- 23 Mayıs 2013
- 3.258
- 2.661
- 248
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #12.001
İyi akşamlar kızlar bugün doktor kontrolüm vardı 17. Haftama girdim bugün ve bir aydır bu günü bekledim cinsiyeti öğrenebilmek için 4 yaşında bir oğlum var bir de kızım olsun istiyorum ama doktor bebeğin pozisyonundan dolayı hiç göremeyecegimizi söyledi bağdaş kurmuş kapamış bacaklarını dedi hiçbir tahmin bile alamadan çıktım yine ama birkaç gündür bebeğimin hareketlerini hissediyorum bunu bir arkadaşıma söyledim o zaman erkektir senin bebek kız geç hareketlenir dedi sizlerin buna dair bir tecrübesi var mı acaba şimdi bir ay daha bekleyeceğim bunun için
Bayanlar ugrayamiyorum artik duzenli olarak.
20inci haftada detayli ultrason ve Kan testin varmis. Sanirim 4 luck test olarak geciyor. Ikili teste adimi yazdirinca 4 luck de bonus olarak geliyormus anladigim kadariyla.
Karnim kocaman oldu, 6 aylik hamile gibiyim. Boyum 1.58. sanirim 57 ya da 58 kiloyla hamile kaldim ( o zaman da her ay yarim kilo aliyordum)
Simdi 16inci hafta da 63.5 kiloyum. Yani 5.5 kilo almisim. Cok mu hizli gidiyorum? Tecrubesi olan anneler paylasabilir mi? Spor yapmaya calisiyorum ama genelde aksamlari yorgunluktan koltukta uyukluyorum. Esimin isi gucu yok surekli tatli bir seyler tasiyor eve. Sonra o yanimda yerken benim canim cekiyor. Top gibi oldum simdiden
20-24 arası diye biliyorum ama tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur. Bir de ayrıntılı ultrasonu genelde radyolog yada perinatoloji uzmanı çekiyor Can'ım. Önceden randevu Alman gerekebilirBen bi hafta önce doktora gttim normalde doktorum hastaydı hasta almıyodu çok ısrar ettim bu ayrıntılıyla alakalı randevu al falan demedi bana özelde yaptrcam Ztn onu da bi sonraki kontrolum 20. Hafta olcak acaba o zamn mı yönlendircek randevu al dye yoksa unuttu mu söylemeyi kaçıncı haftaya kadar yapılıyo ki acaba
Can'ım ben 13. Haftada aldım. Ama 16. Haftadan sonra veriliyormuş. Ben rica ettim erken aldım biraz tekrar gitmemek için. Sanırım 21. Haftaya verdiler. Ama tam tarih aklımda değil.Tamam canım teşekkürler.Dolunay22 cum kaç hafta sonrasına aldın ona gore araştırmaya başlayayım.
Hangi markayla yapıyorsun canım evde bende denemek isterim aslında. Yavaş yavaş yapmayı denerim.Ben üstelik kendim yapıyorum..yapabildiğim kadar yapmaya devam edeceğim...hamdolsun bi sıkıntı yaşamadım
Maşallaaaaahh bildiğiniz mucize bu. Sağlıkla kucakla inşallah ya çok çok güzel bir görüntü çok şanslısın canım rabbimgüldürsün yüzünü, yüzümüzü.
- Mrb kizlar nasil gidiyo sizin durumlar ben bi kac gundur acayip kotuyum.elim ayagim kalkmiyor evden disari.cikmak istemiyorum cok mutsuzum kendime bakmiyorum cok perisan bi durumdayim umarim cabuk gecer hic umudum yok
bu arada cuma.kontrolum vardi meleklerimi gordum masallah cok iyilerdi hele tek olan bebisim kipir kipir kendini saga sola atip duruyodu hatta korktum neden bole yapio bi sorun mu var ddim doktoruma guldu fazla yaramaz olcak ddi :) bide ben mrk ediyodum hic belli olmuyo diye 3 boyutlu baktik 2izlerim birini tam yakalayamdik ama su da fotorafimiz bu tek olan bu da.ikizler teyzoslari bi sıpamin ayaklari.cikmis sadece.bide bi cinsiyet tahmini aliriz yani.doktorum bekleme taraftari ama ben cok mrk.ediyorum
Evet oldu 3 yoldur bu yıl da olur. Hergün birşey indirimde oluyor. Stok bulmak zor olur belki ama ben bekleyeceğimSubatta indirim oluyormu sahiden? Bugun e bebekfe arabalara bakmistim almayi dusunuyordum ama subatimi bekleyeyim?
Amin canm cumlemizi gukdursun rabbim :)Maşallaaaaahh bildiğiniz mucize bu. Sağlıkla kucakla inşallah ya çok çok güzel bir görüntü çok şanslısın canım rabbimgüldürsün yüzünü, yüzümüzü.
Evet oldu 3 yoldur bu yıl da olur. Hergün birşey indirimde oluyor. Stok bulmak zor olur belki ama ben bekleyeceğim
canım aslında iş yerinde yapıyorum..güzellik uzmanıyım ...cooky bitkisel ağdası var çok iyi..hem tahriş etmiyor..kullanımı kolay..eritip sıpatula yardımıyla sürüyorsun..bir ucundan kaldır hop çek 10 dk bitiriyorum..Hangi markayla yapıyorsun canım evde bende denemek isterim aslında. Yavaş yavaş yapmayı denerim.
Canım merhaba nasılsın?İyi geceler kızlar. Biz de henüz cinsiyet öğrenemedik. Ama isimlerden bahsetmişsiniz :) benim oğlumun adı miraç ege. Eger bi oğlumuz daha olursa göktuğ düşünüyoruzkız olursa güneş
Merhba, unun için günkurusu yemenizi tavsiye ederim bide meyveleri posalari ile yeyin suyunu içip posasını atmayın.Kızlar benimde bağırsaklarım çok düzensiz ya kabızım ya ishal multivitaminden kaynaklanıyor olabilirmi?
Ve geceleri 7-8 aylık hamile gibi ağırlaşıyorum sağa sola dönerken göbeğim acıyor sanki
evet kanunlarda var ama, malesef Türkiye'de birsey ifade etmiyorKızlar selam, bir sorum olacak. Şu "gebeler günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz" hakkından yararlanan var mı? Varsa nasıl işliyor?
Yani tüm gün mü alıyordun izni? hımm öyleyse çok iyiymiş, ben de uygulayabilirim çünkü işyerim çok uzakta şehir dışında diyebiliriz.ben şimdi çalışmıyorum ama üç sene önce gebeliğimde özel sektörde çalışıyordum ve çalışma saatlerimiz uzuyordu, hamile olduğumu öğrendiğimde doktorumdan hamile olduğuma dair bir belge istedim ve bunu işyerime verdim, zaten ondan sonra hiç fazla çalışmadım, gebelik haklarımı aldım, örneğin bizde izin günü haftada birgündü ve iş durumuna göre haftanın herhangi bir günü veriliyordu, dr randevumun olduğu günler dr'dan bir kağıt alıp ogünün normal izinden sayılmasını engelliyordum
Allah analı babalı büyütsün inşallah evlatlarinizi. Ya çevre faktörü insan üzerinde o kadar etkili ki. Kimse boyle duygular yaşadığından bahsetmedigi için kendimi iyice kötü hissetmeye başlamıştım. Ama buraya yazmak çok iyi geldi. Resmen haififledim. Çok teşekkür ederim . Allah hepimize sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallahMrb canım ilk anneliktede tabiki bi içgüdü oluyo ama şuna emin ol ki 3. Bebeğini bekleyen biri olarak annelik kesinlikle öğrenilen bir duygu ilk bebeğim erkekti ikinci kız oğlumu kucağıma aldığımdaki hissettiğim sevgiyle annelikle kızımı kucağıma aldığımda hissettiğim arasında çok büyük farklar var.şimdi 3. Bebeğimi bekliyorum onu hiç gormeden oglum ve kızım kadar seviyorum yani anneligin mutlaka içgüdüsel bi yani var ama yasadikca hergün üzerine bişeyler konulan öğrenilmiş bi duygu ...
cumartesileri nasıl katıyorlar inan hiç bilmiyorum ama onu öğren derim çünkü sen gerçekten fazla çalışıyorsun...valla bende merak ediyorum.toplamda haftada kaç saat olacağını bir türlü anlamadım ona göre söyleyeceğim.
7,5 sati hesaplarken molalar sayılmıyormuş yaa
ben haftada 5 gün sabah 9:00 -18:00 ama mesai 9 da başlamasına rağmen biz 8:30 da işte olmak zorundayız.
cumartesi de sabah 09:00 - 15:00 çalışıyorum.
şimdi fazla mı çalışıyorum bir türlü anlamadım?
senin çalışma saatlerin nasıl?haftada her okuduğum yer 45 saati aşamaz deniliyor.
Hayır duymadım, ayrıntılı bilgi alırsan yazar mısın?Kızlar az önce haberlerde bebeği anne karnında etkileyen bir maddenin avrupada yasaklandığı ama (her zamanki gibi) Turkiyede hala serbest olduğunu söylüyordu
Kan sulandirici ilaçlarda da bulunuyor falan dedi ben yanlış duymadıysam Zaten haberin içeriğinden panik olup iyi dinleyemedim inşallah yanlış anlamisimdir
İzlediniz mi siz de?
Vallahi ben hamileligimin basindan beri iki kere kendim yaptim tum genital bolgeme. Disarda yaptirmaktan daha hijyenik geliyor kendimin yaptigi. Bir de dedigin gibi ilk aylardayiz. Gebeligin cok riskli degilse yaptirabilirsin. Ben heralde gobegim asagiyi kapatana kadar, ve aynadan bile goremeyecek hale gelene kadar kendim yaparim. Yapamayacak duruma geldim mi bir iki jiletler, doguma cok yakin bir ara agdacida yaptiririm ki doguma rahat gireyim.Kizlar birsey dahabsormak istiyorum malum cok erken aylardayiz daha agda sakincali olurmu sizce. Bikini bolgesinde ust bolgenin oldugu yere bebek cok yakin kara kara dusunuyorum gitsemmi gitmesemmi. Tecrubesi olanlar yazabilir mi
Benim doktorum ne 3lü ne 4lü istedi, onlar artık tarih oldu, yapılmıyor dedi. Amniyosenteze de değinmedi, ikilide riskim çok düşüktü ondan olabilir. Ama risk yüksek olsaydı bir DNA testi yapılıyormuş, örnek alınıp Amerika'ya gönderiliyormuş, geçen sene yaptıran bir arkadaşım 3bin tl ödemişti, hatırlıyorum. İsmini de söyledi ama hatırlayamadım şu an, istersen öğrenebilirim? Eğer risk yüksek olsaydı onu önerecektim ama ona da gerek yok dedi.Kizlar bayadir yogunluktan giremiyorum. 17. Haftada bebisinin cinsiyetini ogrenemyenler olmus. Bize 14. Haftada kiz dedi. Ama kesin degil dedi bende merakla 16. Haftayi bekliyorum bakalim kismet. Amniyosentez yaptıracak arkadaslar vardi insallah sonuclari hayirli olur dualarimdasiniz. Kizlar doktorlariniz 3lu test istedimi. Kombine riskinize gore mi karar veriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?