2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ağlasın canım benim hiç dert etme.. ağladığında ilgilendiğinizi istediğini yaptığınızı farkettiyse silah olarak kullanır... çokcuklar bizim sandığımızdan çoook daha zeki.. benim çocuğum yok gerçi mesleğimide yapmıyorum ama psikoloji mezunuyum bizim türk toplumu olarak ağlayan cocuklara zaafımız var hemen yelkenleri indiriyoruz cocuklarda bunu cook güzel kullanıyo... bırakın ağlasın ataın kendini yerden yere oralı olmayın görmezden gelin bi kaç sefer tekrar eder sonra pes eder..

Canim ben daha anne olmadim ama benim dusuncem cocuklar buyuklerini gercekten nasil parmaginda oynatacagini cok iyi biliyorlar ve bizde onlarin isteklerine uydugumuz icin onlara destek veriyoruz bi sekilde. Belki anne olarak daha sert olmak ta zorlanabiliriz ama gercekten bu durumu duzeltmek icin onlar nekadar aglarsa aglasin istedikleri herseyi yapmamak lazim diye dusunuyorum. Daha cocuk o anlamaz diyemeyiz masallah herseyi bizden iyi biliyorlar :) Daha 15 aylik bi yegenim var ve bizi hep pesinden kosturuyo istedigini yaptiriyor. Ilk torun olunca tabi bizde kiyamiyoruz ve yapiyoruz ama nekadar yanlis bisey yaptigimizi aslinda ilerde daha iyi anliyacaz.

Ankara'da da öyle karın ağrısıyla gittiğimde kalp grafiginden ilaçlı tomografiye kadar hepsini çektiler acilde. Bursada olsa bir igne hadi yallah. Cok yasadım burda bir igneyle gönderdiklerini. Safra taşı döken görümcemi karın ağrısı diye yolladılar. Safra taşları kanalı tıkadı sonra 2 ameliyat olmak zorunda kaldı. Cidden Allah kimseyi burda hastanelere düşürmesin

Ben marketlerden 5 litrelik bidonlarda aliyorum. Musluk suyuna bizim burda temiz diyorlar herkes musluktan iciyor ama ben asla icme suyu olarak kullanmiyorum. Bizim apartmanin su borularini degistirmislerdi. İnanamazsın borularin ici sade ve sadece pastı! İyiki de icmemisim. Aritici taktirsaydim bile sonucta o su pasli borudan geliyor. Gordukten sonra icim rahat etmezdi. Degisimden sonra da plastik boru taktilar. Paslidan mi icmek plastikten ki icmek daha saglikli tabiki tartisilir. Ama ben o borulari gordukten sinra artik ariticiya bile karsiyim. Ayrica sunu belirtiyim, ariticilarin su deposu da plastik oluyor, tum gordugum ariticilar bu sekildeydi. Ariticida da su plastik icinde bekliyor. Tadi lezzetli olur ariticinin ama ben artik onu da tercih etmem. Bence bim-a101 gibi marketlerden su alabilirsin. Ben bu marketlerin urunlerini asla disari koyduklarini gormedim. Gunes isigi almiyordur. Alsa bile minimum.

Henuz anne olmadim buyuk konusmayim ama bu durumda ben olsaydim hicbir tepki vermezdim. Aglayarak bana her istedigini Yaptiramazdi. Biran once onlem almalisin. Eltimin 7 yasindaki kizi hala her istegini aglayarak ortaligi birbirine katarak yaptirir. 1 yasindaki kardesi yenindogdugu siralar vucunun gorunmeyen yerlerine zarar veriyordu onunla daha cok ilgilendikleri icin. Mesela bluzunu kaldirip sirtindan isiriyordu ki kimse gormesin sirtindaki izi ve kendisine kizmasin diye. Hala kiskanir bir yasindaki kizi. İter, dusurur. Annesi kendisini de kucagina alsin diye yapmadigi yoktur. Gecen gun ablasiyla tartismasinda (ablasi 4. Sinifa gidiyor) ailesi ablasini hakli buldugu kendisine kizdigi icin ablasinin tum okul kitaplarini ve defterlerini kesti makasla. Simdiden bir care bulmalisin. Aglayarak her dedigini yaptirmamali. Babasinin getirdigi suyu icmiyorsa icmesin. Susuz kalsin.

Selamunaleykum kizlar naslsniz? Okuyorum sayfayi ama yazmaya firsatim olmadi bayadir.nasul gidiyo hamilelik ? Ya ben bu aralar cok sancilaniyorum ozellikle rahimde ve gobegimde ufak ufak igne batmasi gibi sanclar oluyo sanirim 3uzlerde rahimin erken acilmasi durumu oluyomus ondan korkuyorum.sizde de varmi bole sancilar

Selam canlar umarim herkes iyidir ve bebisler de tabiki.. Misafirim oldugundan giremiyorum surwkli cunku kizim kimsede durmuyor cok kotu baglandi bana misafir dedigim babaanne ve dedemiz yanimizda ama kucaklarina bile gitmiyoruz buarada kizim 17 aylik idare ediyorum kucak kucak ama yorucu napalim bunada sukur yazilanlarin heosini okuyorum bir aklimda burda:) allah nasip ederse 3 lu testim var carsamba gunu yaotiran varmi acaba hic konusu gecmemis merak ettim doktor 18.haftaya gitmemis ol diye tembihlemisti ozellikle .

Bi arkadaşa daha yazmıştım...çocuk aglarken ona bir şey anlatmaya çalışmayın...belki o anda sadece ağlayıp rahatlamaya ihtiyacı vardır bırakın ağlasın siz başka şeylerle uğraşın paniklemeyin onu susturmaya çalışmayın...ağlar ağlar susar...çok azıtıyorsa o anda eşinize bir şeyler anlatmaya başlayın bugün kapıya bir kedi geldi baktım çok acıkmış hemen ona süt verdim biraz da ekmek getirmek için mutfağa gittim bi geldim ki yok heralde sütle doymuş falan filan ya da telefonda birine bişey anlatıyor gibi yapın bi bakmışsınız ki bir anda aglamayı kesmiş dinliyor...dikkatini dağıtın...ve konuşma açıklama kısmını sakin olduğu bir zamana bırakın...kuralları açık ve net olarak anlatın ve ne olursa olsun değişmeyeceğini ağlamanın bişeyi değiştirmeyeceğini...

Valla ben de arkadaşlarıma aynı seyleri söylüyorum ama maalesef uygulamada zorlaşıyor bazı seyler. Anne olunca anlarsın diyorlar
Tıkanıyor fenalaşıyor diyorlar. Tamam çocuk öğrenmiş bunu diyorum ama yok
Anne olmadığım için de ısrar edemiyorum tabi ki. Ama yeğenim elimde büyüdü sayılır. Annem ve ablam ciddi tavizler verirdi. Uslu bir çocuktu ama ders konusunda tembeldi. Okuldan gelirken annemden benim evde olduğumu duyunca ağlamaya başlıyordu
Çünkü dersleri bilgisayar telefon noktasında çizgilerimi geçemiyordu. Kaçışı yoktu biliyordu bunu. Ne kadar ağlasa da paşa paşa derslerini yapıyorduk. Şimdi 14 yaşında hala benden çekinir çok seviyorum Çan'ımdan çok. O da beni sever. Hatta ona zorla ödev yaptırırken çaktırmadan ağladığımı bilirim onun ağlamalarına. Ama biraz taviz verince ucu kaçıyor maalesef.
Sanırım anne olunca daha iyi anlayacağız.

Canım ikili temiz cıkmamıs mıydı üclü ne amacla yapılıyo acaba

loveren sonra hep beraber ağlamaktansa şimdi birazcık onların ağlaması iyidir ağaç yaşken eğilir...oğlum 5buçuk yaşında, bazen uyku saati geçtiyse dışarılardaysak falan fena olur ağlar sinirlenir saçma sapan şeylere ben ona sarılırım öperim saçlarını koklarım

Ikilimiz de temizdi buda ikiliye benzer zeka testi oluyormus tatlim olcumler yapilcakmis bende anlaamdim ilk kizimda da yaptirmistim 18.haftaya girmemis ol demisti.
İkili iyiyse üçlüye gerek yok demişti benim oğlumda hamileyken doktorum...bunda da yaptırmayı düşünmüyorum yani bana bırakırsa...mutlaka yapılması mı gerekiyormuş? Güvenilirliği de daha düşük diye biliyorum

Sorma canım çook sıkın sancım çoğalınca gittim öğlen devlete adam beni canlı bomba gibi gördü senin bursa ne işin var araştırmaya git dedi. Dedim doktor bey diğeri uzak bana sürekli gidemem zaten şuan herşey yolunda dedim bana demezmi diğerinde de yolundaymış bak ölmüş bebeğin sen bu iğneleri boşuna vurulma ne gerek var eziyet bunlar baba gelsen ben hunları hemen keserim... Ağlaya ağlaya eve geldim kabuk tutan yaramı kanattı resmen zaten neresine baksam diğer gebelik geliyor aklıma delirdim adeta

Gittim canım dengesiz doktor canını sıkıp eve ağlaya ağlaya geldim inan kasılmaysa bile söylemeyi unuttum resmen bu çocukta ölür gibi konuştu dengesiz diğer ölen bebekle kıyaslandı canını sıktı oysa her gebelik farklıdır offfffffff canım çok sıkkın Rabbim sabır versin canım zaten en ufacık şey beni ve benim gibi evlat kaybedeni alt üst ediyor insan azıcık anlayışlı olur

Çok teşekkürler kızlar. Kesinlikle sizlerle aynı fikirdeyim. Sıkıntı ne biliyomusunuz sizin düzeltmeye çalıştığınız çocuğunuza dede vs. büyüklerin müdahale etmesi ve ağlamasına dayanamıyorum,torununuz olunca anlarsınız, benim yanımda ağlatmayın demeleri Çocuğun her istediğini yapmaları. Bu yüzden saygımı bozmam hiçbir büyüğe karşı ama biraz sert tepki veririm. sonuç malesef alınmaları üzülmeleri oluyor. Bu çocuk büyüdükçe istekleri de büyüyecek. Doyumsuz bir birey olmasını istemiyorum. Bunların bilincindeyim kendim de eğitimciyim zaten. Fakat sıkıntı aile büyükleri

Sabah internette bir video izledim. izlemenizi tavsiye ederim. Ataşla mutlu olan çocuk yazarsanız videoya ulaşabilirsiniz. Yabancı kadının çocuğuna aldığı ataşa olan tepkisi. Dedemize izleticem o videoyu Bir de kendi anne babamıza çok rahat söylediğimiz şeyleri eşimizin ailesine malesef söyleyemiyoruz. Çünkü alınganlık hat safhada

Canım sen ilcede misin konus doktorunla endişelerim var de erkene cek randevunu

Ha
Canım sen ilcede misin konus doktorunla endişelerim var de erkene cek randevunu
hayır değilim merkezdeyim ana han i dedim bi devlette de girişim olsun sonra bakmıyorlar sezeryan olduğum için takibini yapana git diyolar bende o niyetle gittim gitmez olaydım içim yandı sanki bidaha

Sakın kendini üzme o doktorun söylediklerini lütfen kafana takma. Diğer bebeğinin nasibi yokmuş bu dünyada. şimdi inşallah hayırla sağlıkla doğacak. içini ferah tut

Sakın kendini üzme o doktorun söylediklerini lütfen kafana takma. Diğer bebeğinin nasibi yokmuş bu dünyada. şimdi inşallah hayırla sağlıkla doğacak. içini ferah tut
İnş onun yüzünden bebeğimi üzmücem İnş tabiki kafamı karıştırdı doktor... Şimdi sanki hep bişey olacakmış gibi geliyor yine zaten şu 26 hafta ödümü koparıyor sağolsun doktorda benzin döktü... Allah bilir nasibi varsa yaşar yoksa naparsak yapalım olmaz... Bunu gördüm ben aylarca hastane hastane gezdim olsaydı çaresi bulurdum demekki nasip yok.. Rabbim bu yavrumu bağışlasın İnşallah ve hepimizin yavrusunu İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…