- 10 Mayıs 2011
- 1.805
- 1.719
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #12.021
Kesinlikle seninle ayni fikirdeyim. Bana gore de annelik ogrenilen bir sey. İcgudusel olan onu sevmekten cok onu koruma istegi. Benim ilk gebeligim, ve aklimdaki tek sey bebegimi koruyabilmek. Yani evet tabiki simdiden baglandim ve seviyorum ama ne esimin ne kardesimin yerini tutabilir. Dogduktan sonra mutlaka durum degisecektir. Ama hamile olur olmaz o kutsal annelik duygularina burunmuyor insan. Hatta dun laf arasi esime bebegimizle alakali “ dur bakalim o kafar sevecek miyim” dedim. Esim guldu sevmeyecek misin dedi. Ben de dogurmadan bi cevap veremiyorum illa ki severim ama dedim. Dusun yani. Bence annelik bebegini kucagina aldiktan sonra zamanla gelisen bir sey.Mrb canım ilk anneliktede tabiki bi içgüdü oluyo ama şuna emin ol ki 3. Bebeğini bekleyen biri olarak annelik kesinlikle öğrenilen bir duygu ilk bebeğim erkekti ikinci kız oğlumu kucağıma aldığımdaki hissettiğim sevgiyle annelikle kızımı kucağıma aldığımda hissettiğim arasında çok büyük farklar var.şimdi 3. Bebeğimi bekliyorum onu hiç gormeden oglum ve kızım kadar seviyorum yani anneligin mutlaka içgüdüsel bi yani var ama yasadikca hergün üzerine bişeyler konulan öğrenilmiş bi duygu ...
Var canım, yasa olarak var. Aynen bu yazdığım cümleyi kopyalayıp yapıştır google a, göreceksin :)Boyle bisey varmi gercekten ya? Biraz arastirayim
Bebegini aldirmayi dusunmeyeceksen ikili de uclu de cok sacma. Ben ikiliyi yaptirdim ona bile pisman oldum. 3 luyu de doktor yaptir demesine ragmen Yaptirmadim. Bu risk testi sana asla dogru sonuc vermiyor. Risk oranin 1/50 bile ciksa saglikli cocuk dogurmanihtimalim yine cok daha fazla. Oteki turlu risk oranimiz 1/10000. Ciksa down cocuk dogurma ihtimalimiz yine var. Allah hepimiz icin once hayirlisini, sonra saglikli cocuklarimiZi nasip etsin.Kizlar bayadir yogunluktan giremiyorum. 17. Haftada bebisinin cinsiyetini ogrenemyenler olmus. Bize 14. Haftada kiz dedi. Ama kesin degil dedi bende merakla 16. Haftayi bekliyorum bakalim kismet. Amniyosentez yaptıracak arkadaslar vardi insallah sonuclari hayirli olur dualarimdasiniz. Kizlar doktorlariniz 3lu test istedimi. Kombine riskinize gore mi karar veriliyor.
Gecmis olauncanim insallah ciddi bir sey yoktur. Sirt ustu yatmaktan olacagini zannetmiyorum cunku ben hala malesef sirt ustu yatiyorim. Acaba kabiz falan olabilir misin zorlarken belki arka taraftan gelmistir kan. Takio et bakalim gun icinde devam edecek mi? Belki idrar yollarin iktihaplanmistir.Kızlar selam, bugün sabah tuvalete kalktığımda peçeteye çok az açık pembe akıntı geldi. Hemen yüreğim hopladı işe nasıl geldim bilmiyorum bile. Dr uma sorucam ama daha kapalı telefonu. Normal mi bu haftalarda çokta evham yapıp hemen dr a gitmek istemiyorum. Hiç ağır iş falan yapmadım dün sadece 5 dk sırt üstü uzandım normalde sağa yada sola yatıyorum ondan mı acaba dedim. Aklıma binbir türlü şey geldi.
Gecmis olauncanim insallah ciddi bir sey yoktur. Sirt ustu yatmaktan olacagini zannetmiyorum cunku ben hala malesef sirt ustu yatiyorim. Acaba kabiz falan olabilir misin zorlarken belki arka taraftan gelmistir kan. Takio et bakalim gun icinde devam edecek mi? Belki idrar yollarin iktihaplanmistir.
Gecmis olsun canim. Doktoruna sorunca mutlaka bilgilendir burayi. Aynen oyle insan cok telas yapiyor. Cok sukur basindan beri hic kanamam ilmadi benim. Her tuvalete girdigimde oeceteye korkuyla bakiyorum. Bugunlerde kasiklarimda inceden sizi bar i bile korkutuyor her yer normal oldugunu soylemesine ragmen.Kabızlığım yok ilk başta bende öyle sandım ama yok vajinal bir akıntıydı ikinci defa peçeteye sildiğimdede geldi çünkü. İnşallah birşey yoktur insan istemesede telaş yapıyor ya. Dün ilk defa bir kezde olsun hissettim içimde sabahına bu oldu
Çok geçmiş olsun.. Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bir arkadaşım cinsiyet öğrenmeye gittiği gün şiddetli kanama geçirdi, bir gece hastanede yattı. Bebeği doğdu sapasağlam, hiçbir sıkıntısı yok çok şükür. İçini ferah tut.Kızlar selam, bugün sabah tuvalete kalktığımda peçeteye çok az açık pembe akıntı geldi. Hemen yüreğim hopladı işe nasıl geldim bilmiyorum bile. Dr uma sorucam ama daha kapalı telefonu. Normal mi bu haftalarda çokta evham yapıp hemen dr a gitmek istemiyorum. Hiç ağır iş falan yapmadım dün sadece 5 dk sırt üstü uzandım normalde sağa yada sola yatıyorum ondan mı acaba dedim. Aklıma binbir türlü şey geldi.
Benim de kız erken hareket etmişti oğlum geçİyi akşamlar kızlar bugün doktor kontrolüm vardı 17. Haftama girdim bugün ve bir aydır bu günü bekledim cinsiyeti öğrenebilmek için 4 yaşında bir oğlum var bir de kızım olsun istiyorum ama doktor bebeğin pozisyonundan dolayı hiç göremeyecegimizi söyledi bağdaş kurmuş kapamış bacaklarını dedi hiçbir tahmin bile alamadan çıktım yine ama birkaç gündür bebeğimin hareketlerini hissediyorum bunu bir arkadaşıma söyledim o zaman erkektir senin bebek kız geç hareketlenir dedi sizlerin buna dair bir tecrübesi var mı acaba şimdi bir ay daha bekleyeceğim bunun için
inşallah canım, dilerim Allah işlerini rastgetirir ve gönlünce olurIstanbuldayim egitim arastirma bana 2 saatten uzakta otobusle ayrica iki ayri otobus gitmem gerekiyor bana zor oluyor gitmek arabalar cok dolu oluyor insallah bulurum yer
evet tam gün,önceden o gün doktor randevum olduğunu haber veriyordum işyerime doktordan da bir kağıt götürüp veriyordum sorun yaşamadım, bu bir hak zaten hamileler içinYani tüm gün mü alıyordun izni? hımm öyleyse çok iyiymiş, ben de uygulayabilirim çünkü işyerim çok uzakta şehir dışında diyebiliriz.
2li yapıldıysa 3lüye gerek görmüyor doktorlar genelde...ağdayı da çok hassas durumu olanlar yaptırmasın...abartılacak bişey yok bence ben yatakta sağdan sola dönerken yataktan kalkarken bile daha çok kasılıyorum...sınıf öğretmeniyim bütün gün koştur bağıra çağıra çocuklarla hopla zıpla çoook daha fazla kasılıyorum...kendimize hasta ya da sakat muamelesi yapmamalıyız benceKizlar coklu alinti yapamiyorum kusurabakmayin. Benim riskim yuksek degildi. 1/2500 gibi biseydi. Sadece 3lu yapilcakmi merak ettim. Kontrolumede daha var. Bide bayadir giremiyodum sanirim konusmak istedim. Agda konusuylada ilgili yaptiranlar sakinca gormemis yaptirmayanlar kendileri halledebilenler col tesekkurler kizlar cevaplariniz icin
Çok geçmiş olsun.. Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bir arkadaşım cinsiyet öğrenmeye gittiği gün şiddetli kanama geçirdi, bir gece hastanede yattı. Bebeği doğdu sapasağlam, hiçbir sıkıntısı yok çok şükür. İçini ferah tut.
Arkadaşlar günaydın, dudağımda uçuk çıktı mikrop bebeğime bulaşırmı acaba ...
sofiarya kızlar ikili test sonucumu aldım yaş riskim yüksek çıktı bi bakıp yorumlar mısınız anlayanlar lütfen başka bir test yaptirmama gerek var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?