2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar dün kontrolum vardı doktor Bebek ters dedi bu bebek için olumsuz bir şey değil. Sadece dönmezse sezeryanla doğum yaparsın dedi. Benim hareketlerimdrn mi kaynaklandı acaba
Ama zaten herkeste öyle olmuyor mu? Şu an nasıl durduğunun ne önemi var ki yüzüyor sonuçta suyun içinde.
Genelde 30. Haftadan sonra dönmeye başlıyorlar zaten. Ben hep öyle duydum.

Kızlar dün kontrolum vardı doktor Bebek ters dedi bu bebek için olumsuz bir şey değil. Sadece dönmezse sezeryanla doğum yaparsın dedi. Benim hareketlerimdrn mi kaynaklandı acaba
Bebek ters demek için henüz çoook erken...o nasıl doktor:duduk: sezaryen için altyapı hazırlıyor olmasın...şimdi zaten bebek döner durur...30lu haftalarda hangi durumda olduğu önemli oğlum hep tersti 38den sonra döndü...

Hepinizden Allah razı olsun ama üst üste zor geceler geçirince özellikle öksürük gece artıyor çok korkuyorum daha iki hafta önce ultrasona girdim girmek istemiyorum ama çok korkuyorum iyi ki varsınız manevi desteğiniz yeter
Canım öksürükten falan bişey olmaz bebek korunaklı, sıkı sıkıya bağlı...ballı ıhlamur iç göğsüne balla karabiber karıştır sür kağıt havlu tülbent koy öyle yat akşamdan...öksürüğü keser...ateş falan olmadıktan sonra korkma ve ilaç da verilmiyor zaten

Ama zaten herkeste öyle olmuyor mu? Şu an nasıl durduğunun ne önemi var ki yüzüyor sonuçta suyun içinde.
Genelde 30. Haftadan sonra dönmeye başlıyorlar zaten. Ben hep öyle duydum.
ya doktor öyle söyleyince birde neden erkenden böyle bir yorum yaptı onada çok anlam veremedim. Umarım döner.

Bebek ters demek için henüz çoook erken...o nasıl doktor:duduk: sezaryen için altyapı hazırlıyor olmasın...şimdi zaten bebek döner durur...30lu haftalarda hangi durumda olduğu önemli oğlum hep tersti 38den sonra döndü...
Bende şaşırdım hep ters döner düz döner son aylarda kesinleşir diye biliyordum bir anda sezeryan değince şaşırdım. İlle normal doğum yapicam diye sartlamiyorum kendimi de hangisi nasipse hop diye sezeryan denince ablam veremedim

erken değil mi bunu söylemesi için? cuma günü kontrolüm vardı benim de bebişin başı önce solda idi iki dakika sonra sağa geçti durmadan döndü durdu, doktor da çok hareketli 38. haftaya kadar böyle dönüp duracak dedi. 38’de doğum pozisyonu alıyormuş yani, meraklanma bence.

Kızlar merhaba izmirde ayrıntılı ultrason için perinatoloğa giden var mı? Varsa isimleri neler ve ücretleri ne kadar? Yardımcı olurmusunuz???

Bu arada bende bir haftadır grip,öksürük,boğaz ağrısıyla mücadele veriyorum dr a gitmedim pek ilaç veremiyorlar diye iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum hala daha geçmedi gece iki defa üst değiştim soğuk terlemişim toparlıyor gibiyim ama bebeği 3 gün önce felan hissetmiştim sonrasında bir kere bile hissetmedim bebeğe bişey mi oldu acaba kafayı yiyecem ağlamak istemiyorum :KK43:

Canım korkma bende de 7bgundur öksürük var bende hissetmiyorum çoğu zaman çünkü korkuyor sanırım ama öksürük kesilince azda olsa pitpitliyor daha küçükler öksürükte hisswdemiyorsundur allahın izniyle iyidirler

Canım öksürükten falan bişey olmaz bebek korunaklı, sıkı sıkıya bağlı...ballı ıhlamur iç göğsüne balla karabiber karıştır sür kağıt havlu tülbent koy öyle yat akşamdan...öksürüğü keser...ateş falan olmadıktan sonra korkma ve ilaç da verilmiyor zaten

Canım korkma bende de 7bgundur öksürük var bende hissetmiyorum çoğu zaman çünkü korkuyor sanırım ama öksürük kesilince azda olsa pitpitliyor daha küçükler öksürükte hisswdemiyorsundur allahın izniyle iyidirler
Sağolun kızlar dayanamayıp ilk defa kadın doğum hast gittim çok genç belki stajyer bir dr vardı ultrasonla baktı iyi dedi kalbi atıyor dedi ne kadar anladı anlamadı orasına güvenmesem de biraz rahatladım.yalnız o doktorla doğum yapacağıma evde tek doğururum daha iyi ultrasondan anlıyorsa iyi yani

Sağolun kızlar dayanamayıp ilk defa kadın doğum hast gittim çok genç belki stajyer bir dr vardı ultrasonla baktı iyi dedi kalbi atıyor dedi ne kadar anladı anlamadı orasına güvenmesem de biraz rahatladım.yalnız o doktorla doğum yapacağıma evde tek doğururum daha iyi ultrasondan anlıyorsa iyi yani

:rolleyes: Yorumuna çok güldüm ilahi

Sen nasıl 84 kilosun yafffuuu :KK49: maşallah inceciksin , sen bide bizleri gör , hadi arkadaş 3 üz annesi bana nioluyo anlamadım göbek aldı başını gidiyo , bu saatte kemik ağrısından uyandım oturuyorum ileriki aylarda Allah yardımcımız olsun
Yaa cok tesekkur ederim :KK49: ama evet gercekten 84 kiloyum. Olsun verilir kilolar sıkma canini:KK200:
Can'ım ben de Özel düşünüyorum. Biraz ilgi istiyorum çünkü. Güleryüz tatlı dil. Devlette bunlar olmuyor maalesef. Hatta bir gittiğin doktoru sonraki gidişte bulamayabiliyorsun.
Tabi özelde de istediğim gibi bi yer bulamadım. Yorumlar hep kötü. İyi olanlar çok pahalı.
Cerrahpaşa tıp fakültesini düşünmeye başkadım nerdeyse :)) herkes Doğum bölümünü çok övüyor. Özel oda da alabiliyormuşsun.
Tabi hem uzak hem de işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Bir yandan da devleti düşünüyor sayılırım yani. Tabi Cerrahpaşa olursa.

Yavaştan değil Can'ım baya çıkmış senin de
Erkek miydi senin? Erkek göbüşü gibi.

.
Evet bebisim erkek :) tip fakultesinde ozel oda alabiliyorsan gercekten cok iyi. Bende sirf ilgi icin istiyorum ama fiyatlar cok yuksek geliyor ya. Suan esim calismiyor ve evimiz kira. Zor durumdayiz anlayacagin malesef ozele butce ayiramayacak gibiyim:( ama o zamana ne olur bilmem.
Ssedmikraska Ssedmikraska canım ben ilk doğumumu kadın doğum hastanesinde yaptım sonra eğitim arastirmaya sevk edildim.
Şimdi doğumumu eğitim ve araştırma da yapmak istiyorum evime yürüyerek 15 dk eğitim araştırma var benim doğum tapmak istediğim yer arabayla 35 dk falan eğer trafik olmazsa istediğim yerde olursa evimin yakinindakin de doğum yapicam.
Özel hastanelerse bir terslik olursa hemen eğitim arastirmaya sevk ediyor. Sonuçta ilk doğumda terslik yaşadığım için ikincisini hiç riske atmayıp eğitim araştırmada yapacağım.

Ya aslinda ben de egt.arastirma doktorlarinin daha tecrubeli olduklarina inaniyorum ama cok ilgisiz ve suratsizlar ya. Hele hemsireler. Ya tansiyon olcerken bile. Kolunu ac, neden acmadin, cabuk tartiya gec, tamam cik. Gicik oluyorum ya:( hangi sehirdesin sen.

gözün aydın canım. İnşallah tahlillerinde temiz çıkar. Bizde daha ayrıntılı yi yaptiramadik dün gittik doktorum burda gereksiz pahalı dedi başka bir yer tavsiye etti hemde makineleri daha iyi dedi. Tabi içimden niye telefonda demedin o zaman direk oraya giderdim diye söylendim. 3 hafta sonra tekrar yol gözüküyor bize. Ayyy ayyy hayırlısı bakalım
hiyecim 3 hafta sonra sen kaç haftalık olacaksın? geç olmuyor mu biraz

Öksürük için herkes erken doğuma sebep oluyor diyor moralim çok bozuk burdada kimsede öksürük felan yok zaten meyse başımıza ne gelirse görecez artık
Ay canim allah korusun olur mu oyle sey? Ben hamileligimin ilk haftalarinda daha haberim yokken barfiks cekiyordum :D bebegin tutunacagi varsa ne yaparsan yap tutunur. Ama bu dunyada yiyecek ekmegi yoksa bir oksuruk bahanesi olur, onu da koca karilar hamile anneleri korkutmak icin soyler durur. Hem saglikliymis zaten bebegin korkma.
Bu haftalarda zaten kafasinin asagida olmasi problem yaratir bence :D doktor bos konusmus gibi. Ona gore normal bir durum ama ne bilecek annenin bunu takacagini. 35-36. Haftalardan sonra donuyormus cogu zaman. Endiselenme.

hiyecim 3 hafta sonra sen kaç haftalık olacaksın? geç olmuyor mu biraz
Gec olacagini sanmiyorum. Benimki de 11 ocakta ayrintilim. Aksine bence daha iyi olabilir. Bebegin organ gelisimi tamamlandiktan sonra incelenmis olur. Erken yapinca bazen tekrar gerekebiliyor.

Bana komik geldi bu dedigi, cunku bebekler doguma az kala bas asagi durup dogum kanalina girerler, suan daha yolun yarisindayiz dogum pozisyonunda durmak zorunda degilki hem daha kucuk olduklari icin her sekilde donebiliyorlar ben her gittigimde degisik pozisyonu bazen dik duruyor bazen karnimda yanlamasina uzaniyor. Canim hic takilma buna zaten suan ne derse desin normal mi sezeryan mi bu son andaki duruma gore netlesiyor. Allahim hepimize hayirli dogumlar versin evlatlarimiza saglikla kavusalim da gerisi onemli degil.

Ay canim allah korusun olur mu oyle sey? Ben hamileligimin ilk haftalarinda daha haberim yokken barfiks cekiyordum :KK70: bebegin tutunacagi varsa ne yaparsan yap tutunur. Ama bu dunyada yiyecek ekmegi yoksa bir oksuruk bahanesi olur, onu da koca karilar hamile anneleri korkutmak icin soyler durur. Hem saglikliymis zaten bebegin korkma.

Bu haftalarda zaten kafasinin asagida olmasi problem yaratir bence :KK70: doktor bos konusmus gibi. Ona gore normal bir durum ama ne bilecek annenin bunu takacagini. 35-36. Haftalardan sonra donuyormus cogu zaman. Endiselenme.
Doğru söylüyorsun canım tevekkülü elden bırakmamak lazım

Back
X