon içeriyor özellikle bebek açısından ve dogum esnasında bebeğin ya da annenin başına bir iş gelirse türkiye de ki malpraktis dediğimiz tıbbi yasalar doktorları pek korumuyor. o sebeple de bizim hekimler de pek yanaşmıyorlar yapalım sezaryanı kimssenin başı ağrımasın diyorlar,yani herkes kendi açısından haklı. sonra bir de en büyük sıkıntı bana kalırsa normal dogum sürecini başından sonuna kadar hekimin yönetmiyor oluşu. yani hekim son çıkımda geliyor,bebeğe pozisyon verip çıkarıp alıyor. bebek çıkıma gelene kadar tüm travay sürecini ebeler hemşireler artık kim varsa o yönetiyor ve ve yine ne yazıkkiiii ebelerin hemlşreerin bu süreci biizim ülkemizzdekileri kastediyorum başarılı yönettiiğine inanmıyorum. bu arada bu konuda genelde devlet hastanelerini tenzih etmeyi borç bilirim,bahsi geçen yetersizlikler genelde özel hastanelerde karşılaştıgım tablolar. bunda kesinlikle türkiyede ki eğitim sisteminin işe yaramazlığı ilk başı çekiyor,.ohhh yine yazdım da yazdım ... valla sadede gelirsek; ben kızımı başımıza bir iş gelir diye normal doğurmaya cesaret edemedim ama bu benim şahsi paranoyam yine manasız bir meslek hikayesinden etkilendiğim için böyle olmuştu. aslında normal dogurmayı çok ama çok istiyordum dogururdum da çatır çatır ama kısmet,şimdi bunu da muhtemelen sezaryenle dogururm heerhalde ama bunun tüp bebek olmasıyla bir ilgisi yok şahsi seçimin böyle. emin ol norma dogurmak iseseydim sırf tüp bebek diye sezaryen tercih etmezdim. normal dogurmak istiyorsan dogur arkadaşım hiç kafanı bulandırmalarına izin verme