2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar selam sinir olmuş durumdayim. Ya bu bebekler ilk ay irtalama kac kilo alacak. Cocuk doktorum ortalama 700 gr olmasi gerekir dedi bugün 40 günlük olduk ignemizi vurulmaya saglik ocagina gittik hemşire pek kilo almamis bir kilo almis sadece dedim gorumce de yanimdaydi sinir oldum simdi o da kaynanama der. Kaynanam da bebegi besleyemedi kilo aldiramadi diye gördüğüne söyler..

Canım ne güzel anlatmışsın okurken baya duygulandım Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın...ne güzel dogurmussun ya maşallah:)
amin canım. çok teşekkür ederim. güzeldi ama zordu, bence normal-sezeryan hepsi zor ve annelik çok kutsal, çok saygı duyulası o çekilen acılar. o yüzden yaşasın anneler, büyüsün bebeler

Bir aylık olduk aşımızı da olduk. 3475 gr doğmuştuk şimdi 3900 olmuş kilosu sınırda dedi. Çok mu az kilo alımı üzüldüm biraz ...
Teyzem sağlık ocagında hemsire.minumum haftada 125 gr alması gerekir demişti yani en az ayda 500 gr yeterli..500 gr almış gorunuyor seninki de canim üzülme. Bizimki de 1 haftadır almamis ben de ona üzüldüm boyu uzamis sadece

Son düzenleme:
kızlar hikayemi anlatırken zorluklarından bahsettim ama mutlaka yaşanması gereken harika bi duyguymuş. doğum yapmamış olan okuyan anne adaylarından da özür dilerim amacım korkutmak değil ama her güzel şeyin zor olduğu gibi bi gerçek sadece ama herkesin de ağrısı sancısı farklı, bu benim hislerimdi, ben spor yapmanızı önerebilirim sadece, nefes çok önemliymiş, benim nefesim yetmedi belki de, yoksa ölmedim tabi ayaktayım :) kocaman sevgiler...

Yanlis yazmisim bugun 30 günlük olduk

Evet canım kahve gaz yapan şeylerde yazıyor. Hatta sanırım yoğurt da yani süt ürünleri de gaz yapıyor. Ne yiyeceğimizi de şaşırdık
Valla saçlarım dökülüyor artık neyden protein alacağımı sasırdım
O zaman uyuyunca 12 1 de kalkıyor masallah gece 3 4 5 uyumuyor hanımefendi
Uyursa 4 de uyaniyor bazen 4 de sonra 9 ya da 10 ama tabi uyuması bir saati bazen 4 de uyandıysa 7 i buluyor
Uykusu kaçınca daha da ağlıyor uyanık tutmaya çalışsam iyice ağlayıp hiç uyumaz sanirim bizim 11 ile gece 5 arası hep sıkıntı ne yapacağım biomiyorum eşim o gün 11 den 1.5 kadar uyutmaya çalıştı ben yattım iki kere yatağa koydu hemen gözler açılıyor ağlamaya başlıyor
Kafeinsiz kahve gaz yapmaz kizlar. Gaz yapan zaten kafein. Ben benim fincanla 2 3 fincan kahve iciyorum yani insan bardagiyla gunde 4 5 fincan kafeinsiz kahveye denk gelir. Yapsa bana yapardi muhtemelen P Prime18
Sütte laktozsuzdu ama acaba sütten mk diye düşündüm bir de dün bir dilim yas pasta yedim kakaosu da yapmış olabilir diye düşündüm ama akşam yedim sabahtan gazımız vardı ta
Ne yiyeceğimi sasırdım
Tatlıdan da uzak mi durmak lazım bilemiyorum sütten çocuğa Şeker geciyorsa
bir ebe ve doktor dedi bana haftalık 125 üzeri alması normal
1 kilo gayet iyi bir ayda biz 900 aldık hoca süper dedi benim kız 1 ayda çoğu çocuğun Doğum kilosuna ancak erişti bu ay insallah almıştır tek duam o kaka yapmiyor çünkü bazen o sebeple az emiyor az emince endişe ediyorum

Kızlar emzirirken tatlı yemek iyi değil mi sütten şeker geçer mi
Bir de ilk gittiğimiz doktorla tekrar irtibat kurdum biogaia bitmişti ara verelim biraz kabız yapmaz dedi zinco başka bir hoca yazmıştı gaz sancıları davam etmiyorsa bırakın dedi bende ediyor hatta uykusunda bile gelince ağlıyor dedim colinox diye bir damla verdi zincoyu bırakın dedi
Kullanan var mi colinox damla

Yedigin bir besinin sut olmasi 12 saat canim. Yani gaz yapan birsey yersen o 12 saat sonra etki ediyor. sabah 7de kalkiyorsa sen 8 gibi yatirmayi dene daha uzun uyuyacaktır muhtemelen bende saat 10da yatirirken 12 de hortluyor geri uyumuyordu. Simdi 8de yatiriyorum 12de kalkip emip geri uyuyor.

Bir aylık olduk aşımızı da olduk. 3475 gr doğmuştuk şimdi 3900 olmuş kilosu sınırda dedi. Çok mu az kilo alımı üzüldüm biraz ...
Dr lara göre sınır 500gr eğer 500 almışsa normal görünüyor ama sen yine de daha sık emzir mama ise CC sini yükselt sonraki aylarda kilo alimalari yavaşlayacak şimdilerde ne kadar aldılar o kadar kar ..

Ben de yanlış yazmisim canim 30 günlük olduk bugün 1 kilo almis ama hemşire hiç yoktan iyidir demeye getirdi lafı resmen. Benim bebek de bugün 3. Gün kakasını yapmiyor. Hemsire sütun yetiyor mu dedi. Evet dedim emin misin dedi sanki ben aptalim yalan söylüyorum. O sinirle wbe geldim 100 cc sagdim dayadim bebeğe. O da toktu zaten zor icti hepsini icmesini bekledim. Sonra birazini kustu. Sinirimi bebegimden cikardim istemeden cok üzüldüm

Canım çok iyi bir kilo alması. hemşireye sinir oldumhele görümcenin yanında hiç iyi olmamış. götürme sen onu yanında

Canim 1 kilo gayet iyi sen niye takiyorsun ki baska insanlari oglusuna yazik

Kızlar bebesi 5 buçuk kg civarında olan var mı. 3 numara beze geçtiniz mi? Ben dün başladım ama çok büyük geldş gözüme. 2 numarada da kakası olduğu gibi sırtına taşıyor kıyafet değiştirmekten fenalık geldi

4 de kalkınca 6 sa uyuyor 5 de kalkarsa 7 de uyuyor sonra ya 9 da ya 10 da uyaniyor sabah
Akşam da ya 8 ya9 da yatıyor ben ne yapayım şimdi
Kilosu cok iyi mükemmel bence
Sen hiç takma
Kaka da 10 güne kadar normal sütun yarıyor denekmiş
biz hala 1 kullanıyoruz :) en son 3690 dük çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…