- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #14.121
Ben de oğlumu istemediği için kendi haline bıraktım, ara ara sordum hep hayır beze yapıcam diyordu en son 3 yaşını 1-2 ay geçerken yine bi sorduğumda tamam dedi çıkar bezi ve bir daha ne gece ne gündüz bez bağladık tamamen bitti hiç kaçırmadı lazımlık tuvalet alafranga alaturka hiç ayırmadı 1.gün biraz uzun oturdu lazımlıkta o kadar...2.gün her şey bitmişti...biraz anlatın kenara koyun lazımlığı sen oraya yapmak istediğinde bana haber ver falan gibi seçenekler sunun üstüne gitmeyin...bu konularda inatlaşmak ikinizi de yıpratır...Ah arkadasim 2.5 yaşında denedim aynı sorundu yine oturtamadik. aradan 6 ay geçti yine aynı soruntek fark 6 ay önce çok farkında değildi. şimdi yapmadan hemen önce anne benim çişim geldi diyor. yaza doğru ağırlaşınca bana zor olacak diye şimdi öğrensin istiyodum. Bakalım hayırlısı
Şuan tek düşündüğüm sağlıklı bir hamilelik süreci ilerleyen haftalarda yinede Dr bir konuşmak istiyorum bu konuyuKızlar ssvd düşünen var mi? Doktoruyla bu konu hakkında konuşan onay alan? Ben 5 sene önce sez. Oldum. Bu kez normal mi olsa diyorum fakat kararsizim. Doktorum desteklemiyor o ayrı. Karar verirsem birde destekleyen doktor bulmak zorundayım.
Canım her gittiğinde senin psikolojini bozuyorlar Allah yardımcın olsun çok zorlamıyorsa yakınlarında bir özel hastanede düşünebilirsinDaha once bi dusugum var ikinci dustu bu ucuncu bundada kanamam oldu galiba ondan ama bana kanama sebebi soylemedi progestan verip yolladi
Bu yazdıkların bana hayal gibi geliyor görür müyüm acaba diyorum. Altına yapmaktan hiç rahatsız değil anne üstümü değiştir diyorBen de oğlumu istemediği için kendi haline bıraktım, ara ara sordum hep hayır beze yapıcam diyordu en son 3 yaşını 1-2 ay geçerken yine bi sorduğumda tamam dedi çıkar bezi ve bir daha ne gece ne gündüz bez bağladık tamamen bitti hiç kaçırmadı lazımlık tuvalet alafranga alaturka hiç ayırmadı 1.gün biraz uzun oturdu lazımlıkta o kadar...2.gün her şey bitmişti...biraz anlatın kenara koyun lazımlığı sen oraya yapmak istediğinde bana haber ver falan gibi seçenekler sunun üstüne gitmeyin...bu konularda inatlaşmak ikinizi de yıpratır...
Bu arada benim oğlumda şuana kadar hep bez istedi. Acaba şimdi başlamakla hata mi ettim. biraz daha beklesem ben ağırlaşınca daha zor olur diye düşündüm . kardeşi olunca daha da inatlaşır. Bir de 3 yaşında bedenen hazır, çişini tutmayı biliyor. Valla napacagimi şaşırmış durumdayımBen de oğlumu istemediği için kendi haline bıraktım, ara ara sordum hep hayır beze yapıcam diyordu en son 3 yaşını 1-2 ay geçerken yine bi sorduğumda tamam dedi çıkar bezi ve bir daha ne gece ne gündüz bez bağladık tamamen bitti hiç kaçırmadı lazımlık tuvalet alafranga alaturka hiç ayırmadı 1.gün biraz uzun oturdu lazımlıkta o kadar...2.gün her şey bitmişti...biraz anlatın kenara koyun lazımlığı sen oraya yapmak istediğinde bana haber ver falan gibi seçenekler sunun üstüne gitmeyin...bu konularda inatlaşmak ikinizi de yıpratır...
sana da hayırlı doğumlar canım, geçmiş olsun, tansiyonu en çok stres etkiler kendini oluruna bırak, herşey olacağına varır sakin ol, çocuklarına da yansıtırsan bu stresi daha da zorlaşır senin için, zaman bir şekilde geçecek ve onlar büyüyecek inşallah bizler de bu günleri gülümseyerek hatırlıyacağız, önemli olan bu süreci en sağlıklı biçimde atlatabilmek, bende seninle aynı durumdayım iki küçük bebeğim varken hamile kaldım, biri 3 yaşında, küçüğüm 14 aylık şu anda ama, ben hamile olduğumu öğrendiğimde hiç üzülmedim, yüce Allah böyle uygun gördüyse vardır bir hayır dedim, Allah ömür verdiyse öylede böylede zaman akıp geçecek inşallah, bugünleri kaygılarla kendimize zehir etmek yerine tadını çıkarmalıyız bence, zor ama bir o kadar da güzel günler bekliyor bizi, Allah çocuklarımızı ve bizleri korusun; Amin!...Selamlar... ilk defa yaziyo olsamda buralarin gediklisiyimben habersizce hamile kalip yaklasik 3 ay bir bunalima giren biri olarak arada sizleri okuyorum.. zira yaklasik 5 aylik bor oglusum var uken tekrar hamilr kalmak ve sezeryanli olmak cok zor bi psikoloji.. tabu bitanede dunyalar yakisijlisi 4 yasinda oglum var.. ikisi ile hayat zor iken okadar tedbire ragmen nasil hamile kaldim bilmeden yasiyorum gercekten cok zor bir surec.. buarada 3. Bebegim de erkek .. 3 erkek annesi olucam yakinda insallah.. sizin yaIlarinizi okudukca ilk oglumdaki heyecanlarim geliyo gunler gecmek bilmezdi ne gorsem almak isterdim kendimi cok fazla dinler ayy keain bisey oldu diyip doktora kosardim halbuki amac bebegi gormek .. en zoruda zaman gecmezdi.. simdi anladim ki herkes bu surecleri yaaiyo hemde aynisini.. simdi 3 . Oglum ve buarada tansiyon hastasiyim doktor vucudun kendini toplamadan hamile oldugun icin tansiyon cok fena olmus diguma kadar yasarsan ne ala dedi.. daha bircok sey dedi haklida zira tansiyonum 17/10 ... size birsey soylemek istiyorum ufak seylere takilip uzulmeyin inanin gelede ilk bebekte cok cok rahatsiniz tadini cikarin bol bol aserin bol bol naz yapin ... tek oldugunuz icin hasta olmak bile keyifli inanin bana.. beb hasta bile olamiyorum cunku bebeklerim kucuk yakinimda kimse yok .. ohhhh yatin dinlenin yatakta yuvarlanin battaniye orun ... sakin caninizi biseye sikmayin
.. hayirli dogumlariniz olsun..
O cennet hurması değil sanırım canım meyve olanı bizim yediğimiz. Kasılma yapansa Medine hurması. Arkadaşın dediği gib hacı hurmasıcennet hurmasi kasilma yapiyormus diye okudummeyve zaten cok severim.tursu suyunu deniycem.mutlaka
Ama hepimizde var o risk canım hatta herzaman var o risk. Kanaması olmayanda da olanda da. Bence hep boş tarafından bakmış doktor.Kizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.
Yaaa maşallah ne güzel bir erkek bir kızBugün yine gittim doktora veee kızımız geliyooooorrr5buçuk yaşında bir oğlum var şimdi de kızım olacak inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Sonra kolayca halletmek var hiiiiç yıpratma kendini...bana çok söylediler kulaklarımı tıkadım neymiş de onunkisi 2buçukta bezi atmış bizimkisi 3 yaşında bezli geziyormuş gezsin dedim elimde mi yıkıyorum sefası olsun...eskidenmiş o zorla bezi attırmak çünkü makina vs yok boklu bezi kaç yıl yıkayacak annelerimiz döve döve de olsa öğretiyorlardı sonuçta...Tuvalet eğitiminde zorlamak çocuğun karakterinde derin izler bırakabilir cimrilik, eskileri atmama, her şeyi saklma gibi...ben bu kış da bitsin dedim sonra okullar da tatil olsun ben başında olayım dedim...sonra annemin evine gidince dedim bahçeliydi bahçede külotla gezer gelir lazımlığa oturup yapar diye...ister misin buraya yapar mısın dediğimde hayır diyorsa tamam dedim vazgeçtim her seferinde...istemiyorsa yaptıramazsınız ben yaptıramadım...hala da...yapmaz yemeyecekse yemezdi ister çizgi film aç ister takla at ister naparsan yap...ama isteyince yapar tabak dolusu dolmayı yoğurdu yer...böyle...fıtratı huyu var onların da...her zaman her konuda istediğimiz gibi olmuyorlarBu arada benim oğlumda şuana kadar hep bez istedi. Acaba şimdi başlamakla hata mi ettim. biraz daha beklesem ben ağırlaşınca daha zor olur diye düşündüm . kardeşi olunca daha da inatlaşır. Bir de 3 yaşında bedenen hazır, çişini tutmayı biliyor. Valla napacagimi şaşırmış durumdayım
Bence gidilebilir içim rahat edecekse. Ha içim rahat sorun yok diyorsan gerek Yok tabiki canım.Kızlar merhaba
Dahiliye doktorunun cektirdigi tiroid ultrasonunda sağ lobda nodüller görüldü gibi seyler yazıyor Tsh çok düşük T3 ve T4 de yüksek olduğu için endokrin doktoruna sevk etti O da bizim yaşadığımız yerde yok Antalyada özel bir hastaneden randevu aldık üç gün sonra gideceğiz
Bir de bir konuda fikrinizi merak ediyorum Gecen hafta kanamadan dolayi hastanede yattım ve iki gün üst üste ultrasona girdim Şimdi bu endokrin doktoru işi çıkınca eşim Antalyada iyi bir Prof duymuş kadın doğum doktoru Gitmişken ona da görünelim diye hemen randevu almış
Ben de bebeği ikide bir ultrasona mı sokacağız diye karşı çıktım Zaten iki haftaya kendi doktoruma randevu var Sizce gitmişken bir de Prof a mı muayene olmalı? Gerek var mı?
Canım ozaman nacizane tavsiyem okul öncesi öğretmeni olarak bırak zorlama. İnada bindirmesi ikinizi de çok yıpratır. Bebek doğmadan çocukta herşeyi halletmeliyim düşüncesi biz anneleri yıpratıyor. Bırak dağınık kalsın ikisi bir gider gerektiği yerde babası destekler. Her ay tekrardan bir kerelik sor,oyun parkına gittiğinde koktuğu için rahatsız olmasını sağla. Büyük abiler tuvaleti kullanıyor diye dışarda olumlu özendirmeye çalış, sosyal öğrenmeyle daha kolay öğreniyor çocuklar, inat etmediğini görünce o da hazırsa bence yapacaktır.Klozete de oturmuyor. sesli müzikli kitaplar aldım onlara bakıyor. mumu ve ece tuvalete yapsın ben yapmicam diyor yabir de altına yapınca anne temizle diyor. deliricem gerçekten bunaldım. neden böyle yapıyor anlayamıyorum.
Kızlar yarın zeynep kamile gidiyorum detaylı USG için randevu alcam bakalım alabilirsem
Yaâ kendimden birinj g9rmek beni cccok mutli etti inan hala daha totom yer gormedi daha bide ev topliycam rabbim bize yardim etsin cok zor cidden.. eskiler nasil bakmis diye dusunsemde eskiler at sokaga aksam al iceri sistemleri cok gUzelmis biz ne yapalim peki.. rabbim bize yardim etsin aminsana da hayırlı doğumlar canım, geçmiş olsun, tansiyonu en çok stres etkiler kendini oluruna bırak, herşey olacağına varır sakin ol, çocuklarına da yansıtırsan bu stresi daha da zorlaşır senin için, zaman bir şekilde geçecek ve onlar büyüyecek inşallah bizler de bu günleri gülümseyerek hatırlıyacağız, önemli olan bu süreci en sağlıklı biçimde atlatabilmek, bende seninle aynı durumdayım iki küçük bebeğim varken hamile kaldım, biri 3 yaşında, küçüğüm 14 aylık şu anda ama, ben hamile olduğumu öğrendiğimde hiç üzülmedim, yüce Allah böyle uygun gördüyse vardır bir hayır dedim, Allah ömür verdiyse öylede böylede zaman akıp geçecek inşallah, bugünleri kaygılarla kendimize zehir etmek yerine tadını çıkarmalıyız bence, zor ama bir o kadar da güzel günler bekliyor bizi, Allah çocuklarımızı ve bizleri korusun; Amin!...
Şuan tek düşündüğüm sağlıklı bir hamilelik süreci ilerleyen haftalarda yinede Dr bir konuşmak istiyorum bu konuyu
Canım her gittiğinde senin psikolojini bozuyorlar Allah yardımcın olsun çok zorlamıyorsa yakınlarında bir özel hastanede düşünebilirsin
O cennet hurması değil sanırım canım meyve olanı bizim yediğimiz. Kasılma yapansa Medine hurması. Arkadaşın dediği gib hacı hurması
Ama hepimizde var o risk canım hatta herzaman var o risk. Kanaması olmayanda da olanda da. Bence hep boş tarafından bakmış doktor.
Ne oluyor bu eğitim araştırma doktorlarına ya. Biri de iyi olmaz mı
Yaaa maşallah ne güzel bir erkek bir kız
Yok canım ya hiç olmadı bugün ama normal değil mi batmalar
Sonra kolayca halletmek var hiiiiç yıpratma kendini...bana çok söylediler kulaklarımı tıkadım neymiş de onunkisi 2buçukta bezi atmış bizimkisi 3 yaşında bezli geziyormuş gezsin dedim elimde mi yıkıyorum sefası olsun...eskidenmiş o zorla bezi attırmak çünkü makina vs yok boklu bezi kaç yıl yıkayacak annelerimiz döve döve de olsa öğretiyorlardı sonuçta...Tuvalet eğitiminde zorlamak çocuğun karakterinde derin izler bırakabilir cimrilik, eskileri atmama, her şeyi saklma gibi...ben bu kış da bitsin dedim sonra okullar da tatil olsun ben başında olayım dedim...sonra annemin evine gidince dedim bahçeliydi bahçede külotla gezer gelir lazımlığa oturup yapar diye...ister misin buraya yapar mısın dediğimde hayır diyorsa tamam dedim vazgeçtim her seferinde...istemiyorsa yaptıramazsınız ben yaptıramadım...hala da...yapmaz yemeyecekse yemezdi ister çizgi film aç ister takla at ister naparsan yap...ama isteyince yapar tabak dolusu dolmayı yoğurdu yer...böyle...fıtratı huyu var onların da...her zaman her konuda istediğimiz gibi olmuyorlar
iyiki varsınız kızlar çok teşekkür ederim destekleriniz içinBence gidilebilir içim rahat edecekse. Ha içim rahat sorun yok diyorsan gerek Yok tabiki canım.
Canım ozaman nacizane tavsiyem okul öncesi öğretmeni olarak bırak zorlama. İnada bindirmesi ikinizi de çok yıpratır. Bebek doğmadan çocukta herşeyi halletmeliyim düşüncesi biz anneleri yıpratıyor. Bırak dağınık kalsın ikisi bir gider gerektiği yerde babası destekler. Her ay tekrardan bir kerelik sor,oyun parkına gittiğinde koktuğu için rahatsız olmasını sağla. Büyük abiler tuvaleti kullanıyor diye dışarda olumlu özendirmeye çalış, sosyal öğrenmeyle daha kolay öğreniyor çocuklar, inat etmediğini görünce o da hazırsa bence yapacaktır.
Neolursa olsun ama stres yapma.
Ben de sağolsun çevrem sayesinde bazen uyumuyor yemiyor inatçı diye üzülüyorum sonra bir dur diyorum, herşeyin zamanı var ve düzelecek. Olmaz dediğim neleri aştı çocuklarımız. Bunu da aşacaklardır.
merhaba kızlar
ben dün hala oldumo kadar güzel bir şey ki Allah hepimize yaşatsın inşallah
normal doğum diye de diretmemeye karar verdim, kardeşimin eşi çok acı çekti ama yine de normal olamadı en sonunda bebeğin kalp atışı düştüğü için apar topar sezaryen oldu
biraz daha beklemek istedi doktor sezaryen diyince, ama çok acı çekti hiç kıyamadım
benim de çıldırtacak derecede baş ağrım var ve sarı akıntım var onun dışında iyiyim
kontrolde ben de akıntıyı sorcam, kaşıntı koku yok ama çamaşırımda sarı leke bırakıyo yani
Kızlar bir şey sormak istiyorum, bu haftaya kadar hamileliğim hep bir hafta 10 gün geriden geldi, geçen kontrolde haftasını yakalamıştı, son kontrolde yine gerilemiş dedi doktor. Tamam biliyorum bir hafta ciddi bir sıkıntı değil geç döllenme olmuş olabilir ama doktor öyle bile olsa toparlardı şimdiye kadar dedi. Bir önceki hamileliğimde de gelişme geriliği var demişti doktor ve bir kaç gün sonra kalbi durdu.. Açıkçası ben cinsiyet öğrenmeyi beklerken çok küçük kalmış bebek lafını duyunca azıcık stres yaptım.. 25-30. haftalardan sonra bebek ölçümleri çok oynuyor biliyorum ama bu haftalarda gelişimin geriden gelmesi normal mi? bilgisi olan var mı?
Bugün yine gittim doktora veee kızımız geliyooooorrr5buçuk yaşında bir oğlum var şimdi de kızım olacak inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Amin insallah ya. Bakalım nasıl olacak. sağolsunlar arkadaşlar yardımcı oldular moral verdiler. Allah hepimize her konuda kolaylık versinloveren cim sen açtın konuyu tuvalet benim de kendi kendime sorduğum nasıl basaricam ya kardeşini görür hiç bezi bırakmak istemezse diye içim içimi yiyordu. Sana gelen cevaplardan bende nasipleniyordum gerçi oğlum tuvalete gidenle tuvalete gidiyor lazimliga oturuyor ama icraat yok
saolsuntoist ve tired benimde içime su serptiler.
Inşallah kardesleri doğmadan bebislerimiz kendi kendilerine bezi birakirlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?