- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #41.701
Benim de haftaya cuma doluyor gunum...oğlum 39+3te gelmişti bakalim
Canim ben de sana onu soracaktım ne durumdasin doğumdan önce var mıydı. Bende şimdi 1 tane çıktı çok korkuyorum sonrası için.
Sancilarinda demek açmak için yeterli derecede olması lazım. Aman ne zormuş ya düşünmesi , bi gece aniden gelir diye bekliyorum ama yok . Seninde az kalmış günün inşallah pes peşe hepimiz dogururuz .Ya bende de sancı var açılma yok yani bazen sancida yetmiyor demek ki
Canım squat bende duydum düzenli olmasa da yaptım ama bu açılma için başka önerim var mı
Sakin ol panik yokkk. Hepimiz ayniyiz. Bak benim sipa 11 de uyudu brnde onla uyuyayim dedim im ih uyuyamadim. 1.30da kalkti altini degistirirken bi cis yapti ust bas felaket bu saatte ust değiştirdim simdi gozler fal tasi gibi. Burde banyo yaptirip yatirmistim.Kızlar sanırım ben çok fena lohusa bunalımındayım 3 gün önce annem geldi çocuğu bırakıp markete gideyim dedim 1.5 saat oyalandım eve donesim gelmedi ve kızım aklıma hiç gelmedi aslında merak edip onu arayıp sormam gerekirdi hiç aklıma gelmedi salak salak market gezdim bulaşık bezi baktim resmen kendini rahatlatmak için
Her şeyi bırakıp gitmek istiyorum eski bağımsız hayatımı özlüyorum basıp giderdim istediğim yere deniz görmeye tatile gitmek istiyorum surda ekmek almaya bile gidemiyorum
Tüm bağımsızlığım kısıtlandı o gün altını değiştirirken üstüme kaka yaptı ablam gelene kadar 3 saat o boklu üstle oturdum çünkü banyom üst katta uyusa bile sesini duyamam diye çıkamadım ki zaten öyle mizmizlandi ki uyumadı 3 saat kucağımdan inmedi
Deliksiz uykuyu gezmeyi özledim resmen bıyıklarım çıktı kuaföre gidemiyorum çok bunaldım üstüm basım hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum bol bol göbeğim gitmedi hala kilolu duruyorum tv ye boş boş bakıyorum hiçbir şeyden keyif almıyorum keyif alacak bsy yapamıyorum çünkü arkadaşlar geliyor sohbet edemiyorum arkadaşa gittim sohbet edemedim tek düşüncem saati geldi yemek yiyecek mi emecek mi doydu mu neden ağlıyor artık başka şey düşünmek hatta alıp basımı gitmek istiyorum
Bunları düşündüğüm için ve dışarıya çıktığımda aklıma da hiç gelmediği içinde kendimi suçluyorum acaba annelik yapamıyor muyum annelik duygusu yok mu bende diye
Bazen mızmızlansa bile almıyorum uyumayı düşünüyorum sonra kendimi suçluyorum bugün sabah 2 saat ağladı kafam beşikte o ağlarken uyuya kalmışım kalkamamışım
Uykuya düşkün değildim resmen srtik uyku akıyor gözümden
Mis gibi en güzel uykumdu suyumun geldiği gün uyanır uyanmaz yataktan kalktım su boşaldi o uyku bana en son hediyeymiş
Yıllarca aylarca böyle geçecekse ben nasıl dayanırım yıllarca böyle mi olacak aylarca bunu mu çekicem ne zaman bitecek diye gün geçiriyorum sonrada bunları düşündüğüm için kendime kızıyorum nasıl bir varlıksın sen herkes bebek ister neler yapıyor allah sana verdi kıymetini bilmiyorsun başına is getireceksin diye kendime kZiyorum hatta başımıza beter şeyler gelecek diye korkuyorum Allah’ın affet tövbe diyorum
Kafayı yedim galiba
Artik uğraşmak gece kalkmak kaygılı olmak istemiyorum
Alttan kasıntım var doktora gidemedim boynumda şişlik var doktora gidemedim ellerim hala uyusik daha uyusuk bileklerim
Çocuğu tutmaktan sisti doktora gidemedim
Karnım
Doğumda catkamis rezalet her yeri çatlak gördükçe sinirim bozuluyor kendimden çıktım artkk bu halimi gördükçe iyice üzülüyorum
Bende de mastit korkusu var. Memeler bosalmiyor hic.herkesin derdi ayri demekki :)Kızlar bende manyağa bağlayanlardanım habire ya sütüm giderse ya azalırsa ben napıcam korkusu başladı bir saniye aklımdan çıkmıyor benim gibi olan varmı ya neolur yardım edin
Kadın da bir daha sıkma dedi zaten her gün masaj yap ovala dedi inşallah bir şey olmaz çok korkuyorum keşke sıkmasaydı ben hiç bilmiyordum doktorada gittik dün hiç bir şey demedi insan bir uyarırmaviucurtma33 bize doktor sıkmayın o kendisi İner dedi bizden gecen bir hormondan oluyormus bence dolarsa bir daha sıkma
Bir kereden bir sey olmaz merak etme. Ama ovalama masaj yapma yada sikma zamanla duzelir. Annenin hormonlarindan oluyormus bu. Hatta erkek bebeklerde bile olabiliyormus. Bende sen söyleyince arastirdim.Kadın da bir daha sıkma dedi zaten her gün masaj yap ovala dedi inşallah bir şey olmaz çok korkuyorum keşke sıkmasaydı ben hiç bilmiyordum doktorada gittik dün hiç bir şey demedi insan bir uyarır
Aynen annelik demek güç demekmis insalah o gücü kendimde bulurumP Prime18 yazdıklarını okudum da yazdıkların çok normal. Yoruluyoruz. Uyuyamıyoruz. Bakımsız kaldık. Duş almaya bile vaktimiz olmuyor. Bir de benimki gibi kaynanan varsa.... çıldırasım geliyor. Ama bence 40 gün sonra rahatlayacağız. Vardır bu 40 ın bir hikmeti :) en önemlisi deneyim kazanıcaz. Anneler güçlü olmalıymış. Annem hep böyle der. Annem güçlü bir kadın. Ben de güçlü olmayı henüz beceremedim ama deniyorum. Mızmızlığım bi yere kadar :)
Sende benim gibi çok cektin kuzum sabrın sonu insallah selamet olur hepimiz için umarımKuzum okudunmu okumadinmi bilmiyorum ama bnde cok zor gunler gecirdim buralardan kacmak bile istedim esimin ailesinden o kadar biktim ki anlatamam hatta psikologa bile gittim ama tek tesellim bebegimdi bnm bebegimde hic emmedi sutum desen zaten gec geldi gelene kadar ne agladim herkes sordu durdu birde mama vermem sorun oldu ama genede mamayla beslemeye devamettim bebegim bni emmek istemedigi zmn cok agladim annelik emizirmek bni emmiyo annesi oldugumu anlamicak diye hamikeyken ho ruyamda bebegimi emizirdigimi goruyordum cok zoruma gitti biberonla mamYi istehle emdigi zmn hp agladim bnde cok uykusuzum gece her uc saate kalkip mama verip altini temizleyip uyutana kadar zaten gec oluyo kendim uykumu bulana kadar birdahakinmama saati geliyo gunduzde uyuyamıyorum ama bu gunler gecici kırkı ciksin biraz guclensinler emicekler uykusunu da duzene giricek Allah yardimcin olsun stres yapma hersey iyi olucak insallah
Susn tek başına kaçıp gitme tatil hayali kuruyorum sonra sen annemin bebeğin var diyorum kendime kızımla niye kurmuyorum bu hayali diye kendime kızıyorum insallah o günleri görürümHissettiğin şeyler çok normal. İlk çocuğumda aynı hisleri yaşadım. Markete gitmek bile eglenceli geliyordu dedigin gibi.Rahat yaşamaya istediğimiz gibi gezmeye oturmaya kalkmaya alıştığımız için bana da o kadar zor geldi ki anlatamam. Ilk doğumda gece olmuştu o kadar yorgun ve uykusuzum ki doğumda bittikten sonra uyumanın hayalini kuruyordum ama ne mümkün :) kendi derdimize düşemiyoruz çünkü herşeyi bize bağlı bir varlık var ve bu insanı bazen yoruyor bazen de sinirlendiriyor. Bunların hepsi şu anda çok normal. Ama zaman geçtikçe onun uykuları beslenmesi düzene girecek sen de bu tempoya alışacaksın. Zor olsa da onunla gezeceksin onunla tatile gideceksin. Normal hayatına yavaş yavaş döneceksin merak etme.
kuzum eskiler sıkarmış hep bsy olmamış bence telaş yapma ama doktorun söylemesi gerekirdi bir defadan hatta çok defa yapandan da bsy olmaz çünkü önceden hep yapılan bir uygulamaymış sen olurda yapmazsın içini ferah tutKadın da bir daha sıkma dedi zaten her gün masaj yap ovala dedi inşallah bir şey olmaz çok korkuyorum keşke sıkmasaydı ben hiç bilmiyordum doktorada gittik dün hiç bir şey demedi insan bir uyarır
İnsallah canım zamanın çabuk geçmesini bekliyorum artıkSakin ol panik yokkk. Hepimiz ayniyiz. Bak benim sipa 11 de uyudu brnde onla uyuyayim dedim im ih uyuyamadim. 1.30da kalkti altini degistirirken bi cis yapti ust bas felaket bu saatte ust değiştirdim simdi gozler fal tasi gibi. Burde banyo yaptirip yatirmistim.
Bugun anneme 2.30 gibi emzirdim verdim. Dedim ben yatiyorum.yoruldum. 5e kadar uyumusum. 5 de annem getirdi coka cikti durmuyo artik diye. Duymadim bile agladigini ben. Bu beni kotu anne yapmiyor yorgunluktan bayilmis normal insan yapıyor. Sen hepimizden fazla zorluk cektin normal daha yorgun olman. Insansin neticede. Olacak bunlar zamanla duzelecek. Eger hersey bu kadar kotu olsa kimse 2. Yada 3. Cocugu yapmazdi.. demekki zamanla hersey güzel oluyor ki insanlar 2. Cocuk yapiyor :)
Bende de mastit korkusu var. Memeler bosalmiyor hic.herkesin derdi ayri demekki :)
Canim onu sana takmamalari imkansiz çünkü sen kendin ayaga kalkip tuvalete gidene kadar çişin ondan torbaya birikiyor. Ameliyat anında takip sen ayaga kalkmadan önce cikarmislardir ama bilmedigin icin anlamadin demek kiAmeliyat zmninda takilip bn ayılana kadar cikartiliyormu canim bn genel anesteziyle oldum ya
Evet benşm bebek erkek ama baya şişmişti şimdi ovalamayayım mıBir kereden bir sey olmaz merak etme. Ama ovalama masaj yapma yada sikma zamanla duzelir. Annenin hormonlarindan oluyormus bu. Hatta erkek bebeklerde bile olabiliyormus. Bende sen söyleyince arastirdim.
Yeni yeni seyler öğreniyoruz bebeler saolsun :)
Bilmiyorum olabilir canm ama bn uyandigimda oyle bsy yoktu cunkuCanim onu sana takmamalari imkansiz çünkü sen kendin ayaga kalkip tuvalete gidene kadar çişin ondan torbaya birikiyor. Ameliyat anında takip sen ayaga kalkmadan önce cikarmislardir ama bilmedigin icin anlamadin demek ki
Bende hala karar veremedim başta Hümeyra dedim 3 yaşındaki kizim alıştı şimdi Erva hosuka gidiyor ama kizim istemiyor.Zaten çok seviyorum , ilk baştan beri hamza diye alıştırdım kendimi , sonraları ali dedik . Şimdi ikisi arasında gidip geliyorum
İnşallah canım aürekli bir şey olacak korkusu taşıyorum zaten bu gece de fışkırır tarZda kustu çok kötü oldum sonra bir kaç kere daha normal kustuAynen annelik demek güç demekmis insalah o gücü kendimde bulurum
Sende benim gibi çok cektin kuzum sabrın sonu insallah selamet olur hepimiz için umarım
Susn tek başına kaçıp gitme tatil hayali kuruyorum sonra sen annemin bebeğin var diyorum kendime kızımla niye kurmuyorum bu hayali diye kendime kızıyorum insallah o günleri görürüm
kuzum eskiler sıkarmış hep bsy olmamış bence telaş yapma ama doktorun söylemesi gerekirdi bir defadan hatta çok defa yapandan da bsy olmaz çünkü önceden hep yapılan bir uygulamaymış sen olurda yapmazsın içini ferah tut
Cok tesekkurler canim :)kahveci34 yaa maşallah sana tosun gibi doğmuş Allah nazarlardan saklasın çok mutlu oldum canım gözün aydın. Benişinle çook mutlu bi hayatınız olsun inşallahh :)
Kuzum kalsalar bile biberonla veren benim ya da emziren benim yine ben kalkacağım için kimseye kalın demedim öğlen ablam geliyor iste 1-5 arası sonra gidiyor oda gazını çıkarıp bakıyor ben uyuyorum ya da is yapıyorum ben yapayım diyor ama benim düzenimi bilmediği için o yapsa bile arkasına ben düzeltiyorum yine ben yapmış oluyorum dolayısıyla direk benim yapmam iyi oluyor eşimi kaldırıyorum gece ama ana şeyler bende olduğu için yine yorulan ben oluyorum yardımcı almam suan için maddi açıdan uygun değil kuzum annemse çalışıyor ve artık yaşlı söylediğin şeyi anlamıyor bile bazen
gaını aldırabiliyomusun cnmEvdeki ilk günümüzde gündüz sakin geçti ama gece 12 den beri 5 dakikada bir uyanıyor göğüslerim şu an sünger dolu değil.
Sağarken daha çoktu umarım gene öyle olur
Çocukların dediği olacak cnm. Erkeklerde mete patlaması var biliyor musunBende hala karar veremedim başta Hümeyra dedim 3 yaşındaki kizim alıştı şimdi Erva hosuka gidiyor ama kizim istemiyor.
Suslerimiz hazır işimin netlesmesini bekliyoruz
Yanlış alarmmis canımCanım nasılsın ? Düzenli şekilde giriyorsa olabilir .takipte ol bence. Herkesin farklı şekilde girebiliyormus çünkü belli olmaz .
Evet sen de söylüyorsun oluyor diye nasıl kötü bişey bıçak saplaniyor gibi...15 20 dkda bir oldu benim de dedigin gibi o sirada karnim toplandi full hareket ama gece durdu kendilerini iyice yerleştiriyor sanırım bebislerCanım bu akşam bende de oldu aynısı alt tarafta sanki bıçak saplaniyo gibi oluyo ama wc ye gidicem yerimden kalkamadim baya bir çığlık attigim oldu hatta agni anda karinda kasılma...ama belden gelen bi ağrı olmadığı için pek dikkate almadım geçti zaten 1 saat önce falan...önceden çok çiş geliyodu o da azaldı bende şuan rahatım agrım hiç kalmadı
Peki şu an ilacla mi geciriyorsun tavsiye ettiğin bi yöntem var mı canimBen de hep vardı canım, çocukluktan beri. Ama Doğumda abarttı, şimdi geçiyor.
Gözünaydın yeni gördüm:) yavaş yavaş alıyor herkes kucagina:)Cok tesekkurler canim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?