- 6 Nisan 2016
- 323
- 365
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #8.021
Ben 16. Haftayı bekliyorum. İlk gebeliğim gerçi o yüzden hissetmemem normal galiba ki :)kizlar ben hala bebek hareketlerini hissetmiyorum. hissedenler duzenli hissetmeye basladinizmi tatli yiyip sola yatsamda tik yok ne tembel cikti buda
Bence biraz daha bekleyin derim. Garanti olsun. Hatta daha da gatanti.olsun diyorsanız 16. Hafta da iki garklı doktora görünün derim :)Arkadaşlar bende 12+4 günlük hamileyim. Dün doktora gittim ikili test için. Ultrasondan bakınca cinsiyet sormadığım halde kız gibi görünüyor dedi. Sizce teşhis etmek için henüz erken değil mi??? Sallamıyordur inş. Çünkü kıza göre kendimi hazırladıktan sonra erkek derse sinir olurum.
Benimde üç hafta var dahaBendede yok hala bekliyorum ama sertlik oluyor kasıldığımda hissediyorum İnş en yakın zamanda hissederiz kontrole 15 gün var daha offf
Canım inşallah bulantilarin çabucak geçer. Benim crinone jeli folic aasiti bu kontrolumde kesti. Şu anda çor aspirine devam ediyorum. Bir de decavite başlattı.Günaydındurumum bu ; evet ben resmen bu emojiyim değişen birşey yok durmadan wc en son doktorum izin vermemiş olmasına rağmen geçtiğimiz haftalarda kendi eliyle Zofran yazdı bana , içsem mi içmesem mi bilmiyorum , ilaç prospektüsünde açık açık gebelikte kullanılmaz yazıyor . Nasıl içeyim bile bile bilmiyorum ayrıca özellikle tüp bebek gebelerine sorularım olucak ( diğer gebe arkadaşlarda biliyorsa cevaplayabilirler çok sevinirim ) ; 1-) crinone jeli ne zaman kestiniz ? 2-) clexanı kullanmaya devam ediyor musunuz ? ( tüp bebek doktorum kesme devam , doğumumu yaptıracak doktorum kes artık gerek yok diyor , aralarında kaldım ) 3-) ayrıca folik asit , devit 3 kullanımına devam ediyor musunuz ? ( 14. Hafta itibari ile kes gynoferrosonal a başla dddi doktorum , yine kafam karıştı ) sağolun şimdiden cevaplarınız için
İnşallah canım benim bitmedi gitti , benim halihazırda mide rahatsızlıkların var istifra etmek o sebeple zorluyor beni , yoksa bulantı umurumda değil artık . Mide ağrılarım çoğalıyor her kusma sonrasıCanım inşallah bulantilarin çabucak geçer. Benim crinone jeli folic aasiti bu kontrolumde kesti. Şu anda çor aspirine devam ediyorum. Bir de decavite başlattı.
Kendi adıma cevap vereyim. Çok bir bulantım.olmadı aman aman ama oda geçti artık.Maden suyundanda tiksindim artik. 12 den sonra bulantilar bitermis sizin bittimi
sağol cevap içinCanım embriyolara yapılan PGT de trizomilere bakıyorlar ama down bakıyorlar mı bilmiyorum,bence sen en güzeli bahçeciye sor,nelere bakıldı yaptırayım mı fetal DNA testini diye,onlar endoğru cevabı verirler
sadece yaş sebebiyle isteniyor.gebeliği sonlandıracak değilim ama devlette ücretsiz yaptırmaya çalışacağım.babasına benzesin istiyorum galiba da ona benzeyecek sağol canım :)Yani bu test ne amaçla yapılıyor bilmiyorum ama olumsuz bişey çıkarsa gebeliği sonlandırma durumu varsa ve sen böyle bir şeyi asla düşünmüyorsan bence tamamen gereksiz Can'ım.
Evet ya. Daha şimdiden kime benzeyeceğini az çok anlarsınız :)
Çok geçmiş olsun canım.Kızlar şindi acilden geldim çok korktum inanın.. 5 gündür kabızlığım vardı bugün zorladım elime bişey geldi ödüm koptu ama şükür yavrum iyi bidaha yaşatmasın Rabbim korkuyu
ben ilk gittiğimde 8 haftalıktı elevit verdi ama içemedim onu 15 gün sonra gittiğimde midem bulanıyor içemiyorum dedim folbiol verdi 11. haftadayım içiyorum hala, bence içmelisinMerhaba kızlar, çoğunluk cinsiyet öğrenmiş hayırlı olsun inşallah ben geçen perşembe gittim erken daha dedi doktor ve üç hafta sonra gel dedi ben 10 günde bir gidiyordum ilkinde 22. Haftada kalbi pihtilasmadan durdugundan 10 günü zor ediyorum napayim artık bi buna bi hafta doktora gidicem sanırım. Bu arada folik asit için bişey demedi bende unuttum sormayı üç ay bitti hala kullaniyor musunuz bırakan var mi
bakalım bende yeni araştırıyorum buradan yazarım.dediğin gibi eskiden öyleymiş ama devlette de yapılabilir umudum var.sağol canımMaşallah bütün kemiği burdan bile belli %60 etlikiliyor bu taramayı canım sen şu kan testini diyorsun yurt dışına gönderiliyor devlet bunu yapmıyor yani bizde bu sistem yok canım 10 ay önce ikili test kötü çıkınca araştırmıştım ben burda sadece amniyosentez var ama bence içnini radar tut Allaha emanet kuzular durumun varsa yap rahat et yoksada allah büyük zaten bu testte bile yanılma payı var gördüğün gibi ki araştırmıştım çoook ben biriyle konuştum onun yalnış çıkmıştı tekrar amniyosentez yapıldı kadına temiz çıkmıştı ben amniyosentez yaptırdım 9 ay önce
Ay ben yedim canım resmen içimdeki ateş söndü yiyince anlıcaksın beniBende aynı senin durumu yaşadım bugün. İnsan gerçektenoluyo. Hususi yapıp yiyeceğim
canım fetal DNA testi türkiye de yok emin misin dediğin yerlerde oldugundan. çeşitli test markaları var harmony mesela ençok çalışılan şirket. testler genelde almanya ya da amerikaya gidiyor. ikili ultrason senin için mantıklı değil o konuda doktoruna sonuna kadar katılıyorum,çünkü yaş değişkeni esas alındıgı için sen zaten kafadan yüksek riskli grupta çıkacaksın. embriyo ya PGT de trizomi21 bakıldıysa neden bu testi illa yaptır dediler sana onu anlamadım sadece. çünkü embriyo PGT lerinde direk bebeğin hücre materyaliyle çalışıyorlar yani bu amniyosentez ya da koryosentez yaptırmak gibi aynı.orda bakıldıysa ve sonuç negatif geldiyse,bu yurtdışında yaptıracagın testte de haliyle negatif gelecek.sen bence bahçeciyi ara, PGT de trizomi 21.18 ve 13 bakıyor musunuz diye sor,emin ol. boşu boşuna 1600 tl vermek durumunda kalma.sağol cevap içinsofiarya .embriyoda tüm kromozomlara bakılıyor down sendromu da olsa bunlar çıkıyor.bahçeciyi henüz aramadım ama oradan ayrılan doktorum da kesinlikle yaptır dedi.devlete gitmeye çalışacağım zekai tahir burakta varmış gülhane hastaneside var gibi konuştu.tek tek gezeceğim 3 4 hastaneyi.bildiğin bir yer var ise ona bakabilirim.zekai tahir de bırakmıyor ikili ultrason yapacağım derse dün zaten yaptırdım.bir o kısmı kötü
Maşallah ne kadar net gözükmüş.ekteki de benim bebeğim.doktor şimdilik % 51 erkek diye cinsiyeti söyledisizce nasıl ? benim yaşım 43 olunca ikili tarama testine girdim ama ultrasonda bebeğe bakıldı kandaise yaş itibariyle yüksek risk çıkacağı için gerek görmedi doktorum.özel hastaneye gidiyorum.ama benden kontrol amaçlı fetus dna testi yaptıralım dedi.kandan bakılıyor.1600 tl. ücreti.benim tüp bebek olduğu için embriyo genetiğe gitti bahçeci fulya da sağlıklı embriyo olduğu % 99. yanılma payı % 1.bakalım tüp bebek doktoruma yazıp soracağım whatsappdan.eğer o da yaptır derse devlet hastanelerinin genetik tanı bölümü bakıyor bu teste.numune hastanesine gitsem mi diyorum sofiarya senin bir bilgin var mı ? biz tüp bebekte o kadar paralar harcadık ki şu an 1.600 tl. artık vere.bileceğim bir rakam değil.fetüs dna testi yaptıracak olan araştırma içinde olup ücretleri bilen var mı ankaradayım bu arada.
Benimde tüp bebek . Benim doktorumda bahsetti bu testten yanlış hatırlamıyorsam adi nib testiydi. Amniosentez yerine kandan kromozom bozukluğuna bakiliyormus. Mutlaka yaptır demedi sadece bilgin olsun dedi.tüp bebek doktorum kesinlikle yaptır dedi fetüs dna testini
Tahmin ediyorum canım inşallah biter en kısa zamanda. Aman sakın bırakma bencede tüp bebek doktorun ne diyorsa önemli. Banada crinone jeli yazdirdigim doktor bırak falan iki aydan uzun kullanılmaz demişti. İyki birakmamisim kendi doktorum zamanı gelince bıraktirdi. Bende tüp Bebek doktorumu ne zaman birakacam onu bilmiyorum. Kendide bişey demiyor. Bulunduğum yerde bir doktora devam etmek istiyorum buda sanki doktoruma ayıp etmiş gibi olurum geliyor. Hem ücreti çok yüksek hem yol hem gitmek gelmek zorluyor. Nasıl soyleyecem onu düşünüyorum bendeİnşallah canım benim bitmedi gitti , benim halihazırda mide rahatsızlıkların var istifra etmek o sebeple zorluyor beni , yoksa bulantı umurumda değil artık . Mide ağrılarım çoğalıyor her kusma sonrasıumarım artık biter . Bende bi hafta içinde yeni ilaçla başlamalıyım sanırım d vitamini ve folik asiti bırakarak . Ki zaten üç ay oldu bırakmak mantıklı. İğneyi de bırakamıyorum korkudan bi sorun olursa doktorum ben sana bırakma demiştim der diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?