2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Gece kalktim kucağımda uyudu sonra koymamla agladi ben salladım yatağını o ara ağlıyorum tabi çünkü emzirmekten 1.5 saat gedmisti
Ve ben 1.5 saat sonrw tekrar kalkacaktım eşim uyandı gördü yanındayım desteğim istediğin her yere götürürüm bak bunalma ne olur ne istiyorsan söyle diyor ama gittiğimiz hiçbir yer beni mutlu etmiyor cubku uçla emzirme işi beni yoruyor dışarda önlüğü takip emziremiyorun takıyorum kafa cekiyor yüz kere düşüyor o uç
Annem çalışıyor kuzum ama izin gününde söylerim dogru Bak onu akıl edemedim beyin kalmadı bende mart demeyim ben alayım kanguru evde kullanırım hiç değilse bak oda aklıma gelmemişti

Kuzum bnm bebegimde kucagima alisti inan bırakamıyorum biraktigim an çığlık çığlığa agliyo uc gundur böyle elimde mışıl mışıl uyuyor birakinca çığlık basiyo ev pis goturuyo mutfak karma karışık çamaşır makine actim makine biteli 1 saat oldu bi elimde bebek bi elimde çamaşır serdim yemk yapamıyorum ho disaridan söylüyorum esimde saat 9 da geliyo o gelince bebegi aliyo bn islerimi yapim diyorum esim eline alincada agliyo tek bni istiyo dun Bebk biraz erken uyudu bizde esimle ozlemisiz birbirimizi tam sarili az bi agladu bebek anlicagin bizde birbirimizle ilgilenemiyoruz bebek uyudugu zmnda esimle ilgilenim diyorumum aklim bebekte kaliyo gene bakamiyorum esime dun mama bitmis unutmusum aldrmayi genelde 4 taneden alip birakiyorum ama bu sefer unutmuşum hava soguk kar yagiyo aramadigim kimse kalmadi bana mama getirirmisin eczaneden diye herkesin isi vardi cok saolsun komsu kadin getirdi hic bsye yetişemiyorum anne olmak kolay değilmiş nasil bakicam diye düşünüyorum sonrada bu kadar insan nasil bakmis büyütmüş bnde bi şekilde üstesinden gelcem diyorum Allah guc versin yardmcimiz olsun

hepsini çağır bi solukta bitsin kuzum bende düşündüm
Baya kalabalık bizim geleceklerse eşim yer mi tutsak eve sığmazlar dedi aman dedim bisvee gençler Zayen hizmet edecekler ayakta olurlar dedim zor oluyor iki sefer seni yorsr o gün bebekte durmaSa iyice yorulursun

Ay cok degil mi 40 kisi . 6-7 arkadasi oglumun dogum gunune cagirdim hepsinin de cocugu var onda bile pilim bitti bisey anlamadik oturdugumuzdan.gerci mevlutte cok muhabbet olmaz ikram ve dua ile gecer ama bilemedim

Aynen kuzum iki defa ocağı açık bırakmışım allahtan otomatik sönüyor kafa beyin kalmadı her şeyi acele yapıyorum esim
Geliyor koşarak duşa sonra işleri yoluna koymaya giriyorum
Artık 15 günde bir kadın tutacağız onu konuştuk KESK’e benim maaş yatsa da her hafta tutsam ama olmuyor
Herkes diyor bi şekilde büyürler alışacaksın diye ama ben niye alışamıyorum anlamıyorum
Çok Özgur yetiştim hayatım hiçbir zaman kısıtlanmalı sanırım şimdi hayatıma müdahale oluyormus gibi hissediyorum
Gexen gün kalktık emdi kucağımda uyudu koysam uyanacak uykusunu alsın dedim ama var ya kalkar kalkama yüzümü dahi yıkamadan altını değiştirip elimi yıkayıp kosarak emzirmeye geçtim wc bile giremedim babam geldi kapıyı açtım adam içeri girdi kendimden o kadar geçmişim ki alt tarafım hep kan olmuş arkama önüme bulaşmış babam dedi çocuğu bana ver hır bi üstünü değiştir kızım her yerin batmış dedi nasıl utandım giyinirken ağladım su halime bak diye Cidden çok zormuş yardımcı biri olmayınca daha da Zor o yüzden 2. Hiç düşünemiyorum

Ay cok degil mi 40 kisi . 6-7 arkadasi oglumun dogum gunune cagirdim hepsinin de cocugu var onda bile pilim bitti bisey anlamadik oturdugumuzdan.gerci mevlutte cok muhabbet olmaz ikram ve dua ile gecer ama bilemedim
Hemen gelir giderler çoğu ayakta is yapar bosver sen düşünme bebeğinle ilgileneceğin icin kimseyi çok göremezsin zaten iki Sefer daha çok yorar

estherr canim zor olmuş ama sonunda normal olması iyi olmuş gozun aydın sağlıkla büyüsün bebisin iyi olmanıza çok sevindim

Anakucagi isini kolaylastirabilir canim.sen mutfakta biseyler yaparken koyarsin sakin oldugu anda gozunun onunde olur en azindan.ben tasimada kullanilan puseti kullandim bunun icin ama bi de uyutmak icin sallanan pratik biseylere ihtiyac duydum cunku ayakta sallanmayi hic sevmedi hep kucagimizda gezdirerek uyudu.uzun arastirmalar sonucunda bir de indirime girince nuna leaf aldim yeni cok isime yaradi gercekten. Sadece titresimli olan anakucaklari da is gorebilir belki

Bizde Mevlüt yapacağız. Yemek olarak pilav verelim diyor kv. Hediye olarak bişey düşünüyor musunuz?

Bizde Mevlüt yapacağız. Yemek olarak pilav verelim diyor kv. Hediye olarak bişey düşünüyor musunuz?
Lavanta kesesi hazirlamistim dogumdan once onu dusunuyorum bi de cinden cikolata kutulari getirtmistim ona da cikolata koyup vercem ins.genelde tesbih,yasin vs.veriyorlar.

Ay ne guzel ya kedicik analık yapıyo.benim muhabbet kuşumda oğlumun sesini duydugu an çığlık atmaya baslıyor çocuk daha çok aglıyor mecburen başka odada tutuyoruz

Kiz ne duzeni tam bir kaos hakim evde
Yatak odamizda besigi var. Icinde reglu yatagi var geceleri orda yatiyor.gunduzleri toplasan 2 saat parca parca uyuyor. O da kucagimda oluyor genelde. Ben kanguruya koyuyorum uyuyor oyle.kanguruya bilerek koyuyorum bazen bende uzaniyorum.kucagimdayken uyur kalirsam dusmesin bisey olmasin diye.gorumcem sunu vermisti. Kendi oglundan kalma.cok faydasi oldu bana. Gunduzleri koyuyorum.kendi hareketiyle yaylaniyor yarim saat filan oyalaniyor icinde. Titresimide var gazi varsa aciyorum kolayca cikariyor gazinida. O yarim saatte bende bi cay kahve icip kendime geliyorum.
Gece dayanamadigim yerde esimi kaldırıyorum.emzirip veriyorum. Bana 2 saatten once gelme diyorum 2 saat takiliyorlar yada sipam acikana kadar.

Bizim 20 kisilik.kucuk mevlut anam babam saolsun 70 kisi.civarina cikti. 20 si gelmese rahat 50 kişi hepsi gelse s.cti cafer bez getir

Al al kanguru candir. Bagla sipayi kucagina sonra ister tarla sur ister uzan :)

Kızlar selam ne zamandır bakamadim yine bizde 24 günlük olduk gaz sancılarımız başladı 1 haftadır gunduz kıvranıyor yavrum,kakasini yaparkende uyuyor olsa bile ağlıyor yüzüstü yatırıp bacagimda sırtını ovaliyorum ancak yapıyor dr kontrolünde söyledim biogaia önerdi dr gaz icin bugün 3.gun kullanıyoruz bakalım ne zaman etki eder bilmiyorum.bendede sağ göğsümde süt fazlaydı gece 2 saatte bir uyandırıp emzirdigim halde süt birikmesi oldu galiba bugün felaket ağrıyor emzirirken ağlıyorum resmen nasıl geçecek bu ağrı bilmiyorum

Herkese merhabalar kızlar nasipse ben de nisan annesi olacağım ve sizlere sormak istediğim bisey var aranız da sezeryan sonrası normal doğum yapan var mi varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim ben de nasipse ikinciyi normal istiyorum.hepinize yavrularınızla sağlıklı gazsız günler

Canm bnde ayniyim ocaga cay koymustum kaynamış kaynamış su bitmis bugunde bebegim hic uyumadi honagladi suan hile elimde uyuyor biraktigim an uyanicak birakmiyorum uykusunu alsin diye heryerim tutuldu bnde banyo yapamiyorum gunduzleri artik gece bebek uyuduktan sonra banyo yapiyorum islerimide gece hallediyorum iki saat uykuyla dolasiyorum bnde her hafta temizlikci buldum bnde yuzumu bile zor yikiyorum saclarim desem haftalardr bakimsz kaldi kurudu kirilicak ama kimseden yardm istemiyorum yarin bi gun bi cocuga bile bakamadi demesinler diye yavaş yavaş alışırız bnm bi tanidigim hic ev isi yemk isi hic bsy yapamayi bilmeyen bi kiz bile tek basina ikitane cocuk büyüttüyse hatta aralarinda bir yas var bnde buyuturum diyorum insallah sen üzülme stres yapma gecicek bu gunler buycek bizim kuzular okula gidicdk birlikte odev yapicaz :))

Ya sanirim sezaryen sonrasi olan bi gaz bu. Bir de terle sogu cok oldu hastane odasi hamam gibiydi. Ev daha soguk geldi tabi ordan sonra. Onlardandir heralde demistim. Hamilelik doneminde hic
Dogru duzgun kahvalti yapamadim ben. Peynir yesem midem yandi. Zeytin ve domatesten zaten tiksinti vardi. Oyle olunca cok ozlemisim valla iki gundur kahvalti yapiyorum sabah aksam

Bebek olunca yetisilmiyo canim ben de kimseye yetisemiyorum
Evet kuzum eve ciktik hatta bugun konyaya annemlere gidiyoruz hep beraber bakalim.
Amin cumlemizin bebegi anali babali saglikli buyusun insallah

Oy nasi zorluk cekmissin canim ya. Neyse ki bitti ve oglunu kucagina aldin saglikla. Gozun aydin. Bi an once atlatir toparlarsin insallah

Tesekkurler canim. Hepimizin bebesi guzel guzel buyusun insallah

Kızlar ben sizlerden çok şey öğrendim. Sizleride bilgilendirmek istedim. Bebişim 10 günde hiç kilo alamamıştı. 1 hafta süre verdi doktorum ve kilo alamazsa mama takviyesine başlayacaktık. Doktorumun önerisiyle bol bol et yedim. Yeşillik yedim. Ve bide reklam olmasında doktorum galac...diye anne sütüne iyi gelen damla verdi. Onu içtim. Hiç mama vermedim. Veeeee 10 günde hiç kilo alamayan bebişim 1 haftada 3750 den 4100 gr olmuş. Mamaya gerek olmadığını söyledi dr. Mama tıbben gerekliyse verilmeli tabi ama bunun dışında ben de mamaya karşı olanlardanım. Bebişi anne sütüyle kilo alamayan arkadaşlarnvarsa bizim yemek düzenimizle ilgili olduğuna birebir şahit oldum.

Kizlaaar memelerim cok aciyo ya

Lansinoh suruyorum habire. Ama emerken yine ayni aci. Ne zaman alisiliyor bu hisse?

Bugun kontrole gittik. İsitme testi ve sonrasinda genel muayene oldu. Bizde kandan sariliga falan bakilmadi ya nedense. Elle muayene edildi gerek gorulmedi galiba

Bu arada bugun dustum bi guzel totomun ustune. Bi hafta oncesi gunluk guneslikken dun kar yagdi ve kapinin onu buz olmus, temizlememisler insallah patlamamistir icerde bir yerler.

Bi de sey sorucam. Doktor eger kanaman kotu kokarsa gel diyo da kan zaten kotu kokmuyo mu ya. Kotuden kasitlari nasi bi sey bu doktorlarin?

Gecmiş olsun canım meme ucuna kakao yağı iyi geluyormuş bana da eğitim hemşiresi dedi onarıcı etkisi varmış bende de oldu bir arkadaşım tahinin yüzeyindeki yağı sür dedi ben çok faydasını gördüm şimdi ihtiyacım bile kalmadı lanolinyi kremi boşuna almışım kokuya gelince enfeksiyonu kastetmiş daha ağır bir koku olur dikkat etmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…