2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bak yeni annelere sen daha iyi bi örneksin:)) ben ancak kızım 4 yaşına gelince tekrar bebek isteyebildim. Ve hala kızımla her istediğim yere gidemem çok mızmız çok çabuk yorulur bu yaşında kucakta taşınmak ister:) istediği olmazsa başımın etini yer. Zevk alacağı bi yer değilse gitmek istemem onunla. Böyle bebekle bol bol seyahat edenleri duyunca özeniyorum ve tebrik ediyorum:)

çok teşekkür ederim. amin.bekleyen herkese hayırlı doğumlar.. biz de beklemedeyiz. pazar günü 9 ay doluyor. gelen giden yok, tüm arkadaşlarım bi iki hafta erken doğurdu, ben de şubat sonu gibi doğururum diye heves ettim. mart geldi

Canim memene masaj yap emerken yanlardan gerekirse sağ açılsın bol su ağzına tıka memeni ağlasa bile uçla sonra verirsin

canım süt çıkmıyo diye üzülme, ilk günler az gelebiliyormuş ve bebek ilk günlerinde az da olsa doyuyormuş, diye araştırmıştım. tabi ilk bikaç gün için geçerli bu. bi de, bunun için endişelenmen sütünü etkiliyormuş, üzülüp azaltma sütünü. gün geçtikçe çoğalacağını düşün. inşallah güzel güzel emzireceksin...

Çabucak yaz gelsin diye bekliyorum zaten bir an önce ek gıdaya geçsin diye dua ediyorum ama sonra ekin bu günleri de özleyeceksin ya minik ellerini uykuda sayıklamasın diyorum :) suan ikinci bebeğinle de ayni seyleri yaşıyoruz seninle aslında gaz sorunlarımız 5 10 dj emmeleri hep ayni :)
Betül ya ben o günlere gelecek miyim acaba çok merak ediyorum tek basıma bile seyahat edecek cesaretim olacak mi şurdan şuraya gitmeye korkuyorum daha doğrusu huzursuzlaniyorum umarım en yakın zamanda alışırım dediğiniz gibi olur
evet hamileyken bile prensesler gibiymişim diyorum hamilelik sıkıntıları Fas’a fisoymus en azından her istediğimi yapıyormuşum yiyor musum geziyor musum diyorum
Ben ikinciyi suan asla düşünmüyorum ama kısmet böyle emmeyen bir de kolik bir bebek olur diye korkuyorum
Salonda ki koltukta Güner’im geçiyor iste biran önce yaz gelsin istiyorum
Bende boba alacağım bakalım

nemesis bende ordan alayım dedim kundak da var orda olwinin hesap kesimini bekliyorum ikisini aradan çıkartacak insallah sonunda bi alaydım
Esimle konuştum ev satılana kadar eski düzenimize dönüyoruz merdivenden korktuğumuz icin asagida yatıyorduk kanguru gelince yatağımıza döneceğiz emzirme koltuğu alıp kızımın odası yan odamızda oraya koyacağım gece orda emzirecegim kanguru birçok işimi çözecek benim ve bir de sallanan titreşimli anakucagi aldım mi tamamdır diye düşündük :)
Ev satılsa düz bir eve geçsem başka bsy istemiyorum merdivenli ev zormuş
Merdivenli olacaksa bile çok odalı olmalıymış ki tek kat kullanımı olsun

canım bu konuda konuşmam ne kadar doğru/mantıklı bilmiyorum, tecrübeli bi anne değilim henüz. ama şöyle düşün. emzirme olayını rayına oturtur oturtmaz kanguruyla ver elini mis gibi bebeğinle yürüyüşlere, önümüz bahar ve yaz. hem bunca sene hep gezdiniz, şimdi başka bi formda gezersiniz, bebekli anne güçlü olmak zorunda, bu sana güç ve deneyim katacak, öyle düşün. ben de özgürlüğü seviyorum, bebeğimle yapacağımızı düşünüyorum, elbet zor olacak, ama güzel olan hangi şey kolay ki? sen emzirme ve diğer rutinleri oturttuktan sonra, daha iyi hissedip, bebeği babaya paslayıp kuaförüne de gidersin, biraz daha iyi hissedersin, yavaş yavaş güzellikleri göreceksin inşallah. ne zaman istersen dertleşiriz de burda. psikolog da iyi fikir, farklı bi bakış açısına bürünürsün belki. güzel düşünceli günler diliyorum canım...

Kızlar benim de 2 sorum var
1.dün hastaneden çıkarken sezeryan dikisini pansuman yapıp banyo bantı takılar. 3 gün sonra bantı çıkarabilirsiniz dediler.bi daha ki kontrol haftaya o zamana kadar orası öyle boş mu kalcak bişey olmaz mı. .sizde nasıl oldu
2.bebeğin usudugunu nasıl anlariz oda sıcaklığı iyi ama burnu yanaklarını soğuk oluyor bazen usuyor mudur acaba.

Benim oğlumda çok ağlardı sonra düzeldi ama geri kalmadım bir yerden

Bir gün tatildeydik yine o.kadar ağladı ki eşim kalk yola çıkalım durmayacak dedi. Çıkarttım gezdirip uyuttum devam ettik tatile.

P Prime18 günde 10 saatten fazla memede duran sürekli acillerde geçen bir bebekligi oldu oglumun. Ama ek gıdayla düzene girdi. Salondaki koltukta kaldık beraber yaklaşık 8 ay ama geçiyor kendime üzülmedim aksine hayata karıştım. Benim oğlumda böyle dedim. Ben ne zaman rahat davranmaya başladimsa oda daha sakin oldu.

Emzirme koltugu bende aldim ama henuz kullanamadim. Gunduzleri birkac kere emzirdim orda ama daha tam randimanli degil. Geceleri altini degistirecek bir ortam yaratmamisim.
Kanguru beni kurtardi ya. Gezme kisminda olmasada dinlenme kisminda cok yardimci.
Ben serena almistim ama fisher price in o titresimli anakucagi daha kullanisli cikti.

Ben cuma gunu sezeryan oldum bana da banyo bandini bir gun sonra cikarken taktilar ve hep banyomu yaptim salı gunu de doktor cikardi bandi kendisi.bu hesaba gore pazar gunu cikarsan bisey olmaz sanirim

Banyo bantini eve giderken taktilar banyo yap cikar dediler. Ama benim doktorum bana o bantlardan aldirdi medikalde 2 3 banyonda banyo yaparken tak banyodan sonra cikar kuru kalsin dedi. Bende 3 tane aldim. Ilk 3 banyomda takip çıkardım.

Bebegin ensesine bak canim. Ense sicaksa usumuyordur.ense soguksa usumustur. Birde oda da bana ne giyiyorsa 1 kat fazlasi yeterli bebege. Bizim hormonlar karman corman oldugundan bizim isimiz baz alinmamaliymis :)

Ayyy hayır niye kendini rezil etmiş olasın , o acıyla o endişeyle o hormonlarla neler yaşadık her birimiz ayrı ayrı, canim öyle düşünme .
O an engel olunmuyo zaten haklısın:) herkes baktı falan utandım bide :)

Sağdıkça ve emzirdikçe süt çoğalıyor canım bebeğin uyurken göğsünü sağ, o uyanana kadar yenisi doluyor zaten
Bol sütümüz olsun inşallah
Kesinlikle canım çoğalıyor benim bugün sekizinci gün oldu artmaya başladi sütüm çünkü az önce baya uzun süre emdi maşallah:) göğüslerim de sertleşmeye başladı acımaya başladı...pompam daha gelmedi ya eşim artik yarın şubeden alcak bakalım..amin canım inşallah bol bol olsun hepimizin:)

P Prime18 canim okurken resmen kendimi buldum ve agladim:)) benden daha kidemlisin bu konuda benim 26 gun oldu. Bebegim uyanmiyor emmiyor bazen diyorum uyansa arada benimle olmak istese diye. Sariligi var hala ve korkuyorum bir sey olacak diye odun kopuyor gece uyuyo o ama ben uyumuyirum cunku uyandirmam tam olarak 1,5 saat suruyor. Yani uyuyan bebek de ayni uyumayanda. Emmek istemiyor bildigin istahsiz. Ayagini sıkıyoeum uyansin diye sıkınca galiyor hemen uykuya devam sabrim tukeniyor canim sıkuliyor uykusuz oluyorum ama o uyanmiyor. 26 gundur tek yaptigim hastaneye gitmek oldu. Gecen esim markete sen git hasi dedi bildigin insan icine cikmamaktan aptallasmisim. Konusmuyorum kimse yok yanimda. Bana ihtiyaci var onu cok seviyorum ama pencereden atlayip kacasim var benimde lohusalik ve depresyon isine dogru gidiyorum yani. Cok zor geldi. Kizim aksamdan beri kusuyor migdesine ne girdiyse oldugu gibi cikardi. Hastami iyimi anlayamiyorum. Uyudu simdi halsizlikten okadar mahsunlastiki. Napicam bilmiuorum esim gelince bana isik oluyor resmen ama onunda yuzunu goremiyirum vakit geciremiyorum onunla. Ozledim bende dogumdan oncesini ne kadar kolaymis :)) ama insallah 40 ini bekliyorum. Disari cikip gezixem hayallerim var. Emmesi duzelicek insallah hasta degildir de kizimda 40 hayalim gercek olur birazda

Cnm bi de tavsiyem uyku saatlerini çok hesaplama uykusuz kalıyorum falan diye çok düşünme. Düşğndükçe halsiz halsiz dolaşıyorum ben evde ama üzerinde durmazsam gayet de dinç oluyorum:) bugün mesela gece 2 den beri dopru düzgün uyumadım ama kendimi çok da kötü hissetmşyorum. Bir de zevk alacağın bi kaç şey yapmaya çalış gün içinde psikolojine çok iyi geliyo. Mesela her gün akşam rezene çayı yapıyotum yanına eşime sevdiğim tatlılardan aldırıyorum yada pratik bişeyse kendim yapıyorum. Oturup onu zevkle yiyorum:) haftada bi iki dizi izliyorum telefondan açıyorum emzirirken sallarken falan bakıyorum bazen bi kaç günde bitiyor:) ama bunlar bana iyi geliyor. Sen de kendini iyi hissedeceğin zevk aldığın şeyleri yapabilirsin

Benim oğlumda çok ağlardı sonra düzeldi ama geri kalmadım bir yerden

Bir gün tatildeydik yine o.kadar ağladı ki eşim kalk yola çıkalım durmayacak dedi. Çıkarttım gezdirip uyuttum devam ettik tatile.
Hımm demek işin sırrı ağlasa da hiç bişeyden geri kalmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…