- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.661
Yorgunluğun uykusuzluğun verdiği normal tepkiler. İnsan bazen daha da doluyor. Ama kendini bırakıp bunalıma bile giremiyor. Hüngüngür hüngür ağlamak istiyorum ağlayınca sinüzit olursun diyorum kendime. Ama sen de çok zorlandın canım. Sarılık çok bunalttı seni. Artık gündüz üç saate akşamları uyandıkça sütünü ver. Gece uykunu almaya çalış. En başta uykusuzluk bitiriyor.Kızlar sanırım ben çok fena lohusa bunalımındayım 3 gün önce annem geldi çocuğu bırakıp markete gideyim dedim 1.5 saat oyalandım eve donesim gelmedi ve kızım aklıma hiç gelmedi aslında merak edip onu arayıp sormam gerekirdi hiç aklıma gelmedi salak salak market gezdim bulaşık bezi baktim resmen kendini rahatlatmak için
Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum eski bağımsız hayatımı özlüyorum basıp giderdim istediğim yere deniz görmeye tatile gitmek istiyorum surda ekmek almaya bile gidemiyorum
Tüm bağımsızlığım kısıtlandı o gün altını değiştirirken üstüme kaka yaptı ablam gelene kadar 3 saat o boklu üstle oturdum çünkü banyom üst katta uyusa bile sesini duyamam diye çıkamadım ki zaten öyle mizmizlandi ki uyumadı 3 saat kucağımdan inmedi
Deliksiz uykuyu gezmeyi özledim resmen bıyıklarım çıktı kuaföre gidemiyorum çok bunaldım üstüm basım hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum bol bol göbeğim gitmedi hala kilolu duruyorum tv ye boş boş bakıyorum hiçbir şeyden keyif almıyorum keyif alacak bsy yapamıyorum çünkü arkadaşlar geliyor sohbet edemiyorum arkadaşa gittim sohbet edemedim tek düşüncem saati geldi yemek yiyecek mi emecek mi doydu mu neden ağlıyor artık başka şey düşünmek hatta alıp basımı gitmek istiyorum
Bunları düşündüğüm için ve dışarıya çıktığımda aklıma da hiç gelmediği içinde kendimi suçluyorum acaba annelik yapamıyor muyum annelik duygusu yok mu bende diye
Bazen mızmızlansa bile almıyorum uyumayı düşünüyorum sonra kendimi suçluyorum bugün sabah 2 saat ağladı kafam beşikte o ağlarken uyuya kalmışım kalkamamışım
Uykuya düşkün değildim resmen srtik uyku akıyor gözümden
Mis gibi en güzel uykumdu suyumun geldiği gün uyanır uyanmaz yataktan kalktım su boşaldi o uyku bana en son hediyeymiş
Yıllarca aylarca böyle geçecekse ben nasıl dayanırım yıllarca böyle mi olacak aylarca bunu mu çekicem ne zaman bitecek diye gün geçiriyorum sonrada bunları düşündüğüm için kendime kızıyorum nasıl bir varlıksın sen herkes bebek ister neler yapıyor allah sana verdi kıymetini bilmiyorsun başına is getireceksin diye kendime kZiyorum hatta başımıza beter şeyler gelecek diye korkuyorum Allah’ın affet tövbe diyorum
Kafayı yedim galiba
Artik uğraşmak gece kalkmak kaygılı olmak istemiyorum
Alttan kasıntım var doktora gidemedim boynumda şişlik var doktora gidemedim ellerim hala uyusik daha uyusuk bileklerim
Çocuğu tutmaktan sisti doktora gidemedim
Karnım
Doğumda catkamis rezalet her yeri çatlak gördükçe sinirim bozuluyor kendimden çıktım artkk bu halimi gördükçe iyice üzülüyorum
Canım gider dersen gider. Gitmez dersen gitmez. Bukadar. Nezaman doğurmuştun kuzunu. Bak 15 günlük olunca bebeğini emzirmeyi düşündüğün an göğüs pedine sütün akmaya başlar. Geçen dışarı çıktım. 4 saate yakın gidemedim eve. Kızım ne yaptı acaba diye düşünüp evi aradığımda göğüslerim hemen sızılanmaya başladı. Süt aktı. Sütünü iyice sağınca bile hala göğsünden süt gelir. Eskiler çektikçe gelir derler.Kızlar bende manyağa bağlayanlardanım habire ya sütüm giderse ya azalırsa ben napıcam korkusu başladı bir saniye aklımdan çıkmıyor benim gibi olan varmı ya neolur yardım edin
Canim söyledik solisyonla temizleyin dedi sadece o kadar
Evet başka da çaresi yokmuş. Bazı yenidoğan bebekler böyle oluyormuş. Napalım inşallah çabuk atlatırız.
İnsallah zamanla atlatırım yoksa cidden kaçıp gidecek kıvama geldim geçen gün al bebeği git annen baksın ben gidiyorum diyecektim o derece bunaldım çünküP Prime18 canım sana yardımcı olacak kimse olmadığından böyle düşünüyorsun. Zamanla geçecektir. Bende ablamlar bebek bakarken düşünürdüm bu çekilecek şey değil ne için bunu çekicem derdim. Hala doğurmadım bilmiyorum neler hissedeceğimi. Ama bebeğinin varlığı kokusu bunları karşılamamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Baştan beri emzirme pronblemlerin de olduğundan sıkılman çok normal. Biz ona o bize alışacak zamanla herşey yoluna girecektir.
Biberonla emince resmen hakarete uğramış hissediyorum kendimi ve çok içermiyorum artık dayanacak gücüm kalmadı biberonla emmesini bile kabul edip kaderime boyun eğecek kıvama geldimCanm seninle ayni durumdaydim bnm sutum geliyor bebek mememi tutmuyordu cunku hic ucum yoktu burda arkadaslarda soyledi pes etme nemeyi zorla cer diye bnde dayanamadim yavrum ac diye biberonla sut mama vermeyi basladim hu sefer yavrum hic bni istemedi meme silikon ucla baslarda emiyordu sonradan uclada emmek ustemedi hp agladi mememi ittirdi bnde pes ettim hm biberonla besledim dogduna 22 gun oldu bu iki gundur cok aciktigi zmn zorla silikon ucsuz meme verdim ilk cok agladi ittirdi cok ama cok agladi bn pes etmedim icim acidi yavruma cunku cok acti yarim saat sonra tuttu mememi emmeyi basladi artik her saaette ceriyorum emiyo ucunu da cikartti sutum az bir saat emiziriyorum sonrada mama veriyorum sakin pes etme cok aciktigi zmn ver mutlaka emicektr he birde bnm doktorum en az 20 gun sonra bebek guclenicek memeyide tutmayi basaricak demisti cok şükür tam 20 gunlukken tuttu pes etme hp emizir
geçen gün öyle ağladım öyle ağladım ki saatlerce ağlarken sızmışım evet sarılık o hastane beni bitirdi o ışığın altına kızı ciplak görmek dus alamadan oturmak koltukta öyle beklemek ağlayınca kucağına alamamak her seferinde resmen hastane bana travma oldu simdi de aç kalmasın aman sarılık yukselir aman hasta olur aç bırakmayım aç kaldı kötü anne moduna giriyorum kendimceYorgunluğun uykusuzluğun verdiği normal tepkiler. İnsan bazen daha da doluyor. Ama kendini bırakıp bunalıma bile giremiyor. Hüngüngür hüngür ağlamak istiyorum ağlayınca sinüzit olursun diyorum kendime. Ama sen de çok zorlandın canım. Sarılık çok bunalttı seni. Artık gündüz üç saate akşamları uyandıkça sütünü ver. Gece uykunu almaya çalış. En başta uykusuzluk bitiriyor.
aydin allah anali babali uzun ömürlü etsin yavrunuKızlar doğurdum. Tam 30 saat sürdü sancım. Gece 9 gibi hastaneye gittik ebe alttan baktı. Parmak ucu kadar bile açıklık yok dedi. Senin ağrı eşiğin düşük sen daha çok gelir gidersin dedi. Eve geldik tüm gece resmen acıdan geberdim. 5.30 gibi araştırma hastanesine geldik. Dr 7 cm açıklığın var az daha evde doğuracakmışsın dedi. 4 saat dogumhane de sancı çektikten sonra bebiş geldi.
Cnm yarım günde olsa yardımcı alsana kendine. Ben 10 gün daha geçsin sling kullanacağım. Onu da deneyebilirsin. Bir iki geceliğine birileri kalsa baksa ipeğe. Uykunu alsan. Ben yaşamadım öyle şeyler rabbim yaşatmasın ben dayanamam. Hayatımı az çok biliyorsun. Bisürü şeyle mücadele ediyorum ama iş çocuklarıma gelince belim bükülüveriyor. Bdn kaldıramam asla. Rabbim kimseye yaşatmasın csnım. İnşallah bundan donra ipeğimiz çok daha sağlıklı olurİnsallah zamanla atlatırım yoksa cidden kaçıp gidecek kıvama geldim geçen gün al bebeği git annen baksın ben gidiyorum diyecektim o derece bunaldım çünkü
Biberonla emince resmen hakarete uğramış hissediyorum kendimi ve çok içermiyorum artık dayanacak gücüm kalmadı biberonla emmesini bile kabul edip kaderime boyun eğecek kıvama geldim
geçen gün öyle ağladım öyle ağladım ki saatlerce ağlarken sızmışım evet sarılık o hastane beni bitirdi o ışığın altına kızı ciplak görmek dus alamadan oturmak koltukta öyle beklemek ağlayınca kucağına alamamak her seferinde resmen hastane bana travma oldu simdi de aç kalmasın aman sarılık yukselir aman hasta olur aç bırakmayım aç kaldı kötü anne moduna giriyorum kendimce
Hep bi işi çıkıyo. Sinirlenip daha çok ağlıyorum. Bi stres bastı bunaldım. Eşim uzakta. Ağlamak istiyorum. Ama bebeğim üzülcek diye ağlayamıyorum. Allah ım biran önce sağlıkla doğsun artık diyr yalvarıyorum. Aklımda birsürü soru işareti var.Seni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayim. Stres yapma stres yaptıkça bebek yukarı kaçar diyorlar . Kaynanam bekle normal doğsun , seni bırakmam diyor . Bende istiyorum çok kendisi gelsin diye. Ama riskler olunca insan korkuyor beklemek istemiyor. Bugün arkadaşımla konuştum 39+ larda çocuğu doğmuş o zaman bile çocuk kakasini yapmış yemis az kalsın zehirleniyormus, insan bu durumda da sürekli kötü senaryolar üretiyor kafasında . Ama kimi arkadaşta diyor ki daha doğar 40+0 a kadar rahat ol diyorlar. Baban için geçmiş olsun , eğer sende rahat etmiyorsan bi şekilde istediğin yere git , sonuçta anne sensin kayinpederin de o kadara katlansin yapacak bisey yok. Bu zamana kadar baban götürmüş . Şimdi o yardım etsin
maviucurtma33 bize doktor sıkmayın o kendisi İner dedi bizden gecen bir hormondan oluyormus bence dolarsa bir daha sıkma
Oğlum sağımda yatıyor kızım solumda. Hangisine dönüp yatacağımı şaşırdım. Oğlum bana çok bağlı. Herşeyin farkına varabiliyor. Birden yalnız kalmasına dayanamıyorum. Kızım çok savunmasız. Birine dönsem öbürüne haksızlık. Bütün dertlerime derman buldum da buna bulamadım.
Hangisinin gözü açıksa ona don kuzumOğlum sağımda yatıyor kızım solumda. Hangisine dönüp yatacağımı şaşırdım. Oğlum bana çok bağlı. Herşeyin farkına varabiliyor. Birden yalnız kalmasına dayanamıyorum. Kızım çok savunmasız. Birine dönsem öbürüne haksızlık. Bütün dertlerime derman buldum da buna bulamadım.
Daha beşiği vs yokki. Ayarlamaya fırsatım olmadı. Biliyorum tehlikeli ama ben çok hassas uyurum. Bide korkuyorum kusarsa burnu dolar boğulursa diye saatbaşı bakıyorum hep. Oğlumda da böyle korkaktımYok kız ben sıkmadım daha doğurmadım ki
Allah başka dert vermesin canım. Bebeği beşiğe yatırsan daha iyi olmaz mı aslında
Hangisinin gözü açıksa ona don kuzum
Benimkide elini emiyor. Memeyi bulamayınca deli gibi elini ağzına sokuyor. Çok gülesim geliyor :))Bunun memeyle ucla alakali oldugunu sanmiyorum. Benim sipada arada mememi alamiyor. Ozellikle cok aciktiysa veriyorum 2 emip atıyor elini emmeye basliyor 10 15 dk debeleniyorum memeyi agzina sokana kadar. Ugrascaz baska yolu yok :)
Kuzum kalsalar bile biberonla veren benim ya da emziren benim yine ben kalkacağım için kimseye kalın demedim öğlen ablam geliyor iste 1-5 arası sonra gidiyor oda gazını çıkarıp bakıyor ben uyuyorum ya da is yapıyorum ben yapayım diyor ama benim düzenimi bilmediği için o yapsa bile arkasına ben düzeltiyorum yine ben yapmış oluyorum dolayısıyla direk benim yapmam iyi oluyor eşimi kaldırıyorum gece ama ana şeyler bende olduğu için yine yorulan ben oluyorum yardımcı almam suan için maddi açıdan uygun değil kuzum annemse çalışıyor ve artık yaşlı söylediğin şeyi anlamıyor bile bazenCnm yarım günde olsa yardımcı alsana kendine. Ben 10 gün daha geçsin sling kullanacağım. Onu da deneyebilirsin. Bir iki geceliğine birileri kalsa baksa ipeğe. Uykunu alsan. Ben yaşamadım öyle şeyler rabbim yaşatmasın ben dayanamam. Hayatımı az çok biliyorsun. Bisürü şeyle mücadele ediyorum ama iş çocuklarıma gelince belim bükülüveriyor. Bdn kaldıramam asla. Rabbim kimseye yaşatmasın csnım. İnşallah bundan donra ipeğimiz çok daha sağlıklı olur
Başta bende öyleydim. Yan yatırıyorum hep. Şu sıra rahat davranmaya karar verdim. Yoksa kafayı yiyecektim.Daha beşiği vs yokki. Ayarlamaya fırsatım olmadı. Biliyorum tehlikeli ama ben çok hassas uyurum. Bide korkuyorum kusarsa burnu dolar boğulursa diye saatbaşı bakıyorum hep. Oğlumda da böyle korkaktım
Yok kız ben sıkmadım daha doğurmadım ki
Allah başka dert vermesin canım. Bebeği beşiğe yatırsan daha iyi olmaz mı aslında
Olmadı eşine söyle o onları aradiginda söylesin. Oğulları soylerse belki daha iyi olur .Hep bi işi çıkıyo. Sinirlenip daha çok ağlıyorum. Bi stres bastı bunaldım. Eşim uzakta. Ağlamak istiyorum. Ama bebeğim üzülcek diye ağlayamıyorum. Allah ım biran önce sağlıkla doğsun artık diyr yalvarıyorum. Aklımda birsürü soru işareti var.
Ya da yanlış anlarlar mi bilemedim. Insanlar değişik olunca her şey düşünüyor insan :-(Olmadı eşine söyle o onları aradiginda söylesin. Oğulları soylerse belki daha iyi olur .
maviucurtma33 ya dedim kuzum sende dogurunca sikma diye yazdım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?