2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Regl olan bebek mi ??? Ay ben soklardayim ikisini de yeni duydum.

Regl olan bebek mi bunuda hiç duymamıştım yeni yeni şeyler öğreniyoruz valla

Evet yeni dogan kiz bebekler annenin hormonlarindan dolayi regl olabiliyor ilk gunlerm efsunda oldu mesela hafif kanama. 3.gun gecti. tabi bizim oldugumuz gibi sakir sakir kanama olmuyor hafif hafif oluyor.

Ayyyy inşallah canımm benim

Canım valla ne olsa biz doğum belirtisi diye düşüneceğiz artık. Bugün doğum sancısı nasıl gelir filan bayağı okudum . Belden yayilabiliyormus ama şiddeti düzenli olarak artıyormuş
Karnımda hiç bi ağrı yok arada ağrı oluyodu oda gitti. Babam hastalandı vertigo oldu zor ayağa kalkıyo dün kayınbabam hastaneye götürdü işlemler uzun sürdü diye mızmızlanıp durdu sinirlendim sonucu beklemeden çıktım. Tıp fakültesi ne gittiğim için hep yeni uzman olmuş doktorlar hiç güvenmiyorum. Tamam 40 haftayı geçsin beklerim ama bi risk olursa doktorlara güvenmiyorum. Özele gitmek istiyorum hastane uzak götürecek kimse yok. Allah ım nolur biran önce doğuruyum stres oldum. Hüngür hüngür ağlamak istiyorum

Aynı korku annem gittikten sonra oluştu bende de o iyice sarıp sarmalıyordu. Ben rahat etsin diye biraz azalttım ama bu seferde ya üşürse diye sürekli bi tedirginlik var. Evin sıcaklığı 23 24 derece civarında. iki kat giydirip bi de üzerine yelek giydiriyorum. Kadife tulum falan giydirirsem yelek giydirmiyorum. bilmiyorum üşüyor mudur

Canım ilk doğumda suni sancı alırken acilman var miydi hiç ? Bende hiç açılma yok da suni sancı ise yarar mi merak ediyorum
Suyum geliyor benim iki doğumum da öyle başladı. Hiç kendi sancım olmuyor. İlkinde suyum gelip gittiğimde 2 cm açılman var demişlerdi. Bunda da 2 3 cm açılma var dediler. Sonrası suni sancıyla oldu canım

Bizim ev merkezi sistem isitma. Ev sicakligi 28 dereece filan o yuzden ben cok sarip sarmalamiyorum. Zibin ustu tulum giyiyor sadece. Yatirirkende battaniye örtüyorum. Yada owli kundakta yatiyor.ondada tek kolu cikario yan yatiriyorum. Ekstra battaniye ortmuyorum.

Kızlar konuyla alakasız bir şey soracağım havlularımı attım içinde mavi havlu vardı renk mendili atmama rağmen mavi havlu renk vermiş beyaz havlularım mavileşmiş
Aspirinle leke çıkarıcı ve soda matik atıp tekrar yıkadım fayda etmedi bornozum mavi oldu ya sinirlerim bozuldu fikri olan var mi

Benim doktor da minnak ufak tefek. Insallah acisiz atlatirim canim sagolasin :)

Annem de suni sanci almis kardesimde. Hic oyle korkunc bi sey gibi anlatmadi. Hayirlisi olsun bakalim gelsin de su bebeler artik :)

Amin insallah sen de sag salim alirsin kucagina :)
Epiduralden sonra yurunebiliyor. Uyusma degil de agri hissin yok oluyor sancilari baski olarak hissediyorsun diye biliyorum ben arastirmalarim sonucu ama tecrube etmedim tabi yasayan biri anlatirsa daha iyi olur.

Kızlar geldik hastaneden açıklığım 4 cm olmuş. Gelen şeyler hep nişanmış. Her an gelebilir bekliyoruz dedi doktorum cumartesi tekrar çağırdı

4 cm acilmayla hic sancin yok mu canim? Iyi acilmis masallah. Bi an once devami gelsin hadi :)

Kızlar d vitamini hakkında ne

Canim altindaki silikonumsu seyi de takiyorsun degil mi ? Ben ilk basta bilmedigim icin takmamistim da tabi direk oyle durmuyor camasirin tutuyor
Bi kere denedim canim o silikonumsu seyi sadece. Durmayinca cok ugrasmamistim. Bi daha deneyim bakiyim tesekkurler :)

Oy masallah tosbik olmus tam. Allah hayirli uzun omurler versin canim gozunuz aydin :)

Kizlar aman diyim bebislerin goguslerini sıkmayin sagmayin.

Yeni dogan bebeklerde anneden gelen hormonlardan kaynakli o gogus sisligi olabilirmis kiz da olsa erkek de olsa fark etmeden. Sıkmak sagmak icinden sut cikarmak cok zararliymis bebege. Gogus dokusunu zedelermis. Cok fazla yapilirsa ameliyata kadar gidermis allah korusun. Gebe okulunda sakin ellemeyin diye anlattilar. Kendiliginden gecermis. Gecmezse doktora gidin.

Canım benim bebekte dün gece çok huzursuzdu sabaha kadar
canim asla panikletmek icin soylemiyorum seni ama bildigim icin yazmadan gecemedim. Yaptiginiz cok cok tehlikeli birsey. Degil sikmak goguslere masaj bile yapilmamasi gerekiyor. Bence durumu mutlaka doktoruna soyle

@cbrogu canim ben epidural normal dogum yaptım 4 cm sonra vurdular son anlarda biraz kıstılar benim sancıyı hissedip ikinayim diye
Cati muayenesini hissetmiyorsun bir elin girdiğini biliyorsun ama acımıyor aslında hiç bir acı hissetmiyorsun kasılma oluyor son anlarda sancı oluyor daha çok kakan gelmiş gibi beline vuruyor agri benim açılma olmayınca ebe eliyle açmaya çalıştı resmen eli içindeydi acı hissetmedim ama içimde olan hareketleri hissettim zaten sancı ve kasılmalardan gözün bir şey görmüyor
Doğum yatağından inip yürüyerek sandalyeye oturdum zaten epidural dahi olmasa yine doğumdan sonra yürüyerek gidiyorsun
Kesildiğini dikişi hiç hissetmedim iğneyi falan da zaten uyuşuyor
Ben kesinlikle öneririm epidural
Basım falan da ağrımadı
Sütun gelmezse allah korusun insallah öyle bsy olmaz emmezse kesinlikle sağıp şırıngayla verdir ilk saatler çok önemli beni ememedi sütümde gelmedi galiba mama verdiler sagip verdirmedigime çok pişman oldum sağa sağa sut geliyor çünkü

Gözün aydın canim Allah analı babalı büyütmek nasip etsin kilosuna maşallah diyorum boy da ona keza heybetli bi oğlun olmuş Alla h uzun ömürler versin inşallah

B
Bende temizlik yapmaktan deli cikicam artik. Bugun buzluga biseyler attim yarin sil supur cumartesi dogum. Sonunda yolun sonuna geldim ama cokk yorgunum nasil toparlanacam bilmiyorum

Emzige bence alistir. Benim kizim almadi ben ise baslayinca cokk agliyordu. Hatta bi kere annem susturamamis kendi memesini vermis oyle sakinlemis. Calisan anneler icin iyi olur biberon ve meme. Ben kizimda cok zorlandim.

Kızlar belimde bi ağrı var ana iğne batması felan değil sanki zorlarsında ağrır ya öyle. Tabi öok değil hafif bi ağrı sizce doğum belirtisi mi? Of iyice şaşırdım artık ya
Bende de garip ağrılar var bugün kürek kemiklerim sırtım ağrıyo benimde karin ağrısı da var ara ara ama belim ağrımıyor bebek yine atarli:)Allah sonumuzu hayır etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…