2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bu next ‘ten alışveriş yapan var mı? Kaç günde geliyor? Sanırım bu markayı Homely_angel yada nemesis önermişti. Bu arada bu markanın üretimi türkiyede yapılıyormuş eskiden, bizim eniştenin şirketinden bilgisayar program desteği alıyorlarmış o zamanlar, o söyledi, şaşırdım

Hanimlar merhaba bugun kontrole gittik dr baypas olduğu için karısına gittim bi sıkıntı yoktu allaha bin şükür yanlız benim gecmeyen kalça ağrımı tekrar dile getirdim b12 ilacıni bırakmamı söyledi yerine magnezyum verdi bide volteren verdi hiç bir sakıncasi yok dedi bebege ama volteren içime sinmedi okuyorum c grubu kullanmak istemiyorum size bi sorayım dedim kullanan varmı?

Next ben almadim hic. Homely_angel olabilir belki

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104/A maddesi gereğince; kadın memura, doğum yapmasından önce sekiz, doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha eklenir. Böylelikle çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on hafta olmaktadır. İlgili maddenin devamında "ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. " hükmü yer almaktadır.
657 sayılı DMK 104/A beşinci cümlesinde, "Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir." denilmektedir. Ayrıca 29/01/2016 tarihli ve 6663 sayılı Kanunla gelen altıncı cümlede ise, "Doğum öncesi analık izninin başlaması gereken tarihten önce gerçekleşen doğumlarda ise doğum tarihi ile analık izninin başlaması gereken tarih arasındaki süre doğum sonrası analık iznine ilave edilir" hükmü yer almıştır. Burada kadın memurun doğum yapmadan önce kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi, doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir. Beşinci cümleyi bir örnekle açıklayalım. Örneğin; tekil gebe olan ve çalışmayarak gebeliğin otuz ikinci haftasında doğum öncesi izne ayrılan kadın memur, beklenen kırkıncı haftada değil de otuz sekizinci haftada doğum yaptı. Bu durumda doğum öncesi kullanamadığı iki haftalık süresi doğum sonrası sekiz haftalık süreye ilave edilerek doğumdan sonra on haftalık izne sahip olmaktadır.
Ben de 39. haftada doğum yapmıştım. O hafta da eklendi iznime canım. Boşa gitmez yani.

Cnm eminim. Arkadaşın dediği gibi doğum izni toplam 16 haftadır. Tabi geç doğum olursa daha da artıyor. Eski iş kanununda eklenmiyordu. Ama iş kanununda da ekleniyor artık. 657 de zaten ekleniyordu. Sen iş kanununa tabisin değilmi. Şurayı incele.http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/11/20161108-11.htm

Peki doktor sana diyet verdimi cnm.
Sanırım yaptıracagım çünkü halsiz bırakıyor beni ben hep tansiyonum düşüyor sanıyordum

giremedim kaç gündür, ancak cevap yazıyorum. bana normal dedi, herhangi bir şeye gerek yok dedi. benim bir saat sonrası 89 du.

teşekkür ederim, eline sağlık süper olmuş, ben de gördüm bunu geçenlerde annem aynısını örecek gliba :)

Bizim tarihimiz neredeyse aynı. Ben 37. haftada ayrılıcam inşallah. Ayrılırken okula doktor raporu ve dilekçe vermek yeterli . Dilekçede yazıyor zaten eklemek istiyorum diye.
Benimkinde 6 subat görünüyor kızlar . Ve 37. Haftamız birinci dönemin son haftası oluyor degil mi ? Sağlığımız el verir o vakite kadar çalışabilirsek , tam ne zaman ayrılmalıyız donemi kapatip mi ne zaman diye Ben orada takılı kaldım . Bi fikriniz var mi

Hamilelikte volteren kullanimi hakkımda bilgisi olan yokmu?

37. haftanın başlangıcında izne ayrılmalıyız. Dönemi kapatamıyoruz. Benim son hafta Salı günü izne ayrılmam lazım mesela. Cuma karne veriliyor. Dönemin kapanması için cuma günü doktordan rapor alıp 37. haftanın o gün başladığını belirtmek gerek.

Kizlar ben bu kendi kendine igne yapma isini beceremedim sanirim. Kolum mosmor oldu ve yumurta gibi sisti. Varmi fikri bilgisi onerisi vs olan 3 gundur de duzelmedi o kisim gittikce morariyor siyaha dondu rengi.

canım koldan kendi kendine yapmak çok zor. bence bacağı dene. kasığının yaklaşık bir karış altından itibaren bacaklarının önlerine yapabilirsin. yapacağı yeri bir elinle sıkıştır, sonra derin nefes alarak iğneyi sok, çıkarınca da kolonyalı pamukla bir kaç dakika bastır. bir de iğnenin havasını almayı unutma

Diyetisyenim söyledi ve bana salataya koymama bile karşıydı

ne bileyim burda birisi dedi öncesinde ve sonrasında buz koy diye :) işin uzmanı Homely_angel ona soralım. bacım bu iğne yerinde ki yumurta gibi şişlik normal mi. napmak lazım :)

bazı yerlerde sinire mi denk geliyor noluyor bilmiyorum benim de altında ödem olabiliyor. ama yumurta değil misket :) iğneyi çıkarınca bir kaç dakika bastır ki kan deri altına dağılmasın

Doğumu daha geç göstertseniz

37+2 de falan çıkamıyoruz degil mi 37+0 mi olmak zorunda söyle ki Benim 37. Haftam cumartesiye geliyor ben pazartesiden başlasın istiyorum o zaman 37+2 oluyor haftasonu da eklense 2 gün maaşım kesilmemiş olacak o yuDen Pazartesi alsam sıkıntı olur mu diye düşünmekteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…