- 1 Ağustos 2013
- 769
- 535
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #17.321
Ye benim ilk doz acitmisti vurulurken ama hic agri olmamisti. Ikinci dozu vurulurken hic hissetmedim ama 3 gun agridi kolum insallah agrimaz seninkiE e aonra bir sey hissettin mi peki? Bende cok buyutmustum gozumde. Valla kan verirken bunun 10 kati daha cok aci cekiyorum. Hem kan verirken hem de verdikten sonra olusan mirluktan dolayi. Tetenozda hissetmedim bile ihne ne ara girdi, ilac ne ara ilerledi de ne ara cikti ihme vucudumdan.
Yanlış hatırlamıyorsam sizde bizim gibi üniversitede tanışmıştınız. Biz eşimle 5 yılın sonunda evlendik ve çok iyi tanıdığımı düşünüyodum. Sağolsun iyidir de evlendikten sonra çok çok farklı huylar ortaya çıktı. Bu herkeste böyle bunu biliyorum ama insan üzülüyor zaman zaman. Evliliğimiz öyle kolayda olmadi ben bursalıyım eşim antalyalı. Kültür farklari oldu doğal olarak. Ailem vermek istemedi falan... neyse şuan çok şükür büyük sıkıntılarımız yok ama insan beklentisinden farklı durumlarla karşılaşınca hayal kırıklığına uğruyor. En iyisi insanın kimseden bir beklentisi olmadan, saygi çerçevesinde sağlıkla hayatına devam etmesi. Anne olmak insana güç katıyor. Evlat çok farklı, eşinden öte. Inşallah yaşayınca anlayacaksın, hayat anlam kazanıyor sanki. Şu da bir gerçek ki Allah eşlerimizi de başımızdan eksik etmesin, yoklukları daha zor..Herkes öyle söylüyor Can'ım
Çocuktan sonrasını düşünmek istemiyorum Zaten. Benim için bu hayatta tek önemli şey o artık. Onun sağlığı mutluluğu.
Canım baba olduktan sonra geçecek. Sen güçleneceksin o evine bağlanacak. Hamilelikte ve ilk bir yıl çok zorlandım ben de. Ama şimdi çok daha iyi çok şükür. Tek söyleyeceğim sana geçiyor İnan.Sonu güzel olmuş Can'ım. Çok şükür. Ben olgun yaşta evlendim. Kendi tercihlerim. Zaman geçtikçe olgunlaşıyor insan yine de Ama açıkçası kötü gün noktasında eşime güvenim sıfır. Ne zaman zor günler geçirsem üstüne tuzu biberi o ekti. Kürtaj oldum adam 2 gün sonra tatile gitti. Tedavi süreçlerinde yaşadıklarımı saymıyorum bile. O yüzden acılar bizde mühür değil ancak bıçak olur
Ama her evlilikte oluyor böyle şeyler. Herkesin farklı bir derdi var. Benim derdim çoğuna göre dert bile değil :))
Canım benim sözün bittiği yerdeyim. Öncelikle artık oğlumla benim dualarımızda olacaksın. (Ezan okunurken sağlıklı sıhhatli yiğenim ve kardeşim olsun diye dua ettirip amin yaptiriyorum)
Önümüzdeki 1 ay çok önemliymiş sıkıntı yapmamaya çalış dediğin gibi duadan başka sığınacak bir limanımız yok bu sıkıntılı fırtınada. Inşallah 1 ay sonra o sıvı küçülmeye başlayacak.
Hangi hastaneye gittin zeynep kamil yada ümraniye diyordun
Bence eğitim araştırmada doğum yap canım ve perinatoloji bölümünü bırakma. Doğum da takipli hastaları olduğun için daha çok hakim olurlar konuya. Inşallah düzelecek bebişin ihtiyacı kalmayacak doğum sonrası mudahaleye
Allah'a emanet canım; esirgesin tüm yavrularimızı, dilerim tüm bu sıkıntılar geçmişte kalır bebeğini sağ salim kucağına alırsın,
Evet canım doğru hatırlıyorsun.Yanlış hatırlamıyorsam sizde bizim gibi üniversitede tanışmıştınız. Biz eşimle 5 yılın sonunda evlendik ve çok iyi tanıdığımı düşünüyodum. Sağolsun iyidir de evlendikten sonra çok çok farklı huylar ortaya çıktı. Bu herkeste böyle bunu biliyorum ama insan üzülüyor zaman zaman. Evliliğimiz öyle kolayda olmadi ben bursalıyım eşim antalyalı. Kültür farklari oldu doğal olarak. Ailem vermek istemedi falan... neyse şuan çok şükür büyük sıkıntılarımız yok ama insan beklentisinden farklı durumlarla karşılaşınca hayal kırıklığına uğruyor. En iyisi insanın kimseden bir beklentisi olmadan, saygi çerçevesinde sağlıkla hayatına devam etmesi. Anne olmak insana güç katıyor. Evlat çok farklı, eşinden öte. Inşallah yaşayınca anlayacaksın, hayat anlam kazanıyor sanki. Şu da bir gerçek ki Allah eşlerimizi de başımızdan eksik etmesin, yoklukları daha zor..
Umarım haklısınızdır Can'ım. Ben güçleneyim yeter. Onun dışında başka beklentim Yok :))Canım baba olduktan sonra geçecek. Sen güçleneceksin o evine bağlanacak. Hamilelikte ve ilk bir yıl çok zorlandım ben de. Ama şimdi çok daha iyi çok şükür. Tek söyleyeceğim sana geçiyor İnan.
allah yardımcınız olsun canım.çok sıkma canını.benim arkadaşın kuzeni ikiz gebelikti ve erkek olanda hidrosefali teşhisi konuldu (sizinkiyle aynı mı hastalıkları bilmiyorum ama).oda çok sıkıntılar yaşadı.erkek bebek için yaşamaz denildi ama herşeye rağmen aldırmadılar.doğumu izmirde yapacaktı bebişler erken geldi zorunlu olarak balıkesir de doğum yaptı.doğumdan hemen sonra bursaya sevk edildi bebiş.bi kaç operasyon geçirdi ama şimdi 1 yaşını geçtiler sabah resimlerini gördüm maşallahları var.ne olacağını allahtan başkası bilemez.herzaman iyi düşün ki iyi olsun.sen sıkıntı yaparsan bebeğede yansır.
Canım benim büyük stres yaşıyor gerçekten insan.Ama biz Allahtan gelen her şeye razıyız.Bir de bir şey olmicak Allahın izniylé. Sen takibini yaptır moralini yüksek tut dualarımız ve biz yanindayiz
weryew Canım sıkma sakın canını herşey düzelir. Stres insanı ve bebeğini daha çok etkiler. Bak benim görümcem hamileyken gününü hesaplayamıyorlar geciktiğini farkediyorlar. Hemen apar topar aldılar bebeği. Kafasında su ile doğdu. Beyin damarları suyun içindeydi ve çok dikkat etmesi gerekiyordu. Asla düşmemesi darbe almaması gerekiyordu. Çocuk bu nasıl engel olcaksın düşüyorda kafasını çarpıyorda. Şimdi 6 yaşında ve büyürken o su kendi kendine kayboldu. Şuan maşallah çok çok sapasağlam. Ablam da doğum yaparken o kalbindeki delik geçmemişti. Bir müddet sonra kendi kendine geçti gitti. Sen dua et herşey güzel olacak diye. İnan stres daha çok etkiler. Rabbim yardımcın olsun. Ben inanıyorum düzelecek bebeğin. Sen sadece sakin ol kalbini ferah tut. Hep kötü düşünürsen kötü olur. Hep iyi şeyler düşün hayal et kendinde rahatlayacaksın.
Canım Allah büyük hiç birimiz ne olacağını bilmiyoruzki İnşallah hepimizin herşey yolunda gider... Yavrucukları sapasağlam alırız inşallah... Seni çok iyi anlıyorum ama yapıcak hiçbirşeyimiz yok kapalı kutu işte dua edelim birbirimize... Görüceksin o su kalp sıkıntısı herşey yok olucak inşallah.
Amiiiinn amiiiinn inşallahUmraniye herkez cok yogun be doktorlar cok en kotusi soyluyor yer bulmakda cok zor oluyor bubyuzden zeynep kamilde devam ediyorum suanda hayatim ayrintilidan sonra acayip degisti. Ama ben anne olarak elimden geleni yapivam kordonsentez karnimda tedavi olsaydi belki bu riski goze alirdim ama kesin tedavisi yok dedi sadece hasta cocuk bakamiyorsan aldirmaknicin bu riski aliyormusuz docent kesinlikle doguracaksan bu riske hic girme dedi. Bende girmedim. Allah hepimize saglikli sihatli nasip etsm
Can'ım iyi olacak sonunda her şey inş. Dua edelim bol bol. Birazcık annesini endişelendirmek istemiş sadece.
Can'ım haklısın sonuna kadar. Ama emin ol eş herkesten daha önemli. Onlarla iyi olsaydın eşin ilgisiz olsaydı her şey çok daha zor olurdu. Bende de tam tersi. Keşke eşim de ailemin beni önemsediğinin onda biri kadar önemseseydi. 6 yıldır tedaviyle uğraştık. Tabi bu süreçte olan bana oldu. Adamların umrunda olmuyor. Hem bedenen hem ruhen çok yıprandım. Eşimden soğudum çoğu kez. Sevdiğim, uğruna her seyden vazgeçebildiğim adam olmadığını görmek bu süreçte her seyden çok yıprattı. Çok mu kötü bir evlilik. Hayır. Dışardan bakılınca Harika uyumlu bir çiftiz. Ama keşke ailemden önce o daha çok önemseseydi. Hamile kaldım hiçbirşey değişmedi. Hamile halimle günlerce ağlattı umrunda olmadı. Adam akşamları dışarı çıkmak için fırsat kolluyor arkadaşlarının yanına gitmek için. Bu muydu evlilik hayalim hiç değildi. Hatta bana göre çoğu kez bu evlilik bile değildi. Velhasıl seni anlıyorum.
Ben de normalde de duygusalım bu hamilelik iyice perişan etti. Tek tutunacağım dal evladım olacak.
O yüzden eşinin kıymetini bil. En önemlisi o.
Ben düşünmüyorum Can'ım. Park yatak ve küçük bir dolap gibi bir şey almayı düşünüyorum.
Bende oyle dua ediyorum kendimi Allaha teslim ediyorum. Yolu yarilasakda hala cok gun var ama duayla atlatacaz insalahCanım kötüsünü hiç aklına getirme , doktorlarinda bilgisi bir yere kadar , onlar Allah mi, her şeyi bilemezler ayrıca bir sürü şeyi yanlış tanı da koyabiliyorlar, bir bakmissin turp gibi doğmuş hicbiseyi yok inşallah dua ediyorum inşallah her şey iyi olacak
weryew dualarım seninle. Kalbini ferah tut. Bol bol dua.. Bol bol inşirah süresini oku. O sürenin bir ayetinde "Zorlukla beraber muhakkak kolaylık vardır" diyor..Duanın açamayacağı kapı yok. Rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hepimizin evladını inşallah
Canim benim hic sıkma canini. Sen basindan beri cok sıkıntı cektin. Rabbim insallah mayis ayinda guldurecek yuzunu.
weryew Allah büyük. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Kimlere neler diyor doktorlar ama sapa sağlam doğuyor. Dua edelim bol bol
Hic umudunu kesme canim ne degisen adamlar gordum.babalik cok degistiriyor ama kolay olmuyor maalesef cok yipratiyorlar.Ben değişeceğini sanmıyorum. Her geçen gün daha kötüye gidiyor. Özellikle ben ve hissettiklerim. Zaten değişsin diye bir beklentimde Yok artık. Sanırım en kötüsü de bu. Beklentilerimi sıfırladım. Üzülmüyor muyum? Tüm bunlara rağmen üzülüyorum. Hatta hamilelik modundan sanırım tam 2.5 saattir ağlıyorum ara ara. Tek düşündüğüm senin dediğin gibi değişmeye başladığı an ben çoktan değişmiş olucam tamamen. Hakkımızda hayırlısı. İyi bir baba olsun yeter artık bu saatten sonra.
Canim ne cok cekmisdin ama sonunu okumak iyi geldi gercekten Allah bozmasinKızlar evlilik zor bir sanat gerçekten benim çektiğimi bir anlatsam inanamazsınız sabrıma eşime ve ailesine sabrettim dayandım 16 yaşında gelin oldum çok zor durumda tam 5 yıl şiddet gördüm herkesten... Şimdimi... Ben ne dersem o olur :) hayat kolay değil eşimde olgu değildi bende şimdi olgunlaştık değerimizi biliyoruz... Kaybetmekten korkuyoruz... Evlatlar bizi daha bağladı hele son yavrunun acısı resmen mühür oldu.... Hayat bir imtihan hertürlüsü olucak hamilelikte daha duygusal oluyoruz... Lütfen kendinizi üzmeyin zaman herşeyin ilacı İnşallah
Benim dolabim cok zordaKendi dolabinin bi kismini ona ayirabilirsin belki. Ya da odanda yer kaliyorsa kucucuk bir cekmeceli sifonyer gibi bir sey alabilirsin. Odanin buyuklugune bagli o da olmazsa alti cekmeceli besikler var oyle bisey de alinabilir
Ye benim ilk doz acitmisti vurulurken ama hic agri olmamisti. Ikinci dozu vurulurken hic hissetmedim ama 3 gun agridi kolum insallah agrimaz seninki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?