- 23 Mayıs 2013
- 3.258
- 2.661
- 248
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #7.041
Neler atlatmışsın öyle çok şükür evladını sağ Salim kucaklamışsın, tüm hamilelere rabbim hayırlı doğumlar nasip eder inşallah canım, çok teşekkür ederim
Ya zarari icin degil bana hijyenik gelmiyor ve korkutucu geliyor nedense. İliski sirasinda dogal kayganligi saglayamamissam kullandigim kayganlastiricinin bile etkisi olmuyor ve bazen canim cok yaniyor. O seyi hic kabul etmez heralde vajinam kilitler direk kendini.Cok arastirmistim Ben gebelikte vajinal ultrasonun hicbir zarari yokmus.kanama olsa bile.
aslında eskiden bu toxoplazmalar rubella lar tekrarlayan düşükleri olanlara bakılırdı özellikle devlet hastanesinde. rubella toxoplazma ve CMV dediğimiz 3tahlilin sadece İgM sine baktırman yeterli bu sende şuan aktif hastalık olup olmadıgını gösterir sonuçta sende bu hastalıkların İgM Değerlerinin pozitif çıkması bebeğinde hasta olacagı anlamına gelir ve genelde bu durumda gebelik sonlandırılır. sen baktıracaksan bu yazdıgım 3 hastalıgın sadece İgM değerine baktır İgG Artık gebe kalmış oldugundan seniin için pozitif ya da negatif olmuş bir önem taşımıyor. aslında dogru olan bu testlerin gebe kalmadan önce bakılması aktif hastalık varsa gebe kalmadan tedavi edilmesi eğer hastalık hiç geçirilmemişse annenin gebe kalmadan önce aşısı olanlara karşı aşılanması gerekir ama maalesef bizim ülkemizde gebelik öncesi kontroller daha çok sistematik olarak oturmadıgı iiçin bunlar hep atlanıyor.Canim ben bu igm rubella bu testleri yaptırmadım önemli mi yaptirmali miyim
benim de bir kızım var 19 hafta civarında kayma şeklinde hissetmiştim ben de azönce yazdım hatta başka bir arkadaşla konuşurken, +1 imle ben de burdayım yanii,tezinii destekliyorum.Kızlar cinsiyet için çevremdeki çoğu kişiden aynı şeyi duydum. Erkek bebek göz seyirmesi gibi atar, kız bebek balık gibi kayarmış karında. Ben oğlumda 16. Haftada hissetmiştim. Göz seyirmesi gibiydi gerçekten. Çocukları olanlar bi hatırlayın bakalım tutuyor mu sizde de
Hahah hadi bakalım t yzesi iki üç haftaya belli olur erkekseBende erkek diyorum.ilk defa benzetebilmeyi basardim.hic anlamiyordum ama bu bebis Ben pasayim diye bagiriyor sanki annesi
Sağol canım bakalım erkek kemiği yapısı gibi duruyor gerçekten ama kızım da kemikli benimMaşallah bebişine. Bana erkek gibi geldi. Oğlumun ultrason görüntüsüne benzettim bi an
Hiç sormadım canım ya kendi doktorum değildi :)Doktorun bi yorum yapmadı mı canım cinsiyet için
Aynı ya dışarda okadar mutluyum ki evim kokuyor sankiBen ben okulda çalışırken hiçbir problem yok çok çok iyiyim sabah evden çıkarken ve eve girerken var evimden mi tiksindim anlamiyorum
Senin bebişin kıza benziyor canım nub a göre :)Kizlar olusacak catlaklar icin onlem almaya basladiniz mi?
Ben nubu göremedim bacaklar kapatmış sanki ama cok guzel gorunuyo cok net masallah minnosa
Mısır patlaması gibi canımBu seyirme dediğiniz nasıl bişey canınızı yakıyormuydu. Bugün üç defa sol kasığımda anlık hemen olup biten batmalar oldu iğne batar gibine ki bu
Senin bebişin kıza benziyor canım nub a göre :)
Hoşgeldin öncelikle...burda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor...mesajınız gözden kaçmış olabilir...bu dönemde çoğumuz sıkıntılı gebelik geçiriyoruz..sağlıkla alın sizde bebeğinizi inş
Gözün aydın canım
hoşgeldin..benimde sizin gibi 7.haftada kanamam oldu...o gün kasık ve belimde de ağrılar vardı..kasılmaları kesmek için endol isimli bi ilaç kullandım 3 gün boyunca..yaklaşık 1 hafta çok az az kahverengi lekelenmelerim devam etti.zaten bu süreçte kullandığım ilaçlar vardı aynen devam ettim..protestonun ampul günde 1..jel günde 1. 2 hafta devam ettim..daha sonra haftada 1 prulotona iğne devam ettik..çok şükür 3 hafta sonunda rahimde ki kanama alanı kaybolmuştu......inş sizde anlatırsınız bir an önce
Yok yapmadı bende hususi sormadım . Öbür aya kesin belli olurherseyin iyi olmasiba cok sevindim sonuclarinda insallah guzel cikar cinsiyet tahmibi yapmadimi doktorun
Kavurma bulabilirsen cok iyi geliyor oyle cokta degil bi lokma at agzina anında kesiyor mide gazını. Ilk duydugumda hic inanmayarak denedim amaa anında gecirdi psikolojikmidiir gercekmidir bilemedim ama ise yariyor:)bizde 9.haftanın içindeyiz kızlar bende de çok fazla bas dönmesi ve bayılma hissi ve afedersiniz asırı dere cede gegirme hissi var mide ekşimesi de cabası.oğlumda okadar rahattım ki bu adeta yıktı beni..kusma yok ama yemek yesem bi bulantı hissi oluyor.herseyi gectim gegirme öldürüyor beni.ne iyi gelir bu gegirmeye bi yardımcı olsanız.insanlarla konuşurken bile sürekli ağzımı kapatıyorum..(( oderece kötü
Hahah hadi bakalım t yzesi iki üç haftaya belli olur erkekse
Sağol canım bakalım erkek kemiği yapısı gibi duruyor gerçekten ama kızım da kemikli benim
Hiç sormadım canım ya kendi doktorum değildi :)
Aynı ya dışarda okadar mutluyum ki evim kokuyor sanki
Çok teşekkürler canım sağolun :)
Mısır patlaması gibi canım
Evet pat pat yapıyorduMısır patlamasımı :) yerim ben o patlamış mısırı yafff
Canim hayirli olsun bir skinti cikmamis negizel darisi bize olsun minnakin ultrason da silik cikmis telden kaynakli sanirim cinsiyet tahmini yapmadimi peki?
Erken olmaz doktorlar tamda o sıralar çağırıyor zatenkızlar ya ikili test için 11+4 de gitsem erken mi olur dersiniz?
Canımı mısır patlaması çektirdinizEvet pat pat yapıyorduben de yerim valla hatta dur bir patlatıp yiyeyim
Aynen bir de ben öncesinde bulantı ve gaz feci olunca acile gitmistim iğne olmuştum iğnenin yan etkisi sanıp doktora sordum hemen o da iğne yapmaz aşırı kusmadan dediBana da oluyor. Gozlerimin etrafinda yanaklarda. Trawma iziymis. Bir yere carpsaniz yumruk atsaniz morarir ya oyle bir siddetle ve sikintiyla kusuyoruz ki cil gibi mor benekler olusuyor. Ilk oldugunda uc gun kalmislardi. Cok korkmustum simdi yine beneklerim cikmis diyip geciyor
Hayır tam vakti :)kızlar ya ikili test için 11+4 de gitsem erken mi olur dersiniz?
Ay kızlar hakkınızı helal edin valla kızımda hep ona benzetirdimCanımı mısır patlaması çektirdinizbende patlatmaya gidiyorum
Evdeki kokulu herşeyi kaldırdım ama nafile eve girince basliyorHahah hadi bakalım t yzesi iki üç haftaya belli olur erkekse
Sağol canım bakalım erkek kemiği yapısı gibi duruyor gerçekten ama kızım da kemikli benim
Hiç sormadım canım ya kendi doktorum değildi :)
Aynı ya dışarda okadar mutluyum ki evim kokuyor sanki
Çok teşekkürler canım sağolun :)
Mısır patlaması gibi canım
çok teşekkürlerErken olmaz doktorlar tamda o sıralar çağırıyor zaten
Hayır tam vakti :)
çokk teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?