• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
inşallah normal doğum yapmayı istiyorum canim ama kızım nasıl gelmek isterse diyeyim. Bir kaç tanıdığım var ilki normal ikincisi sezeryan olan. Hayırlısı ne ise öyle olsun hepimiz için.
Ama bende normal doğum sonrası kabız oldum çok zorlandım. Birde hoşaf sütü de arttırıyor diye biliyorum. Acaba yanlış mı biliyorum.

Kızlar ben bebe şampuanı araştırdım biraz ve ekolojik ürünler satan bir sitede earth mama diye bir marka duydum, şampuanın fiyatı epey tuzlu ama dermotolojik ürünler içindeki kimyasallara göre risk oranı veren bir sitede araştırdım risk bu üründe 1 johnsons baby de 4, bir seferlik alınabilir diye düşündüm. bakmak isteyen olursa site http://www.ecobebek.com/Earth-Mama-Angel-Baby-Angel-Baby-Sac-ve-Vucut-Sampuani-160ml,PR-3244.html ayrıca ürünlerin risk oranı için https://www.ewg.org/skindeep/#.WqQkPmrFLIU sitesine bakabilirsiniz.

inşallah normal doğum yapmayı istiyorum canim ama kızım nasıl gelmek isterse diyeyim. Bir kaç tanıdığım var ilki normal ikincisi sezeryan olan. Hayırlısı ne ise öyle olsun hepimiz için.
Ama bende normal doğum sonrası kabız oldum çok zorlandım. Birde hoşaf sütü de arttırıyor diye biliyorum. Acaba yanlış mı biliyorum.
Biz doğumdan sonra hoşaf yiyebilir miyiz ki canım??? Bir süre daha diyet ve takip yapmalıyız sanki...bu da beni korkutuyor sulu sulu iyi oluyordu hafif tatlı hem tuvalete çikmak için hem süt için

IMG-20180310-WA0009-1.webp Bu da ben ve kızım...karnım pek büyümüyor sanki bu diyet işlerinden artık...ama önce bi yayılmıştı geri toparlandı sivrildi o da yürüyorum diye galiba

tired tired bence doğumdan sonra şeker kontrolüne gerek kalmaz ya aslında kontrole gittiğimizde bi sormak lazim

Eki Görüntüle 2122136 Bu da ben ve kızım...karnım pek büyümüyor sanki bu diyet işlerinden artık...ama önce bi yayılmıştı geri toparlandı sivrildi o da yürüyorum diye galiba
Oyyy maşallah canım kocaman olmuş kuzu :KK200: valla sizin göğüs de var en azından kadın olduğunuz belli benimki resmen çok bira içen yaşlı amcalar gibi yani göğüs yok karın top gibi :KK70:

Ayyy insallah kuzum ya insan bi an sasiriyo.ben bugun kontrole karnim cok sertlesiyo diye gitmistim hi bole biseyle karsilasacgmi dusunmedim cok uzuldum :KK43:
Hiç üzülme canım artık son zamanlara geldik heran herşeyle karşılaşabiliriz. Allah yardımcımız olsun cümlemizin. Kontrolleri dikate al ihmal etme Allah'ın izniyle hicbirsey olmaz.

Muz da bebege guzel kilo yapio diye duydum ama seker yukselttigini hic duymadim.ayy off ne yicemde farki kapatcaz ya allahim sen yardim et
Muzu sütle cevizle birlikte ye ozaman şekeri çok yukseltmiyormus bana doktorum öyle söyledi. Ve ara öğün olarak yarım yarım ye. Yumurta büyütüyormuş günde iki tane haşlanmış köy yumurtası ye hemde hicbir zararı yok

Oyyy maşallah canım kocaman olmuş kuzu :KK200: valla sizin göğüs de var en azından kadın olduğunuz belli benimki resmen çok bira içen yaşlı amcalar gibi yani göğüs yok karın top gibi :KK70:
Oğlumda 9 ay aynı sütyeni kullanmıştım ama bunda ilk önce göğüslerim büyüdü canım:KK48:

Kizlar bu hamilelikte salgilanan hormonlar bir yerden sonra duruyor mu napiyor? Su zamana kadar saclarim inanilmaz guzeldi. Yuzumde sivilce cikmiyordu. Ne olduysa bir hafta icinde saclarim eskisi givi keçelesti yuzumu sivilce bastiZ

@Assos Iste kizimin kıyafetlerinin bazıları teyzeleri. Bunlar bi güzel yıkanıp utulenecek sonra yerine yerleşecek. Bebek arabası,biberon,emzik,banyo ihtiyaçları kaldı bi tek. Onlarida en kisa zamanda halledip bıcırıgımın gelmesini bekliycez artık :KK36:
canım bornoz takımına bayıldım nerden aldın

Selam arkadaşlarım 16 günlük hastane maceramdan sonra evime geleli 4 gün oldu hala ağrılarım var. 30+6 mecburi sezeryan oldum gelişim geriliği sebebiyle son günlerde doktor ve asistanların tavırları yüzünden sinirlerim alt üst olmuştu bebeğime yansıdı ve kalp atışları düzensizleşti. Acilen küvez ayarlandı ciğer geliştirici iğneler ve beyin gelişimi için magnezyum serum verildi. Her doktor ölçümleri farklı yaptı 1 haftalık gerilik 5 haftaya kadar çıktı her doktor kilosunu farklı söyledi sonuç itibariyle 1060 gr olarak haftasıyla uyumlu sadece düşük kilolu olduğunu söyledi yenidoğan yoğun bakım doktoru. Boyu uzun fakat zayıftı bebeğim.sadece 1 gün oksijen desteği verilmiş. Şaşılacak derece ilerleme var diyolar. Kendi kendine nefes alıyor. Çok şükür idrar ve kakasını azda olsa yapıyor. Damardan besleniyor aynı zamanda 1 C.C. anne sütü veriliyor hızlı vermek istemediklerini bağırsaklarında kanama riski olabileceği söylendi. İlk başta stresten sütüm gelmedi hastaneden ev geldiğimde sıcak bir duş komposto humana çay ve wc çıkışından sonra sütüm gelmeye başladı sürekli hastaneye götürüyoruz. Ama maalesef haftasonu göremiyoruz. Röntgenleri iyi ama olası beyin kanaması ve böbrekte genişleme olabilir aynı zamanda çok küçük olduğundan enfeksiyon riski olduğunu söylediler. Korkuyorum yüreğim ağzımda bişey olacak diye ama güçlü olması beni umutlandırıyor. Aynı sorunları yaşayan tüm anne adayı arkadaşlarıma sabır diliyorum. Ve 2018 mayıs annelerinin ilk annesi olarak tüm arkadaşlarıma vakitlice sağlıklı doğumlar diliyorum bu süreçte en büyük desteğim sizler oldunuz Allah hepinizden razı olsun iyiki varsınız benim için hepiniz moral oldunuz.
Canım çok sevindim bebişin iyi olmasına inş dahada iyi olacak...dualarımız sizinle:dua:

Kızlar an itibariyle bende durum boyle sizden ne haber gobisler ne alemde
Ay maşallah canım bi de erkek göbeği dik olur derler alakası yok . Ben iki üç gün önce atmıştım resim şimdi yine bi anda büyüdü yine insan inanamıyor :)

Amin Can'ım. Sen böyle devam et yoluna girer Zaten. Eşinle ilgili bir konu okumuştum. Halledebildiniz mi sorunları? Şu günlerde inş desteğini fazlasıyla veriyordur. En çok morale ihtiyacın var çünkü.
Insallah canm allah razi olsun saol.evet girdi cok sukur.cunku ne skntilarla ugrastigimi o bile gordu.ozur diledi anlayamdigi icin cunku ben de hata var skntimi birine anlatmaktak hoslanmiyorum.sanki herkes bana aciyo gibi geliyo piskolojim hic iyi degil.cok inisli cikisli.ama hallettik cok skur :)

Hiç üzülme canım artık son zamanlara geldik heran herşeyle karşılaşabiliriz. Allah yardımcımız olsun cümlemizin. Kontrolleri dikate al ihmal etme Allah'ın izniyle hicbirsey olmaz.
Insallah canm.sagsalim bi biterse insallah.yani normal bi hamilelik gibi gecirmedim hic hep diken ustu.insan yoruluyor artik panik atak olcam :(

Muzu sütle cevizle birlikte ye ozaman şekeri çok yukseltmiyormus bana doktorum öyle söyledi. Ve ara öğün olarak yarım yarım ye. Yumurta büyütüyormuş günde iki tane haşlanmış köy yumurtası ye hemde hicbir zararı yok
Bugun denedim ole hosuma gitti muz ve sut.yumurtayida 2 ye cikardim bakalim.ikiside hic sevmedigim seylerdir sut ve yumurta.yumurtann sarisini yerim normalde beyazi midemi kaldiriyodu kicukluktn beri.ama simdi ole yiyorum ki valla evlat bi baska..

Ay maşallah canım bi de erkek göbeği dik olur derler alakası yok . Ben iki üç gün önce atmıştım resim şimdi yine bi anda büyüdü yine insan inanamıyor :)
Oglumda da böyleydi hatta daha sivriydim ikiz sanıyordu herkes bence karın şekliyle cinsiyetin hiçbir alakası yok yani bende hiçbir tez hiçbir takvimde tutmadi :))

Back
X