- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #14.041
Çok haklısın canım Allah kolaylık versin...benim de bir oğlum var 5 buçuk yaşında bazen yatıyorum bi kuru makarna haşlayıp yediriyorum çok üzülüyorum çocuğun gözünde de hastalıklı gibi zavallı gibi oluyorum çocuklar annelerini her zaman güçlü ve sağlıklı görmek isterler biz iyi olursak onlar da iyi olurlar...keşke yardım alabileceğin birileri olsa...ben sınıf öğretmeniyim her şeyi kendim ve dört dörtlük yapmaya çalışırdım şimdi diğer şubeleri okutan arkadaşların getirdikleri ödevlerden etkinliklerden çoğaltıp veriyorum bazen kendim hazırlıycam diye tutturmuyorum...temizliğe de birini ayarlıycam 2 haftada bir gelsin canımıza yazık...Allah yavrularımızı bize bizi onlara bağışlasın iyi olur inşallah her şey...dua edelim birbirimizeSelamlar... ilk defa yaziyo olsamda buralarin gediklisiyimben habersizce hamile kalip yaklasik 3 ay bir bunalima giren biri olarak arada sizleri okuyorum.. zira yaklasik 5 aylik bor oglusum var uken tekrar hamilr kalmak ve sezeryanli olmak cok zor bi psikoloji.. tabu bitanede dunyalar yakisijlisi 4 yasinda oglum var.. ikisi ile hayat zor iken okadar tedbire ragmen nasil hamile kaldim bilmeden yasiyorum gercekten cok zor bir surec.. buarada 3. Bebegim de erkek .. 3 erkek annesi olucam yakinda insallah.. sizin yaIlarinizi okudukca ilk oglumdaki heyecanlarim geliyo gunler gecmek bilmezdi ne gorsem almak isterdim kendimi cok fazla dinler ayy keain bisey oldu diyip doktora kosardim halbuki amac bebegi gormek .. en zoruda zaman gecmezdi.. simdi anladim ki herkes bu surecleri yaaiyo hemde aynisini.. simdi 3 . Oglum ve buarada tansiyon hastasiyim doktor vucudun kendini toplamadan hamile oldugun icin tansiyon cok fena olmus diguma kadar yasarsan ne ala dedi.. daha bircok sey dedi haklida zira tansiyonum 17/10 ... size birsey soylemek istiyorum ufak seylere takilip uzulmeyin inanin gelede ilk bebekte cok cok rahatsiniz tadini cikarin bol bol aserin bol bol naz yapin ... tek oldugunuz icin hasta olmak bile keyifli inanin bana.. beb hasta bile olamiyorum cunku bebeklerim kucuk yakinimda kimse yok .. ohhhh yatin dinlenin yatakta yuvarlanin battaniye orun ... sakin caninizi biseye sikmayin
.. hayirli dogumlariniz olsun..
ben doktoruma söyledim ve şimdilik kesti ilacıherkese gunaydin. kizlar demir ilaci beni kabiz yapti cok su icmeme ragmen.kayisi suyu fayda etmedi.baska ne yapa bilirim.
Canım diğerinin kaçıncı haftada başlamıştı gerilik birde kaç gün geride o... Bunu hemen teşhis koyamazsın kontrol takibinde eğer her hafta gerilerse ozaman sıkıntı senin ayrıntılı ultrasyonun nezaman canım onda bakarlar iyice tabi buarada suyunu da takip ederler suyu ve gelişimi bu gerilik le devam ederse korkma demekki minnak bi bebek eğer ilerlerse ons göre Perinatologla görüş bu arada diğer kaybından sonra pıhtılaşma testi falan yaptınız mı herhangi bişey kullanıyomusun bende gelişim geriliği ile kaybettim ama benim gerilik 5 haftayı buldu.. Stres enbüyük etkileyen sey bol su iç kendini yorma.. Kaşar balık et çok tüket kalbini yorma asla ve hep sola yat kan rahat gitsin bebişeKızlar bir şey sormak istiyorum, bu haftaya kadar hamileliğim hep bir hafta 10 gün geriden geldi, geçen kontrolde haftasını yakalamıştı, son kontrolde yine gerilemiş dedi doktor. Tamam biliyorum bir hafta ciddi bir sıkıntı değil geç döllenme olmuş olabilir ama doktor öyle bile olsa toparlardı şimdiye kadar dedi. Bir önceki hamileliğimde de gelişme geriliği var demişti doktor ve bir kaç gün sonra kalbi durdu.. Açıkçası ben cinsiyet öğrenmeyi beklerken çok küçük kalmış bebek lafını duyunca azıcık stres yaptım.. 25-30. haftalardan sonra bebek ölçümleri çok oynuyor biliyorum ama bu haftalarda gelişimin geriden gelmesi normal mi? bilgisi olan var mı?
Zaten yakin zamanda kontrolum var. Vajinal kultur bakar herhalde soyledigimde. Bide bosey daha sorucam o vajinal kultur alirken spekulum denilen aletle aciyomu yoksa uzun kulak cubugunu direk mi sokuyoCanım hamilelik sayfasında 16 haftadan sonra sonra yoğun beyaz akıntı sık olur normaldir diyor koku ve ağrı olmadıkça enfeksiyon açısından sorun etme bence.
merhaba kızlar
ben dün hala oldumo kadar güzel bir şey ki Allah hepimize yaşatsın inşallah
normal doğum diye de diretmemeye karar verdim, kardeşimin eşi çok acı çekti ama yine de normal olamadı en sonunda bebeğin kalp atışı düştüğü için apar topar sezaryen oldu
biraz daha beklemek istedi doktor sezaryen diyince, ama çok acı çekti hiç kıyamadım
benim de çıldırtacak derecede baş ağrım var ve sarı akıntım var onun dışında iyiyim
kontrolde ben de akıntıyı sorcam, kaşıntı koku yok ama çamaşırımda sarı leke bırakıyo yani
Ne güzel yazmışsınız ben okurken çok duygulandım. İkinci hamileliğim. Herkes tek çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk diyor Emin’im ki sizinki çok zordur ama çocuklarınız çok şanslı olacak. 3 kardeş ve yaşlar yalın. İleride de siz çok rahat edecek bir köşeye çekilip çocukları izleyebileceksiniz. Mevlam ne eylerse güzel eyler. Rabbim sabrımızı arttırsın size de güzellikler kolaylıklar versinEvetttttt ben çok oncelerde bir rüya görmüştüm. Padişahlarin kabirlerini ziyaret ettim vede kabirlerini temizliyordum. Yorumunda hamile ise bebegin erkek olacağı yazıyordu.
Bugün doktordan geldim büyük ihtimalle erkek dedi.
İnşallah ilk bebegim olucak kucağımizda görmek nasip olur.
Haftaya tekrar gidicem o zaman belli olur büyük ihtimalle.
hayirli olsun bebeginiz canimmerhaba kızlar
ben dün hala oldumo kadar güzel bir şey ki Allah hepimize yaşatsın inşallah
normal doğum diye de diretmemeye karar verdim, kardeşimin eşi çok acı çekti ama yine de normal olamadı en sonunda bebeğin kalp atışı düştüğü için apar topar sezaryen oldu
biraz daha beklemek istedi doktor sezaryen diyince, ama çok acı çekti hiç kıyamadım
benim de çıldırtacak derecede baş ağrım var ve sarı akıntım var onun dışında iyiyim
kontrolde ben de akıntıyı sorcam, kaşıntı koku yok ama çamaşırımda sarı leke bırakıyo yani
Direk klozete denedin mi hiç. Zorlamamak gerek ama öğrenebilir diyorsan biraz daha dene derim ısrar etme ama bez de takma. Çişten kakadan rahatsız olacak. Halıları kaldırıp denemiştim altına yapma olayı hiç mutlu etmemişti onu. Hikayeler çizgi filmler eğitici videolar mikroplarla ilgili ve en çok pepenin çişimiz tuvalette bölümü ve şarkısı. Hala onu söyler.Kızlar bugün oğlumun tuvalet eğitimine başladım. lazimliga tuvalete oturmuyor. 3 yaşında herşeyin farkında. az önce anne ben çiş yapicam dedi lazimliga oturtamadım ve o an altına yaptınapicam bilmiyorum çok inatçı. bundan 6 ay önce denemiştik 5. Gün pes etmiştim. yine oturtamamıştık. Bu defa vazgeçmek istemiyorum. Kardeş gelince iyice zorlaşacak
bence ikisinin birden.kullanimi zarali olabilir.vitamin yuklemesi oluyor.bence birinu kullan canim.ikisi birden agir gelebilirMerhaba herkese ,kızlar bir şey soracağım bana kanama için gittiğim doktor vitamin olarak decavit verdi önceden de demir için gyno ferro sanol kullaniyodum ferro sanol da b12 ve folik asit ve demir var. Decavitte de 60 mg demir, folik asit ve b12 vitamini de var. Fazla gelmesin diye çekindim bu iki ilacı birlikte kullanan var mi
Bugun yaşadım biliyor musun birebir aynısını. Hatta ne biçim akıntı süt gibi dedimKizlar bana bi crvap verin lutfen. Az once wc ye gittim. Sildigimde oyle bi akinti gelmis ki. Hep seffaf olurdu seffaf degil. Sut rengi ama koyu kivamli bayada fazla gelmis. Boyle mat beyaz akinti yasayan var mi
Benim ilk hamileliğimde ayrıntılara kadar hep gerideydi 6 gün falan. Sonra ne zaman düzeldi bilmiyorum ama 30 lardaydı sanırım. Geç döllenmeymiş hiç sorum olacağımdan bahsetmedi. Ultrason kağıdına bak kilosu haftasıyla uyumlu mu diye. Bir hafta az bir süre. Ayrıntılıda en kötü belli olur zaten ama bu durumlarda coraspin kullandırılıyor bebek iyi beslensin diye. Belki her doktor vermiyordur o ayrı. Başka bir doktora ekstradan görüşebilirsin istersen.Kızlar bir şey sormak istiyorum, bu haftaya kadar hamileliğim hep bir hafta 10 gün geriden geldi, geçen kontrolde haftasını yakalamıştı, son kontrolde yine gerilemiş dedi doktor. Tamam biliyorum bir hafta ciddi bir sıkıntı değil geç döllenme olmuş olabilir ama doktor öyle bile olsa toparlardı şimdiye kadar dedi. Bir önceki hamileliğimde de gelişme geriliği var demişti doktor ve bir kaç gün sonra kalbi durdu.. Açıkçası ben cinsiyet öğrenmeyi beklerken çok küçük kalmış bebek lafını duyunca azıcık stres yaptım.. 25-30. haftalardan sonra bebek ölçümleri çok oynuyor biliyorum ama bu haftalarda gelişimin geriden gelmesi normal mi? bilgisi olan var mı?
Ben kullanıyorum canım. Bugün yine sordum kullanmasam olmaz mı diye. Depoların boş kalır kullan bende dediMerhaba herkese ,kızlar bir şey soracağım bana kanama için gittiğim doktor vitamin olarak decavit verdi önceden de demir için gyno ferro sanol kullaniyodum ferro sanol da b12 ve folik asit ve demir var. Decavitte de 60 mg demir, folik asit ve b12 vitamini de var. Fazla gelmesin diye çekindim bu iki ilacı birlikte kullanan var mi
cennet hurmasi kasilma yapiyormus diye okudumGünaydın. Geçen bir arkadaş yazmıştı burda turşu suyu diye banada iyi geldi. Bol bol lifli taze meyveler. Cennet hurması çok iyi geldi. Aklıma gelenler cnm umarım faydalı olur Geçmiş olsun
Doğumda enfeksiyon kapmamak için diye biliyorum benArkadaşlar aşı için birşey yazmadınız. Neden yaptırıyorsunuz tetanoz aşısını? Herkes yaptırdı mı bu aşıyı? Merak ediyorum
orda varmi bilmiyorum ama burda ismi fersinol z kapsul seklindeDemir ilacının ismi ne bana portakal ve pırasa yemeği iyi geliyor
sit icemiyorumkigeçmiş olsun, trbzon hurması, bamya, semiz otu, şalgam bana iyi geliyor. bir de ilacı sabah kahvaltıdan bir saat önce içiyorum gün içinde de süt yoğurt kefir tüketince kabız olmadım.
gecmia olsun canim.Allahtan umit kesilmez.o ol derse olur.o yuzden moralini bozma.kesin diye birsey yokdur.doktoruna gicik oldum yuzde vermis bideKizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.
Hayır o cennet hurması değil yalnışın var diğer hurma kasılma yapar canım cennet hurması çok faydalı bu aylarda bebişe ben sürekli tüketiyorum... Hacı hurması dediğimiz hurma kasılma yapar sın ah temeliyizcennet hurmasi kasilma yapiyormus diye okudummeyve zaten cok severim.tursu suyunu deniycem.mutlaka
Stres yapma canım sen düşük haftanın atlattın çok şükür erken doğum içinde bol istirahat şart yormayacaksın kendini zaten bunlar garanti değil sıkma canını İnşallah zamanında doğum yaparız hepimiz.. Bu risk hepimiz için mevcut zamanla görücez zaten 6 ay sonra duymaya başlıcaz malesef sancı kasılma olaylarını... Hamilelikte her risk herkes için var stres yapma Allah bilirKizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?