2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım ya o araba geldiğinde yazarmısın ürünün kalitesi kumaşı vs bende internet te görmüştüm çok beğenmiştim. Hem Daha erken diye hemde int.ten güvenip almaya korkuyorum kötü çıkar falan diye.

sofiarya merhaba nasilsin hamileligin nasil gidiyor ben bu gun ayrintili ultrasyon gittim ve sonucu boyle halen sokdayim ve ne yapacagimi bilemiyorum sana danismak istedim. Musait oldugun bi vakit yazabilirmisin
Canım bunun için beklemekten ve takipten başka yapabileceğin birşey Yok. Bu AP ölçümü için sınır 8, senin 8.3 çıkmış yanii adam azcık ultrason probunu kaydırmış olsa geniş ölçer öyle birşey. 2hafta sonra kontrol önermiş galiba yanlış okumadıysam,eğer bu ölçüm standart biçimde artmaya devam ederse sıkIntı, bebekler de hidrosefali yani kafa içinde sıvı toplanması dediğimiz durum oluyor. Ama bunu konuşmak için henüz erken bence 2hafta sonraki kontrolünü bekle. Kalpteki ekojenik odak içinde yine yapabileceğin birşey Yok yine takip edilecek Doğumdan önce kayboladabilir ya da bebek o şekilde doğadabilir.dpguma kadar kaybolmazsa Doğum sonrası kardiyoloji için mutlaka takibinde olsun.

Benim anlamadim asil sey anne karnindaki bebege bir sorun varsa bile mudahale edemiyolar o zaman bu gereksiz testler niye tek cevabim sorun varsa o zaman kurtaj oluyor bana gore cunku ben uzunca konustum. Doktor bana bebekde sorun olsa birsey yapamayacaklarini tıbbın bi yere kadar oldugunu soyledi hal boyleyken deney faresi olmak istemiyorum. Bak ikili kactim 3lu doktor israri yaptim sorun cikmadi. Ama ayrintili anne karninda bebegi cekiyorlar hayret etmiyo degilim biz sadece karni gorurken onlar bebegin bu kadar inceleyebilmesi gorebilmesi bi mucize ama hersey sınırli tabi

Yani iki hafta sonra zaten randevu buluyorum ama perinatoloji icin iki hafta sonra muhanede onay alip tekrar randevu alip gidecegim. Allaha emanet kuzum artik sadece sabir ve dua ile beklicem

Yaa bunlarda nee minnoşşş. Gulucukler icinde giysin.
Güle güle giysin çok tatlılar bende parça parça alıyorum bugün denk geldi Müslin çarsaf bezler aldım LCW da çok güzeller
Fiyatlari ne kadardi canim. Artik avm ler beni o kadar boguyor ki gezmeye gitmiyorum. Gittim mi aninda isimi halledip donuyorum.

Canim ayrintilida organlara baktiklari icin gerekli oluyor. Cunku bazi durumlarda duzeltilebiliyormus. Veya organ hasari dogduktan sonra da tedavi edilebilir bir sey oldugu icin o surecte iyi hastane doktor arayisina girilebilir. Ama 2-3 lu testler bencede mantiksiz. Anneye sorulmali. Risk yuksek cikarsa cocugu aldiracak misin? Ona gore yapilmali. Allah hepimize saglikli hayirli bebekler versin. Anne olmak onlarin iyiligini dusunmekten baska bir sey degilmis.

Hayırlı sabahlar :)
Bir kızımız olacak Allah nasip ederse, artık kesin oldu
Irmak Bera :)
hanımlar ben bi liste yaptım, sizce çok mu olmus? tulumları çok seviyorum ama abartmaktanda endişeliyim.
0____1 hastane çıkışı, 3 zıbın, 3 ayaklı pijama, 2 normal kadife pijama
0-3___5 tulum (tulumla geçirmeyi düşünüyorum, cok sıcaklar gelene kadar. artvinde yasıyorum bizde doğalgaz yok malesef, buyuzden nisan gibi petekler yanmıyor ev serin olabilir. başka takım almıycam tabi zıbın vs hariç). zıbınları da e-bebekten 6tl ye olanlardan alcam, bol bol değiştiririz)
3-6___7 zıbın (temmuz agustosa denk geleceği için, iyi birsey aldım bunlarla geçiririz yazı)
9-12__ 1 tulum, 2zıbın, 1 pijama
bide aden&adennis markasıının müslinlerinden aldım 2li, 120*120. (n11'den aldım)
müslin alacaklar dikkat etmeli, cok ucuz olanlar 2 yıkamada çul gibi oluyor, yıkandıkca yumusaması lazım.

Tulumlara ben de bayılıyorum. Hatta 3 tane sipariş verdim chicco dan 2 tane 1 aylık 1 tane 3 aylık.
Ama pişman oldum gibi. Keşke hepsini 3 aylık yada 6 aylık verseydim. Kiminle konuştuysam 3.5 kilo üstü olursa bebiş 0-3 aylık olanları doğru düzgün giydiremiyorsun diyor. Ve tulumu hiç önermiyorlar. Hemen kasıyormuş. Ben de bugün alışverişe çıkıcam. Civil ve lcw ya gidicem. Alıcam bakalım bir seyler daha. Özellikle çıtçıtlı badi vs. Ama liste yapmadım henüz senin gibi

hımm 0-3 yerine 6-9 mu almalıyız acaba tulumları? zaten giyecekleri 3 ay.
Tulum işi çok ilgniç ya, kimi çok memnun kimide hiç memnun değil.
Banada çok kullanışlı geliyor, içten zıbın-pijama üstüne tulum, renk uydur derdi yok, beli açıldı derdi yok. Patikli olanlarda baktık kasıyor terzide ayaklarını kestiririz.
Eğer bol alırsak bence kullanışlı olur. 3. ve 4. aylar zaten yaza denk gelecek, istesekte giyemezler. ama sanırım 1 aylık olanı hastane çıkışı olarak değerlendirebilirsiniz. zira tulum daha iyi sıcak tutar bence.
Bende carters tercih edeceğim, bedenleri dar oldugu için, 3-6 aylık alacagım.
Alırken boy ölçüsene bakmanızı tavsiye ederim.
ilk alşıverişimde HM'den 3zıbın-3ayaklıpijama, 2de ayaksız pijama almıştım. ama baya acemiliğme gelmiş, 0-1 ay almışım şimdi olsa 3 alırdım.

bebeklerin ortalama boy artış oranı buda:

Ay____ Ort Boy______Carter's _____Mothercare_____LCW
0_____48-55________54,5_________50___________50
0-3____58-65 ________55-61________62___________62
3-6____65-72 ________61-67________68___________68
6-9____68-75 ________67-72,5_______74 ___________74

Canım zaten 0-3 aylık dönemde bebek aşırı hareketli olmadığı ve battaniyeyle tutulduğu için belinin açılma ihtimali pek yok hatta uyurken biraz kundaklamak iyi oluyor...oğlum 5buçuk yaşında ben de çok hevesle aldığım tulumları fazla giydiremedim zateb 52cm doğmuştu ayda yaklaşık 1 kilo alıyordu hatta o kendinden ayaklı altlar bile fazla kullanılmıyor en iyisi altlı üstlü ayaksız takımlar, bir süre büyük gibi duruyor sonra normale oluyor

Bende kundak düşünüyorum, ozaman 5 tane tulum çok mu olmuş? Henüz sipariş vermedim?

Bende kundak düşünüyorum, ozaman 5 tane tulum çok mu olmuş? Henüz sipariş vermedim?
Sen bilirsin canım...istersen beden beden al yani daha büyüklerinden falan...bi de tulum veya o ayaklı pijamaların altından mutlaka çorap giydirmek gerekiyor bebeğin ayağını tutmuyor üşütüyor gaz falan oluyor

minik prenses hayırla uğurla gelsin inşallah, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Aslında evet o 1 aylık tulumları ilk zamanlar şık dursun diye aldım :) hastane çıkışı gibi giyer diye.
Carters çok güzel ama çok pahalı.
Yaz içinde mathercare de şortlu kısa kollu tulumlar var. Onlardan alıcam inş.
6-9 ay en başlarda da büyük olabilir de 3-6 ay iyi olur. Bebişin kilosuna da bağlı tabi. Arkadaşımın oğlu 4200 kilo doğunca tabi hiçbir şey giydirememiş yenidoğan olarak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…