2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Benim kızında çok kusuyor canım sabah akşam ayırt etmiyor. Kilo alimi normal ise sorun yok dedi doktor hemşire herkes. Bizimki fışkırır tarzda emdikten 2 saat sonra da kusabiliyor o yüzden sadece bi doktor gastroentroloji yönlendirdi.
Çok şükür kilo alımımız gayet iyi. Aslında doktoru daha bir haftalık falanken kusabilir demişti ama benim evham tavan

Ay ben de vereyim o zaman bizim çay bitti iki gündür kivraniyor çocuk eşim bugün yaptircakti unutmuş sinirden agladim nasil unutursun diye :KK43: sabah kesin olarak alacak çaydan bebişe ne kadar veriyorsun cnm şekersiz dimi bir de su veren var mı. Kaynamış soğumuş su verdim bir iki çay kaşığı kadar d vitamini damlatıp yoksa ağzına denk gelmiyor damla benimki sevmedi suyu :KK70:
Bende veriyorum bebegime senin caydan 3-4 kasik. Yarisini döktüğü icin o kadar veriyorum. Verdigimin hepsini yutsa iki cay kasigi veririm. Gercekten cocugu rahatlatiyor.
Doğumdan sonra basur olan varmıydı benim çok artmış dışarı çıkmış hatta ağlamak istiyorum ameliyat gerekirse ya naparım ben :KK43:
Benim kendimi bildim bileli vardi basurlarim hep de disardaydi. Ne olduysa dogumdan sonra disardakilerin hicbiri kalmamış. Dogum yaptigimdan beri duzenli olarak rezene iciyorum. İnternette rezenenin basira iyi geldigi yaziyor. Galiba rezene yuzunden iyilesti benimki.

Nereye başvurmak lazım canım nasıl yaptın sen? Bugun arkadaşla tlf da konuşurken o bahsetti ama tam bilmiyorum dedi o da. Benim de 2. Çocuk
Aile ve sosyal Politikalar bakanlığının semtlerde şubeleri var.çocuğun ve annenin kimliği yeterli.çocuk yardımı diye bölüm var.orda bir kağıt imzalıyorsun.15 Haziranda gittim 15 temmuzdan sonra pttye yatar dedi

Oglum geceden beri dogru düzgün emmiyor. 1-2 dk cekistirerek emmeye calisiyor. Sonra aglayarak atiyor geri. 4-5 sefer de kakasini yapti. Susuz kalacak diye korkutorum. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Dun kontrolumuz vardi, pamukcugi yok. Bir sıkıntısı da yok. Gazı olduğunu da düşünmüyorum bunkadat cok kaka yapinca gazi olmuyor. Farkli bir seyde yemedim sutun tadini degistirecek :KK43:

Oglum geceden beri dogru düzgün emmiyor. 1-2 dk cekistirerek emmeye calisiyor. Sonra aglayarak atiyor geri. 4-5 sefer de kakasini yapti. Susuz kalacak diye korkutorum. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Dun kontrolumuz vardi, pamukcugi yok. Bir sıkıntısı da yok. Gazı olduğunu da düşünmüyorum bunkadat cok kaka yapinca gazi olmuyor. Farkli bir seyde yemedim sutun tadini degistirecek :KK43:
atesine baktin mi? bi de sen kontrol et sutun tadini cok az al. hafif tatlimsi olmasi lazim. goguslerim cok sert oldugunda bizimki de sinirlenip birakabilir, ona da dikkat etseydin. ins ciddi bi sikintisi yoktur

Kızlar doktor pamukçukiçin mikostatin verdi.zgöğüs uçlarınada sür dedi.Emzirmeden hemen önce sürüp çocuğun yemesini mi sağlıycam yoksa sürüp bırakacakmıyım

Günaydın kızlar.
Bİogaia yı günde kaç damla kullanıyorsunuz ?
Nurse harveys kullanıyorum sabah akşam. Öğlen de biogaia yı vericem.

Şu meşhur çaydan bi çay kaşığı verdim kustu ya
Her yer kusmuk oldu gene
Sabah yine kusmuştu
Fazlasını kusuyo hala aranıyo
Dün akşam bi çorba içtim sadece açım ama yiyemiyom minnoştan
Duş da almam lazım

atesine baktin mi? bi de sen kontrol et sutun tadini cok az al. hafif tatlimsi olmasi lazim. goguslerim cok sert oldugunda bizimki de sinirlenip birakabilir, ona da dikkat etseydin. ins ciddi bi sikintisi yoktur
İnsallah. Emmediginden sertligi inmedi ki bi turlu. Sagmaya da usendim gece gece ne yalan soyleyim. Atesine bakmadim oyle aicak gelmiyor ama bi olcuyum

Kızlar bu kauçuk emzik nasıl bir şey biz çok emzik denedik almiyor en uzun beş dk aldı bir iki o kadar. Bir de onu denesek mi?
Canım benimki tutmadı kauçukları daga doğrusu damakları tutmadı suavinex diye bir emzik almıştık şekli farklı istersen onu dene nette şekline bak. Emziğe dünya para verdim en sevmediğim emziği emiyor :D

Kızlar bu arada benim bi iş durumum var. Eylülde.
Ama o kadar kararsızım ki.
Oğlumu bırakacak kimse Yok.
Güvenebileceğim bi bakıcı da tanımıyorum.
Çalışmak zorunda değilim. Ama öğretmenlikten de uzak kalmak istemiyorum. Zaten fazlasıyla ara verdim.
Bi yerden başlamalıyım tekrar. Türkçe dersleri için. Edebiyata girmeye hazır değilim Zaten. Oğlumla da çalışamam. Haftada 2-3 gün büyük ihtimal.
Napıcam ben yine düştüm bi kararsızlığa. Oğlumu nasıl bırakıcam çok küçük oluyor

Canım benimki tutmadı kauçukları daga doğrusu damakları tutmadı suavinex diye bir emzik almıştık şekli farklı istersen onu dene nette şekline bak. Emziğe dünya para verdim en sevmediğim emziği emiyor :KK70:
Bizimki de suavinex alıyor sadece. Damarlıları hiç tutmadı. Eşim kauçuk almış ama o da damaklı model ben bakkal emziği istemiştim :)) onu da almadı. Kırk yılda bi suavinex i alıyor. Onu da şöylene şöylene.
Avent i deneyeyim diyorum ben de. Ama biberonu zor sokuyırum ağzına. Avent de almayabilir diyorum. Sekli benziyor çünkü.

Şimdi yengeme sordum msj geliyormuş paranız yatmıştır diye
Canim bana msj falan gelmedi gittim sordum ole aldim parayi. Bide bulundunuz illerde belediye hediye veriyor mu ben kayserideyim aldim hediyeyi ikamet adresinle bebegin kimligiydi sanirim onla basvurup bebek cantasi icinde birsuru bisey veriyorlar

Kizlar oğlumun hırıltısı var ve kus gibi ötüyor emerken , garip sesler cikariyor demiştim daha önce. Meğer laringomalazi diye bir rahatsızlığı varmış. Bu durumla ile ilgili bilginiz var mı?

Az önce bununla uyudu vallahi :))

Kızlar doğum parasını alan oldumu PTT den yatmismidir acaba
Ben basvurumdan 3 hafta sonra gittim PTT ye, 300 TL dogum parasi verdiler. Mesaj falan gelmemişti telefonuma ama para yatmış. Yakinda da Ziraat Bankasi na uğrayıp emzirme ucretini almayi düşünüyorum, henuz gitmedim. Ona basvuruda da bulunmadim ama dogum sonrasi otomatik yattığı söylendi..

Back
X