- 22 Eylül 2017
- 475
- 495
- 103
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #8.061
Herkese Merhaba !..
İnşallah bende 2018 Mayıs annesi olacağım.
Planlı bir gebelik değildi, hatta endometriozis hastası olduğum ve geçirdiğim ameliyatlar ve tedaviler neticesinde bile gebe kalamadığım için artık tüm doktorlar kesin olarak IVF ile gebe kalacağımı söylemişti. Bende bir kaç ay kendimi ruhen dinlendirip, IVF için başvurmaya karar verdim. Ve Büyük bir mucize olarak, tam da IVF için doktora gideceğimiz günlerde gebe olduğumu öğrendim. Gebeliğimi 5+1 'de fark ettim. Öğrendikten sonraki ilk 20 gün FOLBİOL kullandım. Akabinde ELEVİT kullanmaya başladım ve halen devam ediyorum.
Ben şu an 11 haftalık hamileyim. Bu hafta ( 11+0) 'da doktor muayenesine gittim..Bebeğimizin tüm kemik - ense vs ölçümleri , kalp atımları çok iyi çıktı.
Hamileliğim de bulantı, bazı yemeklerden tiksinme, halsizlik, mide yanması ve ekşimesi dışında çok şükür ki iyi gidiyor.
umarım hepimiz için bu süreç sağlıkla ilerler ve bebeklerimizi kucaklarız :)
Bende bi doktor a tekrar sorayım o zaman cnm cinsiyeti ögrenenle ri görünce heycanlandimişte bugun 11+2 yim 12. hafta içinde oluorum sanırım ama haftaya cagırdı 12+2 de gitmiş olucam yani dolunca oluor sandımca
amin canim hepimiz insallah)Allah kucağına almak nasip etsin
Ben de zor buluyorum o da muadili oksapari zor buluyorum genelde olmuyor eczacim depoyu arayip getirtiyor. Ama eger doktor yazdiysa eczaci bulabiliyorsa sgk 2 kutu karsiliyor ben 2 kutu aliyorum hep 20 gunde bir yazdiriyorum. Bazen depoda da olmuyor bir kutu aliyorum eczacim receteyi ay sonuna kadar kapatmiyor bir kutu daha bulursa ariyor beni gidip aliyorum hemen. Allah kolaylik versin zor ama strese giriyor insan igne bulamam diye bitmeden eczaciya haber veriyorumKızlar clexane iğneyi doktor kaç kutu yazarsa yazsın eczacı bir kutu veriyor sadece ve 10 günde bir eczaneleri turlayarak clexane arıyoruz Onda da her seferinde piyasada yok artık falan diyorlar en sonunda bir eczanede denk geliyoruz Sizde de durum aynı mı
Maşallah ne kadar net güle güle büyütün :)ekteki de benim bebeğim.doktor şimdilik % 51 erkek diye cinsiyeti söyledisizce nasıl ? benim yaşım 43 olunca ikili tarama testine girdim ama ultrasonda bebeğe bakıldı kandaise yaş itibariyle yüksek risk çıkacağı için gerek görmedi doktorum.özel hastaneye gidiyorum.ama benden kontrol amaçlı fetus dna testi yaptıralım dedi.kandan bakılıyor.1600 tl. ücreti.benim tüp bebek olduğu için embriyo genetiğe gitti bahçeci fulya da sağlıklı embriyo olduğu % 99. yanılma payı % 1.bakalım tüp bebek doktoruma yazıp soracağım whatsappdan.eğer o da yaptır derse devlet hastanelerinin genetik tanı bölümü bakıyor bu teste.numune hastanesine gitsem mi diyorum sofiarya senin bir bilgin var mı ? biz tüp bebekte o kadar paralar harcadık ki şu an 1.600 tl. artık verebileceğim bir rakam değil.fetüs dna testi yaptıracak olan araştırma içinde olup ücretleri bilen var mı ankaradayım bu arada.
Bana da bir benzeri Zofer yazılmış içmeyin yazıyor diye içemedim ama premesis diye bitkisel bir hap yazmış doktorum onu içtim gerçekten çok iyi geldi canı. Doktoruna sorsana içinde zencefil ve vitaminler ayrıca folik asit var. Ben de öğretmenim çocukların arasında bulantı çok zor oluyor konuşurken anlatırken ağzıma geliyordu afedersiniz çok korkuyordum tutamayacağım kendimi diye. Zaten okul kokulu bir ortam. Şimdi baya iyiyim.Günaydındurumum bu ; evet ben resmen bu emojiyim değişen birşey yok durmadan wc en son doktorum izin vermemiş olmasına rağmen geçtiğimiz haftalarda kendi eliyle Zofran yazdı bana , içsem mi içmesem mi bilmiyorum , ilaç prospektüsünde açık açık gebelikte kullanılmaz yazıyor . Nasıl içeyim bile bile bilmiyorum ayrıca özellikle tüp bebek gebelerine sorularım olucak ( diğer gebe arkadaşlarda biliyorsa cevaplayabilirler çok sevinirim ) ; 1-) crinone jeli ne zaman kestiniz ? 2-) clexanı kullanmaya devam ediyor musunuz ? ( tüp bebek doktorum kesme devam , doğumumu yaptıracak doktorum kes artık gerek yok diyor , aralarında kaldım ) 3-) ayrıca folik asit , devit 3 kullanımına devam ediyor musunuz ? ( 14. Hafta itibari ile kes gynoferrosonal a başla dddi doktorum , yine kafam karıştı ) sağolun şimdiden cevaplarınız için
Bir net yüz daha maşallah ya :)kızlaarr bugun 11+2 oolmuşuz haftaya ikili test için çağırdı cinsiyetimiz içinde büyük ihtimal kız dedi :)
HOşgeldiniz hayırlı olsun inşallah :)Herkese Merhaba !..
Planlı bir gebelik değildi, hatta endometriozis hastası olduğum ve geçirdiğim ameliyatlar ve tedaviler neticesinde bile gebe kalamadığım için artık tüm doktorlar kesin olarak IVF ile gebe kalacağımı söylemişti. Bende bir kaç ay kendimi ruhen dinlendirip, IVF için başvurmaya karar verdim. Ve Büyük bir mucize olarak, tam da IVF için doktora gideceğimiz günlerde gebe olduğumu öğrendim. Gebeliğimi 5+1 'de fark ettim. Öğrendikten sonraki ilk 20 gün FOLBİOL kullandım. Akabinde ELEVİT kullanmaya başladım ve halen devam ediyorum.
Ben şu an 11 haftalık hamileyim. Bu hafta ( 11+0) 'da doktor muayenesine gittim..Bebeğimizin tüm kemik - ense vs ölçümleri , kalp atımları çok iyi çıktı.
Hamileliğim de bulantı, bazı yemeklerden tiksinme, halsizlik, mide yanması ve ekşimesi dışında çok şükür ki iyi gidiyor.
Ne guzel bi suprizzz! Allahim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah :)
amin amin :) sizlerinde dogacak bebeklerine masallah.degil mi ya alla sen cok tatlılarMaşallah ne kadar net güle güle büyütün :)
Bana da bir benzeri Zofer yazılmış içmeyin yazıyor diye içemedim ama premesis diye bitkisel bir hap yazmış doktorum onu içtim gerçekten çok iyi geldi canı. Doktoruna sorsana içinde zencefil ve vitaminler ayrıca folik asit var. Ben de öğretmenim çocukların arasında bulantı çok zor oluyor konuşurken anlatırken ağzıma geliyordu afedersiniz çok korkuyordum tutamayacağım kendimi diye. Zaten okul kokulu bir ortam. Şimdi baya iyiyim.
Bir net yüz daha maşallah ya :)
HOşgeldiniz hayırlı olsun inşallah :)
Canim merhaba benimde bebegim pgtli.simdi rapora baktim.butun kromozomlara bakilmis .neden israrla yaptir diyolarki sonucta yapilcak testtede %100 garanti cikmayacak.hayatta hicbirsey %100degilki.insanllar babalik testi yaptiriyor orda bile %99,9 diyor.Ben memorialda yaptirdim.haftaya benimde ikili test zamanim 've normal kadin dogumcuya gidicem ilk defa.emin değilim bir iki hastanenin genetik tanı merkezi bakıyoruz dedi ben oradan bu sonucu çıkardım.dediğin gibi olmama ihtimali yüksektir o zaman.bizim pgt.de dediğin trizomilere bakılıyor.bu benden neden isteniyor ? sadece doktorların pgt nin % 99 doğru % 1 yanılma payını bu testle kontrol etmek içimizin yani onların içinin rahat etmesi.teşekkür ederim bahçeciyle konuşacağım.
seni çok iyi anlıyorum ne zaman olacak diye tetikteyim koşup yetişeceğim mesafenin uzun olmaması lazımMaşallah ne kadar net güle güle büyütün :)
Bana da bir benzeri Zofer yazılmış içmeyin yazıyor diye içemedim ama premesis diye bitkisel bir hap yazmış doktorum onu içtim gerçekten çok iyi geldi canı. Doktoruna sorsana içinde zencefil ve vitaminler ayrıca folik asit var. Ben de öğretmenim çocukların arasında bulantı çok zor oluyor konuşurken anlatırken ağzıma geliyordu afedersiniz çok korkuyordum tutamayacağım kendimi diye. Zaten okul kokulu bir ortam. Şimdi baya iyiyim.
Bir net yüz daha maşallah ya :)
HOşgeldiniz hayırlı olsun inşallah :)
o dert bende de var canım , tüp bebek doktorum ile diğer doktorum yakın arkadaş , diğer doktorum dediğim aileden biri hattaki yakınımTahmin ediyorum canım inşallah biter en kısa zamanda. Aman sakın bırakma bencede tüp bebek doktorun ne diyorsa önemli. Banada crinone jeli yazdirdigim doktor bırak falan iki aydan uzun kullanılmaz demişti. İyki birakmamisim kendi doktorum zamanı gelince bıraktirdi. Bende tüp Bebek doktorumu ne zaman birakacam onu bilmiyorum. Kendide bişey demiyor. Bulunduğum yerde bir doktora devam etmek istiyorum buda sanki doktoruma ayıp etmiş gibi olurum geliyor. Hem ücreti çok yüksek hem yol hem gitmek gelmek zorluyor. Nasıl soyleyecem onu düşünüyorum bende
canım çok teşekkürler . Folik asiti ne kadar daha kullanman gerekiyor dediler ?1. Crinone jele sabah akşam devam ediyorum.
2. Clexanı hiç kullanmadım. Coraspin içiyordum onu da 1 hafta önce kesti.
3. Folik asite devam. Devite zaten geçen hafta başladım.
Bence tüp bebek doktorunu dinle. Tüm sürecini o biliyor.
Merhaba hamisler, ara ara yururken veya ayaktayken birden sag taraftan batma ve sizlama gibi biseyler oluyor. Anlik bisey oluyor ama normalmi bilemedim suan 9+3 haftaligiz.
Evet normal canim.hatta orda oldugunu hissettiren bir belirti.ben mutlu oluyorum o batmalara.Benim derdime bi cevap yokmu acaba :)
bana doktorum o sancılar yada kramplar için rahim büyüdüğünden normal endişe etme dedi bence sende endişelenmeBenim derdime bi cevap yokmu acaba :)
Hosgeldin sağlıkla kavus insallah yavrunaHerkese Merhaba !..
Benim derdime bi cevap yokmu acaba :)
Çok benzer bi hikayemiz var , fsh çok yüksekti tüp bebek bile olmaz bu değerlerle dedi sayısını bile hatırlamadığım doktor, şimdi doğal yollardan 2. çocuğuma hamileyim.Herkese Merhaba !..
Bebisimin cinsiyeti daha belli degil. 12. Haftamda gottigimde doktor cinsiyet icin 1 ay sonra gel dedi. Catliyorum heyecandan.
Aynen bende. Burdaki teorilerin coguna gore kiz cikti bebegim. Ama ben nedense erkek hissediyorum. Hayir bir de oyle bir sey ki insana vicdan azabi cektiriyor su tahminler. Sanki kiz olsa uzulecem erkek olsa uzulecem gibi allah affetsin. Saglikla dogsunBende cinsiyeti öğrenmedim ama burada cinsiyet için çok fazla tahminin yürütüldüğü, hatta bi takım tezlerin olduğu ayrı konu başlıkları var. Bence tamamen kişinin kafasını karıştırıyor. :/ En sağlıklı cinsiyet tahmini 18. -20. hafta civarı . Bende sabredip, bekleyeceğim.. :)
Bebisimin cinsiyeti daha belli degil. 12. Haftamda gottigimde doktor cinsiyet icin 1 ay sonra gel dedi. Catliyorum heyecandan.
Çok benzer bi hikayemiz var , fsh çok yüksekti tüp bebek bile olmaz bu değerlerle dedi sayısını bile hatırlamadığım doktor, şimdi doğal yollardan 2. çocuğuma hamileyim.
Çok sevindim senin adına
Sağlıkla güzel günlerde al inşallah bebeğini kucağına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?