2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
senin karışıma benzer bir çay içiyorum bende ..sabah akşam birer çay kaşığı iciriyorum

Evet canım yaptıracağım ben..virüslerden başka nasıl koruyabiliriz kimustelanin kremi çok iyi geldi canım kızıma iki güne kalmadı gecirdi
mustela hangi kremi canim? ben bakim setini aldim mustelanin ..ordaki vucut kremi olur mu? yoksa yuz icin baska bisi mi ?

Ben yaptıracağım.özellıkle rota virüs asisini
Evet çok tehlikeliymiş. Ben de burda duydum ilk kez. Mutlaka yaptıralım.
senin karışıma benzer bir çay içiyorum bende ..sabah akşam birer çay kaşığı iciriyorum

Evet canım yaptıracağım ben..virüslerden başka nasıl koruyabiliriz kimustelanin kremi çok iyi geldi canım kızıma iki güne kalmadı gecirdi
Haklısın canım. Ben de yaptırıcam inş. Sizlerden de fikir almak istedim.

Merhaba arkadaşlar. Bebeklerinizi güle güle büyütün.
Ben doğum yapalı bugün 3 hafta oldu. Sizler mama takviyesi yapıyor musunuz ? Göğüslerim sert olmuyor fazla benim ama sürekli emziriyorum, doymadıgini düşünüyorum mama takviyesi de yapıyorum. Sütü artırır diye yiyorum bol bol ama hiç faydası yok valla. Bol su içip dinlenmek, bi de stresten uzak olmak gerekiyor sanırım. Var mı önerileriniz ?

Merhaba arkadaşlar. Bebeklerinizi güle güle büyütün.
Ben doğum yapalı bugün 3 hafta oldu. Sizler mama takviyesi yapıyor musunuz ? Göğüslerim sert olmuyor fazla benim ama sürekli emziriyorum, doymadıgini düşünüyorum mama takviyesi de yapıyorum. Sütü artırır diye yiyorum bol bol ama hiç faydası yok valla. Bol su içip dinlenmek, bi de stresten uzak olmak gerekiyor sanırım. Var mı önerileriniz ?
Galactago damla sütü artırıyor doymadı dye düşünme.sutum.yetiyo bebeğim doyuyor diye dusun bolbol dinlen ve bebeğin uyuduğu da sende yanına uzan uyu ve yemek yemek değilde bol sıvı almak sütü artırıyor goguslerin sert olmasa da bebek emince süt gelir benimde sert değil hiç ki sertlesonce çok rahatsız ediyor insanı kızım 51 günlük ve sütüm yetiyor çok şükür

Kızlar, özellikle tecrübeli anneler :) bizim minnoş iki aylık oldu ya böyle asılı oyuncaklara falan meraklı olmaya başladı.. anakucagındaki oyuncaklara falan ellerini uzatıyor bişeyler yapıyor. Oyun halısı alsam diyorum erken mi bilmem? Daha önce kullanan, bilgisi ve tavsiyesi olan var mı ki acaba?
Canım anakucağı hangi marka aldın?memnun musun?

Canım bir de bulunduğunuz ilçenin belediyesine telefon ile sorun hoşgeldin bebek kampanyanız var ki diye. Ben kartal da oturuyorum kartal belediyesinin yokmuş ama hemen yanımızda pendik belediyesinin hastane çıkışı bebek bezi vs den oluşan paket hediyesi varmis maltepe belediyesi ise gezdiriyormus.
Evet çok boş zamanım varmış gibi 3 belediyeyi arayıp bilgi aldım :deli:

Telefonla aramadim ama simdi netten bakayim dedim oyle bisey var burda da ama ihtiyac sahibi ailelere yardim gibi biseymis

Ayni benim kizi tarif ediyosn cnm biz bugun 51 gunluk olduk nerdeyse 1 haftadir bole ustelik bugun kakada 1 kere yapti her altini degistimde kakasi olurdu normal mi aceba
Valla az önce üşenmedim sağlık ocağına götürdüm tarttırdım 4350 geldi tam 1 hafta önce 4160dı. Ama işte bu sağlık ocağında hiç tarttırmamıştım geçen hafta doktorun tartısında tartıldı ne kadar doğrudur bilemem 200gr almış. Gayet normal gözüküyor :( ay anlamadım ki ben de normal mi değil mi?? Biz istanbuldan Yalova’ya geldik birhaftadır burdayız yaz sonuna kadar da kalıcaz kısmetse yerini mi yadırgadı dicem ama yerini yadırgasa koca gece dana gibi uyumaz herhalde. Memişleri gece emmemesi Çan’ımı sıkıyor sütüm azalacak diye endişeleniyorum :(

Kızlar, özellikle tecrübeli anneler :) bizim minnoş iki aylık oldu ya böyle asılı oyuncaklara falan meraklı olmaya başladı.. anakucagındaki oyuncaklara falan ellerini uzatıyor bişeyler yapıyor. Oyun halısı alsam diyorum erken mi bilmem? Daha önce kullanan, bilgisi ve tavsiyesi olan var mı ki acaba?
Oğluma almamıştık kızıma hediye geldi Fisher Price ama henüz yerlere atmıyorum serin geliyor...alabilirsin canım erken sayılmaz üzerinde ayna falan da oluyor...uzanmaya çalışır falan spor yapar iyi olur

Onu da alalım bari, öyle uzanmaya çalışınca hoşuma gitti, ses çıkarmaya falan çalıştı demek ki daha renkli ve yakın olsa daha çok eğlenecek.. kaçıncı ayda emekliyordu bu minnoşlar
Emin diilim ama 8.ay gibiydi bana kardeşim e bebekten almıştı ki cok abarti pahali şeyede gerek yok bence ilgisini çeken yukardaki oyuncaklar en nihayetinde ki onlar ayri da satılıyor alip ekleyebilirsinde

Yaraya yaklasmis canim krem vs.sur iyi bak

Canim benim oglum hic oyle uyumazdi gecede gunduzde uyanikti

Bazen uykuya dalis ivin emzikgb istiyor dalamsyincada aglayip tekrar tekra meme istiyor.
Gogsumde bosaliyor .seninde oyle olmustr canim .

Canim ne misafiri .misafir gitsin diye gir al dusunu utanip giderler belki .
Emzirmemek lazim canim oyle cok mecbur kalmadikca demisti bi hoca.
Mecbur kalirsanda yikamadan verme demisti

Canim olabilir hergun ayni saatlerde gelirmis kolik .hergunmu oluyor

Her gun aynı saatlerde degil bazen sabah bazen oglen bazen aksam boyle oluyor

Canım benimki de öyle hatta acaba dedim mememi mi bırakacak sabahları turuncu yapıyordu çişini dedim kesin emmemekten ben mamada vermeye çalışıyorum almıyordu bugün yine turuncu yapınca gittim doktora tahlil falan yaptılar birşey çıkmadı doktora sordum gece az emiyor ondanmı hayır dedi ondan olmaz işiyorsa doymuştur dedi arada bezin rengi bile olabilir dedi turuncu için. Bizde oturtamadık gece emmelerini gündüzde aksi gibi saat başı emmek istiyor aksi gibi memelerde süt azaldı bir meme aüt çok ama çok az veriyor zaten benimde senin gibi hiç sertleşmiyor çözüm aramaya çalışıyorum bende dereotu yiye yiye çocuk yeşil kaka yapmaya başladı. :KK43: doktorumda ısrarla mama verme diyor kilo biraz fazla dedi napcam bilmiyorum gece memeyi almıyor gündüz süt az gelince bağrışları gör yıkıyor ortalığı
Aynı benimde işte gece almıyor gündüz saatbaşı emiyor, süt şimdilik geliyor bağırması falan yokta,gece onca saat etmemesine rağmen memişler yumuş yumuş keşkül gibi :( böyle giderse valla yanı ek bişey de alsak azalır gibi süt geliyor bana. Bir de Benim kız gece derin uykuda işemiyor yaa öyle de bir sıkıntımız var,sabah nerdeyse kuru kalkıyor. Ama gündüz 3 saatte bir alıyorum altını o sarı şerit boydan boya mavi oluyor dolduruyor çişle bezi :( yav aklımı bozacam yaa gittim tarttırdım az önce kilo almış yanii tartı yanlış ölçmüyorsa sağlık ocağındaki. Ee niye gece işemiyor peki anlamıyorum :(

Hangilerini yaptırmayacaksın Can'ım? İçeriklerine bakmadım ben henüz.

Evet canım ilerleyen yıllarda özellikle ciddi salgın hastalıklar bekleniyormuş bu yüzden. Ben de yaptırmayı düşünüyorum da sizlere de sorayım dedim.

Biliyorum canım ne kadar önemsediğini. Ben de bebeğimi riske atamam. Özellikle önümüzdeki yıllarda salgın hastalıklar bekleniyormuş bu aşı yaptırmayan kesim yüzünden.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Sizlere de danışmak istedim her birinizin fikri çok önemli Benim için. Belki aşılar içinde olmasa da olur diyebileceğin bi aşı olabilir diye de sana da sorayım dedim. Çok sağol.
Yanii rutin takvimi full yaptır. Rota aşısı için belki çok elzem değil diyebilirim. Senin ilk çocuk evde başka çocuk yok,genelde okul çocukları çok getiriyor rotavirüsünü eve ç,hooop evdeki uzaklıkta hemen hasta oluyor. Ben mesela ilk kızım da rota yaptırmadım ama şimdi kızım okula başlayacak küçük olana getirir bulaştırır diye 2 numaraya mecbur yaptırıcam

Kızlar yaa bu bebişlerinizin emme Aralık’ları nedir?? Benim kız tırlattı nerdeyse birhaftadır geceleri adamakıllı emmiyor gündüz de 5-10dk emiyor yallah :KK43: yauw arkadaş ilk kızım ne gğzel kitap gibi bebekmiş 3 saatte bir ağzına veriridim memeyi uyuyor olda bile tutar emerdi. Bu 2 numara bir cins. 4-5saat emmediği oluyor,uyandırıyorum bir memeyi zor emiyor öteki yine kalıyor. Memişler yumuşacık.5-6 saat bile beklese sertleşmiyor. Bildiklerimi unuttum yeminle bu nasıl iş? Sütüm azalır mı acaba böyle geceleri az emerse? Atak Mıdır?dönem midir? Var mı benim kız gibi olan?? :KK43:
gündüz guzel emiyor ama kusmalar devam ediyor ayrıca uyumadan önce çok çok emiyor gece uyandiramiyorum bende 5 saat emmedi bu gece çoğu gecede aynı uyku tatlı geliyor günde ne kadar kaka ve çiş yapmalı ki sağlıklı olduğunu anlayalım

gündüz guzel emiyor ama kusmalar devam ediyor ayrıca uyumadan önce çok çok emiyor gece uyandiramiyorum bende 5 saat emmedi bu gece çoğu gecede aynı uyku tatlı geliyor günde ne kadar kaka ve çiş yapmalı ki sağlıklı olduğunu anlayalım
Kaka bir gösterge değil önemli olan çiş, valla onu da anlamadım miktarı herkes farklı söylüyor. Benim kız gündüz foşır foşır işiyor gece çişte yapmıyor. Gece emmiyor o yüzden dicem de, e yatmadan emdiklerini işemesi lazım hiç olmazsa dimi yani ama işemiyor anlamadım. Doktora sordum çok terliyordur falan dedi geçiştirdi ne alaka hiçte terlemiyor :(

Aynı benimde işte gece almıyor gündüz saatbaşı emiyor, süt şimdilik geliyor bağırması falan yokta,gece onca saat etmemesine rağmen memişler yumuş yumuş keşkül gibi :KK43: böyle giderse valla yanı ek bişey de alsak azalır gibi süt geliyor bana. Bir de Benim kız gece derin uykuda işemiyor yaa öyle de bir sıkıntımız var,sabah nerdeyse kuru kalkıyor. Ama gündüz 3 saatte bir alıyorum altını o sarı şerit boydan boya mavi oluyor dolduruyor çişle bezi :KK43: yav aklımı bozacam yaa gittim tarttırdım az önce kilo almış yanii tartı yanlış ölçmüyorsa sağlık ocağındaki. Ee niye gece işemiyor peki anlamıyorum :KK43:
aynı şeyleri yaşıyorum, gece az emiyor ve bez kuru ya da kuruya yakın oluyor. geçen gece memeler taş gibi olmuş. zaten az sütüm o da sızmış avuç içi kadar ıslatmış üstümü ve yatağı. gün içinde yumuş yumuş sürekli memede çünkü. bir de kusma işi çıktı üç dört gündür. hasta mı ettim ki diye tedirginim. kaka zaten problem 5 günde bir yapıyor. yetemicem diye korkmaya başladım.

Aynı benimde işte gece almıyor gündüz saatbaşı emiyor, süt şimdilik geliyor bağırması falan yokta,gece onca saat etmemesine rağmen memişler yumuş yumuş keşkül gibi :KK43: böyle giderse valla yanı ek bişey de alsak azalır gibi süt geliyor bana. Bir de Benim kız gece derin uykuda işemiyor yaa öyle de bir sıkıntımız var,sabah nerdeyse kuru kalkıyor. Ama gündüz 3 saatte bir alıyorum altını o sarı şerit boydan boya mavi oluyor dolduruyor çişle bezi :KK43: yav aklımı bozacam yaa gittim tarttırdım az önce kilo almış yanii tartı yanlış ölçmüyorsa sağlık ocağındaki. Ee niye gece işemiyor peki anlamıyorum :KK43:

Benimki işiyor canım gece 2 kez bez değiştiriyorum neden işemez bilmiyorum belki az emdiğindendir çünkü ben bugün sorduğumda işiyorsa yetiyordur o süt ona doyuyordur dedi. Benim tahminim gündüz çok emdikleri için gece aramıyorlar. Benimkinin gece uykusuda çok yok öyle olduğu halde emmiyor. Bence gündüz tıka basa doydukları için böyleler canım kilo alıyorsa bence sorun yok. Ben gündüz bir kez mama veriyorum öyle olduğu halde sütüm azda olsa yetiyor demekki fazla kilo almış dedi doktor o tek mamayıda kes dedi. Bende göğüslerime çok takmış durumdayım gece gündüz farketmiyor naparsam yapayım hep yumuşak şöyle bir şaldır şaldır akmadı hiç sütüm hep özeniyorum deli gibi akan memelere :(

Canım bizim de böyle...bütün gün emiyor bez dolusu 2-3 kaka diğer bezlerde de böyle azar azar kakalar hep çiş...gece çiş ya az ya hiç yok...bazı geceler hiç uyanmiyor sabah 5te kalkıyor bazen de 3 te bi uyanıp emiyor sabah 6da kalkıyor...ilk aya göre kilo alışı da boz uzaması da daha fazla geliyor bana 46 günlük bu arada...ama ben bunları normal buluyorum...memişler yumoş çünkü süt artık bi düzene girdi yumoşken bile sıkınca inek sağılirken fışkırdıgı gibi süt fışkırıyor ama öyle kendi kendine akıp gidip sağı solu ıslatmıyor...e daha kuvvetliler kısa sürede bolca süt emiyorlar...bazı günler gündüz bile oyle surekli mememde değil artık kızım ama öyle de olmalı...emmeli doymalı bir süre uyumalı acıkınca uyanmalı falan...hiç bunları sorun olarak görmedim ben sağlığında bişey yoksa uyusun bence uyusun da büyüsün

Canım bizim de böyle...bütün gün emiyor bez dolusu 2-3 kaka diğer bezlerde de böyle azar azar kakalar hep çiş...gece çiş ya az ya hiç yok...bazı geceler hiç uyanmiyor sabah 5te kalkıyor bazen de 3 te bi uyanıp emiyor sabah 6da kalkıyor...ilk aya göre kilo alışı da boz uzaması da daha fazla geliyor bana 46 günlük bu arada...ama ben bunları normal buluyorum...memişler yumoş çünkü süt artık bi düzene girdi yumoşken bile sıkınca inek sağılirken fışkırdıgı gibi süt fışkırıyor...e daha kuvvetliler kısa sürede bolca süt emiyorlar...bazı günler gündüz bile oyle surekli mememde değil artık kızım ama öyle de olmalı...emmeli doymalı bir süre uyumalı acıkınca uyanmalı falan...hiç bunları sorun olarak görmedim ben sağlığında bişey yoksa uyusun bence uyusun da büyüsün

Ay canım senin ne güzel düzene girmiş bende seninle aynı gün doğum yapmışım ama halen düzene girmedi ne yemesi ne uykusu. Sabah 5 ten beri daha 1 saat önce uyudu naptıysam uyutamadım bugün normalde arabada uyurdu onda bile uyumadı. Gece desen sürekli ayakta nasıl dayanıyor bilmiyorum. Gündüz saat başı hatta bazen daha kısa sürede meme istiyor ee süt dolmasına izin vermediği için süt gelmiyor kıyamet kopuyor doktorumda 2,3 saate çıkar aralıkları dedi daha 1 bucuk saat yapamadım :( g2 gecedirde yanımda memem ağzında uyuyor emmiyor ama ağzında meme öyle sabahı yapıyoruz işte. Büyüdükçe daha çok yorgun düştüm valla

Back
X