• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Perinataloji için özel şart değil hele 300-500 para dökmek bana gereksiz geldi.hayatımda devlete gittiğim yoktu ama gittim kadın doğum hast 5 gün sonraya gün verdiler ve doç.perinatalogmuş bilmiyorum ama her yer herkes sömürü olmuş.tıp.fak de var prof.için para ödüyorsun sanım 120 tl gibi ama 300-500 çok fazla.

Bana yine deliler toplandi. Sanki bebegimin cinsiyeti degisecekmis gibi hissediyorum :KK43: keske doktor bir kere daha kesin erkek deseydi. İkinci gittigimde gostermedi. Kalp atisi da 147 ydi. Kizlar fostermiyor derler ya icime kirt dustu kalp atisi da kizi gosteriyor. Onemli olan tabiki saglikli ve hayirli evlat olmasi sonucta ilk cocuk. Ama oglusumu cok benimsedim :KK43:
Bende ilk başta hep kız diye düşünüyordum. Erkek deyince garip hissetmistim kendimi. Ama alıştım ismini koyduk bile. Bişey alacağımız zaman Enes e su alınacak bu alınacak falan diyoruz o derece.

Perinataloji için özel şart değil hele 300-500 para dökmek bana gereksiz geldi.hayatımda devlete gittiğim yoktu ama gittim kadın doğum hast 5 gün sonraya gün verdiler ve doç.perinatalogmuş bilmiyorum ama her yer herkes sömürü olmuş.tıp.fak de var prof.için para ödüyorsun sanım 120 tl gibi ama 300-500 çok fazla.

Canım ya bizi de doktor başka bir şehre yönlendirecek ayrıntılı için ve büyük ihtimal ozele gönderecek Senin dediğin de çok mantıklı Kendin kadın doğumdan sıra aldın muayene oldun ve seni ayrıntılı ultrason için yonlendirdiler öyle mi

Bende hic birsey anlamadim kalbindeki o sey ne gibi sorun cikarir yada beynindeki sivi sorduk doktora soylemedi. Birsey okursada onlarin biyerde eli kisitlandini hic bir doktorun birsey yapamayacagini degerlerin bundan sonra artmamasi onemli felan yakin takip dedi perinoloji mi be onuda her ozel yapmiyor devlettede heralde gitgelli ugrasmam gerek galiba

Canım inşallah sağsalim alacağız kucağımıza hepimiz bebişlerimizi Allahın izniyle. Moralini yüksek tut Allah büyük

Canım inşallah sağsalim alacağız kucağımıza hepimiz bebişlerimizi Allahın izniyle. Moralini yüksek tut Allah büyük

Kafam cok karisti hani hic gitmeseydim bile diyorum yaani perinotoloji cogu hastane aradim bulamadim umraniye devlet yada zeynep kamil ugrasacagim galiba insallah cok gelgitli olmaz. Agrilarim var izel bolgemde igne batar gibi oglum secde pozisyonunda yine bana doktor oyle vaktiki karin sag yat sol yat her turlu inceledi. Bide bebegim cok kizgin bakiyordu aldim resimlerin hepsinde catik kasli kizgin Allah saglikli s9hatli nasip etsin bizlere insallah

Ben 4 boyutlu ultrasyon afiyette 235tl verdim. Goruntu baya netti ama baska hastanelerde aradim sayoli hastanelerde varmis bide egitim arastirmalarda once kadin dogumcu gidicem o onaylicak sonra gidip randevu alacakmisim.
Aslında geçen konuştuğumuz mevzuya geldi yine. Sanırım bu noktada Perinatolog olması önemli ayrıntılı için. Belki daha ayrıntılı bilgi verebilirdi size.
Evet önce kadın Doğuma gidiyorsun onlar yönlendiriyor. Kızınla da zor olacak sana ama inş bu seferde Perinatolog daha net bilgi verir de çok aklın kalmaz Can'ım.

weryew weryew canım öncelikle geçmiş olsun... Yine tecrübe dahili konuşucam ben kalpteki parlaklık bir çok insanda görülüyor bunu daha önce konuştuk diğer arkadaştan dolayı... Beynine gelince canım oda aynı şekilde görülüyor fakat doğuma kadar yok olma ihtimali çoook yüksek bunu gördüm çevremde bilgim kadarıyla eğer belde açıklık yoksa su kayboluyor eğer ikisi aynı anda görüldüyse ozaman ciddi sıkıntı... Bunuda gördüm şuan 5 aylık bir bebek var tanıdığım ikisi aynı anda görüldü tedavi görüyor... Ama su ve parlaklık olan gayet sağlıklı hiç bişey kalmadı doğuma kadar maşallah... Anne karnında tedavi hiç bir şekilde hiç bir şeyin yok bunu daha öncede dedim olsaydı ben arar bulurdum olmuyo yani.... Ama Şubat emin ol stres bunların hepsinden daha riskli daha feci lütfen sakin olmaya çalış çoook zor biliyorum ama Allah çoook büyük

Yengene geçmiş olsun canım
Kaç haftalıktı yengen

Canım tüp bebek 6-7 haftaydı.
Sali kanama oldu az gittik keseyi gördü carsamba gunu 12 gibi bu sefer pıhtı geldi 2 tane gittik kese yine gözüktü yatıcak gelmenize geeek uok 1 hafta sonra gelin dedi eve geldik yatarken yine 2 pıhtı geldi bugün dayanamadık gittik kese yok
Yazık yaa...Allah sabır versin kese görünmüyorsa pek iyi değil :KK43: Fazla ağrı sancı olmadan da düşük olabilir canım erken haftalarda...inşallah bebek duruyordur sağlıklıdır duadan başka yapılacak şey yok

Inşallah canım doktor kan tahlili verip pazartesi gelin dedi onun için dua ediyorum pazartesi günü gozuksun

Yengenin 2 düşüğü vardı değil mi sanki? Bu 3. Tüp bebekti yanlış hatırlamadım umarım.
Çok üzüldüm. Aynı seyleri yaşayan biri olarak. İlk düştüğümde dr söylememişti bana da keseyi düşürdüğümü. Görünmüyor dedi sadece. Ama düşürdüğümü anlamış tabi eşime söylemiş. :KK43: Ağrı hissetmemiş olabilir Can'ım. Ne kadarlık olmuştu? Sen de çok üzme kendini. Bebeğin üzülmesin. O artık hissediyor her şeyi. Allah yengene de sabır versin. Çok çok zor. İfadesi mümkün değil.

Canım yengemin 7 düşüğü var bu hariç
2. Tüp bebek canim dogru söylüyorsun kendimi uzmemem lazım ama kardeşim ve yengemi öyle görünce dayanamıyorum. Hele yengemin neden keseyi görmesi ki demesi düştüğü hiç dusunememesi

Canım ya bizi de doktor başka bir şehre yönlendirecek ayrıntılı için ve büyük ihtimal ozele gönderecek Senin dediğin de çok mantıklı Kendin kadın doğumdan sıra aldın muayene oldun ve seni ayrıntılı ultrason için yonlendirdiler öyle mi
Aynen canım kadın doğ.hast sıradan bir doktora gittim.ben ayrıntılı istiyorum dememe gerek kalmadan yönlendirdi.herkesi yönlendiriyormuş zaten ilk defa çok mantıklı iş yaptım valla:))

weryew weryew cim şimdi gördüm ayrıntılı ultrason sonucunu. Inşallah doğuma kadar ne sıvı nede parlaklık kalır. Zeynep kamile numara aldıktan sonra gebe takip perinatolojiye sevk verirler zaten hem ayrıntılı sonucu olduğu için belki hemen o gün bakarlar. Inşallah hemen o gün bakarlar da sende işin uzmanindan daha açıklayıcı bilgi alabilirsin

Aslında geçen konuştuğumuz mevzuya geldi yine. Sanırım bu noktada Perinatolog olması önemli ayrıntılı için. Belki daha ayrıntılı bilgi verebilirdi size.
Evet önce kadın Doğuma gidiyorsun onlar yönlendiriyor. Kızınla da zor olacak sana ama inş bu seferde Perinatolog daha net bilgi verir de çok aklın kalmaz Can'ım.

Kizimi birakabilcem ailem olsaydi heryere giderdim oda benimle sefil olacak ama bebegim icin mecbur artik yeterki iyi olsun. 4 hafta sonra perinotoloji demis ben simdideb ugrasmalimiyim zeynsp kamil mi gitsem bilemedim

weryew weryew canım öncelikle geçmiş olsun... Yine tecrübe dahili konuşucam ben kalpteki parlaklık bir çok insanda görülüyor bunu daha önce konuştuk diğer arkadaştan dolayı... Beynine gelince canım oda aynı şekilde görülüyor fakat doğuma kadar yok olma ihtimali çoook yüksek bunu gördüm çevremde bilgim kadarıyla eğer belde açıklık yoksa su kayboluyor eğer ikisi aynı anda görüldüyse ozaman ciddi sıkıntı... Bunuda gördüm şuan 5 aylık bir bebek var tanıdığım ikisi aynı anda görüldü tedavi görüyor... Ama su ve parlaklık olan gayet sağlıklı hiç bişey kalmadı doğuma kadar maşallah... Anne karnında tedavi hiç bir şekilde hiç bir şeyin yok bunu daha öncede dedim olsaydı ben arar bulurdum olmuyo yani.... Ama Şubat emin ol stres bunların hepsinden daha riskli daha feci lütfen sakin olmaya çalış çoook zor biliyorum ama Allah çoook büyük

Iste sorun tam olarak orasi esimde uzuldumu gordugu icin dediki belki sen bu kadar uzuldun icin ilerleteceksin ben herturlu kabulum ogluma Allahdan gelene raziyim bende diyorumki ben de oyle ben kendimi gectim o cok kucucuk ya aci cekiyorsa ben ona dayanamiyorum. Internette ilerlerse beyindeki o sivi halk dilinde beynin su toplamasi oluyormus. Elimde olmadi diyorum keske gitmeseydim. Ama cok sancilarim var risklerden dolayi aydinlatir diye dusundumm. Risk meselesi gelince doktorum diger doktor icin cok bilmis o hic birsey olmaz rahat ol dedi bu arada plasantasi asada arkadaslar vardi benimkide asagidaymis ama endise etme bebek ceker onu yukari insallah dedi. Iliski zaten yasakdi simdide dikat edin plasenta asada kanama yapabilir dedi. Doktorum bebegimi ultrasyonda incelerken onunla oyle konustuki hayir ben nasil anneyim dedim cok cok severek bakti bebegim benim guzelim sen ne guzelsn hep bu sekilde. Onunla konusarak bakti. Yani benimle olumlu konustu yakin takip olucami felan soyledi. Diyorumya benin kafa hepden gitti.

weryew weryew cim şimdi gördüm ayrıntılı ultrason sonucunu. Inşallah doğuma kadar ne sıvı nede parlaklık kalır. Zeynep kamile numara aldıktan sonra gebe takip perinatolojiye sevk verirler zaten hem ayrıntılı sonucu olduğu için belki hemen o gün bakarlar. Inşallah hemen o gün bakarlar da sende işin uzmanindan daha açıklayıcı bilgi alabilirsin

Kagitta 4 hafta sonra yaziyor acaba ben zeynep kamil ne zaman gideyim bana kalsa pazartesi gitmek istiyorum. Ama napmaliyim acele mi ediyorumki

5FF816D6-E5C7-4D01-AC6E-FBE18E0C1395.webp 54A9D4AB-8DD7-493F-804D-65C796BBB144.webp BCC830A7-00D9-4D58-84AC-FF180493C973.webp A1B5882D-3DF0-436F-8095-290F5452B9BD.webp 0BC5F365-E312-4781-9F1C-1543F1128D58.webp KıZlar bende bugün kızçeme ilk cicilerini aldım çok tatlışlar

Bayanlar bugun detayli ultrason oldum. Bebis buyumus 2 aydir gormuyorduk heyecan yaptik. Surekli gozlerimden yaslar suzuldu.

Randevu yaklasik 50-60dk surdu. Bir ara esime baktim sikilmis sagi solu izliyordu.

Bebek surekli kendini sakladi, ne yaptiysak bir turlu donduremedik. Bacaklarini capraz kapamis ama doktor kiz oldugunu soyledi. Yuzunu bir turlu gostermedi, elleri surekli yuzundeydi. Hatta bir ara ayaklari bile yuzunde saklamak icin her seyi yapiyor dedi doktor.

Once teknisyen 20-30 dakika sirf kalbine bakti, tam gostermiyor dedi bebegi kipirdatmaya calisti ama bebek donmedi. sonra uzman doktoru cagirdi bir 10 dakika da o inceledi. En son her sey yolunda ama iki hafta sonra yine gel dediler. Iki hafta sonra erkek dermisiniz dedim, hem teknisyen hem doktor hayir kiz kesin dediler.

Cok mutluyuz, sanirim icten ice esim de ben de kiz istiyormusuz.

Bugün benimde kontrolüm vardı yengemle beraber arka arkaya almıştım numarayı yengem önce girdi çıkarken iğneni yazdırmayı unutma demistim sonra ben girdim dr yengem olduğunu öğrenince ona anlattım ama anlatımı bilmiyorum kese gözükmüyor düşük gerçekleşmiş olabilir pazartesi tekrara gelsin dedi kanamasi yok ama dedim sadece buyuk parcalar dusurmustu gelsin bakicaz dedi ve ben çok kötü oldum ne dr sorularına cevap verebildim nede bebisimle bakabildim dr bana çevirdi ekranı bak bu kafası bu kalp atışları falan dedi ama hiç birşey anlamadim agrilarim vardi sormayi unuttum bebisimin durumunu cinsiyetini hiç bir şeyini soramadım. Dr sağlıklı gözüküyor dedi ama buna bile sevinemiyorum kendimi çok kötü hissediyorum ağlamamak için kendimi sıktıkça boyun damarlarım aciyor ama o kadar sikmama rağmen gözyaşlarım durmuyor kanamasız ağrısız düşük olur mu gerçi düşürdüğü parçalar çok büyüktü ama hiç ağrısı olmamıştı parçalar dustugu günden beri bende bebisimi çok fazla hissetmiyorum

Yengen icin cok uzuldum insallah bi mucize olur bebegi gorur. Sende sitreslenip bebegi etkileme insallah Allah nasibine yazmissa yuzu gulucek bende insallah Allah yuzunu en kisa zamanda guldurur insallah diyorum. Gercekden annelik cok zor zanaat Allah saglikli sihatli kucamiza nasip etsin olmahanlarinda yuzu kisa zamanda gulsun insallah

weryew weryew Canım zaten eğitim araştıma gebe takip e zor numara bulunuyor şimdi almaya kalksan 15 sonrasına verir. Perinatoloji de sana gun verirse bi 5 veya 10 gün sonrasına 20 25 gün yapar neredeyse 4 hafta
Bence 4 hafta demesi sıvının azalıp azalmayacagi konusunda zaman geçmesi ile ilgilidir veya parlaklığın son durumu.
Ne olur kötü dusunme iyi olacak de iyi olsun. Bence iyi olacak Allahın izniyle

Iste sorun tam olarak orasi esimde uzuldumu gordugu icin dediki belki sen bu kadar uzuldun icin ilerleteceksin ben herturlu kabulum ogluma Allahdan gelene raziyim bende diyorumki ben de oyle ben kendimi gectim o cok kucucuk ya aci cekiyorsa ben ona dayanamiyorum. Internette ilerlerse beyindeki o sivi halk dilinde beynin su toplamasi oluyormus. Elimde olmadi diyorum keske gitmeseydim. Ama cok sancilarim var risklerden dolayi aydinlatir diye dusundumm. Risk meselesi gelince doktorum diger doktor icin cok bilmis o hic birsey olmaz rahat ol dedi bu arada plasantasi asada arkadaslar vardi benimkide asagidaymis ama endise etme bebek ceker onu yukari insallah dedi. Iliski zaten yasakdi simdide dikat edin plasenta asada kanama yapabilir dedi. Doktorum bebegimi ultrasyonda incelerken onunla oyle konustuki hayir ben nasil anneyim dedim cok cok severek bakti bebegim benim guzelim sen ne guzelsn hep bu sekilde. Onunla konusarak bakti. Yani benimle olumlu konustu yakin takip olucami felan soyledi. Diyorumya benin kafa hepden gitti.
Doktor iyi demiş çok bilmiş o seni çook iyi anlıyorum canım bebeğim büyüyemiyordu her tekmesinde acıktı yavrum doymuyor diye ağlıyordum anne yüreği işte... Ama aslında ağlamam onun için daha kötüydü herkes derdi inanmazdım şimdi stres neler yapabiliyor onu çook iyi öğrendim stres benim doğurgamlığımı 2 ay içinde elimden aldı ve Rabbim bana bi mucize verdi... Allah büyük görüceksin bak sağlıklı bir yavrucun olucak İnş... Plesanta geçen okudum biyerde 24 haftadan sonra yukarı yerleşiyomuş bütün gebelerde.. Akramızında durumu öyle burda bursada sühendan doktora gidiyor.. Kanaması var plesanta aşağıda rahim açılması var... Ve hiç umutsuz değil doktor... Sadece istirahat et başka bişeye gerek yok diyor kadın... Hiç birşey bizim elimizde değil her yaşadığımız imtihan... Bunu atlatmakta imtihan...

Çok güzeller kumsal kızımız güle güle.giysin ben daha birşey almadım :)
Yaaa bende almamıştım ama bgün dayanamadım aldım bunları en azından hevesim gecsin biraz diye o kdar cok çeşit var ki insan secemiyo bile en üstteki iki resim ce en alttaki resim sekiz parca satılıyodu 56 lira civilde çok uygun geldi

Back
X