- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #44.261
Gece kalktim kucağımda uyudu sonra koymamla agladi ben salladım yatağını o ara ağlıyorum tabi çünkü emzirmekten 1.5 saat gedmistiBem boba 4g aldim evde onunla takiliyoruz. Butun gun kucaginda takiliyor uyanikta olsa yuzumu inceliyor bende o ara uzanip tv filan izliyorum.
Aslinda yuruyuslere baslayacaktim gunduzleri ama tukurdugumun memeleketine mart ayinda kar yagdi
Valla canim esin olur annen olur soyleyeceksin 2 saat bakacakalr bebise sen gideceksin psikologa. Yada eve gelen birini bulacaksın. Pazar gunu calisan psikologlar var ayrica.
Alisilmis düzenin bozulmasi zor bizim haftasomu rutinimizde cumartesi gecesi guzel bir yere yemege gidip birkac kadeh biseyler icmek gece sabahlamak. Sonra oglene kadar yatip uzun bir kahvalti yapmakti. Son 4 haftadir pazarlari alelacele yiyoruz. Ama neticede esim hala esim. Illaki degisiyor birseyler. Neticede bebis var. Ama zamanla duzelecek. :) daha beraber pazar kahvaltisi yapacak 60 senemiz var diyorum esime. o 60 sene yillarsir hic azalmiyor diyor. Yillardir 60 senemiz var diyorum :))
Kuzum bnm bebegimde kucagima alisti inan bırakamıyorum biraktigim an çığlık çığlığa agliyo uc gundur böyle elimde mışıl mışıl uyuyor birakinca çığlık basiyo ev pis goturuyo mutfak karma karışık çamaşır makine actim makine biteli 1 saat oldu bi elimde bebek bi elimde çamaşır serdim yemk yapamıyorum ho disaridan söylüyorum esimde saat 9 da geliyo o gelince bebegi aliyo bn islerimi yapim diyorum esim eline alincada agliyo tek bni istiyo dun Bebk biraz erken uyudu bizde esimle ozlemisiz birbirimizi tam sarili az bi agladu bebek anlicagin bizde birbirimizle ilgilenemiyoruz bebek uyudugu zmnda esimle ilgilenim diyorumum aklim bebekte kaliyo gene bakamiyorum esime dun mama bitmis unutmusum aldrmayi genelde 4 taneden alip birakiyorum ama bu sefer unutmuşum hava soguk kar yagiyo aramadigim kimse kalmadi bana mama getirirmisin eczaneden diye herkesin isi vardi cok saolsun komsu kadin getirdi hic bsye yetişemiyorum anne olmak kolay değilmiş nasil bakicam diye düşünüyorum sonrada bu kadar insan nasil bakmis büyütmüş bnde bi şekilde üstesinden gelcem diyorum Allah guc versin yardmcimiz olsunKanguru arayışındayım hala mart
Kıs sonra mi alsam dedim evet bence de iyi değilim psikogtsn yardım almayı düşündüm ama bebekle nasıl gideceğim
Eşimin kendi dükkanı o yuDen çok yoğun artık çattım is is is sensiz bir şey olmiyor mu diye
Pazar günü boş Pazar’da psikolog yok cidden gitmeyi düşünüyorum 2.5 gün kaka yapmadı telaşlandım dün fitil kullandık çocuk rahatladı meherse gaz degil ikinmaymis
Dilinden anlasam KESK’e diyorum biran önce büyüse diyorum
Zaten emmemesi beni çok üzüyor o ayrı bi konu
Esimle 14 sene çıktık Sonra evlendik yıllardır gezdik tozduk sanırım alıştığım tek şey oydu birden bu kesilince hayatınız değişince 16 seneden sonra adapte olmam çok zorlaşıyor
hepsini çağır bi solukta bitsin kuzum bende düşündümKizlar bana bi akil verin.nasipse mevlut yapmayi dusunuyorum kizima. Ama kimi cagircam napcam cok kararsizim. Sadece en yakin akrabalari cagirsam 10 kisi,en yakin arkadaslari cagirsam 20 kisi,bizim komsuluk iliskilerimiz cok iyidir komsulari cagirsam en az 10 kisi. Ben bu kadar kalabalik bisey dusunmuyorum aslinda. Mevlute sadece arkadaslarimi cagirip,aksamina da akrabalarimi cagirip yemek mi versem.komsulari da baska bi gun ozel mi alsam.napcam bilmiyorum sizler nasil dusunuyorsunuz bu isi ?
Ay cok degil mi 40 kisi . 6-7 arkadasi oglumun dogum gunune cagirdim hepsinin de cocugu var onda bile pilim bitti bisey anlamadik oturdugumuzdan.gerci mevlutte cok muhabbet olmaz ikram ve dua ile gecer ama bilemedimhepsini çağır bi solukta bitsin kuzum bende düşündüm
Baya kalabalık bizim geleceklerse eşim yer mi tutsak eve sığmazlar dedi aman dedim bisvee gençler Zayen hizmet edecekler ayakta olurlar dedim zor oluyor iki sefer seni yorsr o gün bebekte durmaSa iyice yorulursun
Aynen kuzum iki defa ocağı açık bırakmışım allahtan otomatik sönüyor kafa beyin kalmadı her şeyi acele yapıyorum esimKuzum bnm bebegimde kucagima alisti inan bırakamıyorum biraktigim an çığlık çığlığa agliyo uc gundur böyle elimde mışıl mışıl uyuyor birakinca çığlık basiyo ev pis goturuyo mutfak karma karışık çamaşır makine actim makine biteli 1 saat oldu bi elimde bebek bi elimde çamaşır serdim yemk yapamıyorum ho disaridan söylüyorum esimde saat 9 da geliyo o gelince bebegi aliyo bn islerimi yapim diyorum esim eline alincada agliyo tek bni istiyo dun Bebk biraz erken uyudu bizde esimle ozlemisiz birbirimizi tam sarili az bi agladu bebek anlicagin bizde birbirimizle ilgilenemiyoruz bebek uyudugu zmnda esimle ilgilenim diyorumum aklim bebekte kaliyo gene bakamiyorum esime dun mama bitmis unutmusum aldrmayi genelde 4 taneden alip birakiyorum ama bu sefer unutmuşum hava soguk kar yagiyo aramadigim kimse kalmadi bana mama getirirmisin eczaneden diye herkesin isi vardi cok saolsun komsu kadin getirdi hic bsye yetişemiyorum anne olmak kolay değilmiş nasil bakicam diye düşünüyorum sonrada bu kadar insan nasil bakmis büyütmüş bnde bi şekilde üstesinden gelcem diyorum Allah guc versin yardmcimiz olsun
Hemen gelir giderler çoğu ayakta is yapar bosver sen düşünme bebeğinle ilgileneceğin icin kimseyi çok göremezsin zaten iki Sefer daha çok yorarAy cok degil mi 40 kisi . 6-7 arkadasi oglumun dogum gunune cagirdim hepsinin de cocugu var onda bile pilim bitti bisey anlamadik oturdugumuzdan.gerci mevlutte cok muhabbet olmaz ikram ve dua ile gecer ama bilemedim
Anakucagi isini kolaylastirabilir canim.sen mutfakta biseyler yaparken koyarsin sakin oldugu anda gozunun onunde olur en azindan.ben tasimada kullanilan puseti kullandim bunun icin ama bi de uyutmak icin sallanan pratik biseylere ihtiyac duydum cunku ayakta sallanmayi hic sevmedi hep kucagimizda gezdirerek uyudu.uzun arastirmalar sonucunda bir de indirime girince nuna leaf aldim yeni cok isime yaradi gercekten. Sadece titresimli olan anakucaklari da is gorebilir belkiKanguru arayışındayım hala mart
Kıs sonra mi alsam dedim evet bence de iyi değilim psikogtsn yardım almayı düşündüm ama bebekle nasıl gideceğim
Eşimin kendi dükkanı o yuDen çok yoğun artık çattım is is is sensiz bir şey olmiyor mu diye
Pazar günü boş Pazar’da psikolog yok cidden gitmeyi düşünüyorum 2.5 gün kaka yapmadı telaşlandım dün fitil kullandık çocuk rahatladı meherse gaz degil ikinmaymis
Dilinden anlasam KESK’e diyorum biran önce büyüse diyorum
Zaten emmemesi beni çok üzüyor o ayrı bi konu
Esimle 14 sene çıktık Sonra evlendik yıllardır gezdik tozduk sanırım alıştığım tek şey oydu birden bu kesilince hayatınız değişince 16 seneden sonra adapte olmam çok zorlaşıyor
Bizde Mevlüt yapacağız. Yemek olarak pilav verelim diyor kv. Hediye olarak bişey düşünüyor musunuz?Ay cok degil mi 40 kisi . 6-7 arkadasi oglumun dogum gunune cagirdim hepsinin de cocugu var onda bile pilim bitti bisey anlamadik oturdugumuzdan.gerci mevlutte cok muhabbet olmaz ikram ve dua ile gecer ama bilemedim
41.gunumuz bugun 6 haftalık cıvarı oluyormuşKacinci gundesiniz canim? Sanirim o atak su an bizde var bana yapisik yasiyor.
Lavanta kesesi hazirlamistim dogumdan once onu dusunuyorum bi de cinden cikolata kutulari getirtmistim ona da cikolata koyup vercem ins.genelde tesbih,yasin vs.veriyorlar.Bizde Mevlüt yapacağız. Yemek olarak pilav verelim diyor kv. Hediye olarak bişey düşünüyor musunuz?
Ay ne guzel ya kedicik analık yapıyo.benim muhabbet kuşumda oğlumun sesini duydugu an çığlık atmaya baslıyor çocuk daha çok aglıyor mecburen başka odada tutuyoruzEki Görüntüle 2117539
benim kiz tam migirdanmaya basladiydi benim oglan benden once yetisip kafasini yalamaya basladisusturdu hemen :))
Kucuk olanda hep yanina kivrilio yatiyor ama resim yakalayamadim bir turlu. Annene göster bence .evet kediden kediye fark eder ama huyunda saldirganlik yoksa zarar vermez.
Sen nasıl bi duzen oturturdun mesela bizim bi salonda bi de yattığımız yerde yatağımız var başka da bsy yok ne alayım oyun Halis’i mi alınır başka sallanan ana kucağı mi alsam yer yok gerçi ama ağladığında ben is yaparken falan bana yardımcı olacak bsyler gerek bananemesis
Bizim 20 kisilik.kucuk mevlut anam babam saolsun 70 kisi.civarina cikti. 20 si gelmese rahat 50 kişi hepsi gelse s.cti cafer bez getirKizlar bana bi akil verin.nasipse mevlut yapmayi dusunuyorum kizima. Ama kimi cagircam napcam cok kararsizim. Sadece en yakin akrabalari cagirsam 10 kisi,en yakin arkadaslari cagirsam 20 kisi,bizim komsuluk iliskilerimiz cok iyidir komsulari cagirsam en az 10 kisi. Ben bu kadar kalabalik bisey dusunmuyorum aslinda. Mevlute sadece arkadaslarimi cagirip,aksamina da akrabalarimi cagirip yemek mi versem.komsulari da baska bi gun ozel mi alsam.napcam bilmiyorum sizler nasil dusunuyorsunuz bu isi ?
Al al kanguru candir. Bagla sipayi kucagina sonra ister tarla sur ister uzan :)Gece kalktim kucağımda uyudu sonra koymamla agladi ben salladım yatağını o ara ağlıyorum tabi çünkü emzirmekten 1.5 saat gedmisti
Ve ben 1.5 saat sonrw tekrar kalkacaktım eşim uyandı gördü yanındayım desteğim istediğin her yere götürürüm bak bunalma ne olur ne istiyorsan söyle diyor ama gittiğimiz hiçbir yer beni mutlu etmiyor cubku uçla emzirme işi beni yoruyor dışarda önlüğü takip emziremiyorun takıyorum kafa cekiyor yüz kere düşüyor o uç
Annem çalışıyor kuzum ama izin gününde söylerim dogru Bak onu akıl edemedim beyin kalmadı bendemart demeyim ben alayım kanguru evde kullanırım hiç değilse bak oda aklıma gelmemişti
Canm bnde ayniyim ocaga cay koymustum kaynamış kaynamış su bitmis bugunde bebegim hic uyumadi honagladi suan hile elimde uyuyor biraktigim an uyanicak birakmiyorum uykusunu alsin diye heryerim tutuldu bnde banyo yapamiyorum gunduzleri artik gece bebek uyuduktan sonra banyo yapiyorum islerimide gece hallediyorum iki saat uykuyla dolasiyorum bnde her hafta temizlikci buldum bnde yuzumu bile zor yikiyorum saclarim desem haftalardr bakimsz kaldi kurudu kirilicak ama kimseden yardm istemiyorum yarin bi gun bi cocuga bile bakamadi demesinler diye yavaş yavaş alışırız bnm bi tanidigim hic ev isi yemk isi hic bsy yapamayi bilmeyen bi kiz bile tek basina ikitane cocuk büyüttüyse hatta aralarinda bir yas var bnde buyuturum diyorum insallah sen üzülme stres yapma gecicek bu gunler buycek bizim kuzular okula gidicdk birlikte odev yapicaz :))Aynen kuzum iki defa ocağı açık bırakmışım allahtan otomatik sönüyor kafa beyin kalmadı her şeyi acele yapıyorum esim
Geliyor koşarak duşa sonra işleri yoluna koymaya giriyorum
Artık 15 günde bir kadın tutacağız onu konuştuk KESK’e benim maaş yatsa da her hafta tutsam ama olmuyor
Herkes diyor bi şekilde büyürler alışacaksın diye ama ben niye alışamıyorum anlamıyorum
Çok Özgur yetiştim hayatım hiçbir zaman kısıtlanmalı sanırım şimdi hayatıma müdahale oluyormus gibi hissediyorum
Gexen gün kalktık emdi kucağımda uyudu koysam uyanacak uykusunu alsın dedim ama var ya kalkar kalkama yüzümü dahi yıkamadan altını değiştirip elimi yıkayıp kosarak emzirmeye geçtim wc bile giremedim babam geldi kapıyı açtım adam içeri girdi kendimden o kadar geçmişim ki alt tarafım hep kan olmuş arkama önüme bulaşmış babam dedi çocuğu bana ver hır bi üstünü değiştir kızım her yerin batmış dedi nasıl utandım giyinirken ağladım su halime bak diye Cidden çok zormuş yardımcı biri olmayınca daha da Zor o yüzden 2. Hiç düşünemiyorum
Diyecem ki domates salatalık da gaz yapıyor sonra diyeceksin onu yeme bunu yeme bize yiyeceğiz :)) ben yemiyorum domates . Salatalık da geçen netten okudum orda gördüm ne kadar doğru bilmiyorum ama deneyim anlamak lazım ek gıdada 3 gün kurali gibi.
Vallahi yetisemedim kızlar ya ucunuzde doğum yapmışsınız..canim hayırli uğurlu olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün uzun ömrü olsun sanada geçmiş olsun eve çıkmışsındır herald e bebeğinle...
Oy nasi zorluk cekmissin canim ya. Neyse ki bitti ve oglunu kucagina aldin saglikla. Gozun aydin. Bi an once atlatir toparlarsin insallahKızlar bugün 17:10 da oğlumu kucağıma aldım. Dün sabah günüm dolduğu için suni sancı verildi aksama doğru açılma olmayınca kesindiyarın devam edicez dedi doktorlar. Ben sabaha kadar kendi sancım la devam ettim oy oy diyerek. Sanah 6 da tekrar suni takıldı. Böyle sancı yok kendi yerden yere attım bağırmaktan küçük dilim baş parmağım kadar olmuş. Mahfoldum okadar çok ağladım ki göz pınarlarım kurudu. İlk başta açılma olmadı sonra açılma oldu benek aşağı inmedi sonra indi tam 5 cm kalmış kafasını yan yapmış. Son anda doktor sezeryana alabilirz dedim ben tekrar yıkıldım çünkü çıkma aşaması hariç bütün aşamaları çektim. Sonra hepsi işini bıraktı doktorların yanıma geldi altyan muayene karnıma bastırma ben ıkınıyorum ha geldi ha gelecek. En sonunda doğdu bakalım paşam. Ama ben mahfoldum çektiğim acıyı unutur muyum bilmem? Şükür ki şimdi sağlıkla yanımda. Emzirmeye çalışıyorum. Dua eden herkese çok teşekkür ederim. Sizlerede bol bol dua ettim
@stay strong26 @The Black Pearl @mucka kızlar Allah uzun sağlıklı ömürler versin bebişlerinize kavuşmuşsunuz güle güle büyütün inş .Arkadaşlar bebekle çok takip edemiyorum gözden kaçırdıklarım varsa kusura bakmasınlar doğum yapan herkesin gözü aydın olsun yapacaklara da kolay doğumlar diliyorum @ruzgarcicek
Gecmiş olsun canım meme ucuna kakao yağı iyi geluyormuş bana da eğitim hemşiresi dedi onarıcı etkisi varmış bende de oldu bir arkadaşım tahinin yüzeyindeki yağı sür dedi ben çok faydasını gördüm şimdi ihtiyacım bile kalmadı lanolinyi kremi boşuna almışım kokuya gelince enfeksiyonu kastetmiş daha ağır bir koku olur dikkat etmek lazımKizlaaar memelerim cok aciyo ya
Lansinoh suruyorum habire. Ama emerken yine ayni aci. Ne zaman alisiliyor bu hisse?
Bugun kontrole gittik. İsitme testi ve sonrasinda genel muayene oldu. Bizde kandan sariliga falan bakilmadi ya nedense. Elle muayene edildi gerek gorulmedi galiba
Bu arada bugun dustum bi guzel totomun ustune. Bi hafta oncesi gunluk guneslikken dun kar yagdi ve kapinin onu buz olmus, temizlememislerinsallah patlamamistir icerde bir yerler.
Bi de sey sorucam. Doktor eger kanaman kotu kokarsa gel diyo da kan zaten kotu kokmuyo mu ya. Kotuden kasitlari nasi bi sey bu doktorlarin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?