2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Gece uykuya dalması icin verilmesi gereken meme bana kalırsa. Oğlum 13 ay gecede 10 kere kalkardı. Bağımlı yaptın dediler, seni emzik yapmış dediler. Bende doğasında bu var dedim yani cocuk emzik bilmiyor neticede ve kalkıp aglıyorsa bana ihtiyacı var. Aç diyenlerede gelisimi doktor iyi diyor dedim.

6 aydan sonra süt vermedim. Halada süt içmiyor ekstra. Peynir yoğurt kefir şeklinde fermente şekillerini alıyor. Sütü gerekli değil diyor doktor o yüzden vermedim vermeyeceğım.

Geçmiş olsun diş ağrısı çok zor:/

Benimde 20lik disim Bu durumda dısardan beyaz ama içten çürümüş 2 hafta kadar ağrıdı sonra geçtı yine ağrıyor simdi. Idare etmeye calısıyorum.
Sana da gecmis olsun kuzum şu zaman bir an önce geçer inşallah.. Benim de 20 lik disim.. En geride olunca ağrısı kulagima şakağıma ve gözüme de vuruyor. Diş ağrısı için okunan ayetler var onlari okuyunca gercekten rahatladim inanamadim. Cok şükür dünden beri pek ağrısı olmadı.

Geçmiş olsun diş ağrısı çok zor:/

Benimde 20lik disim Bu durumda dısardan beyaz ama içten çürümüş 2 hafta kadar ağrıdı sonra geçtı yine ağrıyor simdi. Idare etmeye calısıyorum.
Sana da gecmis olsun kuzum şu zaman bir an önce geçer inşallah.. Benim de 20 lik disim.. En geride olunca ağrısı kulagima şakağıma ve gözüme de vuruyor. Diş ağrısı için okunan ayetler var onlari okuyunca gercekten rahatladim inanamadim. Cok şükür dünden beri pek ağrısı olmadı.

Sağmak çok fena bir süreç. Ablam 10aydır sağıyor artık göğüs ucu kocaman olmuş ve sarkmış. Ayrıca arada ateşleniyor düğümlenme oluyor ağrıyor berbat:/

Ben emzik vermeyi düşünmüyorum, bizde hiç almamışız bebekken. 3 Yeğenlerime de vermedik gayet de oluyor.
Her bebek emer diye düşünüyorum ben. Bi yeğenimin emmeme sebebi de ablamın kayınvelidesi ve eşi yüzünden. Doğduğunda sarılığı vardı, aman biberonla verelim ya boşa emiyorsa süt gelmiyorsa diye diye biberona alıştırdılar. İnstagramda gültenebe var, emmeyen bebek yoktur diyor, emzirme desteği veriyor. Olur ki olumsuz bişey olursa bende ona başvurucam

Bende genelde kabızım. Allahtan senin kadar olmuyorum sanırım. Ben mümkün olduğunca salatalarıma zeytinyağını bol ekleyip o şekilde yumuşatmaya çalışıyorum. İncir kayısı kurusu da yenebilir ama hep şeker

Kızlar bu arada ben sanki şeker çıkmış gibi diyet beslenmeye başladım diyebilirim. 19kasımdaki randevuma kadar böyle devam edicem inşallah. Bakalım suyum düzelip normal sınırlara inecek mi

Bir de nette örnek listelere baktım. Ben o kadar yemiyorum yahu normal zamanda bile. Her öğün ekmek veriyor ben ekmek bazen kahvaltıda yerim. O da bazen ve tam tahıllı yada siyez ekmeği. Ama mantığını anladım bu diyetin, basit şekerden uzak durucaz, meyve porsiyonuna dikkat edicez

Evet seninki emdiği için hiç süt vermene gerek yok gerek olursa bende keçi sütü kullanmayı düşünüyorum umarım emer
evdeki hesap çarşıya uymuyor genelde ama başa gelen çekilir artık gerekirse geceleri beni emzik yapsın bende sallamam sanırım
emzik çok zor bırakıyor cocuklar diyorlar bı de 3 yasına gelıpte emzık emen bı cocugum olsun ıstemem sahsen

protein bol sebze ve omegalar çiğ fındık ceviz badem birebir

Canim ben kizim dogdugunda hic vermedim biberon falan siringayla besledik gerektiginde.Daha sonra da hep emdi zaten.Aldigim biberonlar bosa gitti.Dogumdan sonra 6ay kadar evdeydim çalışmadım bu avantajdi tabiki.Emzik konusuna gelince iki ay vermedim ama dayanamadim artik surekli meme istiyordu.Doktoruma danıstim ben kendi cocuguma verdim sen bilirsin guven duygusu veriyor kullanabilirsin dedi.Versigim ilk hafta hep agladim simdi cok guluyorum o hallerime.Ama iyi ki de vermisim diyorum cok rahat oluyor.Emzigi biraktirmam da cok kolay oldu.Buna verecek misin diye sorarsan hic dusunmeden hem de çok büyük rahatlik çünkü.Ozellikle çalışan anneler icin

Yok aslında bu emmeyen bebekler içinde bir tavsiye. Zaten bir yaşa kadar formül mama öneriliyor emmese bile sonrasında da süt ürünleri artık. Ek gida zamanı gelince sizinle paylaşırım makaleleride

Heyecan yaptım doğacaklarda büyuyeklerde ek gıdaya geçecekler

aynen ya elim 1 2 yas kıyafetlerine gidiyor bi an önce büyüsün istiyorum sanırım :)
ek gıda olayını da araştıracağım paylasırsın o zaman gelince gercekten cok makbule geçer

bende olmazsa destek almak istiyorum gercekten sagmak zor arkadasım sagıyordu kendımı inek gibi hissediyorum diyordu hep de yara oluyordu onunda ilk emmemiş emmediği için bsy olmus kan toplamıs doktorda sagacaksın mecbur kan olmasın dıye demiş sonrada cocuk bebeyı almamıs hıc agzına
suan tek dusundugum emzırme dönemi :)
artık bende duruma göre bakacagım bazen dedıgım gibi evde ki hesap çarsıya uymayabilir cocuklar kendisi seçiyor bazen gerekirse vereceğim aldım yedek dursun diye bakalım neler bekliyor bizi

Canım şekerinin düzeyine göre değişir. Diyetin sıkılığına göre vs. Bazı meyvelerin şekeri bazı sebzelerden daha düşükte olabiliyor. İçinde şekerin olmadığı tek şey su sanırım. Ne yemeye kalksam bakıyorum var. Gl değerlerine göre beslenmeye çalışıyorum. Çok şükür tokluk çok iyi. Ama okadar diyete rağmen açlık düşmüyor.

duphalak sadece gaz yapar bağırsak düzenleyici bir özelliğini görmedim ben.Ben hamilelik öncesindede çok çektiğimden çok iyi anlıyorum seni.Günde 3 litreden az su içme ve bol bol yürüyüs çok iyi geliyor.hamilelikte yapılacak en doğal çözüm bunlar malesef

Kızlar bendede korkular başladı bu kadar ilerlemişken kaybetme korkum başladı.hareketlerıne takar oldum oynadı oynamadı bazen çok hareketli bazen ses yok tırsıyorum artık.benim gibi endişe yaşayanız varmı? Bir uğraş bulmam lazım sanırım.

bencede uğraş bulman lazım ben gün içerisinde çalışırken unutuyorum galiba bazen hamile olduğumu hareketlenip ben burdayım diyor sanki çokta kafaya takmamak lazım,herhangi bir sağlık sorunun yoksa kii olsa bile artık herşeyin çaresi var.Bir sorun çıkınca bende hemen telaşa kapılıyorum acaba şumu bumu yazıyorum google sağolsun moral motivasyon bırakmıyor bende sonra bakıyorumki çok basit birşeymiş mesela

Bende vereceğim. Oğlumda vermedim. Çok sıkıntı yaşadım. Doktorum bana da çocuğuna verdiğini söylemişti. Psikologta verilmeli dedi. Annenin tek odak noktası bebek olacakki ozaman tamam ama herkesin ayrı ayrı koşturacağı işler uğraşacağı dertler oluyor demişti. Ablama görümcesi çalışan kadınsın ver demişti. Ablamın canı istemedi ama 2 saat memede durdu uyutamadım yoruldum sıkıldım diyen arkadaşlarını görünce verdi.Zaten sürekli vermiyorsun. Emzirdikten sonra uykuya dalacağında veriyorsun. Öyle gündüz vakti ayakta bebeğe verilmemeli tabi. Annenin de bir hayatı var. Bebeğini emzirmek dışında başka görevleri var bebeğine karşı.Gece 4-5 defa kalkıp geri uyumak anne için çok yıpratıcı. Kaldıki bazı haftalar büyüme atakları oluyor gece 10 defa kalkıyor insan.
Biberona gelince ben ilk zamanlar hep şırıngayla verdim. Biberon vermedim. Göğsüm çok acıdığı için emziremedim ilk 15 gün düzenlide gelmedi sütüm. Sonra düzeldik emzirdim ama 2 defa kesildi sütüm. Ağır ateşli hastalık geçirdim. Günde iki defa penisilin oluyordum. Süt gelmeyince oğlum reddetti memeyi. Yarım saatte bir sağa sağa azar azar derken tekrar getirttim sütümü. Herkes gelmez boşuna canını yakıyorsun vs vs söylendi. Gelecek dedim. Bebeği olmayan bir insanın bile çeke çeke suyu sütü gelirmiş buda gelecek dedim. Tabi sağdıklarımı biberonla verdim büyümüştü çünkü. Biberonu da sıfır akışlı biberon seçtim. Benim sütümden çok çok daha az aksınki tekrar meme vereceğimde reddettmesin diye. O yüzden bence biberon konusunda acele edilmemeli. Belki gerek kalmaz. İnşallah.
Artık herkes kaldırabileceği yüke göre karar verir artık. Keşke çok uyumlu uykuyu seven iştahlı vs bebeklerimiz olsada hiçbirine gerek kalmasa

Son düzenleme:
Şekeri yüksek çıkan arkadaşlar , benimde yüksek çıktı ve doktor diyet yapmamı söyledi . Ancak diyetisyen e gidemedim daha . Ne yememiz gerektiği konusunda netten araştırdım ama tam ikna olamadım. Sizler neler yiyorsunuz ?

Canim bende de hergun oluyor bu durum oynadı oynamadı diye takip duruyorum . Ama takmamamiz gerektiğini bildiğim için sakin olmaya çalışıyorum .

Ya kızlar kasılma dediğiniz şey bıçak batması gibi bişeymi az önce bendede oldu. Bir kaç kez oldu. Napıcam çok korktum..
Korkma canım birşey olmaz inşallah kaşık batması hep normal karşılanıyor hamilelikte,göbeğimin çeşitli yerlerinde pinpon topu büyüklüğünde sert çıkıntılar oluyor,20-30 saniye sonra kayboluyor,ağrı olmuyor ama onun orada toplandığını hissediyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…