2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar memorial hastanesi bizden fazla para almış biz 6500 ödedik meğer bu Doğum paketi fiyatıymış ntsler muayeneler içindeymiş ben bi Nesrin fener hocaya muayene oldum parasını verdim o gün 250 lira nts gır dedi paket var dediler nts paketi 3 kere giriyorsun 120 baştan ödeniyor dediler 3 kere giriyorsunuz dediler Nts girdim parasını verdim ama sadece bir defa girdim zaten ertesi gün doguma gittim 2 kerelik nts bosa gitti
meğer bizim sadece Doğum ücreti vermemiz gerekiyormuş bize direk 6500 dediler hiç paket demediler
zaten eşim ücreti ödemeye gittiklerinde 4 bin çıkarmış eşim yanlışlık olmasın 6500 dediler bize demiş adam 6500 almış şimdi ordan bi arkadaş bulduk sorduk dogru Doğum paketi almamışsınız sizden fazla para almış oluyorlar basından gelmediniz sonuçta dedi eşim gitti başhekimle görüşmeye fatura çıkarın bana demiş bizde ki faturada benden kan altmışlar kan ücreti vs yaziyoe hiç öyle bsy yapmadılar nts ücretleri yazıyor dofum anında bağlandığım nts bin ücreti ne alaka eklemek ki ben nts paketi almıştım ona da 1 kere girdim 3 lu paketi 2 si boşa gittiydi
Neyse eşim gitti fatura vermediler diye uydurmuş bana fatura çıkarın demiş bizim faturamızı verin demiş
Fatura çıkarmışlar bize verilen faturayla alakası Yok ne nst ne enjeksiyon hiçbiri Yok eşim baya uğraşmış ama kabul etmemişler demiş iki faturanız bile farklı
Başhekim ilk 10 gün gelmiş olsaydınız gebeliğin pakete dönerdi sonra paket olmiyor demiş
Bulduğumuz kişi de kadın Doğum sekreterliğine sormuş onlarda herkese paket uygulanıyor isterse 32. Hafta gelsin demişler paket isterse demişler
Eşimde sağlık bakanlığına şikayet edicem sizi diye çıkmış
Memorial Ankara hastanesi resmen soyguncu olmuş iki farklı fatura çıkartmak nedir
Eşim bi yanlış olmasın demiş insanlık yapmış bunlar bii dolandırdı resmen aslında vermemiz gereken ücret 4 binmiş
Eşim hiç bir şey demeden ödeseymiş o parayı vicdansızlık yapsaymış bunlara daha iyiymiş demek ki bunlar insanlıktan da anlamıyor
İnsanlık yaptık diye kandırdılar resmen bizi

Son düzenleme:
Canım benim de yoktu. Evzaneden enjektör al. Youtube de videosu var enjektörün ucunu kesiyosun enjektörle göğüs ucu nasıl çıkar yaz. Ben öle yapıyodum ucu çıkıyırdu hrmrn bebeğin agzına yapıştırıyordum bir süre sonra kendi alıştı çekmeye
Bende pompa var deniyorum çıkarıyorum o çekene kadar sönüyor memem

Kizlar bugun 39.günum dun kanamam bitmek uzere gibiydi dunddn itibaren adet kanamasi gibi kanama oluyo cok degil adet gibi ayni acaba adetmi oldum saskinim bilgisi olan varmi
Benimde öyle ya son 3 gündür azdı kahve lekeydi sonda 2 gündür bildigin Pet dolar şekilde kan geliyor neden ki anlamadim 35. Günüm

Su saat oldu hala bsy yiyemedim 10 da bi emdi 10 dk zar zor 2:30 da 12 dk zor emzirdim emerken ikiniyor ıkininca kusuyor masaj yaptım makata cay kaşığı zeytinyağ içirdim d vitaminiyle insallah fitile gerek kalmadan kakasini yapar fitilden korktum ben :KK43:
Çiş yapiyor baya
İsilik hala devam ediyor üstününde azalttım
Tırnaklar uzadı kesemiyorum
Zor zor zor

Uyurken kes canim makasla kesiyorum ben parmaklarini geri cektirip

Kızlar ya bebek beni emmiyor , göğüs ucum az var . Aslında emse emebilir bence ama tık yok . Emzik emiyor , silikon ucla emiyor az cok . Beni emmiyor . Kaynanam aç birak silikonla verme diye sabahtan beri söyleniyor . Çocuk bisey emmedi doğru durust . @Liviya nin kiler gibi kaynanam yedi duvele yaydi ucu yok ondan çekmiyor diye :-) ama aklım şimdi bu bebeğe kendi göğsümü nasıl alistirabilirim de . Var mi fikriniz ?
Caniiim benim hiicc ucu yok ama basindan beri savasa savasa tutturdum. Ben standart emzirme tutusu yapmiyorum oyle daha rahat ettik. sag meme ise sag elimle memeyi tutup solla basini tutup osekilde resmen agzina tikiyorum. Agzini kocaman actigi an sokuyorum hemen. Alistik valla o sekilde kendi diliyle meme ucunu cektirip cikariyor emme isi bitince benim meme ucuda bay bay yapiyor hatta :))
Silikon uc va hic bulastirma bence en iyisi kendisi cikarsin. Alisirsiniz zamanla da ben biraz buyusun heralde normal tutuslada daha rahat kavrar diye dusunuyorum.

bence bebek istiosa 5 dk da olsa emzir canim gogus ucu yarasina kendi sutunu lansinoh ve ayva cekirdegi jolesi bu uclemeyi oneririm benimkiler iltihaplanmisti o dereceydi cnm

hamburger nasıl gaz yapar tursusu yoksa acisi yoksa bilemedim kofte ekmek hic yemedim daha dogum yapali ama sasirdiğim icin yazdim

canim kolik bebegin her gun ayni saatlerde 3-4 saat suren aglamalari olmasi ve sebebi belli olmayan aglamalar diye biliyorum
Canım bilmiyorujm ki belki tesadüftür ama yediğim gün çok huzursuz oldu ağladı akşam baya gazı vardı bir sürü katkı maddesi var içindr onlarla alakalıdır belki. Belki de tesadüfen o gün öyle olmuştur ama ben ondan olduğunu düşündüm

Kızlar ben kehribar kolye aldım kızın ayak bileğine doladım şimdi eskisi gibi gazı olunca katıla katıla ağlamıyor. Ama gaz var mı var o kadar çabalıyor ki çıkarmak için içim parçalanıyo. Bu arada doğum kilolarınızdan naber? Ben 18 kilo almıştım 11.5 kg gitti 6.5 kaldı ama hala kotların içine giremiyorum.
O dis cikarirkennagri icin degilmiydi? Gazda da mi ise yariyormus?
Benim 9 kilo gitti canim kaldi 6 kilo. Ama sutun kalitesi bozulmasin diye guzel yiyorum sanirim daha tazla vermem

Bana yapmadı mesela arkadsisma yaptı öyle derler ama bol folik asit kişiden kişiye değişiyor bence

Bence fazla veriyorsun ondan kusuyor acıkırsa o belli eder kaç günlük bebeğin
4.5 saat geçebilir korkma gününe göre değişir mama verme sütun yeter sağdıgini da verme bence isterse verirsin eğer çok aramıyorsa emzigi ver kuzum
Kusması çok fazla geldiginden

Canim annen seni strese sokmus kedi yüzünden ama bu kedi ölene kadar yanınızda olacak nereye kadar kaçıracak bunu ona anlar ve esin sen istedikten sonra sizin düzeninize müdahale etmesin etse dahi gidene kadar
Annenden çok senin kucağında durmalı birileri geldiğinde altını devşirilecek emzircem uyuyacağız diye odaya geç ben geçen öyle yaptım eşimin dayısı geldi bebeleriyle ay dudağına elleriyle dokunuyorlar falan ay Gazi var onun diye aldım ellerinden üstünü çıkaracam cs dedim
Uyandırmayın zor uyudu sonra ben uğraşıyorum de çekinme sıkma dişini yedirmek isterlerse yeni yedi mideyi zorlamayın doktor dedi de uydur gerekirse
12 gunluk bugun. Valla verdim emzik cok ise yaradi. Sagdigimi vermicek dedigin gibi emmesi yeter.

Su saat oldu hala bsy yiyemedim 10 da bi emdi 10 dk zar zor 2:30 da 12 dk zor emzirdim emerken ikiniyor ıkininca kusuyor masaj yaptım makata cay kaşığı zeytinyağ içirdim d vitaminiyle insallah fitile gerek kalmadan kakasini yapar fitilden korktum ben :KK43:
Çiş yapiyor baya
İsilik hala devam ediyor üstününde azalttım
Tırnaklar uzadı kesemiyorum
Zor zor zor
Canim ustunu sakin kalin giydirme. Isilik bizde de vardi ama sut bulasinca da yapiyormus. Gazli bezi islatip emzirdikten sonra agzi yanaklari siliyorum ise yaradi gibi.
Benim de tirnaklari cesaret edip kesmem mumkun degil. Hastaneden cikmadan kestirmistim yine uzadi. Bebek torpusu var torpu yapicam ben

Gazi varsa gaz sancisi tutar gazi cikarana kadar aglar gazi cikarinca rahatlar.
Kolik henuz sebebi belirsiz bir sey. Hergun ayni saatte baslayan uzun saatler suren sebepsiz aglama krizi. Gaz yuzunden diyende var bebek dunyaya alisamadi.diyende var. Bazilarina gore 4.trimester anne karninda tamamlanmadi diye oluyormus. Zaten 3.ayin sonunda bitiyor genelde. Ama en buyuk belirtisi hergun ayni saatte baslamasi. Uzun saatler surmesi. o surede bebegin sakinlesmemesi.
3 aylik olana kadar devam ediyor kolik kizimda deneyimliyim. Elektrik supurgesi ve sac kurutma makinasi kurtarici oluyordu onlarin sesinde susuyordu. Anne karnindaki ugultuya benzediginden sakinleştiriyordu yavrumu. Insallah oglumda olmaz oyle birsey

Kızlar doğuramadım hala çok kötüyüm. Açılma 5 cm oldu ama bebek çok yukarda aksama kadar suni sancı çektim bana mısın demedi. 7 de kestiler sancıyı yarın tekrar vercez eğer yine doğum olmazsa sezeryan dediler. Suan çok yüksek değil ama uyutmayacak kadar sancım var bu gece hastanedeyim hem sancım boşa gitti hemde bebeğime kavusamadım. Çok zormuş bana dua edin çok zor geçiyo doğumum
Insallah dogurmussundur canim. Gercekten cok zor. Rabbim kolaylastirsin

Kızlar geçmişi okuyamadım. Bu gece ikinci gecemiz bebekle. Ve pazartesi sabah 07.30 dan beri sadece 1.5 saat uyudum. Bebeğim göğsümü emiyordu normal şekilde ama bugün sabahtan beri memeden ayrılır ayrılmaz ağlıyor durmuyor uyumuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Göğsümden beyaz süt gelmedi henüz, önce kahve şimdi de şeffaf sıvı geliyor. Çok çaresiz kaldım az önce galiba bebeğin doyma hissi yok bi rahatsızlığı var diye düşünmeye başladım. Hala hastanedeyiz bu arada, bir kere de mama verdik hemşire tamam doymuştur dedi ama o çıkar çıkmaz elini emmeye başladı. Bi hastalık mı var acaba ben gözümü bile kırpamıyorum bişey olacak diye.
Canim bebek ac kalir o sut yeterli gelmiyor. Kan sekeri duser ve hep uyur sarilik olur. Bence bsutun gelene kadar mamada vermelisin

kızlar bebeleri yüz üstü yatırmayı denediğiniz mi?
Pırt pırtları daha sıkıntısız çıkartıyor
Daha rahat ve daha uzun uyuyor
Önce gündüz gözlemimde yatırdım
Sonra gece de yatırmaya başladım..
Mızmızlanma olunca sırtını ovalıyorum,
Boğulma riskinden dolayı ben yatırmıyorum gözlemleyecek olursam belki ama uyuyacaksam hiç denemiyorum

Back
X