- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #16.341
Maşallah... Gözün aydın canm Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin... Baya ilgilenmiş 50 60 dk çok iyi bir süre tabi bize göre iyi çok görüyoruz diye keşke hemen herşeyi gösterseler şu ultrason cihazı çok değmese ama napalım biyandan da hoşumuza gidiyor... Doktor peçete uzattığı an bitti yaa diyorum içimden bende... Rabbim İnş sağlıkla birleştirsin yavrularımızı bizeBayanlar bugun detayli ultrason oldum. Bebis buyumus 2 aydir gormuyorduk heyecan yaptik. Surekli gozlerimden yaslar suzuldu.
Randevu yaklasik 50-60dk surdu. Bir ara esime baktim sikilmis sagi solu izliyordu.
Bebek surekli kendini sakladi, ne yaptiysak bir turlu donduremedik. Bacaklarini capraz kapamis ama doktor kiz oldugunu soyledi. Yuzunu bir turlu gostermedi, elleri surekli yuzundeydi. Hatta bir ara ayaklari bile yuzunde saklamak icin her seyi yapiyor dedi doktor.
Once teknisyen 20-30 dakika sirf kalbine bakti, tam gostermiyor dedi bebegi kipirdatmaya calisti ama bebek donmedi. sonra uzman doktoru cagirdi bir 10 dakika da o inceledi. En son her sey yolunda ama iki hafta sonra yine gel dediler. Iki hafta sonra erkek dermisiniz dedim, hem teknisyen hem doktor hayir kiz kesin dediler.
Cok mutluyuz, sanirim icten ice esim de ben de kiz istiyormusuz.
Tekrar ayrıntılı olarak bakmak istemişler canım takip edilmesi iyi bir şey. Hiç stres yapma takip edilir inşallah bir şey yoktur. Kendi doktorunda daha ayrıntılı bilgi verir rapora göre.Peki neden 4 hafta sonra perinolojik midir nedir ona gonderdi onu anlamadim ben sivinin daha fazla artmazsa sıkinti olmayacak galiba ama sol tarafdaki sivi cok azdi onu normal dedi sagi gorunce doktor birsey demeden ben bile anladim birsey diceni
insan bir yakınının acısını yaşarken kendine sevinemiyor bile, seni çok iyi anlıyorum. Rabbim yengene, isteyen herkese, hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.weryew Canım zaten eğitim araştıma gebe takip e zor numara bulunuyor şimdi almaya kalksan 15 sonrasına verir. Perinatoloji de sana gun verirse bi 5 veya 10 gün sonrasına 20 25 gün yapar neredeyse 4 hafta
Bence 4 hafta demesi sıvının azalıp azalmayacagi konusunda zaman geçmesi ile ilgilidir veya parlaklığın son durumu.
Ne olur kötü dusunme iyi olacak de iyi olsun. Bence iyi olacak Allahın izniyle
Iste sorun tam olarak orasi esimde uzuldumu gordugu icin dediki belki sen bu kadar uzuldun icin ilerleteceksin ben herturlu kabulum ogluma Allahdan gelene raziyim bende diyorumki ben de oyle ben kendimi gectim o cok kucucuk ya aci cekiyorsa ben ona dayanamiyorum. Internette ilerlerse beyindeki o sivi halk dilinde beynin su toplamasi oluyormus. Elimde olmadi diyorum keske gitmeseydim. Ama cok sancilarim var risklerden dolayi aydinlatir diye dusundumm. Risk meselesi gelince doktorum diger doktor icin cok bilmis o hic birsey olmaz rahat ol dedi bu arada plasantasi asada arkadaslar vardi benimkide asagidaymis ama endise etme bebek ceker onu yukari insallah dedi. Iliski zaten yasakdi simdide dikat edin plasenta asada kanama yapabilir dedi. Doktorum bebegimi ultrasyonda incelerken onunla oyle konustuki hayir ben nasil anneyim dedim cok cok severek bakti bebegim benim guzelim sen ne guzelsn hep bu sekilde. Onunla konusarak bakti. Yani benimle olumlu konustu yakin takip olucami felan soyledi. Diyorumya benin kafa hepden gitti.
Cok guzeller prenses gule gule giysin .Eki Görüntüle 2082956 Eki Görüntüle 2082957 Eki Görüntüle 2082960 Eki Görüntüle 2082961 Eki Görüntüle 2082962 KıZlar bende bugün kızçeme ilk cicilerini aldım çok tatlışlar
Hayirli olsun canim cok sevindim .saglikla geldin insallahBayanlar bugun detayli ultrason oldum. Bebis buyumus 2 aydir gormuyorduk heyecan yaptik. Surekli gozlerimden yaslar suzuldu.
Randevu yaklasik 50-60dk surdu. Bir ara esime baktim sikilmis sagi solu izliyordu.
Bebek surekli kendini sakladi, ne yaptiysak bir turlu donduremedik. Bacaklarini capraz kapamis ama doktor kiz oldugunu soyledi. Yuzunu bir turlu gostermedi, elleri surekli yuzundeydi. Hatta bir ara ayaklari bile yuzunde saklamak icin her seyi yapiyor dedi doktor.
Once teknisyen 20-30 dakika sirf kalbine bakti, tam gostermiyor dedi bebegi kipirdatmaya calisti ama bebek donmedi. sonra uzman doktoru cagirdi bir 10 dakika da o inceledi. En son her sey yolunda ama iki hafta sonra yine gel dediler. Iki hafta sonra erkek dermisiniz dedim, hem teknisyen hem doktor hayir kiz kesin dediler.
Cok mutluyuz, sanirim icten ice esim de ben de kiz istiyormusuz.
Güle güle giysin çok tatlılar bende parça parça alıyorum bugün denk geldi Müslin çarsaf bezler aldım LCW da çok güzellerEki Görüntüle 2082956 Eki Görüntüle 2082957 Eki Görüntüle 2082960 Eki Görüntüle 2082961 Eki Görüntüle 2082962 KıZlar bende bugün kızçeme ilk cicilerini aldım çok tatlışlar
Artık ufaktan almak lazım zaten ya ben önce agır şeyleri alayım dedim sepet besik aldım odam için bi de araba sipriş ettim bi kaç güne gelir hatta iki hafta sonra falan odasınıda almayı düşünüyorum şimdiden ödemiş olurum sıkıntıya düşmyiz erken diyolar hep ama ben kötü düşünmeyi tercih etmiyorumGüle güle giysin çok tatlılar bende parça parça alıyorum bugün denk geldi Müslin çarsaf bezler aldım LCW da çok güzeller
Kızlar bu ayrıntılı ultrason çeken cihaz farkli mi?yani şöyle soriyim renkli fotoğraf veren ayrıntılı çeken mi demek oluyor?bizimde ayrintili zamanı geliyor.geçtiğimiz haftalarda doktora sordum ne zaman yapmak gerekiyor diye oda ben bakıyorum sürekli zaten dedi.bize de anlatıyordu parmakları ,midesi diye .hatta en son kalpteki odaciklari bile gösterdi.bebeğin fotograflarida hep renkli.ilk defa bu günlere geldiğim için bilemiyorum.bu cihaz o cihazmi yoksa ayrintilininki farkli mi?isterseniz başka yerde de yaptırabilirsiniz diyo.napcami bilmiyorum.yani ustunkoru olurmu yoksa yeterli mi ona göre başka yerden randevu alicam.biraz ayıp olur diye de huzursuzum.
Kizlar hangi doktora hangi hastaneye gidiyosunuz yazar misinizBenim dr da aynısını dedi, ben zaten her seferinde detaylı bakıyorum. Detaylı dedikleri şey maddi kazançla ilgili gibi bişeyler söyledi
Ben normalde gittigimde bakmiyorlar o yuzden detayli yaptirmam zorunda kaldim. Eger sizin doktorunuz olcum de aliyorsa belki gitmenize gerek yoktur.Kizlar hangi doktora hangi hastaneye gidiyosunuz yazar misiniz
Ben normalde gittigimde bakmiyorlar o yuzden detayli yaptirmam zorunda kaldim. Eger sizin doktorunuz olcum de aliyorsa belki gitmenize gerek yoktur.
@adasuyuBeyazkediiiiii
Bugun biraz makale okuyorum. Organlarin olup olmadigini incelemenin yaninda ayrica Detayli da su olcumleri aliyorlarmis:
BFD- kulaktan kulaga duz sekilde kafa ustu
olcusu
FL- ust bacak kemigi uzunlugu (FL-HL uyumlu ve uzun olmasi iyi)
HL - ust kol kemigi uzunlugu
HC - kafatasi cevresi uzunlugu
AC - Karin cevresi uzunlugu ( bu siskoluk, uzunlugu cok onemli degilmis ama buradan kilo hesapliyorlar)
TCD - kafa arkasi bir uzunluk
Cervix length- Rahim agzi acikligi. (3-4cm arasinda olmasi iyiymis)
Cervical tunneling - Rahim tunellesmesi olmamaliymis.
Ben de aynı durumdaydım geçenlerde. Sanki her an değişecek gibiydi. İlk başta kız istememe rağmen bu saatten sonra kız deseler o kadar üzülürdüm yani. :))
O kadar benimsedim ki. İsmini kullanıyoruz artık. Hayatımızın içinde gibi. Oğlum diye seviyorum onu. Eşim de öyle.
Ama bana 3. Defa da erkek dediler yine. Salı günü.
Dr artık bu saatten sonra değişmez dedi net görünüyormuş. Tabi allahın takdiri yine.
Senin de değişmez inş Can'ım içini ferah tut :)
En güzelini yapmış valla :))k.valideme söylemiş eşim ismini . K.validemin duyması demek bilmeyen kimse kalmaması demektir. Soranlarda ismiyle soruyor artık.
şimdi tüm sulalede biliyor.
Tekrar ayrıntılı olarak bakmak istemişler canım takip edilmesi iyi bir şey. Hiç stres yapma takip edilir inşallah bir şey yoktur. Kendi doktorunda daha ayrıntılı bilgi verir rapora göre.
Canım bu dediğimi yapması zor ama internette bişeyler araştırıp durma çünkü hep en kötü senaryolara denk geleceksin Doktorun seni dört hafta sonra çağırması cok iyi çünkü takip edecek Çağırmasa da kendin giderdin zaten emin ol
Ben bu kalpte parlaklık durumunu arkadaşta duymuştum sen yazınca hatırladım Sonradan düzelmisti
weryew öncelikle içini ferah tut. kendini üzersen bebeğini de üzmüş olursun ve hepimiz biliyoruz ki tüm hastalıkların başı üzüntü, stres.. Allah'ın izniyle bir dahaki kontrolünde göreceksin ki bebeğin gayet sağlıklı. Buna inan ve bol bol dua et, sadaka ver
weryew sanirim bebeginin erkek oldugunu ogrenmissin. Hayirli olsun. Kalpteki be beyindeki parlakliklarin sonradan gectigini soyluyorlar. Icini ferah tut. Uzulme. Ablamin bebeginde (21 haftalik )de beyninde kist var ama bu normal ileriki haftalarda (26. Haftadan sonra) gecer dediler
Istersen baska bir periontologla iki uc hafta sonraya randevu al gecmismi diye baktir sende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?