- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #21.101
Kamera elzem mi sadece telsiz özellikli olanlarını düşünüyordum ama bilemedim.Gunaydin canim en zevkli kisma geldik sanirim:) ben de bugun fermuarli hazir kundak ve inekli bi havlu siparisi verdim:)
Kamera olarak ben motorola alicam. Chicco dan da ay seklinde emzirme yastiklari var ondan almayi dusunuyorum.
Hava nemlendiricisi icin simdilik panasonic ama onu daha net bakamadim.
Canım seninkide böyle su gibimi idrar kaçağı gibi sanki o kadar sıvıBu normal bu haftalarda başlıyormuş akıntı.boşuna telaş yapma.bndede var.hiç takılmıyorum buna
pYa kızlar bugün gene oturduğumda kalktığımda o hep sıvı geliyor ama su gibi.idrar diye düşünmeye başladım artık hem böyle sistit gibi idrar yaparken damla damla bitmiyor gibi hemde çok su içince oluyor sanki kaçırıyormuşum gibi.amnion kaçağı olsa hangi belirti olur acaba en belirgin?
Evet canım bazen bakıyorum bir iki gün olmuyor sonra gene oluyor sendede demek var normalmi acabap
Biraz bendede oluyor idrar kaçırıyormuşum gibi doktor tahlıl yaptı az idrar yollarında bakteri varmış bir idrar tahlıli yaptır yakında doktor yapmadıysa eğer
Bana dediler ki telsizde sesi ne kadar iyi duysan da surekli gidip bakasin geliyormus. Kamera al hic odasina gidip rahatsiz etmeden izlersin dediler mantikli geldi. Cunku ben kustu mu döndü mü diye gidip gidip bakarim.Kamera elzem mi sadece telsiz özellikli olanlarını düşünüyordum ama bilemedim.
Mama içen bebekler hariç canım anne sütün alan bebişlere su gerekmiyor zaten anne sütünün çoğu su :)
açıkcası bunların hepsini biliyorum. sadece bilmediğim yeni gelismeler kanıtlanmış bir zararı var mı diye merak ettim . hatta sadece hasta olduğunda değil bebek büyüdükçe de anne sûtûnûn içeriği vs değişiyor.Anne sütü bebeğin ihtiyacına yönelik ve dengeli şekilde her şeyi kapsıyormuş. Örneğin hasta olunca bile rengi değişiyormuş. Su da yeterince anne sütünde olduğundan verilmesine gerek yokmuş. Ama mama da veriliyorsa o zaman başka.
Kızlar merhaba ...
Ben 22 haftalık hamileyim ,
Dün ayrıntılı ultrason yapıldı , prof dr her organi incelerken kalbi 3 defa cok ayrintili inceledi ve bir terslik oldugunu belli etti , daha sonra dediki , kalbin sag tarafi sola gore daha zorlanarak atiyir ve daha az gelismis , simdiden korkmayalim fetal eko yaptiralim sonucunu uzman gordukten sonra tekrar konusalim , ogrenelim kalp yetmezligi gibi durumlar gelisirmi . Ben tabi odadan cikar cikmaz gozyaslarina boguldum , ne dusunecegimi sasirdim simdi sakinlestim ve iyi dusunmeye calisiyorum . Kizlar boyle durumda olan veya yakini olan varmi ? Sali gunu Fetal eko dan hersey yolunda sonucunu duymayi o kadar cok istiyorumki , ama bir yandan diyoruumki kadin dogum prof sanirim soylerdi endiselenecek bir sey yok derdi . Cok karisigim((
Yarınn şeker yüklemesi günüm sabah 8 bucukda hastanede olacağım heycan dorukta hanımlar inşallah çıkmaz şekerim sağlıkla bu kontrolumuzude geçiririz
İnş bişey yoktur güzel haberler alırsın insallahKızlar merhaba ...
Ben 22 haftalık hamileyim ,
Dün ayrıntılı ultrason yapıldı , prof dr her organi incelerken kalbi 3 defa cok ayrintili inceledi ve bir terslik oldugunu belli etti , daha sonra dediki , kalbin sag tarafi sola gore daha zorlanarak atiyir ve daha az gelismis , simdiden korkmayalim fetal eko yaptiralim sonucunu uzman gordukten sonra tekrar konusalim , ogrenelim kalp yetmezligi gibi durumlar gelisirmi . Ben tabi odadan cikar cikmaz gozyaslarina boguldum , ne dusunecegimi sasirdim simdi sakinlestim ve iyi dusunmeye calisiyorum . Kizlar boyle durumda olan veya yakini olan varmi ? Sali gunu Fetal eko dan hersey yolunda sonucunu duymayi o kadar cok istiyorumki , ama bir yandan diyoruumki kadin dogum prof sanirim soylerdi endiselenecek bir sey yok derdi . Cok karisigim((
Şeker yüklemesine benim sağlık ocağında yapicaklarini söylediler akşam 6dan sonra bişey yeme dedi hemsire meyve bile yeme etkiliyor dedi size böyle bişey dendi miBen de salı günü gideceğim galiba şeker yüklemesine. Umarım şekersiz çıkarız :)
açıkcası bunların hepsini biliyorum. sadece bilmediğim yeni gelismeler kanıtlanmış bir zararı var mı diye merak ettim . hatta sadece hasta olduğunda değil bebek büyüdükçe de anne sûtûnûn içeriği vs değişiyor.
psikolojiye çok önem verdiğim için doğuma 2 ay kala psikoloğa gitmeye başladik.hala 6 ayda bir doğru yoldamiyiz daha iyi nasil olabilir diye gideriz. psikoloğumuz iki saatte bir bebeğimi emzirmemi hatta uyuyorsa bile uyandırıp emzirmemi tavsiye etti.
neyse bir haftalıkken oğlumun ağzında beyaz pamukçuklar oluşmaya başladı. ablam su vermiyormusun dedi .yooo dedim. delimisin emzirdikten sonra bir çay kaşığı ver ağzı temizlensin çocuğun dedi ki ablam üni.de öğretim üyesi çok araştırır. e daha küçük dedim saçmalama emzirdikten sonra verdiğin bir çay kaşığı su mu emmesine engel olacak dedi. ki doğru. o gün kontrolümüz vardı. oğlumda sarılık sınırdaydı. doktora su verdiğimi söyledim. aferin dedi. ben hastalarıma hep verin diyorum, daha iki ay önce antalyada seminerdeydim, başka daldan bir doktor arkadaşım konuşma yaptı ve, eyy çocuk doktorları herkese bebeğinize su vermeyin diyorsunuz ama su verilen çocukların böbreklerinin verilmeyenlere oranla daha sağlam olduğunu biliyormuydunuz dedi, o yüzden ben artık çekinmeden herkese vermesi gerektiğini söylüyorum dedi. bende artık bize verilmiş hasta olmamışız dedim verdim. birde kahvenin çayın belki %95i su ama gün boyu bişi yemesek bile sürekli sıvį tüketsekte insan yinede su içmek istiyor diye düşündüm. ki anne sütü yağlı daha da susatıcı.
sizler gibi oğlum doğacağında da arkadaşlar edindim burada.hatta beş yıldır hemen hergün vatsapta mesajlaşırız grubumuz var. onlarlada çok tartışırdık ama maşallah bizde burdaki gibi kavga edilmezdi. daha olgunca konuşulur istişare ederiz hep. onlardanda veren çoktu.
oğlum 3630 gr doğdu ve aylik yaklaşık 1500gr almış ilk üç ay boyunca.su oğlumun karnını şişirseydi emmezdi. kilo alımı yavaş olurdu. zaten ilk zamanlar göğsüm yara oluyordu sağıp vermiştim 60_90 ml arası süt içiyordu ve arkasından bir çay kaşığı su devede kulak kalıyor. hatta oğlum farkına varmaya başladında suya meyilleniyordu anlıyordum istediğini veriyordum gene. karar sizin. ben bildiklerimi yaşadıklarımı paylaştım. kendiniz araştırırsınız mantık süzgecinizden geçirin.
birde benim doktorum blendıra kızıyordu. kevg&rden geçecek yemek diyordu. çocuk yutmayı öğrenecekmis. 3_5 ay sonra gelip bizim çocuk yutamıyor diyorlar bide diye söylenmişti. 4 aylıkken başlattı bize ek gıdayı.tabi günlük bir tatlı kaşığı çok bişi değil. ha bide besinleri karıştırmadan ayrı vereceksin demisti. hem hangisinin alerji yaptığįnı bilmek kolay olur hemde hepsinin tadını bilsin demişti.
yoğun bir hafta beni bekliyo。aklıma şimdilik bunlar geldi.görüşürüz byeee
Şeker yüklemesine benim sağlık ocağında yapicaklarini söylediler akşam 6dan sonra bişey yeme dedi hemsire meyve bile yeme etkiliyor dedi size böyle bişey dendi mi
Herkeze selamlar bende hamıleyım subat 14 te dogum yapıcam nasıp olursa aranıza kabul edersenız sevınırım hayırlı aksamlar
Tsk ederım kac haftalık hamılesınız aynı haftalardamıyız acaba ?Hayırlı olsun, hoş geldin :)
Evet ben de acikirim 6dan sonra baya baya yiyorum yani sen sor bakalim cevabini paylaşırsin demi canimHayır söylemedi. Oyyy acıkırım ben o kadar zaman. Yarın doktora mesaj atıp sorarım olmazsa.
İnşallah ... insan malesefe hep kötü senaryoları göz önüne getiriyor elinde olmadan .. destek için teşekkürederimBir risk görmüş ve bunu daha uzman olan doktora bırakmış, zor olduğunu biliyorum ama sakin olmaya çalış. İnşallah salı günü de her şey normal çıksın.
İnşallah... sağol destek için..İnş bişey yoktur güzel haberler alırsın insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?