- 17 Kasım 2009
- 627
- 324
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #8.041
Maşallah yüzü ne kadar güzelllekteki de benim bebeğim.doktor şimdilik % 51 erkek diye cinsiyeti söyledisizce nasıl ? benim yaşım 43 olunca ikili tarama testine girdim ama ultrasonda bebeğe bakıldı kandaise yaş itibariyle yüksek risk çıkacağı için gerek görmedi doktorum.özel hastaneye gidiyorum.ama benden kontrol amaçlı fetus dna testi yaptıralım dedi.kandan bakılıyor.1600 tl. ücreti.benim tüp bebek olduğu için embriyo genetiğe gitti bahçeci fulya da sağlıklı embriyo olduğu % 99. yanılma payı % 1.bakalım tüp bebek doktoruma yazıp soracağım whatsappdan.eğer o da yaptır derse devlet hastanelerinin genetik tanı bölümü bakıyor bu teste.numune hastanesine gitsem mi diyorum @sofiarya senin bir bilgin var mı ? biz tüp bebekte o kadar paralar harcadık ki şu an 1.600 tl. artık verebileceğim bir rakam değil.fetüs dna testi yaptıracak olan araştırma içinde olup ücretleri bilen var mı ankaradayım bu arada.
12+4 iken 100de 100erkek dedi canimArkadaslar Merhaba doktor 12 hafta dolunca ense kalınlığına bakicaz dedi nasıl bakılıyor yaptıran arkadaşlar yardimci olabilirmi bide cinsiyetini ögrenenle kaçıncı haftada öğrendi maşallah ya
11+2 yim bugun kesin olmamakla birlikte kız dedi benide 12. haftada cagırdı yani haftaya ense kalınlığı içinArkadaslar Merhaba doktor 12 hafta dolunca ense kalınlığına bakicaz dedi nasıl bakılıyor yaptıran arkadaşlar yardimci olabilirmi bide cinsiyetini ögrenenle kaçıncı haftada öğrendi maşallah ya
emin değilim bir iki hastanenin genetik tanı merkezi bakıyoruz dedi ben oradan bu sonucu çıkardım.dediğin gibi olmama ihtimali yüksektir o zaman.bizim pgt.de dediğin trizomilere bakılıyor.bu benden neden isteniyor ? sadece doktorların pgt nin % 99 doğru % 1 yanılma payını bu testle kontrol etmek içimizin yani onların içinin rahat etmesi.teşekkür ederim bahçeciyle konuşacağım.canım fetal DNA testi türkiye de yok emin misin dediğin yerlerde oldugundan. çeşitli test markaları var harmony mesela ençok çalışılan şirket. testler genelde almanya ya da amerikaya gidiyor. ikili ultrason senin için mantıklı değil o konuda doktoruna sonuna kadar katılıyorum,çünkü yaş değişkeni esas alındıgı için sen zaten kafadan yüksek riskli grupta çıkacaksın. embriyo ya PGT de trizomi21 bakıldıysa neden bu testi illa yaptır dediler sana onu anlamadım sadece. çünkü embriyo PGT lerinde direk bebeğin hücre materyaliyle çalışıyorlar yani bu amniyosentez ya da koryosentez yaptırmak gibi aynı.orda bakıldıysa ve sonuç negatif geldiyse,bu yurtdışında yaptıracagın testte de haliyle negatif gelecek.sen bence bahçeciyi ara, PGT de trizomi 21.18 ve 13 bakıyor musunuz diye sor,emin ol. boşu boşuna 1600 tl vermek durumunda kalma.
1. Crinone jele sabah akşam devam ediyorum.Günaydındurumum bu ; evet ben resmen bu emojiyim değişen birşey yok durmadan wc en son doktorum izin vermemiş olmasına rağmen geçtiğimiz haftalarda kendi eliyle Zofran yazdı bana , içsem mi içmesem mi bilmiyorum , ilaç prospektüsünde açık açık gebelikte kullanılmaz yazıyor . Nasıl içeyim bile bile bilmiyorum ayrıca özellikle tüp bebek gebelerine sorularım olucak ( diğer gebe arkadaşlarda biliyorsa cevaplayabilirler çok sevinirim ) ; 1-) crinone jeli ne zaman kestiniz ? 2-) clexanı kullanmaya devam ediyor musunuz ? ( tüp bebek doktorum kesme devam , doğumumu yaptıracak doktorum kes artık gerek yok diyor , aralarında kaldım ) 3-) ayrıca folik asit , devit 3 kullanımına devam ediyor musunuz ? ( 14. Hafta itibari ile kes gynoferrosonal a başla dddi doktorum , yine kafam karıştı ) sağolun şimdiden cevaplarınız için
Ayyy doktorda böyle bi kesin desee başlıcam ufak tefek şeyler almaya çok heycanlanıyorum. :)Canım kesin kız masallah nasıl tatlı görünüyor tosbik
Hadi ya heycanlandim şimdi bende 12 de gidicem nasipse12+4 iken 100de 100erkek dedi canim
Bende tavsiye üzerine gittim. Çok tecrübeli ve bir devlet hastanesinde görev yapan her zaman güleryüzle karşılayacan ikinci bir doktor görmedim. Sırada bazen yarım saat ten fazla bekliyor insanlar ama hiç şikayet edeni görmedim. Herkes doktordan memnun. Bende tabi. Burada okudum yazılanları. Bir çok testler yapılıyor. Onceside yapmıştı ama Hamile kaldığim an bütün testleri yapmış. Denk gelirsen gitmeni tavsiye ederim canım. Bende merak ettim seni. İnşallah gorusmek üzere bir gün
Ben 16. Haftayı bekliyorum. İlk gebeliğim gerçi o yüzden hissetmemem normal galiba ki :)
Kizlar ben 14. Haftamin icindeyim. Bir ara kilo aldim sandim ama meger siskinlikmis. Daha hic kilo almadim. 84 le hamile kalip 80 e dustum ilk haftalarda. Hala oyleyim. Bir problem olur mu ya? Kusmam falan hic olmadi 3 aylik donemde. İstahim da artti ama kilo alamadim hic. İnsan kilo alamadigi icin uzulur mu yaa :/
12 hafta dolunca mi gidiceksin 12 ye girince mi cnm11+2 yim bugun kesin olmamakla birlikte kız dedi benide 12. haftada cagırdı yani haftaya ense kalınlığı için
Allah kucağına almak nasip etsin12+4 iken 100de 100erkek dedi canim
işte bugun 11+2 yim 12. hafta içinde oluorum sanırım ama haftaya cagırdı 12+2 de gitmiş olucam yani dolunca oluor sandımca12 hafta dolunca mi gidiceksin 12 ye girince mi cnm
Cok sukur iyiyim sadece calistigim icin yorgun hissediyorum uykuya doyamiyorum bebegi merak ediyorum bide hep iyi mi acaba diye endiseleniyorum . Allah kolaylik versin dinlenmeye bak sen degunun bi gun ileri geri fark etmez ayni gibiyiz. bende cinsiyet konusunda saglikli olsunda ne olacagi hic onemli degil. de bitahmin bekliyordum sadece kismet baska zamanaymis gerci bu haftada ogrensekde degisme ihtimali cok. sen nasilsin bu gun beni hamilelik vurdu resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?