- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #22.941
Tam günü bilmiyorum ama diyelim ki 37de izne çıktın ve bebek 38de doğdu. 2hafta iznin boşa gidiyormuş, nette böyle okudum. Doğuma 3hafta kala çıkmış olman lazımmış. Tam doğacağı günü de bilmediğimize göre ben 35de çıkmayı düşünüyorum. 14haftalık iznin tamamı doğum ertesine kalaın istiyoruz ama olmuyormuş. Netten okursan daha iyi anlarsın ben tam anlatamamış olabilirim.
Arkadaşlar bir de doğumdan sonra çalışacak olanlar bebelere kim bakacak
Benim ilk bebeğim, iyi bir işim, fena olmayan bir maaşım var. her ne kadar liyakatla bir yerlere gelinmiyor olsa da rahat bir iş. Ayrılırsam böyle bir iş bidaha bulmam imkansız. Bu konuda çok kararsızım. Çalışırsam annem bebeğime bakar ama her gün anneme bırakıp akşam geri almak çok zor olur. Aramızda arabayla 15dk filan var.
Eğer çalışmazsam da sonradan pişman olur çok sıkılırım evde gibime geliyor. Çalışmak insanı sosyalleştiriyor, diri tutuyor. Ama bütün arkadaşlarım eşim bebeğini kendin büyüt diyorlar.
Kafamda deli sorular
Evet 32+0 dan alınmasi gerekiyor. Bence çalışabilir raporu almak çok mantıklı sonrasında daha çok ihtiyaç duyuyor insan.
Teşekkür ederim kızlar ssk da bi arkadaşım var ona sorayım ben bi 32+3 de falan alınıyorsa 3 5 günde olsa maaşım yatar iyi olursam giderim diye düşünüyorum tabi doktor o zamana erken gelebilir demezse32+0 oldugundan itibaren çalisabilir raporu alip 37+0 a kadar calisabiliyoruz 5 hafta burdan geliyor dogumun gunu onemli degil8 haftada dogum sonrasindan iznimiz var.
Benim bakacak kimsem yok Ankara şartlarinda bakici da buyuk problem ucretsiz izin alacagim sırf bebek icin ev kredi işlerine girmedik yoksa başlamak zorunda kalirdim.Annen bakacaksa cok buyuk nimet senin icin çalisilabilir o durumda
Öğretmen olan arkadaşlar benim de aklıma bişey takiliyor subat doğumu olrsa ocak 19da okullar kapanıyor ya benim 37.haftam subatın ilk haftasına geliyor.mudur yardımcımız çalışsan bile tatil olan 2 haftani ekletemezsin evde olduğun için dedi 3hafta ekletebilirsin dogumdan sonraya dedi öyle mi oluyor
Ailem yanımda değil. Çalışıyorum öğretmenim. Mecburen bakıcı bakacak. Henüz bi arayışa girmedim.Arkadaşlar bir de doğumdan sonra çalışacak olanlar bebelere kim bakacak
Benim ilk bebeğim, iyi bir işim, fena olmayan bir maaşım var. her ne kadar liyakatla bir yerlere gelinmiyor olsa da rahat bir iş. Ayrılırsam böyle bir iş bidaha bulmam imkansız. Bu konuda çok kararsızım. Çalışırsam annem bebeğime bakar ama her gün anneme bırakıp akşam geri almak çok zor olur. Aramızda arabayla 15dk filan var.
Eğer çalışmazsam da sonradan pişman olur çok sıkılırım evde gibime geliyor. Çalışmak insanı sosyalleştiriyor, diri tutuyor. Ama bütün arkadaşlarım eşim bebeğini kendin büyüt diyorlar.
Kafamda deli sorular
Evet maalesef somestr bizim iznimizden gidecek yaz tatilinde dogum yapanlarin da izinleri eklenmiyir ya ayni oyle bir durum ama yinede dogum zamanimiz cok ideal benceÖğretmen olan arkadaşlar benim de aklıma bişey takiliyor subat doğumu olrsa ocak 19da okullar kapanıyor ya benim 37.haftam subatın ilk haftasına geliyor.mudur yardımcımız çalışsan bile tatil olan 2 haftani ekletemezsin evde olduğun için dedi 3hafta ekletebilirsin dogumdan sonraya dedi öyle mi oluyor
Çok sıcakkanlı olduğu söylenemez dinliyo geçiştirmiyo. Ama yine de emin olamıyorum. Bi yandan arastırıyorum. Nilüferde oturuyorum dorukta bi yakınım doğum yaptı tüm sürece şahit oldum hastaneden bi tiksindim ben sancı odası berbattı havasız camı bile olmayan bi odaydı. yıldırım doruk çok uzak daha yakın bi yer istiyorum nilüferde bi yer bakıyorm aslındaOna gitmistim ben de daha önce. İlk randevuda cok sicak ikincide cok soguk davrandı sevemedim ben de biraktim. Medikalde bahar hanim varmis onu da cok seviyorlar hastaları gebelde. Ben cekirge doruk suhendan hanima gidiyordum ama cok pipirikli bir kadın ve bosuna evham yaptiriyordu bana onu da biraktim simdi yildirim doruka gidiyorum ve cok memnunum. Osmangazide de guelr hanim diye biri varmis onu da cok ovuyorlar
Bana hiç bir saat söylenmedi birini öğlen yapıyorum birinide akşam yemekten sonra alıyorum.Kizlarbu coraspin ve igne arasinda kac saat olmadi. Benim 2 saat ya oluyo ya olmuyo sorun olur mu
Çok sıcakkanlı olduğu söylenemez dinliyo geçiştirmiyo. Ama yine de emin olamıyorum. Bi yandan arastırıyorum. Nilüferde oturuyorum dorukta bi yakınım doğum yaptı tüm sürece şahit oldum hastaneden bi tiksindim ben sancı odası berbattı havasız camı bile olmayan bi odaydı. yıldırım doruk çok uzak daha yakın bi yer istiyorum nilüferde bi yer bakıyorm aslında
Canım öyle bişi yok. Yanlış yazmışlarTam günü bilmiyorum ama diyelim ki 37de izne çıktın ve bebek 38de doğdu. 2hafta iznin boşa gidiyormuş, nette böyle okudum. Doğuma 3hafta kala çıkmış olman lazımmış. Tam doğacağı günü de bilmediğimize göre ben 35de çıkmayı düşünüyorum. 14haftalık iznin tamamı doğum ertesine kalaın istiyoruz ama olmuyormuş. Netten okursan daha iyi anlarsın ben tam anlatamamış olabilirim.
Ben de o tarafa uzagim canim ama bana bursadaki en iyi doktor kim deseler natal klinikte ibrahim avcı derim.. Benim ona gitmememde tek sebep evime uzak ve acil durumda hastaneye sevkimin zaman kaybı yaşatması. Niluferde isen kesinlikle baska bir doktora bakmana gerek yok derim bir kere gitsen ne demek istedigimi anlarsin canim. İstersen kendisinin telefon numarasini da ozelden yazabilirim ama natal dogum kliniği internetten bakip da arayabilirsinÇok sıcakkanlı olduğu söylenemez dinliyo geçiştirmiyo. Ama yine de emin olamıyorum. Bi yandan arastırıyorum. Nilüferde oturuyorum dorukta bi yakınım doğum yaptı tüm sürece şahit oldum hastaneden bi tiksindim ben sancı odası berbattı havasız camı bile olmayan bi odaydı. yıldırım doruk çok uzak daha yakın bi yer istiyorum nilüferde bi yer bakıyorm aslında
Cnm iyice araştır bu durumu. Emin olmamakla birlikte 32. Haftadan sonra aldığın yıllık izinler raporlar doğum izninden düşülüyor ve de aynı zamanda izninden de düşülüyor diye biliyorum. Görümcemin eltisi aman 32 den sonra yıllık izin falan kullanma 9 günüm yandı dedi.hem doğumdan hem izinden düşmüşler. Tabi bu 6 yıl önce yaşanan bir durum. Şuan nasıldır bilmiyorum. Araştırın bi.Ben sanırım 32 de direk ayrılacağım. Hem oğlumla ilgilenmeliyim hem düzen kurmalıyım. Malesef 2 gün bir yerde 2 gün başka yerde 3 gün başka yerde yaşıyorum. Evim arabanın bagajı resmen. Ömrüm yolda geçiyor o yüzden 37 ye kalamam. İlk 6 ay zaten nerdeyse yarım gün çalışacağız . Oyüzden süt izinleri bitince bir yıl ücretsiz düşünüyorum.Canim bende 32 den sonra bsy bırakmamayı düşünüyorum 37 e kadar çalışmayı düşünüyorum olmadı çalışır raporu alıp belki son hafta hastalık raporu alırım o aralar iyi olursam yavaştan halledeceğim
Zaten eve gelen giden olur diye Doğuma yakın mobilya gelmeden bi de sonra temizlikçi bayan çağırıp dip köşe cam perde temizlik düşünüyorum kısacası 33 34 de bitiririm her şeyi
Erkek Doğum riskim Yok ama kız cocuk ne olur ne olmaz diye cok 35 e kalmadan bitirmeyi düşünüyorum
Kuzucum iğneler bi 15 günde etki ediyor diye biliyorum serum da belki 1 haftaya ancak yavaş yavaş etki ediyordur
Evet maalesef somestr bizim iznimizden gidecek yaz tatilinde dogum yapanlarin da izinleri eklenmiyir ya ayni oyle bir durum ama yinede dogum zamanimiz cok ideal bence
Evet öyle oluyor sanırım fiilen çalışmak gerekiyormuş olsun napalim calışacağımiz sürede en azından arti 2 hafta dinlenecegiz.bence de öğretmenlik için güzel bi zamana denk geldi az bişey kalıyor sonrasında yaza kadar rapor alirim ben deNormalde fiilen çalıştığın süre ekletilebilir, sömestrda fiilen çalışıyor sayılmadığından ekletme işlemi yapamayabilirsin. Ama bunu md yardımcısına falan değil de git ilçe meb de özlük işlerine bakan birime sor en güzeli. İdareciler çok da yanlış yorumlayabiliyor bazı şeyleri
Canım çok sağol natal kliniği biliyorum hatta faruk dinç şahinde orda. Benim doktorum oraya geçti şimdi kasım ayında orda devam edicek ama eşim erkek doktor pek istemiyor yoksa çok fazla erkek doktor tavsiyesi aldım.Ben de o tarafa uzagim canim ama bana bursadaki en iyi doktor kim deseler natal klinikte ibrahim avcı derim.. Benim ona gitmememde tek sebep evime uzak ve acil durumda hastaneye sevkimin zaman kaybı yaşatması. Niluferde isen kesinlikle baska bir doktora bakmana gerek yok derim bir kere gitsen ne demek istedigimi anlarsin canim. İstersen kendisinin telefon numarasini da ozelden yazabilirim ama natal dogum kliniği internetten bakip da arayabilirsin
Teşekkürler songül hanımı bi araştırayım medicabilde bayan bi doktor vardı o geceleri doğuma gelmiyomuş diye duymuştum acil durumda ulaşılamıyomuş falan. O yüzden orayı da elemiştim.Nilüfer medicabil şubesinde arkadaşım doğum yaptı. Oktay bey doktoruydu baya bı doktor değiştirdi o da en son onda karar kıldı. Memnundu. Ama doğum sırasında genelde ebe ve hemşireler yanında oluyor ya arkadaşım onlardan da çok memnun kaldığını anlattı hatta bana. O hastanede Songül hanım da var onu da çok övüyorlar ama benim evim o tarafa çok uzak o yüzden Yıldırım şubesine gidiyorum ben.
Evet yuliya hanimin da muayenhanesi var orada. Benim eşim de kadın tercih ediyordu sobra biz ibrahim beye gittik. Eşim o akdar begendi ki bu doktor dünyanın öbür ucuna da gitse peşinden gidecegiz dedi. Ama ben evime ve hastaneme uzak oldugu icin vazgeçmek zorunda kaldim. Simdiki doktorumu da sevdim sorunsuz devam ediyoruz şükürCanım çok sağol natal kliniği biliyorum hatta faruk dinç şahinde orda. Benim doktorum oraya geçti şimdi kasım ayında orda devam edicek ama eşim erkek doktor pek istemiyor yoksa çok fazla erkek doktor tavsiyesi aldım.
ben çalışacağım. annemle evimiz yürüyerek 1,5 dakika ama ben bakıcı tutacağım.o konuda içim rahaat annem bakmak istemiyor. evin her köşesine kamera yerleştirdim. kendi işim olduğu için gün içinde uğrarım. yürüyerek 15 dk evim işime. hatta işe döndüğüm zamanlar yaza denk gelecek bisikletle gidip gelsem 5 dk =)
Hayır boşa gitmiyor. Sistem söyle işliyor, izin 16 hafta. Mesela 35 haftada izne cıktın 16 haftan başlıyor istersen ertesi gün doğum yap. Ya da diyelim ki 32 haftada izne cıktın 38 de doğum yaptin 6 hafta doğuma kadar 10 haftada doğumdan sonraya iznin kalıyor.
Kızlar benim beynim duruyor bu izin işinde 1 gr anlamıyorum. Aklım almıyor , nasıl olcak bilmiyorum. Bildiğim tek şey normal Doğum haftana göre son 3 hafta zorunlu ayrılmak ,
Canım öyle bişi yok. Yanlış yazmışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?