- 11 Eylül 2015
- 3.773
- 4.051
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #12.061
Bence senin sonuc gayet iyi bir sonuc, yas riskini cok takma kafaya.. diger riskler daha önemli. kendini saglikli hissediyorsan iyi besleniyorsan ve hamileligin iyi geciyorsa hic dert etme bunlari...
yine doktorun yorumlasin ama bana da buna benzer bir sonuc gelmisti ve bana gözün aydin soc güzel bir sonuc demisti :)
günaydın kızlar,beren20 çok iyi olucak sen içini ferah tut canım,
@emsaLus çok geçmiş olsun canım Rabbim heimizin bebeklerini korusun
@weryew canım devlet hastanesinde gebelik okulu açılmış bilgin varmı
ben bugün telefonla arayıp kayıt yaptırdım, sanırım plates eğitimi vs vericekler
çünkü gelirken tayt yada eşofman gibi rahat kıyafet getirin dediler,
birde 3 saat sürüyormuş eğitim atıştırmalık yiyecek
1:10000 çıkmış, gayet düşük bir risk :) tabi doktorunun yorumlaması lazım ama hiiç kafanı takacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kombine riskler önemli, yaş benim de yüksek çıktı doktorum 3lü 4lü bile istemedi kafa bulandırmaya gerek yok dedi.
Kızlar iyi ki varsınız içimi rahatlattiniz. Doktor aklımı karıştırdı işte istersen amniyo yaptirabilirsin ama diğer risklerin düşük çıktığı için yaş riskini azaltır dedi. Ben de sizce yaptirayim dedim. Sen bilirsin ben öneririm sadece karar senin dedi. Bu nasıl cevaptır anlamadım.Canım yaş riski tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor.kombine riskin önemli yani biyokimyasal değerlerle birlikte değerlendirilen risk o da 10000/1 çıkmış zaten ki çok çk iyi.PAPP-A değerinde 4binlerde bu da çok çok iyi,bu testten birşey çıkmaz velhasıl için rahat olsun
Baş popo arası 6.2 cm çıktı, normalde 12+5 im ama ultrasonda 12+4 çıktı
Küçük değil mi ya, normal haftasına göre dedi ama ben bi 8cm falan bekliyodum sanırım
Canım burun kemiği önemli ikili test sonucunu etkiler diye düşündü doktorun muhtemelen bi sonucu bekle derim.. Eğer fırsatın varsa bi başka doktora git ölçüm yap eğer yine burun kemiği yoksa nifty yaptır yoksa amniyosentez gerekiyor diyecekler.. Ama şunu demek isterim yapısal olabilir mesela benim babamın yok burun kemiği ve kardeşimin oğlununda yok dedeye benzemiş diğer kardeşimin çocuğundada yok yani bi suya çekim var sizdede böyle ni durum varmı mesela ama onların tetstlerdede sıkıntı olmamıştı onlarda İnş seninkide hiçbişey çıkmaz dua edip bekleyelim Allaha emanet olunCanım burun kemiğini görmedi doktor ya bunu kafama çok takmalı mıyım sence?
Sonuçlar çıkınca büyük ihtimal nifty test yapacağız
Dörtlü test de istedi 1 ay sonraya falan
Sen ne önerirsin?
Aynen aynen bende oyleyim. Yagli patates kizartmasi karbohhidrat ve tatli. Yerken harika 5 dakika icinde ağzımdaki o tat mahvediyorTatlılar benim ağzımın içini çamurlu paslı gibi yapıyor hatta dikkat ettim ekmek gibi karbonhidratlı yiyince de öyle oluyor...merak edip tadına baksam pişman oluyorum tatlıların...varsa yoksa tuzlu ekşili...hele o turpun üstüne limon sıkıp tuz atıp yemesiiii aman Allah ım dünyalara değer
Ben varım aldığım lokma ağzımda büyüyor yutamıyorum kendimi Zorlamasam aç gezebilirim et balık yemek nerdeeee 45 kilonun altındayım hala bakalım ne zaman düzelecekGünaydın kızlar. Ya benim gibi iştahı bi türlü duzelmeyen var mı ? Bulanti kusma hiç olmadı çok şükür ama hiç yemek yiyesim gelmiyor. 2 lokma yiyince doyuyorum resmen. Doktora söyledim yakında açılır dedi ama nerdeyse 1 ay oldu hala aynı. Ne yesem zorla yiyorum. Haliyle kilo veriyorum. Hele et,balık hic yiyemiyorum. Çok kafama takiliyor.Napicam ben ?
Canım burun kemiğini görmedi doktor ya bunu kafama çok takmalı mıyım sence?
Sen ne önerirsin?
Can'ım sıkıntı yapma şimdiden. Minik ne tatlı çıkmış. Ben bir şey olduğunu sanmıyorum. Gerekirse ultrasona bi daha gir bi hafta sonra. Genetik yapısı öyle olabilir.Baş popo arası 6.2 cm çıktı, normalde 12+5 im ama ultrasonda 12+4 çıktı
Küçük değil mi ya, normal haftasına göre dedi ama ben bi 8cm falan bekliyodum sanırım
Bende senin gibiyim. Benim bulantim kusmam da var fakat baya hafifledi . Tam olarak gitmesede. Bulantim olmadığı günde bile bisi yiyemiyorum yesem 9 aylık gibi hazımsızlık yaşıyorum sanki dünyaları yemişim gibi. 17 haftanın içindeyim 2 kilo eksigim var başlangıç kilomdan.Günaydın kızlar. Ya benim gibi iştahı bi türlü duzelmeyen var mı ? Bulanti kusma hiç olmadı çok şükür ama hiç yemek yiyesim gelmiyor. 2 lokma yiyince doyuyorum resmen. Doktora söyledim yakında açılır dedi ama nerdeyse 1 ay oldu hala aynı. Ne yesem zorla yiyorum. Haliyle kilo veriyorum. Hele et,balık hic yiyemiyorum. Çok kafama takiliyor.Napicam ben ?
Ama sen çok zayifsiiinnn. Doktorun bir şey dedi mi peki görüştün mu hiç ?Ben varım aldığım lokma ağzımda büyüyor yutamıyorum kendimi Zorlamasam aç gezebilirim et balık yemek nerdeeee 45 kilonun altındayım hala bakalım ne zaman düzelecek
Ne güzel sizi görünce özeniyorum aramızda bi hafta bile yok ben dört kilo aldım bile hiç kusmadım ama benmide bulantımda 7.8. Haftalarda vardı hmn gectiBende senin gibiyim. Benim bulantim kusmam da var fakat baya hafifledi . Tam olarak gitmesede. Bulantim olmadığı günde bile bisi yiyemiyorum yesem 9 aylık gibi hazımsızlık yaşıyorum sanki dünyaları yemişim gibi. 17 haftanın içindeyim 2 kilo eksigim var başlangıç kilomdan.
Hazimsizlik ve kabizlik basima bela oldu resmen. Bende 14 haftadayim yaklasik 1 buçuk kilo verdim başlangıçtan beri. Yemek icin zorluyor musun peki kendini ? Ben zorla yiyorum mecburen. Açlık filan hissetmiyorum doğru düzgün. Hep böyle mi gidecek acaba ?Bende senin gibiyim. Benim bulantim kusmam da var fakat baya hafifledi . Tam olarak gitmesede. Bulantim olmadığı günde bile bisi yiyemiyorum yesem 9 aylık gibi hazımsızlık yaşıyorum sanki dünyaları yemişim gibi. 17 haftanın içindeyim 2 kilo eksigim var başlangıç kilomdan.
Aynen ben de bu kez daha kesin bir şekilde öğrenirim diye düşünmüştüm ama sonuç hüsran özele gidiyorum ben de bir ay sonra ayrıntılıya geldiğinde bakarız dedi çok üzüldüm ama bebeklerimiz sağlıklı olsunda ne yapim beklicem 1 ay daha hem daha kesin olur bu defa :) napim teselli ediyorum kendimi :)Bu gunun madurlariyiz demek. Bende bu zamani bekledim hala devlette cinsiyet soylemediler. Ben ozele bir kez gittim oda erkendi daha erkek demisti. bu gunden cok umutluydum daha kesin olur diye dusunmustum. Ama malesef bizde pozisyondan goremedik. Bence cikolata yiyip gitmek lazim 12 hafta 6 gunken tartolet yemistim bi kactane hemen gostermisti bu gun kan vercem diye birsey yemedim iki hafta sonra 3lunun sonucuna gitcem bida ultrasyondan bakarmi bilemiyorum. Kerata havalar sogudu isimi zorlastiriyir
Aynen ben de bu kez daha kesin bir şekilde öğrenirim diye düşünmüştüm ama sonuç hüsran özele gidiyorum ben de bir ay sonra ayrıntılıya geldiğinde bakarız dedi çok üzüldüm ama bebeklerimiz sağlıklı olsunda ne yapim beklicem 1 ay daha hem daha kesin olur bu defa :) napim teselli ediyorum kendimi :)
oyy maşallah :) benimki de geçen kontrol aynı böyle yatıyordu ne yüzünü gösterdi ne elini kolunuKızlar kontrolden geldim. Bikaç gün erkene çektim kasık ağrılarından dolayı. Çok şükür bi sıkıntı Yok. 170 gr 17 cm olmuşuz.
Ağrılar magnezyum eksikliğinden olabilir dedi crinone vajinal jeli bırakmıştım. Ona devam et dedi.
Cinsiyete ikili de erkek demişlerdi. Bugün de dr erkek dedi. Pipiyi gördü :))
Foto yükledim. Secdede Durmuş sıpa :)
Hmm :) öyle miBenim de kız erken hareket etmişti oğlum geç
canımmm burun kemiği ve ense kalınlığı çok çok önemli,hatta kanda bakılan biyokimyasal değerlerden daha önemli çünkü reel bir gerçeklik var ortada.tahmin istatistiki hesap gibi değil,olması gerekn bir şeyi görememiş doktorun öyle düşün. bence belki bir ihtimal bir perinatologa daha gözükebilirsin yani nebileyim doktor mu göremedi diyeceğim de pek te olasılık dahilinde de değil görememş olması.sen bence sonuç ikili testte ne çıkarsa çıksın nifty fetal DNA testini yaptır mutlaka eğer maddi olarak seni zorlamayacaksa.fetal DNA da risk değerinin altında gelirse hiç 4lü teste falan da gerek yok.nerenin perinatologuna gitmiştin bu testte?Canım burun kemiğini görmedi doktor ya bunu kafama çok takmalı mıyım sence?
Sen ne önerirsin?
1 ay sonra canım yani 21. Haftanın ilk günleriAyrıntılı ya ne zaman gireceksin canım kaçıncı hafta da
ben empati yapıp kendimi senin yerine koyuyorum ve bu sonuç benim sonucum olsaydı ne amniyosentezi yahuu sadece maddi olarak parayı çıkartabileceksem fetal DNA baktırırdım okadar.Kızlar iyi ki varsınız içimi rahatlattiniz. Doktor aklımı karıştırdı işte istersen amniyo yaptirabilirsin ama diğer risklerin düşük çıktığı için yaş riskini azaltır dedi. Ben de sizce yaptirayim dedim. Sen bilirsin ben öneririm sadece karar senin dedi. Bu nasıl cevaptır anlamadım.
Kızlar iyi ki varsınız içimi rahatlattiniz. Doktor aklımı karıştırdı işte istersen amniyo yaptirabilirsin ama diğer risklerin düşük çıktığı için yaş riskini azaltır dedi. Ben de sizce yaptirayim dedim. Sen bilirsin ben öneririm sadece karar senin dedi. Bu nasıl cevaptır anlamadım.
oyy maşallah :) benimki de geçen kontrol aynı böyle yatıyordu ne yüzünü gösterdi ne elini kolunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?