2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar burda suan gece 2. aksam 8 gibi acili yemek yedim. Bebis o sirada tepiniyordu. Biraz uyudum uyandim. Bu saatlerde bebek cok telmelerdi sesi solugu cikmiyor. Bebekler yediklerimizin tadini aliyormus. Acili yemek bebege dokunur mu?

Bir de bogazim cok agriyor. Sirke ile gargara yapiyorum (evde elma sirkesi yok, beyaz uzum sirkesi kullaniyorum). Baska ne ise yarar. Evde az bulunan aktarlik bitkilerin cogu bende yok. Etraftaki turklere sormam lazim. Evdeki malzemelerden oneride bulunsaniz?
Tadinimi aliyor ama ben hep aci yiyorum :110:

Sağlık ocağınin çalışanları ile ilgili bence de tamamen . çünkü 2016 Ağustos ta bebegimi 9 haftalık iken kaybettim. Sağlık ocağında kaydım vardı. Ben haber vermeyi unuttum onlara. Aşı zamanı gelmis ebe hemşire hanım aradı beni. Dedim o zaman bebegim öldü. Bu gebeliğimde de salı günü gidicem. İğne mi olmaya. 20.haftada gel demişti. Decavit ve demir ilacı verdi doktor bana çoğunlukla afedersiniz kabızlık yüzünden kullanamadım. Sağlık ocağına söylesem d vitamini verir mi ayriyeten. Sorucam gidince.

Kızlar birde biz gebe okulundan mezun olduk. Ama her hafta doğuma kadar yoga ve pilatese devam edicez ebe hemşiremiz ile birlikte .Son hafta mezuniyetimizde eşlerimizde geldi. Biz Doğumhane ye baktık. Esler dışarıda bekledi. 1 tane normal dogum bekleyen için gebe vardı sancı çeken nst ye bağlı şekilde

Kendisini görmemize izin verdi. Sancı odası ve doğum yapılan odalar ayrı ayrıydı. Buda güzel bir şey devlet hastanesine olmasına rağmen. Benim gibi sezeryanla doğum yapacaklar bile ilk önce Doğumhane sonra ameliyata alınıyor falan çok değişik duygulardi.

Günaydın kızlar, 4 gecedir çok şiddetli sırt ağrısı çekiyorum. Bu gece o kadar ağrıdı ki saatlerce uyuyamadım oturduğum yerde uyuyakalmışım sabaha doğru. Ayaktayken hiçbir sıkıntım yok yada otururken ama gece yatmaya gittiğimde deli gibi ağrıyor. Her türlü yastığı denedim sağıma yatıyorum ağrıyor soluma yatıyorum ağrıyor. Arkama yastık koyuyorum ayaklarıma koyuyorum yine geçmedi. Bu gece sırt üstü yatmayı denedim yinede olmadı :KK43: artık acısına ağlayacaktım. Var mı böyle olan ya daha önce hiç sırt ağrısı çekmedim ama kaslar gerilir yada çok iş yaparsın ya o zaman ağrırdı. Şimdi 4 gecedir bütün sırtım yel almış gibi. :KK43:
Günaydın canım, magnezyum kullanıyor musun? Benim de sırt ve omuz agrım çoktu,15. Haftadan beri magnezyum kullanıyorum, çok şükür iyiyim. Doktoruna danış sen de kullan istersen kullanmıyorsan

Kızlar dün ki ayrıntılıdan sonra oğlum coştu hiç bukadar oynamazdı dün akşam ilk defa eşim dışardan gördü karnımın oynadığını eli Karnım da uyudu birdenbire bu kadar hareket beni korkuttu inşallah iyidir keyf ten oynuyodur :emir_bebek:

Kızlar dün ki ayrıntılıdan sonra oğlum coştu hiç bukadar oynamazdı dün akşam ilk defa eşim dışardan gördü karnımın oynadığını eli Karnım da uyudu birdenbire bu kadar hareket beni korkuttu inşallah iyidir keyf ten oynuyodur :emir_bebek:
Nedense ultrasonda sonra benimkide coşuyo ben kendimce şöyle yorladim
Ultrasonda iyi haberler alınca rahatlıyo tabi buda bebeğe yansıyor o yüzden neşesi yerinde olunca daha çok oynuyo :))

Şimdi kızlar yarından itibaren başlayayım desem;
Sabah aç karnına demir habı
Kahvaltıdan sonra d vitamini
Akşam multivitamin
Gece magnezyum
Çok olmadımı yaw:emir_bebek:

Sağlık ocağınin çalışanları ile ilgili bence de tamamen . çünkü 2016 Ağustos ta bebegimi 9 haftalık iken kaybettim. Sağlık ocağında kaydım vardı. Ben haber vermeyi unuttum onlara. Aşı zamanı gelmis ebe hemşire hanım aradı beni. Dedim o zaman bebegim öldü. Bu gebeliğimde de salı günü gidicem. İğne mi olmaya. 20.haftada gel demişti. Decavit ve demir ilacı verdi doktor bana çoğunlukla afedersiniz kabızlık yüzünden kullanamadım. Sağlık ocağına söylesem d vitamini verir mi ayriyeten. Sorucam gidince.

Kızlar birde biz gebe okulundan mezun olduk. Ama her hafta doğuma kadar yoga ve pilatese devam edicez ebe hemşiremiz ile birlikte .Son hafta mezuniyetimizde eşlerimizde geldi. Biz Doğumhane ye baktık. Esler dışarıda bekledi. 1 tane normal dogum bekleyen için gebe vardı sancı çeken nst ye bağlı şekilde

Kendisini görmemize izin verdi. Sancı odası ve doğum yapılan odalar ayrı ayrıydı. Buda güzel bir şey devlet hastanesine olmasına rağmen. Benim gibi sezeryanla doğum yapacaklar bile ilk önce Doğumhane sonra ameliyata alınıyor falan çok değişik duygulardi.
Gebe okulu harikaymis ama .Cok guzel bi deneyim olmus senin icin .
Benimkide cok hareketli insan bazen normalmi diye dusunuyor.ilk bebegimde boyle olmamisti. .Ama esimde hic heves yok .tekmesini hissetmek icin bakmiyor bile ..

Screenshot_20171228-144432.webp kizlar sizce bu badileri kendim nasil yaparim.kece mi kesip kullanmaliyim .o_O:KK64:

Benimkide cok hareketli insan bazen normalmi diye dusunuyor.ilk bebegimde boyle olmamisti. .Ama esimde hic heves yok .tekmesini hissetmek icin bakmiyor bile ..
Senin 2. Olduğu içindir belki benim ilk olduğundan eşim de heyecanlı

Akşam multivitamin
Gece magnezyum
Ben kahvaltıdan sonra multivitamin ve bir gün Demir bir gün omega alıyorum, ikindi gibi magnezyum, yatmaya yakın d vitamini alıyorum. Böyle ayarladım doktor bişi dememişti ama bir şikayetim olmuyor bu şekilde

IMG_2584.webp
Seker yuklemesinin iki farkli yolu var. Toklukta sikinti cikarsa aclik gerekiyor. Aclik testi daha garanti hastada tokluk testinden sonra kaciyor diye doktorlar aclik testini direk dayiyor.
Canım bak bu sağlam bir sitenin literatür bilgisidir. Yani 8-12 saaat açlık diyor orda da. şeker yükleme nin mantığı zaten direk açlık kan şekeri bakıp üstüne belirlenen miktarda alınacak glukoza karşılık vücudun toleransını test etmek oral glukoz tolerans testi diye geçer hatta literatürde. Sizin açlık ya da tokluk bakılıyor dediğiniz düz kanda klasik bakılan glukoz değeridir şeker yükleme değildir. Belki hekimleriniz sadece açlık ya da tokluk farketmeksizin klasik kan şekeri düzeyini ölçmeyi yeterli buluyordur. bieşeyler yiyip tok karnına glukoz solüsyonubu içip kan vermek bu işin mantığındaki aykırı, ortada bence bir yanlış anlaşılma var ;)

Gnaydın kızlar umarım herkes iyidir hanımlar benim gibi çok afedersiniz geğirme problemi yaşayan varmı yaa gak guk gak guk bıktım sofiarya sofiarya normalmi canım
Ne güzel geğiriyorsan :) yani muhtemelen gazlı bir yapın var ve şanslısın ki bunu bir şekilde dışarıya atabiliyorsun yoksa gaz sancısından kıvrandırırdı seni. Eğer yemeklerden sonra oluyorsa çoğunlukla ve seni rahatsız ediyorsa sindirim sistemi düzenleyici şuruplar var hekime danışarak onlardan kullanabilirsin yemeklerden yarım saat önce alıyorsun MOTILıUM buna bir örnek mesela. O senin bu problemini çözmende epey fayda sağlar ;)

Akşam multivitamin
Gece magnezyum
Aynılarını ben de kullanıyorum sözde. Ama bir türlü yetişmiyor. Mutlaka kalıyor biri ikisi. Üstelik progestan hapım var bir de benim.
Gerçekten çok. Midem bulanıyor bazen. Özellikle magnezyumdan :(

Can'ım bizimki de hiç dokunmuyor sayılır. Elim baskı yapar diye korkuyorum diyor güya. Üstelik bizim ilk ve 6 yıldır beklenen bir bebek.
Ben tekme atınca elini tutup götürüyorum o duyguya girsin diye. Sadece hafta sayıyor :)
Ne zaman gelecek ya diyip duruyor o kadar

Eki Görüntüle 2089925 kizlar sizce bu badileri kendim nasil yaparim.kece mi kesip kullanmaliyim .o_O:KK64:
Kumaş boyası olabilir mi acaba o_O

Aynılarını ben de kullanıyorum sözde. Ama bir türlü yetişmiyor. Mutlaka kalıyor biri ikisi. Üstelik progestan hapım var bir de benim.
Gerçekten çok. Midem bulanıyor bazen. Özellikle magnezyumdan :KK43:

Can'ım bizimki de hiç dokunmuyor sayılır. Elim baskı yapar diye korkuyorum diyor güya. Üstelik bizim ilk ve 6 yıldır beklenen bir bebek.
Ben tekme atınca elini tutup götürüyorum o duyguya girsin diye. Sadece hafta sayıyor :)
Ne zaman gelecek ya diyip duruyor o kadar

Kumaş boyası olabilir mi acaba o_O

Dogumdan sonra gelecekler kendilerine ..
Kumas boyasimi hic anlamam eger oyleyse beceremem.
Silikonla birseyler yapistirip yapmaya calisicam
Bakalim ne cikcak ortaya

Ben kahvaltıdan sonra multivitamin ve bir gün Demir bir gün omega alıyorum, ikindi gibi magnezyum, yatmaya yakın d vitamini alıyorum. Böyle ayarladım doktor bişi dememişti ama bir şikayetim olmuyor bu şekilde
Canım magnezyum gece içmek iyi diye biliyorum bende birgün vitamin birgün demir gabı şeklindemi gitsem

Canım magnezyum gece içmek iyi diye biliyorum bende birgün vitamin birgün demir gabı şeklindemi gitsem
Kuzum Benim doktor omega ve Demir’i öyle kullan hergün değil gün aşırı sıraya koy bu ikisini dedi, ben de öyle yapıyorum. Gece içsem magnezyumu benim de midem bulanabilir, gündüz bile zor geliyor bazen

Back
X