2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bence biraz daha bekleyin derim. Garanti olsun. Hatta daha da gatanti.olsun diyorsanız 16. Hafta da iki garklı doktora görünün derim :)

Merhaba hamisler, ara ara yururken veya ayaktayken birden sag taraftan batma ve sizlama gibi biseyler oluyor. Anlik bisey oluyor ama normalmi bilemedim suan 9+3 haftaligiz.

Canım inşallah bulantilarin çabucak geçer. Benim crinone jeli folic aasiti bu kontrolumde kesti. Şu anda çor aspirine devam ediyorum. Bir de decavite başlattı.

Canım inşallah bulantilarin çabucak geçer. Benim crinone jeli folic aasiti bu kontrolumde kesti. Şu anda çor aspirine devam ediyorum. Bir de decavite başlattı.
İnşallah canım benim bitmedi gitti , benim halihazırda mide rahatsızlıkların var istifra etmek o sebeple zorluyor beni , yoksa bulantı umurumda değil artık . Mide ağrılarım çoğalıyor her kusma sonrası umarım artık biter . Bende bi hafta içinde yeni ilaçla başlamalıyım sanırım d vitamini ve folik asiti bırakarak . Ki zaten üç ay oldu bırakmak mantıklı. İğneyi de bırakamıyorum korkudan bi sorun olursa doktorum ben sana bırakma demiştim der diye

Canım embriyolara yapılan PGT de trizomilere bakıyorlar ama down bakıyorlar mı bilmiyorum,bence sen en güzeli bahçeciye sor,nelere bakıldı yaptırayım mı fetal DNA testini diye,onlar endoğru cevabı verirler
sağol cevap için sofiarya .embriyoda tüm kromozomlara bakılıyor down sendromu da olsa bunlar çıkıyor.bahçeciyi henüz aramadım ama oradan ayrılan doktorum da kesinlikle yaptır dedi.devlete gitmeye çalışacağım zekai tahir burakta varmış gülhane hastaneside var gibi konuştu.tek tek gezeceğim 3 4 hastaneyi.bildiğin bir yer var ise ona bakabilirim.zekai tahir de bırakmıyor ikili ultrason yapacağım derse dün zaten yaptırdım.bir o kısmı kötü

sadece yaş sebebiyle isteniyor.gebeliği sonlandıracak değilim ama devlette ücretsiz yaptırmaya çalışacağım.babasına benzesin istiyorum galiba da ona benzeyecek sağol canım :)

ben ilk gittiğimde 8 haftalıktı elevit verdi ama içemedim onu 15 gün sonra gittiğimde midem bulanıyor içemiyorum dedim folbiol verdi 11. haftadayım içiyorum hala, bence içmelisin

bakalım bende yeni araştırıyorum buradan yazarım.dediğin gibi eskiden öyleymiş ama devlette de yapılabilir umudum var.sağol canım

canım fetal DNA testi türkiye de yok emin misin dediğin yerlerde oldugundan. çeşitli test markaları var harmony mesela ençok çalışılan şirket. testler genelde almanya ya da amerikaya gidiyor. ikili ultrason senin için mantıklı değil o konuda doktoruna sonuna kadar katılıyorum,çünkü yaş değişkeni esas alındıgı için sen zaten kafadan yüksek riskli grupta çıkacaksın. embriyo ya PGT de trizomi21 bakıldıysa neden bu testi illa yaptır dediler sana onu anlamadım sadece. çünkü embriyo PGT lerinde direk bebeğin hücre materyaliyle çalışıyorlar yani bu amniyosentez ya da koryosentez yaptırmak gibi aynı.orda bakıldıysa ve sonuç negatif geldiyse,bu yurtdışında yaptıracagın testte de haliyle negatif gelecek.sen bence bahçeciyi ara, PGT de trizomi 21.18 ve 13 bakıyor musunuz diye sor,emin ol. boşu boşuna 1600 tl vermek durumunda kalma.

Bebegimhadi
Kapsamlı kromozom taramasının klasik PGT ile anöploidi taramasına kıyasla avantajları nelerdir?

Analiz edilebilen kromozom sayısı arttı
Klasik PGT genellikle 5-9 kromozom analizi için geçerlidir. Bu kromozomlar (21., 13. ve 18. Kromozomlar gibi) anomalili bir gebelik oluşturabilen veya erken dönem düşüklüklerde sık görülebilen anomalileri içermektedir. Bu yaklaşımda diğer kromozomlar analiz edilemediğinden bu kromozomların implantasyon başarısızlığına olan katkılarının da tespiti mümkün olmamaktadır. KKT yönteminde bir embriyodaki 23 çift kromozomun tamamı taranabildiği için embriyonun kromozomal durumu ya da kromozomal anomalilerin embriyonun ileri gelişimindeki olası etkisi detaylı ve yaklaşık %98’lik bir doğruluk oranı tespit edilebilmektedir.

canım bak bahçecinin kendi sitesinden alındı.bakılmış yani 21. ,13. ve 18. diyor burda da kalsik PGT de bile bakılıyormuş bunlara. e senin 1600 tl verip baktıracagın kromozomlar da bunlar zaten. ve üstelik senin kanına karışan fetal kalıntılardan bakıldıgı kadarıyla bakacaklar. PGT den daha düşük duyarlılıgı bu durumda. sen bir ara bahçeciyi

Maşallah ne kadar net gözükmüş.

Arkadaslar Merhaba doktor 12 hafta dolunca ense kalınlığına bakicaz dedi nasıl bakılıyor yaptıran arkadaşlar yardimci olabilirmi bide cinsiyetini ögrenenle kaçıncı haftada öğrendi maşallah ya

tüp bebek doktorum kesinlikle yaptır dedi fetüs dna testini
Benimde tüp bebek . Benim doktorumda bahsetti bu testten yanlış hatırlamıyorsam adi nib testiydi. Amniosentez yerine kandan kromozom bozukluğuna bakiliyormus. Mutlaka yaptır demedi sadece bilgin olsun dedi.

Tahmin ediyorum canım inşallah biter en kısa zamanda. Aman sakın bırakma bencede tüp bebek doktorun ne diyorsa önemli. Banada crinone jeli yazdirdigim doktor bırak falan iki aydan uzun kullanılmaz demişti. İyki birakmamisim kendi doktorum zamanı gelince bıraktirdi. Bende tüp Bebek doktorumu ne zaman birakacam onu bilmiyorum. Kendide bişey demiyor. Bulunduğum yerde bir doktora devam etmek istiyorum buda sanki doktoruma ayıp etmiş gibi olurum geliyor. Hem ücreti çok yüksek hem yol hem gitmek gelmek zorluyor. Nasıl soyleyecem onu düşünüyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…