- 10 Mayıs 2011
- 1.805
- 1.719
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #12.541
Gogus ucu kalkaninin bende cok ise yaradigini duydun ama dedigin gibi cok pahali. Plastikleri ise yaramiyor mudur acab?Bir de tam göğüs uçlarımın acısı tamamen geçip emzirmekten keyif aldığım sıralarda oğlum 6 aylık falan diş çıkardı. 7. ay civarı göğüs ucunu ısırdı resmen bıçak gibi kestitekrar aynı acıları baştan yaşadım. Allah düşmanıma yaşatmasın. Ödüm kopuyor aynı şeyleri yaşicam diye. Kızlar bu çok önemli bi konu araştırıp ne iyi geliyor paylaşalım.
Benim kullandıklarım:
Lansinoh krem (hicbir ise yaramadi)
Soğan sür dediler ( faydası olmadı)
Tahin yağı ( acıyı biraz hafifletti, en iyi o geldi) diğer yaptıklarım aklıma gelmiyor.
Şimdi kantaron yağı aklımda birde göğüs ucuna takılan gümüş kalkanlar var silverette. şu an onu kullanan çok fazla fakat fiyatı çok uçuk gümüş olduğu için 280 tl civarı. onu almak saçma geliyor.
Aynen cnim buda mantikli bi fikir..peki montesori yatakta kac yasina kadar yatabilecek?
Onu istediğin ölçüde yaptirabiliyorsun. Ben normal tek kişilik yatak boyutunda düşünüyorum.
ikisi farklı. gümüş olanı emzirmedigin zamanlarda takıyorsun yara iyileştirici ve önleyici özelliği var. Diğerini emzirirken kullanıyorsun bir süre. Burda kullanan arkadaşlar var ama bence yara olmasını engellemek daha mantıklı. Bazı bebekler plastik kalkana alışıyor. Bir de onu iyi dezenfekte etmek lazım.Gogus ucu kalkaninin bende cok ise yaradigini duydun ama dedigin gibi cok pahali. Plastikleri ise yaramiyor mudur acab?
Benim ağlayan arkadaşlarım bunla rahatladılar..Dua’n yeter bunu sür başka bişeye ihtiyacın olmaz soğuk sıkım al kesinlikle.Hemen ben de sürmeye başlayayım Allah razı olsun. inşallah faydası olur
Dmek istedigim onlar degil. Bu gumusle ayni islevi yapan plastik koruyucular. Philipsin falan olmasi lazim. Ayni mantikla calisiyor sadece gumus degil.ikisi farklı. gümüş olanı emzirmedigin zamanlarda takıyorsun yara iyileştirici ve önleyici özelliği var. Diğerini emzirirken kullanıyorsun bir süre. Burda kullanan arkadaşlar var ama bence yara olmasını engellemek daha mantıklı. Bazı bebekler plastik kalkana alışıyor. Bir de onu iyi dezenfekte etmek lazım.
Bende bebegim bir yasina yaklasirken montessoriye gecmeyi dusunuyorum ama dedigin gibk yataklar asiri pahali oluyor. Ben bunu esime gosterdim ben yaparim bunu dedi. Esimin elinden de oyle isler gelir. Bebegim sag salim dogsun bir yasina yaklastigi zaman yaptiracam esime o yataklardan. O zamana kadar da su klasik bebek besiklerinden alacam. Hem aallanan hem sabitlenen alttan iki cekmecesi olan klasik besik :))Bilgim war o felsefeyle ilgili.ama baya pahali urunler
Bende bebegim bir yasina yaklasirken montessoriye gecmeyi dusunuyorum ama dedigin gibk yataklar asiri pahali oluyor. Ben bunu esime gosterdim ben yaparim bunu dedi. Esimin elinden de oyle isler gelir. Bebegim sag salim dogsun bir yasina yaklastigi zaman yaptiracam esime o yataklardan. O zamana kadar da su klasik bebek besiklerinden alacam. Hem aallanan hem sabitlenen alttan iki cekmecesi olan klasik besik :))
Hayir canim dolap almayacam. Safece besik alacam. Bebegime Ayri oda yapamayacaz malesef. Ev 3+1 ama kiraciyiz ve bir sekilde musait olmuyor ev. Bosta kalan oda yaz kis buz gibi asla isinmiyor. Ve evdeki yayak yorgN, fazla ceyiz, kitaplik calisma masasi ne varsa i odaya doldurduk. Bebegimizi yatak odamiza alacaz. Kendi gardobumuzunda bir kismini ona ayiracam. Zaten esim de ben de kiyafet suakunu insanlar degiliz. Hatta ben minimallesmeye calistigim icin tum giymedigim kiyafetleri birer birer elden cikartiyoeum. Bebegime de oyle fazla bir sey almam kiyafet manasinda. Kendi evimizi alana kadar bu sekilde idare etmeyi planliyoruz. Ama bir bir bucuk yasina geldiginde hala ev alamamis olursak mutlaka bebegime ayri oda yaparim.Aa nwguzel esinin yapabilmesi..peki sadece besik mi alicaksin bi dolap falan almicakmisjn?
Hayir canim dolap almayacam. Safece besik alacam. Bebegime Ayri oda yapamayacaz malesef. Ev 3+1 ama kiraciyiz ve bir sekilde musait olmuyor ev. Bosta kalan oda yaz kis buz gibi asla isinmiyor. Ve evdeki yayak yorgN, fazla ceyiz, kitaplik calisma masasi ne varsa i odaya doldurduk. Bebegimizi yatak odamiza alacaz. Kendi gardobumuzunda bir kismini ona ayiracam. Zaten esim de ben de kiyafet suakunu insanlar degiliz. Hatta ben minimallesmeye calistigim icin tum giymedigim kiyafetleri birer birer elden cikartiyoeum. Bebegime de oyle fazla bir sey almam kiyafet manasinda. Kendi evimizi alana kadar bu sekilde idare etmeyi planliyoruz. Ama bir bir bucuk yasina geldiginde hala ev alamamis olursak mutlaka bebegime ayri oda yaparim.
Peki bu çekirdekleri nasıl saklayacagiz kurutup mu yoksa buzlukta mi.Ayva çekirdeği...suya koyulup jel yapılıyor hicbir tadı ve kokusu yok silmeden bile bebek emzirebiliyorsunuz...benim göğüs uçlarım yok denecek kadar kücüktü sivilce kadardı anca...ucunu annemle oynaya oynaya sündürdük çıkardık öyle kararlıydım ki emzirmeye 3 gün süt gelmedi 3 gün çocuk aç...doktor bisey vermeyin emsin süt çıkarsın dedi vermedik...o arada benim acı vs umrumda değil çünkü ona benzemez ne acılar çekiyorum eşim ve ailesi yüzünden...zaten bir süre sonra bebek memeti doğru tutunca o kuruluk yara bere bişey kalmadı geçti gitti
Ben buzlukta biriktiriyorum.Peki bu çekirdekleri nasıl saklayacagiz kurutup mu yoksa buzlukta mi.
Ben de her ultrasona girdiğimde ayy ben gerçekten hamileyim galiba diyorum.. sonra ki kontrole kadar hep içim içimi yiyo acaba iyi mi inşallah bi problem yoktu falan neyse ki 4. Aya girdik bu aydan sonra yarıdan aşağı düşücez hayırlısıylaBenim durumum da seninki ile benzer. karnim yanlara dogru genisledi hafif de gobegim cikti ama iyi mi kotu mu bilmiyorum ne mide bulantisi ne baska belirti yok. ultrasonda gorunce sesini duyunca anliyorum icimde oldugunu. o yuzden her hafta doktora gidip bebegime bakasim geliyor :))
Ben ilk kez anne olcam yeni heves oda da yapıcam yanıma da yatak alcam... açıkcası ben uzun süre yanımda yatırmak istemiyorum o yüzden odası hazır olsun önce gündüzleri 3-4 ay sonra da geceleri odasına koymayı düşünüyorum.. o yüzden hepsini hazırlıcam yerim müsait ev büyük yapayım hevesimi alayım diyorum.. ama tabi tecrübeli anneler daha sağlıklı yorum yaparlar..iyi geceler anne adaylari.ins hepimiz kucamiza aliriz bebislerimizi saglikla sihhatle.ben haziran annesiyim nasipse.sizlere birsey danismak istedim aranizda 2.kez anne olucaklar veya ilk kez tadicaklar bebek odasi yapmak mi mantikli?yoksa bi park yatak almak mi?
Benim sezaryan olacak zaten canım o sıkıntı olmaz inşallahbenim anladığım hafta olarak uzatıyor tam soramadım bende doktoru ameliyathaneden çağırdılar o ara.haftaya cuma kontrölüm var unutmazsam soracam yeniden
Geçmiş olsun canım inşallah önemli birşey değildir bize de yaz Dr gidinceBlack friday indirimi varmis heryerde yaziyodu. Ya kizlar o kdr sok yasadimki aksamdan beri wcye gittim ne göreyim kipmirmizi kan akmis. Peceteye sildim kipkirmizi hemen acile gittim igne yapildi progestan. Yarinda doktoruma gidicem. Insan hafta ilerledi bisey olmaz diye dusunuyo kendinize dikkat edin. Varmi bu 15 18 haftalar arasi kanama yasayan. Gordugum manzarayla yasadigim korkuyu anlatmam. Allah kimseye yasatmasin.
Black friday indirimi varmis heryerde yaziyodu. Ya kizlar o kdr sok yasadimki aksamdan beri wcye gittim ne göreyim kipmirmizi kan akmis. Peceteye sildim kipkirmizi hemen acile gittim igne yapildi progestan. Yarinda doktoruma gidicem. Insan hafta ilerledi bisey olmaz diye dusunuyo kendinize dikkat edin. Varmi bu 15 18 haftalar arasi kanama yasayan. Gordugum manzarayla yasadigim korkuyu anlatmam. Allah kimseye yasatmasin.
Serkaj olmak nedir?Allah anasına babasına sabır versin çok zor kaybeden bilir ama br dahakine erkenden serklaj olması gerek bende o haftalarda açılma olmuştu oğlumda 23 24 haftada sancısız kanamasız normal kontrole gitmiştik açil srklaj dedi yaptı çok şükür zamanında kucağmıza aldık yine hamileyim aralık 13 sekülaj yapılacak Açılma yok ama dr riske atmayalım tekrar açılabilir kayıplarında var diyor arkadaşın bilgisi olsun allahın izniyle hamile kalsa açılma ihtimali var erken haftalarda serkaj olsun ozel dr tehlikeye atmaz allah sağlıklı vaktinde doğan çocklar nasıp etsin inş
Kizlar derdime bir çaregogus uclarim cok agriyor. Tam ucu sadece agriyan. Dokunamiyirum. Bir de tum gogsum ara ara sizliyor. Mesela suan fena bir sizlama var. Sizde de oluyor mu? Ayrica bebegimi emzirirkendebboyle agriyacak mi yoksa daha mi fazla olacak. Yemin ederim dogumdan korkmuyorum emzirmekten korktugum kadar. Ayni zaman da sutum gelmez de bebegimi emziremem diye dencok korkuyorum. Bu meme bende fobi yaratti. Napacam nasil bu korkuyu aşacam. Ve bu sizi nasil gececek?
canimŞuan benim öyle sızlıyor ki ağlayacak haldeyim kaşıntı agrı dert ..sütün olur inş niye bu kadar takıyosun Allah çocuğun rızkınıda sütünüde verir rahat ol
Acile gidin isterseniz. Buyuk ihtimal progesterone verirler, sikintiniz kalmaz. Cok gecmis olsunBlack friday indirimi varmis heryerde yaziyodu. Ya kizlar o kdr sok yasadimki aksamdan beri wcye gittim ne göreyim kipmirmizi kan akmis. Peceteye sildim kipkirmizi hemen acile gittim igne yapildi progestan. Yarinda doktoruma gidicem. Insan hafta ilerledi bisey olmaz diye dusunuyo kendinize dikkat edin. Varmi bu 15 18 haftalar arasi kanama yasayan. Gordugum manzarayla yasadigim korkuyu anlatmam. Allah kimseye yasatmasin.
gecmis olsun. Bende de grafik yok. Ama sizin sonuclariniz mukemmel cikmis. Daha iyisini duymadim henuz.Kızlar merhaba ikili test sonucu için doktor telefon edin demişti bugün için Telefon ettik bir sıkıntı yok demiş sadece eşim aramisti Ben gittiğimiz hastanenin internet sitesinden laboratuvar sonuçlarına baktım eklediğim resimdeki gibi ama sizin ikili test sonucunuz hep farklı farklı grafikler vs oluyor ?Eki Görüntüle 2071257
@nil1919 beni de yazın sancılılar kervanına hele bugün hareket edemiyorum.
Benim karnım çok ağrıyor ya sizinde oluyor mu yarın Dr gitcem galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?