- 13 Kasım 2017
- 267
- 380
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #12.921
Gebelik esnasindami takılacak cnm banada safra yasi ameliyatini 16 haftadan sonra yapabiliriz dedi doktor ama ben cok korkuyorumİnşallah benimde böbreğimde büyüme varmış . Tel takılacak böbreğime inşallah sıkıntısız atlatırız bu dönemi
Cok teşekkürler kadin dogum doktorumu sordunuz dimi benim bu 6.gebeligim ve 3. Dogumum olucak insaallah allah nasip ederse ilk gebeligimde anadolu hastnesine gidiyordum orda neredeyse hepsine gittim doktorlarin ama bebegimin kalp atışları durdu dogum hastanesinde ersan senere gittim tabi son çare hani doktorunuzla uyusmaniz lazim ya kesinlikle cok doğru beni rahatlattı bunun cok dogal oldugunu tatli bir dille anlatti tabi gebelikte psikolojininde ne kadar etkili oldugunu ersan hoca benim 5 yıldır hiç degistirmeden gittiğim ve degistirmeye cesaret edemedigim tek doktor cok memnunum tavsiyede ederim bazen ozelde olsa keske diyorum hastaneden ötürü ama ypck birsey yokGecmis olsun samsundayim yazmissinizda merak ettim doktorunuz kim
Aman ihmal etme cok gecmis olsun banad ilk reflu var dediler sonra ataklar sıklaştı biraz usudugumde hemen bir ağrı saplaniyor esim apar topar universite hastanesine götürdü ord safra tasi bulundu yani insallah sende oyle birsey yoktur allah sifa versinGaz sancisi gibi degil anlam veremiyorum hani oyle olsa zaten derim gaz sancisi diye doktora yarin gitmeyi dusunuyorum.
Bende o doktoru tanımıyorum ama iyidir canım heralde ben emre beye gidiyorum esentepe de çok memnunum rahatlatan ni adamEsentepe neresi oluyor tam olarak...ben kent meydanında Aritmi ye gidiyorum Nagihan Uzun a...bir bilginiz fikriniz var mı doktor ya da hastane hakkında...Bursa da yeniyiz...aile hekimimiz önermişti doktorumdan memnunum ama yine de fazla bilgim yok...ne dersiniz
Emre beye çok memnunum ben iyi bir insan rahatlatıyor psikolojik olarak sezeryan fiyatı buydu demi yalnış hatırlamıyorsamHangi doktora gidiyorsun. Aynen inşallah cok zam olmaz. Gercekten masraf cok. Bence 2300 falan olur gibime geliyor. Yinede diğer hastanelere göre en ucuzlardan birisi suan.
Canim bildigim kadariyla tek asi elin kesildiginde vs yapiliyor o sadece o yaralanmayi icin ise yariyor. Yani 3 yil sonrayi birak bir ay sonraya bile koruyuculugu kalmaz.Herkese merhaba tetanoz aşısı ne zaman yapılıyor acaba? Sağlık ocağından aramadılar beni aşı için henüz. Bide nette okumuştum son on yıl içinde yapılmışsa gerek yok diyordu ben üç yıl önce elim kesildiğinde yaptırmıştım şimdi yaptırmasam olur mu acaba bilgisi olan var mı?
Benim de muayene 75 lira doğuma da 1800 dediler, değişir tabi ocak tan sonra da...ben de Yaseminpark ta oturuyorum 2buçukta okuldan çıkıp 3teki randevuya yetişebiliyorum işimi bitirip oğlumun okul çıkışına da yetişiyorum...diğer uçuk fiyatlara göre epey uygun geldi de bu sefer de tedirgin oldum ucuza kaçmış gibi mi oldum doktor hastane iyi mi acaba falan diye...doktorumdan memnunum şimdilik...inşallah bi aksilik çıkmazsa böyle devam etmeyi düşünüyorum
Gebelik esnasindami takılacak cnm banada safra yasi ameliyatini 16 haftadan sonra yapabiliriz dedi doktor ama ben cok korkuyorum
Emre beye çok memnunum ben iyi bir insan rahatlatıyor psikolojik olarak sezeryan fiyatı buydu demi yalnış hatırlamıyorsam
Canim bildigim kadariyla tek asi elin kesildiginde vs yapiliyor o sadece o yaralanmayi icin ise yariyor. Yani 3 yil sonrayi birak bir ay sonraya bile koruyuculugu kalmaz.
Gebelikte birinci asiyi genelde en erken 20. haftadan sonra yapiyorlar sanirim. En guzeli aile hekimligini arayip sor.
Birinci asinin koruma suresi yok.
Ikinci asi 1 ay sonra yapilir. Koruma suresi 1-3 yil. (Ilk asi 20. Haftada yapilirsa ikincisi 25-26 filan olmali sanirim hafta degil ay hesabi olarak)
Ucuncu asi ikinci asidan 6 ay sonra yapiliyor bunun korumasi da 5 yil.
Sonra 4. Ve 5 asi birer yil arayla yapilabiliyor. Ben bunlari bana hemsire hnm soylemisti.
Uzun yazdim ama onemli bir konu. Sen doktoruna da danis canimm.
Ben ameliyati hamilelik esnasinda olmaktan korkuyorum aslinda hani bebegime birsey olur diye alah korusun hamileykende sence kolay olurmu hani bunu ilaci var agri kesicisi azda olsa sancisi var ne bileyim ya hamilelikte katlanilabilir bir operasyonmu senceHamilelikte değil ama bende 4 sene önce safra kesesi ameliyatı oldum canım. İnan korkulacak birşey yok. Eğerki olmazsan safra taşları kanalını tıkayabilir, pankreasa inebilir iltahaplanabilir. Bende korkuma olmamıştım iltihaplandığı için apar topar girmek zorunda kaldım. Bazı hamileliklerde bünye yaparmış safra taşı. Sende bence doktorun yapalım diyorsa telaş yapma bekleyelim falan deme ilerisi daha büyük sıkıntı. Ameliyattan sonra 3 günde ayaklandım ben. Çok korkulacak bir ameliyat değil.
Tahlillerimi aile hekiminde yaptırıyorum ve 1 defa da ücretsiz muayene etti beni doktorum...bence bunlar çok önemli sırf para için ne tahliller ameliyatlar yapılıyor demek ki öyle niyeti yok 2li taramayı bile iyi e anlattı istersen yapalım dedi ısrar etmedi hatta pek istekli olmadı yapmaya...dediğim gibi ben bebek zıbınına lohusa şerbetine kapı süsüne 5000tl veremem yazık gunah...sag salim doğsun 1 gece yatar çıkar alır geliriz inşallah evimizde yaparız şerbetimizi süsümüzü...Allah hayırlısını versin2000 dediler canım sezeryan yada normal farketmiyormuş ikiside aynı fiyat bana öyle dediler. Bende gönül hanıma gidiyorum yanyana ikisinin odası zaten. Gönül hanımda aynı emre bey gibi cok sakinleştiriyor cok memnunum bende
Tamam canım teşekkür ederim. Arayan sorayan olmayınca ihmal mi ettiler acaba beni diyordum, daha vakti varmış iyi bari :)
Çok teşekkürler canım gayet açıklayıcı ve bilgilendirici oldu. Kan tahlili icin sağlık ocağına gitmem gerekiyordu bu vesile ile ebe ile de nu konuyu konuşacam. Tekrar teşekkür ediyorum
Kendi doktorunu telefonla bi arasan yada yarin acilen doktoruna gitsen, nasil olur? Bazi doktorlar tam felaket tellali. Yarina kadar yat dinlen ve kendi doktoruna yada guvendigin baska bi doktor varsa ona gorun. Bisey olmaz allahin izniyle.Kızlar çok kötüyüm kanamam oldu baya doktora gittik progestn iğne yaptı hapını verdi ultrasonda bebeğin kalbini duydum ama bebeğin eşi rahim duvarına yapışmış sıkıntı dedi birden fazla kanama alanı var dedi kendi doktoruna görün dedi bu nöbetçi doktordu. Adam gibi bi açıklama yapmadı çok korkuyorum ilk bebegimi de 22 haftada kaybetmiştim dua edin lutfen
Geçmiş olsun canım Allah korusun kendi doktoruna en son ne zaman gitmiştin? Görünmedi mi plasentanın rahim duvarına yapışık olduğu falan ultrasonda??? Bu zamana kadar bir terslik olmuş muyduKızlar çok kötüyüm kanamam oldu baya doktora gittik progestn iğne yaptı hapını verdi ultrasonda bebeğin kalbini duydum ama bebeğin eşi rahim duvarına yapışmış sıkıntı dedi birden fazla kanama alanı var dedi kendi doktoruna görün dedi bu nöbetçi doktordu. Adam gibi bi açıklama yapmadı çok korkuyorum ilk bebegimi de 22 haftada kaybetmiştim dua edin lutfen
Belki de ne olduğunu tam anlamamıştır yarın kendi doktorunla daha iyi anlaşılır durumKızlar çok kötüyüm kanamam oldu baya doktora gittik progestn iğne yaptı hapını verdi ultrasonda bebeğin kalbini duydum ama bebeğin eşi rahim duvarına yapışmış sıkıntı dedi birden fazla kanama alanı var dedi kendi doktoruna görün dedi bu nöbetçi doktordu. Adam gibi bi açıklama yapmadı çok korkuyorum ilk bebegimi de 22 haftada kaybetmiştim dua edin lutfen
Co geçmiş olsun Sakın kotu dusunme hersey iyi olacak allahin izniyle merak etme yarinda doktoruna gorunursun vakit kaybetmeden dinlen fazla hareket etme rabbim bebegini sag salim kucagina almayi nasip etsin insaallahKızlar çok kötüyüm kanamam oldu baya doktora gittik progestn iğne yaptı hapını verdi ultrasonda bebeğin kalbini duydum ama bebeğin eşi rahim duvarına yapışmış sıkıntı dedi birden fazla kanama alanı var dedi kendi doktoruna görün dedi bu nöbetçi doktordu. Adam gibi bi açıklama yapmadı çok korkuyorum ilk bebegimi de 22 haftada kaybetmiştim dua edin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?