- 7 Aralık 2013
- 3.265
- 3.577
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #17.301
Canım ne aşısı bu yaptırdığınızBende canım istemeye istemeye çikolata yedim yarım saattir uzanmışım tv izliyorum tık yok ne aşıymış yavrum benim etkilenmiş bu kadar
İçimi rahatlattın ama sağolasın
Can'ım iyi olacak sonunda her şey inş. Dua edelim bol bol. Birazcık annesini endişelendirmek istemiş sadece.
Can'ım haklısın sonuna kadar. Ama emin ol eş herkesten daha önemli. Onlarla iyi olsaydın eşin ilgisiz olsaydı her şey çok daha zor olurdu. Bende de tam tersi. Keşke eşim de ailemin beni önemsediğinin onda biri kadar önemseseydi. 6 yıldır tedaviyle uğraştık. Tabi bu süreçte olan bana oldu. Adamların umrunda olmuyor. Hem bedenen hem ruhen çok yıprandım. Eşimden soğudum çoğu kez. Sevdiğim, uğruna her seyden vazgeçebildiğim adam olmadığını görmek bu süreçte her seyden çok yıprattı. Çok mu kötü bir evlilik. Hayır. Dışardan bakılınca Harika uyumlu bir çiftiz. Ama keşke ailemden önce o daha çok önemseseydi. Hamile kaldım hiçbirşey değişmedi. Hamile halimle günlerce ağlattı umrunda olmadı. Adam akşamları dışarı çıkmak için fırsat kolluyor arkadaşlarının yanına gitmek için. Bu muydu evlilik hayalim hiç değildi. Hatta bana göre çoğu kez bu evlilik bile değildi. Velhasıl seni anlıyorum.
Ben de normalde de duygusalım bu hamilelik iyice perişan etti. Tek tutunacağım dal evladım olacak.
O yüzden eşinin kıymetini bil. En önemlisi o.
Ben düşünmüyorum Can'ım. Park yatak ve küçük bir dolap gibi bir şey almayı düşünüyorum.
Çok çok geçmiş olsun.
İnşallah herşey yolunda gider beynindeki sıvı azalır kalbindeki odakta kapanir.
Allah yardımcın olsun dediğin gibi bol bol duadan başka yapacak birşey yok sagsaglim alırsın inşallah bebeğini kucagina.
Canimm sikma canini insAllah hersey yoluna girer ve duzelir. Dualarim seninle, sende icini ferah tut Allahim hakkimizda hayirlisi neyse onu versin. Bende bu ense kalinligini daha tam olarak kafamdan atamiyorum ve ayrintili dan korkuyorum bisey cikacak diye. Bi yondende diyorum hersekilde kabulumuz o yuzden Allahim bize ne verirse sukretmemiz lazim.
inşallah yavrucağını sağlıcakla kucağına alırsın canım, gebe okulundaki ebe hemşiremiz sorunlu olabilecek doğumlar için en iyi hastane malesef sevelim yada sevmeyelim zeynep kamil miş, sen hangi hastaneye gitmiştin
Geçmiş olsun canm. Inşallah hiç etkilemez. Benim de ilk gün gayet güzeldi hata aşı vurulmaktan korkan arkadaşıma amaaaaannn abartılacak bisi yokmuş demistimBugun asi oldum. Sanirim beni hic etkilemedi. Ya da yarin veya gece falan mi etkiler, kolum agrimadi bile.
E e aonra bir sey hissettin mi peki? Bende cok buyutmustum gozumde. Valla kan verirken bunun 10 kati daha cok aci cekiyorum. Hem kan verirken hem de verdikten sonra olusan mirluktan dolayi. Tetenozda hissetmedim bile ihne ne ara girdi, ilac ne ara ilerledi de ne ara cikti ihme vucudumdan.Geçmiş olsun canm. Inşallah hiç etkilemez. Benim de ilk gün gayet güzeldi hata aşı vurulmaktan korkan arkadaşıma amaaaaannn abartılacak bisi yokmuş demistim
Ben değişeceğini sanmıyorum. Her geçen gün daha kötüye gidiyor. Özellikle ben ve hissettiklerim. Zaten değişsin diye bir beklentimde Yok artık. Sanırım en kötüsü de bu. Beklentilerimi sıfırladım. Üzülmüyor muyum? Tüm bunlara rağmen üzülüyorum. Hatta hamilelik modundan sanırım tam 2.5 saattir ağlıyorum ara ara. Tek düşündüğüm senin dediğin gibi değişmeye başladığı an ben çoktan değişmiş olucam tamamen. Hakkımızda hayırlısı. İyi bir baba olsun yeter artık bu saatten sonra.Insallah duzelir canim .Benim esimde ilk cocukta beni terketmisligi vs var hatta forumda konuda acmistim halen duruyormu bilmiyorum.simdi cok degisti.Rabbim hepimizin evine huzur saglik versin . Dedigin gibi en onemlisi o.
Bende dolap sifonyer arasi gidip geliyorum.
Canim benim konuyu bilmiyorum. Ama bu hissettiklerin hamilelikten kaynakli olabilir. Ben gecen gun , kucukken kardesimle cok kavga ediyordum onu cok dovuyordum artik vicdan azabi cekiyorum diye inan ki saatlerce agladim. Kafayi yiyecektim aglamaktan en son uyuyakaldim. Kardesimle aramda 6 yas var ama bu bahsettigim kavga olaylarini yasarken. O 3-4 ben de 9-10 yaslarindayim. Yani bende cocugum. Suan kafam normalken bunun bilincindeyim ama o gun dunyanin en kotu seyiymis gibi gelmisti ve kendimi asiri hirpalamistim. Sen de simdi o yuzden fazla takma. Bebegini dusun. Belki ortada buyuyecegin hicbir sey yoktur.Ben değişeceğini sanmıyorum. Her geçen gün daha kötüye gidiyor. Özellikle ben ve hissettiklerim. Zaten değişsin diye bir beklentimde Yok artık. Sanırım en kötüsü de bu. Beklentilerimi sıfırladım. Üzülmüyor muyum? Tüm bunlara rağmen üzülüyorum. Hatta hamilelik modundan sanırım tam 2.5 saattir ağlıyorum ara ara. Tek düşündüğüm senin dediğin gibi değişmeye başladığı an ben çoktan değişmiş olucam tamamen. Hakkımızda hayırlısı. İyi bir baba olsun yeter artık bu saatten sonra.
Yok Can'ım zaten büyütülecek bir şey değil. Hormonlar tavan yapıyor işte. Olur olmadık şeylere karşı duygu moduna giriyoruz.Canim benim konuyu bilmiyorum. Ama bu hissettiklerin hamilelikten kaynakli olabilir. Ben gecen gun , kucukken kardesimle cok kavga ediyordum onu cok dovuyordum artik vicdan azabi cekiyorum diye inan ki saatlerce agladim. Kafayi yiyecektim aglamaktan en son uyuyakaldim. Kardesimle aramda 6 yas var ama bu bahsettigim kavga olaylarini yasarken. O 3-4 ben de 9-10 yaslarindayim. Yani bende cocugum. Suan kafam normalken bunun bilincindeyim ama o gun dunyanin en kotu seyiymis gibi gelmisti ve kendimi asiri hirpalamistim. Sen de simdi o yuzden fazla takma. Bebegini dusun. Belki ortada buyuyecegin hicbir sey yoktur.
Herkes öyle söylüyor Can'ımDolunay22 oluyor bu gelgitler.. üzme kendini ve bebeğini. Hepimizin evliliğinde zaman zaman pürüzler çıkıyor ama inan ki kendini yıpratmana bile değmez. Babalık erkeklere çok şey katıyor fakat şunu da söylemeden edemicem. Asıl sorunlar, tartışmalar çocuktan sonra çıkıyor
Sonu güzel olmuş Can'ım. Çok şükür. Ben olgun yaşta evlendim. Kendi tercihlerim. Zaman geçtikçe olgunlaşıyor insan yine de Ama açıkçası kötü gün noktasında eşime güvenim sıfır. Ne zaman zor günler geçirsem üstüne tuzu biberi o ekti. Kürtaj oldum adam 2 gün sonra tatile gitti. Tedavi süreçlerinde yaşadıklarımı saymıyorum bile. O yüzden acılar bizde mühür değil ancak bıçak olurKızlar evlilik zor bir sanat gerçekten benim çektiğimi bir anlatsam inanamazsınız sabrıma eşime ve ailesine sabrettim dayandım 16 yaşında gelin oldum çok zor durumda tam 5 yıl şiddet gördüm herkesten... Şimdimi... Ben ne dersem o olur :) hayat kolay değil eşimde olgu değildi bende şimdi olgunlaştık değerimizi biliyoruz... Kaybetmekten korkuyoruz... Evlatlar bizi daha bağladı hele son yavrunun acısı resmen mühür oldu.... Hayat bir imtihan hertürlüsü olucak hamilelikte daha duygusal oluyoruz... Lütfen kendinizi üzmeyin zaman herşeyin ilacı İnşallah
İçini ferah tut hiç bir şey çıkmaz inşallah takipte ol. Streste iyi bir şey değil canım dualarımız seninleInsallah alirim zaten dedim kordonsentez yaptirsam tedavi yapabiliyormusunuz diye oda kesinlikle tedavisi yok dedi. Ama beynij bi tarafi buyuk kalirsa dogardogmaz ameliyatla jant takilabilir dedi. Gormesi yurumesi zeka geriligi gibi sorunlarda olabilirmis bu kordonsentezi sadece bu cocun sorumlulunu alip almamak ilgili yapiyolar 26 haftadan sonra kesinlikke aldirilmaz dedi sen zaten 23 olmak uzeresin felan bir suru sey en kotusu perinotoloji sivi ilerlicek gibi belli ediyor kendini dedi.
Kendi dolabinin bi kismini ona ayirabilirsin belki. Ya da odanda yer kaliyorsa kucucuk bir cekmeceli sifonyer gibi bir sey alabilirsin. Odanin buyuklugune bagli o da olmazsa alti cekmeceli besikler var oyle bisey de alinabilirKizlar bebisine oda yapmayacaklar varmi aramizda.Ben oturma odami bozmayacagim odasi olmayacak ama kiyafetleri nereye koyarim bilmiyorum.
Canm bi çikolatayla kımıldamadı benimki de.. 3 gün ne endişelendim son gün ne ağladım..ama onu sağlıklı görünce doktor da güzel güzel şeyler söyleyince rahatladım ve bebek eve dönerken minik tık tıklar yaptı...stresle de kasıyoz mu acaba kendimizi.. yarim kiloya yakın bi tatlı var ondan yedik eşimle ve yarım saat içinde oynamaya başladı..seni çok iyi anlıyorum...kötü bişi oldu die kahroldum o 3 gün.. git doktora için rahatlasın.. ben devlet hastanesinde bi doktora gittim..kendi doktorum özelde ve utandım çok evhamlısin dicek bana die...bugun kendi doktoruma gittimsöylemedim ona
Annesi sıkma canını iyidir o emin ol. Bugünde bekle telaş yapma. Yarın bir gidersin doktora dinlersin. O şimdi kendi keyfi yerindedir belki sen stresten hissetmiyorsundur. Benimki bitter çikolata ve tatlı yiyince çıldırıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Benimki de 2 gün oynanamıştı hep içim içimi yedi ama sonra kendi kendine yine başladı oynamaya. Öyle telaş yaptım ki gece elim karnımda uyumuşum bütün gün elim karnımdaydı niye oynamıyorsun diye kendi kendime sorup duruyordum. Ezdim mi naptım acaba diyordum. Sen sakin ol. Sürekli dinlenmeye çalış o enerji alsın.
Stres yaptıkça hissedemezsin canım lütfen sakin ol güzel bir müzik aç çikolatanı al eline uzan ve sakin sakin bekle
Bakmak istememisler. Yoksa 20 haftalikken duyulmaz olur mu? Tamam cihazlari biraz eski. Benim ebe baya ugrasiyor kalp atisi yakalamak icin. Ama duyulur yani. Gercekten bazi saglik ocagi calisanlari cok suratsiz. Benim evin cok yakininda bir tane var. Ordakilerde oyle bir sefer gittim daha gebe bile degildim sinir ettiler. Bende taa uzaktakine gidiyorum ama ebemden cok memnunum. Cok tatli bi kadin. Hatta mumkun olsa da keske dogumumu o yaptirsa
Evet malesef kotu. Ben normLde de zAten kronik kabizdim hamilelikte iyice artti bu haftalar. Zeytinyagi bende ise yaramiyor. Hergun tuketiyorum kahvaltida cok sevdigim icin. Buyuk ihtimal vucut alisti tepki vermiyor. Tursu suyu denemedim bir de onu deneyim bakalim.
Ben dHa cop bile almadim . Benimkide net gostermisti aslinda pipisini ama insan tekrR duymak istiyor :) ilk bebegim aslinda hayirlisi olsun cinsiyet hic farketmez ama cok alistim oglusuma :)
Tetanoz canımCanım ne aşısı bu yaptırdığınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?