2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
[/QUOTE]

Aslında çok bir şey istemiyorum beşik konusunda zaten biliyorsun isteklerim belli canım. Dolap da düz, beyaz çekmecesi olan işlevsel bir ürün istiyorum. Haklısınız kızlar halledilmeli bu iş artık :)

Kizlar doguma giderken ki bebek cantami hazirladim oldu da bitti masallah. Sira kendi cantamda. Sezaryen olacagim hastaneyi arayip fikir de aldim. Bebek bakim urunleri yok cunku bezini vs onlar veriyormus zaten.
Bebek cantasi listesini paylasayim sizinle
Benim bile gozume az gorundu ama yeterli olacagini tahmin ediyorum abartmanin luzumu yok. Bisey gerekirse esim gider evden alir zaten

Sarı örtü ne oluyor canım

Epidural sezaryen ile epidural normal farklı mı oluyor

Tabii ki canım adı üstünde biri normal diğeri sezeryan

Epidural normal belden aşağısı uyusuypr bebek vajinal yoldan dışarı çıkıyor anne ikinarak bebeğin çıkmasına yardimci oluyor

Epidural sezeryan belden aşağısı uyusuypr karnından kesilip bebeğin doktor tarafından alınması. Annenin bi şey yapmasına gerek yok. Doktor kesip alıyor

Bir de bende ilk 3 gun sutum gelsin ya da gelmesin mama vermemeyi dusunuyorum.
Hastane sut yetmezse mama verme taraflisi anladigim kadariyla.
Bu konuyla ilgili ilk 3 gun mama vermek istemedigimi gerekcemle soyleyecegim.
Ne kadar sik emme o kadar sut cocuk mamayla doyarsa memeyi azmedip emmez ki zaten.
Hadi bakalim geri sayimlar basladi kizlar. Cantayi hazirlayinca daha fazla hissettim

Canım kundak yapicak misin patige gerek var mı ki çorap yeterli olur sanki

Benfe bunu soracaktım bugün ben inanmam ya öyle şeylere
O annemin hurafesi dolayisiyla listeye ekledigim bisey canim kalmis oyle bak hahah. Hos basit batil inanclar hosuma da gitmiyo degil, deli miyim ne :)
Bebek sarilik olmasin diye basucuna sari ortu koyarlar ya o :))

Kendine hazır bitki çayı da götür lactamil ya da Milupanin hemen süt yapıyor canım gaz içinde faydalı çok su iç hemen sütun gelir canım aynen ilk ay mama verme sezaryn olacaksın ama belki biraz geç gelir sütün ama emzirdikce gelecektir canım
Bol sütlü günlerimiz olur inşallah

Canım kundak yapicak misin patige gerek var mı ki çorap yeterli olur sanki
Patikleri kullanacagimi pek zannetmiyorum. Hatta kiyafetler ayakli oldugu icin hastane sicakligina gore corap bile kullandirmayabilirim cunku uzerinde battaniye olur ama ne olur ne olmaz yanimda kalsin canim.
Evet yarim kundak istiyorum

Benfe bunu soracaktım bugün ben inanmam ya öyle şeylere
Bilmem valla hic farketmez :) kesin şaman gelenegi flndir zaten :) ama dedim ya bazi batil inanc rituelleri hosuma gidiyo

Amin ya
Sutumuz bol olsun da insallah ilk 6 ay sutten baska hicbisey vermeyelim bebeklerimize yarasin. En istedigim seylerden biri .
Evet dedigin gibi o tarz caylari da anne cantama ekleyeyim

Canım bebek için en önemli şeyler hastane çıkışı ve battaniye
Senin içinde terlik hastanede ayakkabı giy çıkar çok zor herkes mutlaka terlik alsın yanına birde göğüs kremi ve iç çamaşırı kıyafet dudak kremi dudaklar çatlıyor falan hasta bezlerini ve bebek bezini hastane veriyor zaten şimdilik bunlar bende bu hafta hazırlayacam çantamı söylerim buradan da hayırlı ve vaktinde dogsunlarda eşya o kadar önemli değil

O annemin hurafesi dolayisiyla listeye ekledigim bisey canim kalmis oyle bak hahah. Hos basit batil inanclar hosuma da gitmiyo degil, deli miyim ne :)
Bebek sarilik olmasin diye basucuna sari ortu koyarlar ya o :))

Canım bununla ilgili bir yazı okumuştum aslında tam olarak hurafe değil. Bebek sarılık olursa küvözde sarı/beyaz ışık altına yatırılıyormuş sarı örtü mantığı da buradan geliyor diye yazıyordu :)

Ben bebek cantasi listesini baya inceden hazirlamistim. Fikir ala ala o liste kusa donup bu gonderdigim kadar kaldi :)
Anne cantasi listesini de baya uzun zaman once yazmistim.
Gorsen naptin sen amma abartmissin dersin ama guveniyorum kendime onu da kirpa kirpa kusa cevircem

Himm bak bunu bilmiyordum. Benden de bir bilgi gelsin o zaman.
Bebisler eve geldiginde kolayimiza gelip tv karsisinda fln emzirmeyelim yoksa o isik tedavisi pek etkili olmuyormus sarilik oldugunda.
Sen deyince aklima geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…