- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #52.941
Aksam saat 1 gibi 110 veriyorum 3yada 4 saat sonra da 60 yada 70 içiyo kalan zamanda emziriyodum ama sağıyorum artıkMamayi kac cc veriyosun canim kac saat araliklarla
Benimkide emmiyo ben sağıp veriyorum 2 gündür zorla yoksa 3 öekip daha da almıyo memeyi şimdi okudum yazdıklarını benim kafada karıştıSuan sutum olmadığı için kilo alımı yok günde alması gerekeni 3 günde almış
Ama o kırmızılıklar sütler baya baya çokken oldu
Gece emzirme danışmanı uyandırın diyor idrarda ki kırmızılık için yetersiz beslenme olarak o ara kilo aldı ama isin garibi
Kilo alamadığı yerde kırmızılık olmadı
Doktor uyandırmayın daha agresif olur emmez diyor gündüz çok uyursa uyandırın dkyo doktor gece uyusun diyo
Gece emzirmesi de şutu çoğaltırmış yine kafam karıştı valla ne yapacağımı şaşırdım stres stres olmayım derken beynim döndü yine
Bizimki emiyor ama kavrayamıyor kavrama sıkıntımız var şutum de azaldı o yüzden kilo alımı da düşmüşBenimkide emmiyo ben sağıp veriyorum 2 gündür zorla yoksa 3 öekip daha da almıyo memeyi şimdi okudum yazdıklarını benim kafada karıştı
Annelik iç güdüne göre hareket et cnm. Yani ben bazen uyandırmıyorum. Kendimde o gücü bulmadığım günler oluyor. Bende bitkin düştüysem. 5 saat uyuyoruz. Bazende 4 saat geçtiyse aradan uyandırıp emziriyorum. Çoğunlukla tekrar uykuya geçiyor. Geçemezse de yandı gülüm keten helva :)Suan sutum olmadığı için kilo alımı yok günde alması gerekeni 3 günde almış
Ama o kırmızılıklar sütler baya baya çokken oldu
Gece emzirme danışmanı uyandırın diyor idrarda ki kırmızılık için yetersiz beslenme olarak o ara kilo aldı ama isin garibi
Kilo alamadığı yerde kırmızılık olmadı
Doktor uyandırmayın daha agresif olur emmez diyor gündüz çok uyursa uyandırın dkyo doktor gece uyusun diyo
Gece emzirmesi de şutu çoğaltırmış yine kafam karıştı valla ne yapacağımı şaşırdım stres stres olmayım derken beynim döndü yine
Benim için kaldırmak sorun değil uykusuzluğa alıştım ben silikonla mi emziriyim normale devam mi edeyim onun ikilemindeyim o yüzden çok stres oldumAnnelik iç güdüne göre hareket et cnm. Yani ben bazen uyandırmıyorum. Kendimde o gücü bulmadığım günler oluyor. Bende bitkin düştüysem. 5 saat uyuyoruz. Bazende 4 saat geçtiyse aradan uyandırıp emziriyorum. Çoğunlukla tekrar uykuya geçiyor. Geçemezse de yandı gülüm keten helva :)
Yaaa bende kavrama sıkıntısı vs.hiçbirşey yoktu. Sütüm vardı ama azdı galiba. Doktora göre kalitesi düşüktü. Kilo alımı azdı 15 günde 200 gr almıştı. Doktorum bana 1 ay mühlet verdi. Kilo alımı gene düşük olursa mama takviyesine başlayacaktık. Mamaya tıbbi olarak gerekliyse karşı değilim(!) Ama geçtiğimiz 1ayda bol bol emzirdim. Sağ memeyi benimkide çok sevmiyor sanki ama özellikle çok acıktığında gece uyanınca sağ memeyi verdim. Diyeceğim o ki sen elinden geleni yap. Olmuyorsa üzme kendini. Bak Allah korusun hasta olacaksın. Benimkide kilo alamasaydı başlardım mamaya. Dünyanın sonu değil. Çok üzüldün yoruldun artık.Bizimki emiyor ama kavrayamıyor kavrama sıkıntımız var şutum de azaldı o yüzden kilo alımı da düşmüş
Silikonsuz emebiliyorsa silikonsuz devam etmen mantıklı. Yok ememiyor çok denedim diyorsan silikona geç.Benim için kaldırmak sorun değil uykusuzluğa alıştım ben silikonla mi emziriyim normale devam mi edeyim onun ikilemindeyim o yüzden çok stres oldum
Bence bu silikon ya da normal emzirme konusu değil.silikonlada emse kilo alması değişmeyecek süt oldukça alır illaki. Ben senin yerinde olsam normal emziririm silikon bence risk her zaman. Silikonu bırakınca ertuğrulunda kilo alımi düstü üstüne dil bagi da. Ama sebep direk emmeyi bilmemesi ama hemen öğrendi ve kilo aldı. Sen bence emzirme kampı yap eve kapan bol bol ten tene temas. Bu kizce senin sütünle aldı bu kiloyu. Vucudun sütü üretiyor bolca bunuda biliyorsun. Inan dene. Silikon sadece psikolojik.Benim için kaldırmak sorun değil uykusuzluğa alıştım ben silikonla mi emziriyim normale devam mi edeyim onun ikilemindeyim o yüzden çok stres oldum
Düzeldimi canım kilo alımı.ve nasıl arttırdın sütünüYaaa bende kavrama sıkıntısı vs.hiçbirşey yoktu. Sütüm vardı ama azdı galiba. Doktora göre kalitesi düşüktü. Kilo alımı azdı 15 günde 200 gr almıştı. Doktorum bana 1 ay mühlet verdi. Kilo alımı gene düşük olursa mama takviyesine başlayacaktık. Mamaya tıbbi olarak gerekliyse karşı değilim(!) Ama geçtiğimiz 1ayda bol bol emzirdim. Sağ memeyi benimkide çok sevmiyor sanki ama özellikle çok acıktığında gece uyanınca sağ memeyi verdim. Diyeceğim o ki sen elinden geleni yap. Olmuyorsa üzme kendini. Bak Allah korusun hasta olacaksın. Benimkide kilo alamasaydı başlardım mamaya. Dünyanın sonu değil. Çok üzüldün yoruldun artık.
Kuzum ama kavrayamıyor ondan da kilo alamıyor nasıl yapacağım bilmiyorum çok çaresizim bi sihirli değnek olsa keşkeBence bu silikon ya da normal emzirme konusu değil.silikonlada emse kilo alması değişmeyecek süt oldukça alır illaki. Ben senin yerinde olsam normal emziririm silikon bence risk her zaman. Silikonu bırakınca ertuğrulunda kilo alımi düstü üstüne dil bagi da. Ama sebep direk emmeyi bilmemesi ama hemen öğrendi ve kilo aldı. Sen bence emzirme kampı yap eve kapan bol bol ten tene temas. Bu kizce senin sütünle aldı bu kiloyu. Vucudun sütü üretiyor bolca bunuda biliyorsun. Inan dene. Silikon sadece psikolojik.
Şuan silikonlada almıyor dimi? O zaman memeyi kavratmayı öğrenmesi en güzeli. Ama silikonu alıyorsa ver tabi.Kuzum ama kavrayamıyor ondan da kilo alamıyor nasıl yapacağım bilmiyorum çok çaresizim bi sihirli değnek olsa keşke
Silikonla kilo alan çocuk kavrayamadı için şimdi almıyor resmen
Silikonu almadı dünŞuan silikonlada almıyor dimi? O zaman memeyi kavratmayı öğrenmesi en güzeli. Ama silikonu alıyorsa ver tabi.
Yabancıları kuzum bayadir görmüyor sesine alışkın değilseKizlar 2.5 aylik bebek baskasini yabancilar mi ya. Anneme geldik kapidan girdik yine ciglik ciglik agliyor benim sipa. Surekli yapiyor bunu bu aralar
Sen sırf emziriyormusun canım ikinci çocuk belli sneindeAyrıca mama konusuna insan ilk bebekte takılıyor ama önemli olan beslenmesi. Mama ya da anne sütü farketmez. Iyi ki mama var diyorum ben hep. Herkesin sütü olur konusuna cidden inanmiyorum. Yani evet sürekli emzirebilen ilgilenebilen stres sıkıntıdan uzak olan yeterli beslenen dinlenebilen herkesin sütü olur evet ama hayat sartları her zaman böyle olmuyor ne yazik ki.
Pazartesi gordu en sonYabancıları kuzum bayadir görmüyor sesine alışkın değilse
Yabancılar tabi. Benim oğlan gitmiyor kimseye.Kizlar 2.5 aylik bebek baskasini yabancilar mi ya. Anneme geldik kapidan girdik yine ciglik ciglik agliyor benim sipa. Surekli yapiyor bunu bu aralar
Sadece gitmemek degilki bende bile durmuyor agliyor deli gibiYabancılar tabi. Benim oğlan gitmiyor kimseye.
Ben geldim kızlar çok fenayım. Makat sancım dayanılmaz oldu demin doktordan geldim. Makatta çatlak varmış. Böyle bir acı doğum sancısı çekerken bile yok. Oturamaz haldeyim. Oğlumun aşısı vardı bugün haftaya yaptırıcam. Verdiği kremin baş dönmesi yada ağrısı yan etkisi varmış. Yetmez gibi dişim çok felaket ağrıyor. Bide o olursa üstüne ateş yada huysuzluk olursa diye haftaya bıraktım. Kabus gibi geçiyor bir kaç gündür. Rabbim beterinden korusun yinede.
Bende 2013 şubat annesiyim. Orda da birçok arkadaşlığım oldu. Eşli olarak tanıştık yemeğe çıktık çaya geldik gittik birbirimizin evinde bile kaldık. 36 kişi çıktık yola. 20 kişiyiz ve 5 senedir bazen hergün bazen haftada bir mutlaka yazışırız. Yoldan sapanlar oldu ama kalan sağlarla çocuklarımızın bisürü kardeşleri tayzeleri amcaları oldu. Darısı bu grubumuzda inşallah
Kizlar 2.5 aylik bebek baskasini yabancilar mi ya. Anneme geldik kapidan girdik yine ciglik ciglik agliyor benim sipa. Surekli yapiyor bunu bu aralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?