- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #12.961
Kızlar çok kötüyüm kanamam oldu baya doktora gittik progestn iğne yaptı hapını verdi ultrasonda bebeğin kalbini duydum ama bebeğin eşi rahim duvarına yapışmış sıkıntı dedi birden fazla kanama alanı var dedi kendi doktoruna görün dedi bu nöbetçi doktordu. Adam gibi bi açıklama yapmadı çok korkuyorum ilk bebegimi de 22 haftada kaybetmiştim dua edin lutfen
Cok tskler cnm dikkat ediyorum sirkeli suyu deniycemolduktan sonra inan herşey bi anda bitiyor canım eğer ameliyat olana kadar çok ağrı yaparsa sirkeli su iç yatıştırıyor. Yumurta yeme kahve içme bunlar azdırıyormuş o zaman dr um demişti.
Insallah hayırlı haberlerle gel canım, dualarımız seninle. Birşey olmayacak Allahın izni ile.Doktoruma 5 gün önce gitmistm herşey iyi demişti anlamadım ama son 3 gündür dehşet yoruldum kuyruk sokumum belim agriyodu meğer sanciymis o sinyaliymis anlayamadım yarın gidicem ınş doktoruma sağolun
Kesinlikle farklı tedaviler görüyoruz ama benim tüm tahlillerim temiz çıkmıştı pıhtılaşmaya ise hiç bakılmadan önlem olsun diye verildi o beni sıktı açıkçası.Benimde tüp bebek ama ben claxene tedaviye başladığımda değil transferle birlikte başladım tedavi sırasında coraspin kullaniyordum. Sonra 8. Haftada yoğun bir kanama gecirince doktorum igneyide coraspinide kesti ozamandan beri de kullanmıyorum çok şükür bir sıkıntı yok ama herkesin surecide farklidir
Kesinlikle ilk başta yapılmalı zaten masraf dünya kadar o da aradan çıksaydı keşke.Benim de tüp bebek
İğneyi transfer öncesi kullandım sanırım ben
Transfer sonrası 7. Haftaya kadar coraspin kullandım ama 7. Hafta bir kanamam oldu diye bıraktırdı coraspini, o zamandan beri kan sulandırıcı hiçbir şey kullanmıyorum
İki doktorun fikir ayrılığı olması çok kötü olmuş
Daha önce düşüğü olanlar doğuma kadar kullanıyor diye biliyorum ama tüp bebek doktorun da garantici bir insan demek, bu iyi bir şey
Aslında şu pıhtılaşma genetik tesleri zorunlu yapılsa tedavi başında en iyisi olacak
Ben doktora iğne kullanmayacak mıyım diye sorduğumda tedavi başında pıhtılaşma ile ilgili bir şeylere baktık sıkıntı görmedim ben gerek yok demişti
Ama baktıkları tabi o her yerde yapılmayan genetik pıhtılaşma testi değildi
Evet haklısın testi yaptırıcam kesin ne olur ne olmazCanım benim ailemde de düşük ya da tekrarlayan kayıplar yok. Ama bende pıhtılaşma çıktı. Bence testlerini yaptır ona göre bırak igneyi
Ona çok güveniyorum Zaten kendi doktorum hem profesör hemds akrabam ama yinde tüp bebek doktorum benim sürecini biliyor diye ne dese yapıyorum vallaBence tüp bebek dr güven son zamanlarda bıraktırıyorlar doğum da risk olmasın diye öyle biliyorum
Çok haklısın bende hiç sorun bulamadılar dünyaca testler yaptırdım şekerdi tansiyondu hep bakıldı ama yine de rutin önlem dedi başlattı. İğneyi vurmak artık öyle zorlaştı ki karnım sertleşti artık ve büyüyor bacağıma da yapamam yarın bi gün napıcam diye korkuyorumCan'ım benim de tüp bebek ve öncesinde bir başarısız transfer ve 8 haftalık bir düşüğüm var. Buna rağmen hiç iğne kullanmadım. Sadece coraspin kullandım onu da 9. Haftada kesti doktorum.
Açıkçası ben iğneyi sadece pıhtılaşması olanlar kullanıyor diye duymuştum.
Ama tüp bebek doktorun da tedbirli davranıyor anladığım kadarıyla ancak boşuna neden kullanasın ki. Her gün iğne olmak da çok zor çünkü. Acaba başka bir sebeple kullandırıyor olabilir mi? Örneğin benim bir arkadaşım tansiyon hastası olduğu için kullanıyor iğneyi. Pıhtılaşmaya bakılmadı bildiğime göre.
Sana iğneyi bırak asla diyemem. Allah korusun yaşayacağın bir olumsuzluğun altından kalkamazsın sen de. Vicdan azabı zor gelir.
Eğer maddi imkanın varsa pıhtılaşma testi yaptır ve ona göre tüp bebek doktorunun dediklerini uygula.
Benim de tüp bebek doktorum crinoneyi kesmişti. Ama gebelik doktorum tekrar başlattı. Böyle farklılıklar olabiliyor.
Evet canım bana da gebe takip doktorum 13. Haftada ayrıntılı baktı kan sulandırıcıya hiç gerek Yok tüm akış sağlam dedi . Bırak artık şu eziyeti demişti hatta bi daha geldiğinde karnında iz görmeyim bile dedi düşün .Benim doktorum 12. Haftadan sonra bıraktırdı. Rahme giden kan akışına baktı ultrasonda, gayet iyi kullanmana gerek yok dedi. Ben de tedirgin oldum, test falan yapmadık illa kötü bir tecrübe yaşayınca mi test yapılıyor falan dedim. Bu iğneyi kullanmaman düşüğe neden olmaz dedi. Kk de bir şehir efsanesi dedi hatta :) ben ultrasondan baktım sıkıntı yok bırakabilirsin dedi.
Bi arkadaşım da ünlü bir tüp bebek doktoruna gitmişti ona da doktoru 9 ay kullandırdı. Bu biraz doktorların karar vermesi gereken bir durum. Biz ne desek yanlış olur.
Canım biz meslek gereği mezun olunca tetanoz oluyoruz bende mezuniyetimde ihmal etmiştim işe başladım ayağıma dört çivi girdi şantiyede , operasyonla aldılar o gün tetanoz aşımı yaptılar her dört yılda bir yenilenmeli demişti doktorum . Ben yine ihmal ettim üstünden beş yıl geçti yapmadım .Herkese merhaba tetanoz aşısı ne zaman yapılıyor acaba? Sağlık ocağından aramadılar beni aşı için henüz. Bide nette okumuştum son on yıl içinde yapılmışsa gerek yok diyordu ben üç yıl önce elim kesildiğinde yaptırmıştım şimdi yaptırmasam olur mu acaba bilgisi olan var mı?
çok geçmiş olsun canımKızlar çok kötüyüm kanamam oldu baya doktora gittik progestn iğne yaptı hapını verdi ultrasonda bebeğin kalbini duydum ama bebeğin eşi rahim duvarına yapışmış sıkıntı dedi birden fazla kanama alanı var dedi kendi doktoruna görün dedi bu nöbetçi doktordu. Adam gibi bi açıklama yapmadı çok korkuyorum ilk bebegimi de 22 haftada kaybetmiştim dua edin lutfen
Canım ben de bekleyemeyenlerdenim:) 2 hafta olmadan nerdeyse doktora gidiyorum:) Evet cinsiyetleri yazsak ne güzel olur. Benim kızım olucak inş 14. haftada söyledi doktor.Hediyeler gelmeye başladı bile pembiş pembiş:) ablam inşallah cinsiyeti değişmez diyor:)Günaydın canlar nasılsınız?
Ultrasona ayda bir mi giriyorsunuz? Ben hem devlete hem de özele gitmek istiyorum hala doktoruma tam karar veremedim. 2 haftada bir zararlı mı olur ayrıca bebegimi çok özlüyorum hep görmek istiyorum.
kardelen384 canım eğer senin için zor olmayacaksa çoğu arkadaş cinsiyetini öğrendi bebeğinin ilk sayfaya kaydetsek diye düşündüm tabi ben hala öğrenemedim ne yazık ki.
As canım iğne oldun gece yattım sabah biraz kanama vardı kahverengiydi ama doktorm perşembeye kadar izinliymis bi doç buldum bugün 12 de ona gidicem ınş iyi şeyler soylerCanım selamın aleyküm nasılsın nasıl oldunuz
Canm cok gecmis olsun rabbim yardimcin olsun insallah kotu dusunme rabbime sigin gerisini bosver allahin izni ile bisey olmicakAs canım iğne oldun gece yattım sabah biraz kanama vardı kahverengiydi ama doktorm perşembeye kadar izinliymis bi doç buldum bugün 12 de ona gidicem ınş iyi şeyler soyler
Ne güzel sen öğrenmişsin canım maşallah küçük prensese inşallah değişmez cinsiyeti. Bana da 2 li taramada erkege benziyor dedi ama kedin bişey söylemedi içimden hep kız geçiyor nedense haftaya gittigimde net olarak ogrenirim herhalde. Aramızda bir gün var genelde mayıs ortasından sonrası kız. Ben bu duruma uyacak mıyım bakalım.Canım ben de bekleyemeyenlerdenim:) 2 hafta olmadan nerdeyse doktora gidiyorum:) Evet cinsiyetleri yazsak ne güzel olur. Benim kızım olucak inş 14. haftada söyledi doktor.Hediyeler gelmeye başladı bile pembiş pembiş:) ablam inşallah cinsiyeti değişmez diyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?