Himm bak bunu bilmiyordum. Benden de bir bilgi gelsin o zaman.
Bebisler eve geldiginde kolayimiza gelip tv karsisinda fln emzirmeyelim yoksa o isik tedavisi pek etkili olmuyormus sarilik oldugunda.
Sen deyince aklima geldi
Hmm demek ki benzer nitelikte ışın saçıyorlar etrafa canım.
Emzirmeyi sabit bir yerde yapabilmeyi çok istiyorum yani mesela salonda belirli bir köşe, yatak odasında belirli bir köşe. Böylece bir süre sonra bebek o yere geçtiğimde emzirme vaktinin geldiğini anlar bir rutini olur. Hayaller çok pratik nasıl olur merakla bekliyorum :)
Hmm demek ki benzer nitelikte ışın saçıyorlar etrafa canım.
Emzirmeyi sabit bir yerde yapabilmeyi çok istiyorum yani mesela salonda belirli bir köşe, yatak odasında belirli bir köşe. Böylece bir süre sonra bebek o yere geçtiğimde emzirme vaktinin geldiğini anlar bir rutini olur. Hayaller çok pratik nasıl olur merakla bekliyorum :)
Ben kendi odamda yatakta(malum besik ilk basta bizim odada olacak) bebisin odasinda ise tekli koltukta emzirmeyi planliyorum(salonda ki tekli koltugumu bebis odasina koyucam, banyoyu orda yaptiracagim icin belki hemen sut fiskiran goguslerimle koltukta sut keyfi yapariz :)))
Iste hayaller gercekler bakalim uyacak mi :)
Hayal etmesi bile sahane valla
Tabii ki canım adı üstünde biri normal diğeri sezeryan
Epidural normal belden aşağısı uyusuypr bebek vajinal yoldan dışarı çıkıyor anne ikinarak bebeğin çıkmasına yardimci oluyor
Epidural sezeryan belden aşağısı uyusuypr karnından kesilip bebeğin doktor tarafından alınması. Annenin bi şey yapmasına gerek yok. Doktor kesip alıyor
O annemin hurafesi dolayisiyla listeye ekledigim bisey canim kalmis oyle bak hahah. Hos basit batil inanclar hosuma da gitmiyo degil, deli miyim ne :)
Bebek sarilik olmasin diye basucuna sari ortu koyarlar ya o :))
arkadaşlar göğüs ucu yarası genelde doğum sonrası olur ama benim doğum öncesi oldu sanırım bir haftadır kaşınıyordu ben çatladığı için kaşınıyor sanıyordum sürekli zeytin yağı çatlak kremi fln sürdüm ama nemli kalması daha mı kötü yaptı nedir az önce bir baktım ki ucu kıpkırmızı olmuş resmen biraz daha kaşısam kanicak kuru mu tutmak nemli mi tutmak lazım kızlar ?
Kizlar doguma giderken ki bebek cantami hazirladim oldu da bitti masallah. Sira kendi cantamda. Sezaryen olacagim hastaneyi arayip fikir de aldim. Bebek bakim urunleri yok cunku bezini vs onlar veriyormus zaten.
Bebek cantasi listesini paylasayim sizinle
Benim bile gozume az gorundu ama yeterli olacagini tahmin ediyorum abartmanin luzumu yok. Bisey gerekirse esim gider evden alir zaten
Arkadaslar sizlere bi sorum olucaak anne yanı beşik alıcakmısnız yatak odasına alcaksanız me düsünüyorsunuz sepet beşik park beşik anne yatağına monte edilenlerde var taviye arıyorm bitane buldum amaa ben foto atayım bulursam
Arkadaslar sizlere bi sorum olucaak anne yanı beşik alıcakmısnız yatak odasına alcaksanız me düsünüyorsunuz sepet beşik park beşik anne yatağına monte edilenlerde var taviye arıyorm bitane buldum amaa ben foto atayım bulursam
arkadaşlar göğüs ucu yarası genelde doğum sonrası olur ama benim doğum öncesi oldu sanırım bir haftadır kaşınıyordu ben çatladığı için kaşınıyor sanıyordum sürekli zeytin yağı çatlak kremi fln sürdüm ama nemli kalması daha mı kötü yaptı nedir az önce bir baktım ki ucu kıpkırmızı olmuş resmen biraz daha kaşısam kanicak kuru mu tutmak nemli mi tutmak lazım kızlar ?
Canım atletine ya da iç çamaşırına temas etmesin sürtündükçe tahriş artacaktır çünkü. Çok nemli kalması iyi gelmemiş olabilir. Doğum yapmış bir arkadaşımla konuşuyordum bugün, tahriş için ayva çekirdeğinin çok iyi geldiğini söyledi. Ayva çekirdekleri az miktarda suda bekletiliyor bir gece. Ertesi güne jel kıvamına gelmiş oluyor. Ben bunu eskiden yüz için kullanırdım meğer göğüs yaralarına da iyi geliyormuş. Bir de uçlarına pek dokunma canım
Canım atletine ya da iç çamaşırına temas etmesin sürtündükçe tahriş artacaktır çünkü. Çok nemli kalması iyi gelmemiş olabilir. Doğum yapmış bir arkadaşımla konuşuyordum bugün, tahriş için ayva çekirdeğinin çok iyi geldiğini söyledi. Ayva çekirdekleri az miktarda suda bekletiliyor bir gece. Ertesi güne jel kıvamına gelmiş oluyor. Ben bunu eskiden yüz için kullanırdım meğer göğüs yaralarına da iyi geliyormuş. Bir de uçlarına pek dokunma canım
Ay canım hava soguk açıkta gezemiyorum ki atletime sürtüyor. yarın ayva çekirdeğini de deneyecegim. az önce lansinoh krem sipariş verdim birde almayacaktım ama kalkan sipariş verdim. gelsin koyucam hemen. resmen hava ile temas edince bile aciyor
Ay canım hava soguk açıkta gezemiyorum ki atletime sürtüyor. yarın ayva çekirdeğini de deneyecegim. az önce lansinoh krem sipariş verdim birde almayacaktım ama kalkan sipariş verdim. gelsin koyucam hemen. resmen hava ile temas edince bile aciyor
Bir de bende ilk 3 gun sutum gelsin ya da gelmesin mama vermemeyi dusunuyorum.
Hastane sut yetmezse mama verme taraflisi anladigim kadariyla.
Bu konuyla ilgili ilk 3 gun mama vermek istemedigimi gerekcemle soyleyecegim.
Ne kadar sik emme o kadar sut cocuk mamayla doyarsa memeyi azmedip emmez ki zaten.
Hadi bakalim geri sayimlar basladi kizlar. Cantayi hazirlayinca daha fazla hissettim
Tabi ki canım ben benim ismimle ve Soyisim le uyumlu olmasını istiyorum biraz Soyisim turan tuanna veya alya ilk düşündüğümdu eşim annesinin ismini vermek istiyor onu da ben istemiyorum hiç sevmediğim bi isim çok zor isim isi ya
Tabi ki canım ben benim ismimle ve Soyisim le uyumlu olmasını istiyorum biraz Soyisim turan tuanna veya alya ilk düşündüğümdu eşim annesinin ismini vermek istiyor onu da ben istemiyorum hiç sevmediğim bi isim çok zor isim isi ya