Alisverise basla bence artik lilyumm. Bak kucucuk kiyafetler ne var diyorsun yikamasi utulemesi gruplamasi o kadar teferruatliymis ki. Minicik minicik seyler ama vakit aliyor.
Benim bebek alisverisi komple bitti hatta bebegin hastane cantasini hazirladim.
Kendime de emzirme sutyeni ve atlet aldim mi tamamdir. Tabi evle alakali ve disaridan aldigim ise hala devam. Neyse ki ev isini baya bi hafiflettik
Bir de aklima gelmisken soyleyeyim herkese, aman aman kiyafetlerin icinde ki etiketleri kesmeyi unutmayin kizlar. Normal adami mahveder kucucuk bebegi dusunemiyorum bi etiket koymuslar hem sert hem upuzun. Markanin kaliyltesiyle de hic alakasi yok neredeyse hepsinde var.
Canım kıyafet alışverişi kısmı tamam. Küvet,köpük, emzirme vs tamam. Asıl önemli olan beşik ve dolap yok onlar benim de canımı sıkıyor valla. Kasım sonuna bitirebilmeyi umuyorum. Eşime kalsa bir günlük iş hepsi
Etiket konusunda çok haklısın adamlar flama gibi uzun etiketler yapmışlar. Hazırlıklarının tamamlanmasına çok sevindim böylece işine daha rahat odaklanabilirsin canım :)
olur mu öyle şey canım senin sezeryan mı olacak belli mı ki ? adetten sonra 280 gün baz alınır son doğum tarihi olarak ondan önce doğum olabilir mı tabiki de olabilir 37den sonrada normal sayılıyor. Ama nerden biliyor bebeğin 37. haftada geleceğini doktorun anlamadım. eğer planli sezeryan olacaksan kendince böyle karar vermiş olabilir mi?
ben olsam niye 3 hafta erken söylüyorsunuz gelişimi önden mı gidiyor diye sorarım
Evet gelişimi önden gidiyor canım ayrıntılı da farklı doktor baktı o da iki hafta erken söyledi dogum tarihini ay da bir gidince soracak o kadar çok şey oluyor ki unutuyorum bazı şeyleri benim ilk dogum herhangi bir sıkıntı yok allahtan bişi olmazsa sezeryan düşünmüyorum öyle bişi demedi de doktor ama son sata göre değilde iki hafta kadar erken doğum söylüyorlar
Canım kıyafet alışverişi kısmı tamam. Küvet,köpük, emzirme vs tamam. Asıl önemli olan beşik ve dolap yok onlar benim de canımı sıkıyor valla. Kasım sonuna bitirebilmeyi umuyorum. Eşime kalsa bir günlük iş hepsi
Etiket konusunda çok haklısın adamlar flama gibi uzun etiketler yapmışlar. Hazırlıklarının tamamlanmasına çok sevindim böylece işine daha rahat odaklanabilirsin canım :)
Evet gelişimi önden gidiyor canım ayrıntılı da farklı doktor baktı o da iki hafta erken söyledi dogum tarihini ay da bir gidince soracak o kadar çok şey oluyor ki unutuyorum bazı şeyleri benim ilk dogum herhangi bir sıkıntı yok allahtan bişi olmazsa sezeryan düşünmüyorum öyle bişi demedi de doktor ama son sata göre değilde iki hafta kadar erken doğum söylüyorlar
2 hafta önden gidiyorsa ondan öyle diyorlar muhtemelen canım o zaman. haftasıyla uyumlu olsaydı böyle demezlerdi heralde . 2 doktorda aynısını diyorsa sen doktorların tarihi baz al :)
ben önce çamaşır suyuyla sildim. sonra bol duru su ile sildim. en sonda sirkeli karbonatlı su ile sildim. 2 hafta geçti mobilya hala kokuyordu. bir daha sirkeli su ile silip kapaklarını açtım pencereyi de açtım. sonra gitti koku
ben önce çamaşır suyuyla sildim. sonra bol duru su ile sildim. en sonda sirkeli karbonatlı su ile sildim. 2 hafta geçti mobilya hala kokuyordu. bir daha sirkeli su ile silip kapaklarını açtım pencereyi de açtım. sonra gitti koku
Anladım canım bunu söylediğin iyi oldu. Karbonat ve sirke benim hep kurtarıcımdır onlarla silince şıp diye geçer koku, diye düşünmüştüm geçmiyor demek ki.
2 hafta önden gidiyorsa ondan öyle diyorlar muhtemelen canım o zaman. haftasıyla uyumlu olsaydı böyle demezlerdi heralde . 2 doktorda aynısını diyorsa sen doktorların tarihi baz al :)
Bi yandan seviniyorum bebegimi erken kucağıma alacam diye bi yandan endişe duyuyorum böyle olunca bebis saglikli doğar mi bi sıkıntı olur mu diye offf allahtan kontroller iki haftaya düştü gidince liste yapım unutmamak için
Tam da bunu soyleyecektim canim. LLilyumm_
benim besigin kokusu allahtan cabuk gecti ama yine de koku oluyor ilk etapta baya. Sen ona bigun esinle agirlik versen illa ki icine sinen bisey bulursun
Tam da bunu soyleyecektim canim. LLilyumm_
benim besigin kokusu allahtan cabuk gecti ama yine de koku oluyor ilk etapta baya. Sen ona bigun esinle agirlik versen illa ki icine sinen bisey bulursun
Eski turklerde ki gibi birak ismini kendi kazansin :))
Kızlar anne sütü ile ilgili bir video.
Bebek doğduktan sonra 48 saat acıkmazmış rezervleri dolu olduğu için. Yani doğum sonrası hemen sütünüz gelmezse endişe etmeyin hemen mama vermeye çalışmayın ve emzirmeye devam edin diyor. Kolostrum denilen ilk sütün 1 cc bile 580 kaloriymiş mesela