- 8 Eylül 2017
- 1.351
- 1.258
- 53
- Konu Sahibi kardelen384
- #18.781
yani ferritin sınırda çıkmış; benim 88 ferritin değerim belki oyuzdendir![]()
![]()
Nasıl yükseltebiliriz canım bu değeri, bende çok üşüyen biriyim
Takviyesi varmı ya da ne yiyip içelim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yani ferritin sınırda çıkmış; benim 88 ferritin değerim belki oyuzdendir![]()
![]()
Benimde bebeğimin kalbinde parlaklık görüldü ayrıntılı ultrasonda. Ama doktorum çok detaylı açıkladı. Bağırsaktada görülebiliyor. Bekleyip takip edeceğiz. İlerleyen haftalarda bu parlaklık durumlarının kaybolduğunu söyledi. Kaybolmazsa neye sebep olur dedim. Kaybolmayana hiç rastlamadım dedi. Amniyosentez önerme sebebi de down sendromlu çocuklarda parlaklık görülebiliyormuş. İkili taramanda sıkıntı yoksa çok kafana takma bu durumu. Bi sonraki randevunu bekle. Bakalım o zaman ne diyecek. Çoğunlukla 3. Trimesterda kaybolurmuş.Kızlar merhaba nasip olursa bende mayıs annesi olacam.detaylı ultrasonda dr um bebeğin bağırsağında parlaklık olduğunu söyledi ve amniyosentez önerdi moralim çok bozuk böyle bi durumla karşılaşan var mı?
Ayy canım işin zor Allah yardımcın olsun.
Acaba eşin annesinin gelmesinden pek memnun degilmiki öyle eve gelir gelmez kaslar catiliyo
Ayy nefret ediyorums soyle oğlunuu dolduran kvlerden sende sor bakalım canim hayirdir bir hatamı ettim ne bu sürat diye Allah yardımcın olsunAnnesinin gelmesinden memnun olmasa onada çatar o kaşları ... sadece bana çatıyo kapıyı açtığımda içeri girip annesinin halini hatırını soruyo bana hiç sormuyor , çocuk doğunca kimbilir neler yapıcak bunlar
Can'ım sen kullanmadın mı vitamin kan ilacı falan? Bebiş yemiş hepsini demek ki.Kizlar dahiliyeye gittim bugun demir tukenmis d vitamini b vitamini hepsi tukenmis .
Atesimde vardi .verdi dr ilaclari artik .
Sozde bu hamilelikte gaviskon bile kullanmayacaktim .
Ya çok haklısın burda bir arkadaştan okumuştum hastanadeyken gitmiş isime karar vermiş ailesi. Senin en büyük avantajın eşin canım. Gerçekten önemli olan eşin, yeri geliyor kendi ailen bile seni rahatsız edecek şeyler yapabiliyor. Hnilelikte en sevmediğim şey duygular zatenDaha sağlıklı olur inşallah kısmına gelemedi bizimkiler canm.. önce erkek olsun hayır kız olsun sohbetiyle bunlattılar şimdi illa tipi huyu bize benzesin diyerek bunlatıyorlar.. bi eşimle ikimiz sağlıklı olsun die dua ediyoruz.. isim konusunda da baya gerginlik çıkaracak oldular ama eşimle biz kararlıyız babane dede ismi tekrarını sevmeyiz istemeyiz.. ben hastanede yatarken onlar kimliği çıkartıp geliverirlermis falan die saçamadılar ama eşim saolusun ya valla hamilelik öncesi çok kavgalarımız olurdu eşimle böyle bana destek olacağını beklemezdim.. o da olmasa baya delirtecekler beni.
Evet tekrar üzerinden geçmek niye dimiDikkat etmek bende istiyorum ama dayanamiyorumhele hele midemi rahatsız etmeyecekse gözüm dönüyor. Allah tan çok yavaş ve çok çiğneyerek yiyorum da o kilo almam da etkilidir diyorum.
Ya ama Harika bir göbüş bu maşallah canım :) ben de yavaş çiğnemeye dikkat edeyim önümden alacaklarmış gibi çiğniyorum
ANNONA Canım bu benim su andaki halim tama haklılar sivri sanki ama bunu bende görüyorum kilo aldığını bende biliyorum yani tekrar üzerinden geçmek neden niye varsayım yapıyorsunuz erkek gibi kız gibi diye size fikrinizi soran oldu mu
bak yine sinirlerdim.
O da ayrı bir cinsi. Onu da kuzenime yaptılar. Her annenin bir kızı olmalı diye diye sinirlerini bozdular. Yani şunu hiç düşünemiyorlar hayırsızsa kız evlat da çok zor. Hayırlı evlat versin diyemiyorlar. İnşaşşah canım sağlıkla sağsağlim gerçektenbende aynı muhabbetti çok duydum.herkes sorusu cinsiyeti erkek deyince %60 olsun diyo millet erkek evlat olsun der ama neyse.kızda olsa erkekte olsa aynı muhabet.allahım sağlıkla sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin kızmış erkekmiş hiiiççççç farketmez![]()
evet bir de o muhabbet var. Senin ceplerin küçük sütün olmaz demişlerdi ya banaİnsanlar çok boşboğaz çok bilmişler yok memelerin büyümemiş yok göbeğin çok büyük yok erkek göbeği boş konuşmaya bayılıyorlar , laf ola beri gele aman iki dakika susmasınlar![]()
Birşey söyleyeyim mi bazı insanlar gerçekten bilerek yapıyor. Şok oluyorsun hiç beklemediğin için. Anlam da veremiyorsun. Ben bu hamileliğimde eşimle daha az savaşıyorum daha az duygusal davranmaya çalışıyorum. Ve gerçekten çok daha iyiyim. Ama bir arkadaşım bu çocuk seni mahvetti demişti. Ben çok iyi hissediyorum halbuki kendimi.Ya aslında he he diyip geçeceksin. Hamileliğimin daha 15. Haftasındaydım. İnsanlar görünce hiç kilo almamışsın ay aynısın. Karnın çıkmamış hiç falan diyorlardı. ama içlerinden illaki densiz çıkacak tabi. Biri çıktı "ay şişmişsin " demez mi? Ben şok tabi Bu kadar fesatlık olmaz dedim ya. Ben de kim görse aksine aynısın diyor bi sen mi öyle şişmiş görüyorsun tuhaf dedim. Sonra kıvırdı Yok kilo değil ödem olmuş çok belli bilmem ne. Bende de öyle olmuştu falan filan. Kendi Doğumdan sonra bile hamile gibiydi. Herkes hamile sanıyordu. Bi tip insanlar malesef çıkıyor ister istemez Can'ım. Sen de dengeli su iç. Ödem için en iyi o sanırım.
Yaaa şu yaz tatillerinde 3-4 ay çocuğu yazlığa alıp götürmek iSteyen sizinkiler miydi? Öyle bişey okumuştum. Kayınvalide kendi çocuğu moduna girmişti
Can'ım bu işler tahsille olmuyor malesef. Cehalet başka bir şey.
Ama dua et ki eşin senin yanında. Önemli olan da o bence.
süsleyeeğim neler neler aldım ona ohGül geç boşver, hiç uğraşma, doğunca boş konuştuklarını görecekleri zaten sende kızını süsler püsler gözlerine gözlerine sokarsın,![]()
Aynen valla. 30 haftayı geçince ne der bilmem.Birşey söyleyeyim mi bazı insanlar gerçekten bilerek yapıyor. Şok oluyorsun hiç beklemediğin için. Anlam da veremiyorsun. Ben bu hamileliğimde eşimle daha az savaşıyorum daha az duygusal davranmaya çalışıyorum. Ve gerçekten çok daha iyiyim. Ama bir arkadaşım bu çocuk seni mahvetti demişti. Ben çok iyi hissediyorum halbuki kendimi.
Ayrıca 15 haftada ne şişmesi ya 30 haftalıkken dese amenna. Ki kesin der![]()
Arkadaşlar doğru söylüyor canım toplum sağlığı merkezine gidersen çözüyorlar her türlü yardımı da yaptılar bana. Dolu olduğu halde. Üstelik hamilesin kızların dediği gibi. Direk aile hekimine gidince değiştirmiyorlar Çünkü. Hiç canını sıkma. Yarın merkeze git şikyetini de göster. Buna rağmen doktorum beni istemiyor bakmıyor aramızda böyle bir sorun oldu de. İnşllah yardımcı olurlar. Zaten duygusalsın iyice sinirlerimizi bozuyorlar.Kızlar yardım edin çıldırmak üzereyim...Şimdi ben bu aile hekimini Bimer e şikayet ettim ya, sonra gittim sağlık ocağına aile hekimimi değiştirmeye, bi arkadaşımın hem komşum hem aynı okulda çalışıyoruz doktoru çok iyi diye bahsediyordu gittim onunla konuşmaya, aramızda sorun oluyor değişiklik yapamayız diyor, birbirimizin hastasını almak doğru değil diyor, e adam beni istemiyor misafir hastama bakmıyor ben de onu istemiyorum...yeni bi sağlık ocağı açılmış cehennemin dibinde oraya gidin istediğiniz doktoru seçin diyor...burası benim evimle okulumun arasında sabah boş dersimde rahatça gidip kan veriyordum daha doğumdan sonra da bir sürü aşı vs var...bu nasıl bir zulümdür ya çıktım ağladım ağladım sinirlerim bozuldu adam ben Gökhan beyin hastasını alamam diyor...iyi Gökhan bey beni böyle oyuncak etsin yerden yere çalsın...şu anda gidecek bir doktorumuz yok ya düsünebiliyor musunuz...ben napayım kızlar...Bimer den de cevap gelmiş doktorla görüşüldü falan diye ne görüşüldü adam imparator gibi davranıyor bakmıyorum deyip gönderiyor...
Hahaha çok tatlısınız Kızlar ya gece gece güldürdünüz beni hehahahahah hiç güleceğim yoktu.. ben de evde hertarafım meydanda geziyorumm,yanıyorum çünkü. adamdan da o kovalıyor ben köşe bucak kaçıyorummm
ayy yazık bu adamlara yaa ben bu gebelik ve dogumdan sonraki ilk 2yılda en çok onlara üzülüyorum çok yalnız kalıyorlarr. sosyal içerikli mesaj paylaşıyorum adamlarımızı yalnız bırakmayalım onlara sahip çıkalım ahahaha
![]()
Canım senin bebiş kız değil miydi. Aldıklarına BAyıldım güle güle giydir çok kaliteli görünüyorlar. Bizim de kalan bisürü kıyafetimiz var acayip tasarruf oldu :)))Bende bugün alısveriş yaptım biraz mavi tulumla mavili beyazlı alt üstü e bebekten aldım baya indirim vardı 10 ar liraya aldım takımını arabalı tulumla siyah alt üstüde waikikiden aldım e bebekten internetten de sipariş verdim ama daha gelmedi abimizden de baya bişey var bi tanede isimli hastane cıkısı begendim ondan yaptırmayı düşünüyorum kısmetse
Kızlar üşüyen biriyseniz ben de uzun kol tavsiye ederim. İlk çok üşüyerek girdim odaya. Sonra geceliğimi giydim bu sefer bebek için odayı sıcacık yaptılar terledim soğudum. Hem uzun hem kısa bişeyler gerekiyor maalesef :)Canım özellikle sezeryandan sonra acayip üşümüyor tiyriyorsun resmen bana yorgan yorganın üstüne battaniye örttü hemşireler anca ısınabildim ameliyathane buz gibi zaten dişlerim tıkırdıyordu ben kızımı mart ayında doğurdum uzun kollu pijama almıştım iki takım onları giydim ilk yürümeye kalktığımdada koridorda üstüme bişey almıştım ne kadar olsa kanda kaybediliyor vücut hemen ısınmıyor
Ben bunlrı yersem kesin şekerim çıkar canımDoktorum bugün elime bi liste tutuşturdu, önce bastı kahkahayı sonra sen çok pimpirikli detaycısın sen sormadan ben söyleyeyim dedi.. canan karatayı falan boşver 24haftadan sonra şeker yükleme testini yaptır dedi.![]()
Bu arada geçenlerde muhabbeti olmuştu burda, aç tok fark etmiyormuş kızlar. 75 mg yukleme için inceden bi kahvalti yapıp gidilebiliyormuş. Yükleme yaptırmadan önceki üç gün gayet şeker ve karbonhidrat ağırlı beslenmek gerekiyormuş.
Bu da liste:
Hadi gözünaydın canım :)Bizimde bugün ayrıntılı ultrasyonumuz vardı .Çok şükür iyi geçti
Geçmiş olsun iyiki gitmişsin bişeyin kalmamış resmen. Bebiş mi sömürmüş bukadar inanmıyorum. İlaçlarla hemen toparlarsın inşallah canımKizlar dahiliyeye gittim bugun demir tukenmis d vitamini b vitamini hepsi tukenmis .
Atesimde vardi .verdi dr ilaclari artik .
Sozde bu hamilelikte gaviskon bile kullanmayacaktim .
Eşinle konuş canım. İnan hamilelikte öyle olmayan bir çok şey öyle görünüyor. Belki annesinden dolayı geriliyordur. Belki anlaşamayacağınızı düşünüp stresli geliyordur eve. Normalde böyle biri değilse bunlar da olabilir. Hamilelikte hormonlar mımdersiniz vesvese mi dersiniz herşey farklı görülebiliyor. Diyelim ki dolduruyor bundurumu da sadece eşinle konuşmak çözer. Açık açık hamilelik duygusallığından bahset. Yanlış anlıyor olabileceğini ama sana karşı sinirli gibi davrandığını söyle.Kızlar rahatsız olduğum için bir haftadır işe gitmedim evdeyim, kayın validede bize geldi artık bizde kalacak yalnız olduğu için...
Sorunum şu kayınvalidem gelmeden önce eşim halimi hatırımı sorar benimle ilgilenirdi, şimdi kapıdan girdiğinde kaşlar çatık terslemeye bahane arayan bi tip oldu... sanırım kayınvalidem ya da görümcem ya da kaynım onu dolduruyor sinirlerim bozulmaya başladı , ne yapmalıyım sizce
Daha önce de denk gelmiştim yazına canım. Ben hamileliğimde birebir söylediklerini yaşadım.Aynen valla. 30 haftayı geçince ne der bilmem.
Benim ilk hamileliğim. Daha doğrusu diğeri 8. Haftada düştü. Ama beni en çok üzen eşim. Yada ben duygusalım bilmiyorum. İdare edemiyorum kendimle savaşıyorum. Tek yapabildiğim öncekinden farklı olarak susmak ve tek kalınca ağlamak. O da idare etmek gibi bir çabaya girmiyor Zaten. Öncekinden farklı değil. Sadece benim çabamla bazı seylere susmamla sakin gidiyor bişeyler. Umarım bu süreci çabuk atlatırız. Tek dayanağım bebeğim. O kadar sabırsız davranıyorum ki ona karşı erken Doğum yapıcam bu psikolojiyle gibi geliyor. Annemi daha bekletmeyeyim diyip geliverecek erkenden gibi. :))
Acayip bişey bu hamilelik. Heleki zor süreçlerden bu noktaya geldiysen daha zor. Durup durup geçmişe ağlıyorum![]()
Bn anlayamadim gelenler mi not yaziyor ustune
Yok canın kızmıs gibi bi yaptı ama pipiyi gösterdi sonraCanım senin bebiş kız değil miydi. Aldıklarına BAyıldım güle güle giydir çok kaliteli görünüyorlar. Bizim de kalan bisürü kıyafetimiz var acayip tasarruf oldu :)))
Kızlar üşüyen biriyseniz ben de uzun kol tavsiye ederim. İlk çok üşüyerek girdim odaya. Sonra geceliğimi giydim bu sefer bebek için odayı sıcacık yaptılar terledim soğudum. Hem uzun hem kısa bişeyler gerekiyor maalesef :)
Eşinle konuş canım. İnan hamilelikte öyle olmayan bir çok şey öyle görünüyor. Belki annesinden dolayı geriliyordur. Belki anlaşamayacağınızı düşünüp stresli geliyordur eve. Normalde böyle biri değilse bunlar da olabilir. Hamilelikte hormonlar mımdersiniz vesvese mi dersiniz herşey farklı görülebiliyor. Diyelim ki dolduruyor bundurumu da sadece eşinle konuşmak çözer. Açık açık hamilelik duygusallığından bahset. Yanlış anlıyor olabileceğini ama sana karşı sinirli gibi davrandığını söyle.